Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#561 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 11:51

WYPLUJ TO. :P Poczekajmy już te 3 tygodnie na ogłoszenie, nie siej defetyzmu. U2blog donosił, że rozmowy trwają, także wola jest. Jeśli ktoś może nam "ukraść" koncert, to chyba tylko praska O2, a my raczej rynek mamy dużo większy.

I chyba łatwiej ściągnąć Czechów do Krakowa, niż Polaków do Pragi ;)

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#562 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 11:51

A jak ogłaszają trasę - bo na to się zanosi w tym tygodniu u Fallona - to ogłoszą tylko amerykańską część czy od razu całość?

#563 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 12:02

A kto tam ich wie :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#564 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 13:17

Jeśli ktoś może nam "ukraść" koncert, to chyba tylko praska O2, a my raczej rynek mamy dużo większy.

Podkreśliłem, że mój pesymizm wynika z planu ograniczonej liczby miast w których mają grać. Gdyby potwierdziło się, że w USA i Kanadzie zagrają tylko w 7 miejscach to w Europie może to wyglądać podobnie. Wtedy rywalizacja będzie znacznie mocniejsza niż ta na linii Praga - Kraków. Z zapowiedzi wynika, że chcą grać w danym miejscu maksymalną ilość razy. Czy Kraków da im takie możliwości? Pewniakami wydają się: Irlandia, Wielka Brytania, Hiszpania, Włochy, Francja, Niemcy, Holandia. W tych państwach nie będą mieliby żadnych problemów z frekwencją, grając nawet po 10 koncertów w jednym mieście. A tu już mamy 7 państw. Obawiam się, że halowa część trasy będzie miała bardziej elitarny charakter, a z założenia stadionowa trasa w 2016r. będzie miała szerszy zakres.

Dołączona grafika

#565 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 16:38

OLB, ja jestem chętny. Pewnie tym razem wezmę swoje kombi... i małżonkę :) ... i mam już zieloną nalepkę ;)

O Panie, long time no see! Widzimy się w takim razie na zagranicznych wojażach - szczególnie, że jest nalepka! ;) U mnie dalej jest ta nielegalna, zdobyta we Frankfurcie nad Odrą, haha.

#566 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 listopada 2014 - 23:43

Larry: Musimy spojrzeć na proces tworzenia piosenek, ich jakości, produkcję, musimy nie wypuszczać niczego dopóki nie poczujemy, że przełamaliśmy kod.

Jasne, jeszcze dłużej byśmy musieli czekać. :wacko:  Jak widać nie tylko Bono i Edge przeciągają. :P Z NLOTH też już przeginali i nie mogli się ogarnąć. Ja myslę, że jest odwrotnie. Czasem za dużo kombinują. Takie Mercy w wersji Demo praktycznie było już gotowym utworem, a do dziś nie mogli go wydać w wersji studyjnej. EBW tez ponoć było gotowe na NLOTH, a jednak zwlekali. Kombinują za dużo :P

A co do samej trasy to już nie wiadomo, czy będzie to full tour, czy w 2015 zaczną na pół gwizdka.... :rolleyes: Oby nie, bo wybiorą tylko największe miasta w zachodniej Europie. Skończy się na 7 x O2 w Londynie itp., a mniejsze miasta i państwa zostaną na lodzie.

#567 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 09:13

Pewniakami wydają się: Irlandia, Wielka Brytania, Hiszpania, Włochy, Francja, Niemcy, Holandia.

Liczę, że oni uznają coś takiego jak poprawność polityczna. Ograniczenie się do Europy Zachodniej byłoby pokazaniem wielkiego fucka fanom ze Wschodniej. Poza tym nie widzę żadnej logiki w tym założeniu, dlaczego akurat 7 miast i dlaczego musi być po 10 koncertów? Może 7ka w USA wynika z analitycznego wyboru miast, a nie luźno rzuconej liczby. Jeśli w Europie potrzeba by było 8 miast, to czemu nie?  Nie wiem, nieważne, to jest pitolenie, za 2 tygodnie ogłoszenie trasy, poczekajmy po prostu.

#568 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 10:54

Ograniczenie się do Europy Zachodniej byłoby pokazaniem wielkiego fucka fanom ze Wschodniej.

Dlaczego? Przecież w ramach tej samej trasy odwiedzą inne kraje europejskie 2016r. ;)

Ja oczywiście nie jestem zwolennikiem takiej "elitarnej" części trasy. W USA jeszcze to jakoś może funkcjonować - będzie może kilka miast, ale w tym samym państwie. Przykładem, że na warunki europejskie będzie to ciężko przełożyć jest sytuacja z Elevation Tour, gdzie początkowo zakładali pominięcie Szkocji, ale protesty tamtejszych fanów zmusiła ich do zmiany planów.

Dołączona grafika

#569 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 10:56

Poprawność polityczna poprawnością, a kasa musi się zgadzać

#570 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 14:05

sytuacja z Elevation Tour, gdzie początkowo zakładali pominięcie Szkocji, ale protesty tamtejszych fanów zmusiła ich do zmiany planów.

Czyli wniosek jasny, w razie czego, będziemy protestować :P

Kasa będzie się zgadzać i przy 2 koncertach w jednym miejscu. I to bardzo zgadzać. Nie popadajmy w przeświadczenie, że tylko 6 koncertów w jednym miejscu jest sensowne :P Muzycy grają i przy jednej, nie wyprzedanej sali. I to z nie wysokimi cenami.

Właśnie zobaczyłem ceny biletów na Robbiego Williamsa..

Spoiler

Srogo jest, nie powiem. Wydarzenie na pewno nastawione na jednorazowy koncert. Mam nadzieję, że U2 nie będzie się kompromitowało z 3-dzielną płytą. Snoby pod sceną, idealna sytuacja na rockowy koncert.

Wie ktoś, jaka jest akustyka na wyższych trybunach tam?

#571 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 14:17

Właśnie zobaczyłem ceny biletów na Robbiego Williamsa..

Spoiler

Srogo jest, nie powiem. Wydarzenie na pewno nastawione na jednorazowy koncert. Mam nadzieję, że U2 nie będzie się kompromitowało z 3-dzielną płytą. Snoby pod sceną, idealna sytuacja na rockowy koncert.

Wie ktoś, jaka jest akustyka na wyższych trybunach tam?

ceny zachodnioeuropejskie, zarobki polskie, brawo !

#572 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 05 listopada 2014 - 16:04

Z tego co widzę, to RW robi małą traskę, i to z dupy (że niby jedzie w miejsca gdzie jeszcze nie grał) - to trochę tłumaczy ceny. Co rzecz jasna nie znaczy, że na U2 na pewno będą niższe.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#573 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 06 listopada 2014 - 00:40

"Montreal Concerts" podało na Twiterze informację, że U2 mają w czerwcu 2015r. wystąpić w Montrealu w hali Centre Bell:

https://twitter.com/...728811688148992

Dołączona grafika

#574 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 11 listopada 2014 - 21:12

Ciekawe pogłoski:

Sources close to the band say the European leg of the Volcano Tour would probably start in September 2015, at the Pala Alpitour arena in Torino, with rehearsals taking place there from mid-August on.

pavilhao+atlantico+meo+arena.jpg

http://www.u2place.c...bre-2015-rumor/

#575 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 11 listopada 2014 - 22:00

Warto zwrócić uwagę na to, że w tej plotce pojawia się coś optymistycznego - we Włoszech mają podobno zagrać jeszcze w Mediolanie w październiku lub listopadzie 2015r. Wskazywałoby to bowiem na to, że europejski leg nie będzie strasznie elitarny - przy dwóch miastach we Włoszech mimo wszystko wzrasta szansa na jedną miejscówkę u nas  ;) Na razie jednak to wyłącznie plotka, chociaż powołują się na źródła bliskie zespołowi  :)

Dołączona grafika

#576 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 listopada 2014 - 09:28

Zwracam tylko uwagę, że nie dla wszystkich jest to news optymistyczny - ja np. życzę sobie koncertu w Polsce dopiero w 2016 r., w żadnym wypadku ma go nie być w przyszłym roku :P

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#577 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 12 listopada 2014 - 10:47

Czemu dopiero w 2016 Johnny? :P

#578 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 12 listopada 2014 - 16:01

podejrzewam, że jesteś w mniejszości Johnny:)

#579 Black G

Black G

Użytkownik

• Members
  • 26 Postów

Napisano 14 listopada 2014 - 09:18

Widzę Wasze dywagacje i zniecierpliwienie. Ja również nie mogę się doczekać ogłoszenia trasy. Ale nie nastawiałbym się na koncert w hali w Polsce. Napiszę później dlaczego. Dobrze byłoby, gdyby przyjechali na koncert stadionowy. To byłby sukces. Trzeba przyznać: kolejny sukces.

#580 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 14 listopada 2014 - 15:59

Widzę Wasze dywagacje i zniecierpliwienie. Ja również nie mogę się doczekać ogłoszenia trasy. Ale nie nastawiałbym się na koncert w hali w Polsce. Napiszę później dlaczego. Dobrze byłoby, gdyby przyjechali na koncert stadionowy. To byłby sukces. Trzeba przyznać: kolejny sukces.

Ja bardzo liczę na koncert w Polsce, jednak pamiętajcie, że większość trasy ma być halowa więc może te bardziej popularne kraje (np. Włochy, Anglia czy Niemcy) będą miały więcej koncertów halowych, a kraje mniej popularne po prostu jeden stadionowy koncercik (np. Polska, Chorwacja czy Słowacja).

Ciekawią mnie twoje argumenty:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych