Zostawmy już tak jak jest moim zdaniem ale prośba, żebyś przypominał co jakiś czas do czego służy ten temat .
Jak oceniasz "U2 - Invisible (RED) Edit Version"
Napisano 03 lutego 2014 - 10:49
Napisano 03 lutego 2014 - 13:13
Szósteczka leci.
Napisano 03 lutego 2014 - 13:36
3/10
Nie dziwie się że Bieber dał 3
Napisano 03 lutego 2014 - 13:56
Od Beatlesów też 3 tak apropos
See through in the sunlight
Napisano 03 lutego 2014 - 14:22
5/10 i to głównie za początek bo potem nuda
Napisano 03 lutego 2014 - 15:57
Jak dla mnie bomba, nie wiem czy takiego U2 oczekiwałem, ale ucieszę się jeśli na albumie będzie tyle wrażliwości co w tym kawałku. Wyczuwam w tym zarówno młodzieńczą energię z Boy, eksperymenty z Zooropy, a Edge gra jak na Bombie, czyli w zasadzie jest wszystko to co już słyszeliśmy tylko w jednym utworze i we współczesnym wydaniu U2. Szkoda tylko, że nadal brak oficjalnych wieści co z nowym wydawnictwem
Napisano 03 lutego 2014 - 21:46
Dałem 3.... I jest mi smutno, bo bardzo lubię U2, ale taki popowy numerek.... słabiutki.... , a ta perkusja?? , a raczej automat perkusyjny.... No nie cierpię takiego na siłę unowocześniania brzmienia, po co to komu??? Rozumiem, że taki może jest trend, elektronika w takim Arcade Fire jest wszechobecna na najnowszym albumie, ale oni (tzn Arcade Fire) wydaje się że lepiej takie klimaty czują i po prostu naturalniej im to wychodzi... I za dużo banalnej melodii.... Może potrzebuję więcej czasu... łudzę się jeszcze:) no zobaczymy, może wcale tego nie będzie na płycie... Przecież ten producent Danger Mouse, ma jaiś tam talent, to co robi z Gnarls Barkley jest całkiem fajne, może coś tam wspólnie chłopaki wykombinują a to są tylko pierwsze koty za płoty... Chociaż już przy Ordinary Love byłem załamany, no ale to do filmu więc im wybaczyłem.... Teraz to.... No nie jest dobrze...
A jeszcze miałem ciekawą historię z pierwszym odsłuchem - najpierw na małym telefoniku odpaliłem jakiś Dark Stares, podpięty pod "Invisble" jako "new song U2" na youtube, mało co tam widziałem, ledwo słyszałem i.... miałem nadzieję że to U2, już się cieszyłem że dostali kopa i dadzą ostrą jazdę.... Niestety potem trafiłem na "oryginał"... I wszystko słyszałem aż za wyraźnie...
Swoją drogą ten Dark Stares i ich Bad Machine jest na prawdę niezłe
Pozdrawiam wszystkich fanów U2!
Trzeba mieć nadzieję, że się to mimo wszysko dobrze skończy
Napisano 03 lutego 2014 - 22:12
Słabe 3.
Napisano 03 lutego 2014 - 22:27
Naciągana czwóreczka za intrygujący wstęp i dobre chęci.
Napisano 03 lutego 2014 - 22:33
Mocne 8! Już w wyobraźni widzę jakie będę miał ciary na "There is no them" na koncercie napie*alając ludzi po głowach latarką. Jeżeli nowy album będzie w tej formie to wyczuwam najlepszy krążek od czasów ATYCLB <3
Napisano 03 lutego 2014 - 23:22
10!
Napisano 03 lutego 2014 - 23:33
Napisano 03 lutego 2014 - 23:42
Wczoraj dałem 7. Po całodziennym odsłuchu moja nota wzrasta do 8.
Napisano 04 lutego 2014 - 21:57
Dwie jedynki..? Seeeerio..?
Napisano 04 lutego 2014 - 22:07
Dałem 7, ale po kilkunastu odsłuchach zmieniam na 8, z dużymi szansami kolejnej zmiany na 9. Kawałek jest ZAJEBISTY.
Napisano 04 lutego 2014 - 22:27
Też zmieniłem z niedzielnego 7 na 8, po tych 100+ (spacery z psem z zapętlonym kawałkiem.. ) odsłuchach podoba mi się jeszcze bardziej, ilość smaczków, od intra, głosy w tle, przez te cudowne kotłujące się gitary w środku kawałka; "You don’t see me but you will/ I am not invisible/ I am here" jest boskie, tak samo "All those frozen days /And your frozen ways /They melt away", no i "there is no them.." Szkoda tylko, że ta gitara Edge'owa taka delikatniutka, mam wrażenie, że oni przy produkcji dorzucają cukru do tych kawałków..
No i ta pozytywna energia! Tak jak nie trawiłem i nie trawię "I will go crazy..", tak to jest dla mnie naprawdę świetne Przekaz i treść idealnie zgrane z formą. Tak naprawdę dopiero jak wdrożyłem się w tekst i sens tego kawałka to mnie podbił. Żadnych naciąganych zmian napięć, kompozycyjnej kaskady, tylko jeden wielki wylew endorfin
Napisano 04 lutego 2014 - 22:42
8 za - nieznacznie, ale jednak - odświeżone brzmienie zespołu, aranżację gitar i niebanalny refren. Minus za perkusję przywołującą wspomnienia komputerów z wczesnych lat 90.
pozdr.
Napisano 04 lutego 2014 - 23:19
Dobra, też zmieniam na 8. Naprawdę ten kawałek po czasie brzmi inaczej, wkręcił się już totalnie. Dzięki U2!
Napisano 05 lutego 2014 - 12:25
Myślę,że szósteczka się chłopakom należy,ale trzeba jeszcze trochę poczekać.Niech ta piosenka dojrzeję zacznie żyć własnym życiem!
El silencio se vuelve melodia
Napisano 05 lutego 2014 - 21:22
To jednak prawda, że jak się nie podoba to trzeba słuchać dalej
See through in the sunlight
Also tagged with one or more of these keywords: U2Invisible, Invisible, nowy album, ankieta invisible
Nowe wydawnictwa: Songs of Innocence / Songs Of Experience →
Wszystko na temat Songs of Innocence / Songs Of Experience / Ordinary Love / Invisible →
InvisibleStarted by chrapcio , 10 sty 2014 super bowl, u2, invisible, red and 1 more... |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych