Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#521 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 30 października 2014 - 11:42

Ian Dempsey powiedział, że jest 150 % pewny, że to nie U2. Ponoć będzie to prawdopodobnie The Script.

Z RollingStones:

Zespół rozważa strukturę koncertów dwie noce z rzędu dla ich trasy koncertowej w 2015 roku.
Rozmawiamy o zrobieniu dwóch odmiennych rodzajów show. Mówi Clayton. Jednej nocy byłoby głośno, eksplozywny rock & roll występ w tym rodzaju a potem druga noc występów akustycznych pewnych piosenek, przedstawianie tych utworów w bardziej intymny sposób. Ale nie wiemy jak to ma brzmieć i wygladać. Jedna rzecz której jeszcze nie rozgryźliśmy: Jak sprawić by nasza publiczność zorzumiała z wyprzedzeniem na jaki show się wybierają. 

#522 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 31 października 2014 - 14:15

Ponoć będzie to prawdopodobnie The Script.

Trafiony! ;)

532920_878297732180503_28772321885249638

Dołączona grafika

#523 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 31 października 2014 - 18:04

Zespół rozważa strukturę koncertów dwie noce z rzędu dla ich trasy koncertowej w 2015 roku.
Rozmawiamy o zrobieniu dwóch odmiennych rodzajów show. Mówi Clayton. Jednej nocy byłoby głośno, eksplozywny rock & roll występ w tym rodzaju a potem druga noc występów akustycznych pewnych piosenek, przedstawianie tych utworów w bardziej intymny sposób. Ale nie wiemy jak to ma brzmieć i wygladać. Jedna rzecz której jeszcze nie rozgryźliśmy: Jak sprawić by nasza publiczność zorzumiała z wyprzedzeniem na jaki show się wybierają. 

Eee... najprościej chyba napisać na biletach jaki będzie koncert? :D

Ale ogólnie średnio mi się to podoba, to już takie powolne przechodzenie w sferę muzycznego cienia, kiedy nie ma się na nic siły a na scenie pojawia się przytaczany już wcześniej przez kogoś stołeczek na którym zasiada wokalista. Z mojej strony 3x nie dla takiej formy, za wcześnie po prostu - jak będą mieli po 7 dych to mogą sobie robić całe trasy akustyczne, bo wiadomo, że siły już nie te i nie ma nawet sensu masakrować takich Streetsów wykonaniami pozbawionymi koniecznej w tym numerze energii.  

#524 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 31 października 2014 - 18:44

Olać te akustyczne. Rock and Roll dawać ! :)

El silencio se vuelve melodia

#525 Miracle Man

Miracle Man

Użytkownik

• Members
  • 130 Postów

Napisano 31 października 2014 - 19:17

Eee... najprościej chyba napisać na biletach jaki będzie koncert? :D

Ale ogólnie średnio mi się to podoba, to już takie powolne przechodzenie w sferę muzycznego cienia, kiedy nie ma się na nic siły a na scenie pojawia się przytaczany już wcześniej przez kogoś stołeczek na którym zasiada wokalista. Z mojej strony 3x nie dla takiej formy, za wcześnie po prostu - jak będą mieli po 7 dych to mogą sobie robić całe trasy akustyczne, bo wiadomo, że siły już nie te i nie ma nawet sensu masakrować takich Streetsów wykonaniami pozbawionymi koniecznej w tym numerze energii.  

Naprawdę uważasz, że mogą grać do 70-tki? Mnie trudno sobie coś takiego wyobrazić, nie wszyscy są przecież Stonesami :D Może po prostu chłopaki starają się coś urozmaicić, coś zmienić. Ciekawi mnie tylko ile % fanów wybrałoby ewentualny koncert akustyczny. Czyżby tylko ci, którzy nie załapaliby się na koncert pod prądem?

#526 steve77

steve77

Użytkownik

• Members
  • 11 Postów

Napisano 31 października 2014 - 20:04

Ale koncerty dwa pod rząd wymagają wiekszego nakładu sił. No zobaczymy mam nadzieje ze w 2016 będzie trasa z rozmachem. 

Ale mnie płyta zaskoczyła spodziewałem się innej to może trasa też zaskoczy pozytywnie oczywiście.

#527 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 31 października 2014 - 22:59

Czarno widzę te akustyczne koncerty. A już w Polsce to chyba w ogóle nie ma szans. Zostaniemy tylko z tym pierwszym. Mnie to trochę wygląda na podział: 1. koncert dla mas. 2. koncert dla zagorzałych fanów. Niby OK, ale czemu wyłącznie akustycznie? Nawet jak zagrają rarytasy to nie będzie to samo. Wtedy rzeczywiście mogą wrócić do Acrobat - tylko, czy taka wersja będzie satysfakcjonująca? :rolleyes:

#528 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 31 października 2014 - 23:04

W wersji z Hershey Tapes gdzie ćwiczyli to jako intro do całego koncertu wyszło znakomicie. No kto wie. Sam też nie jestem przekonany, U2 akustycznie wcale tacy mocni nie są. Nawet to akustyczne Every Breaking Wave którym się tam wszyscy jarają mnie za mocno nie przekonuje. Fajne jako "wersja" ale żeby miało tak zostać już tylko? No nie bardzo.

#529 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 31 października 2014 - 23:16

One night would be a kind of loud, explosive rock & roll kind of event and then the other night's show take the acoustic arrangements of some of the songs, and kind of present those songs in a much more intimate way. But we don't really know how that's going to sound and look.

Ja nie wiem jak Wy to odczytujecie, ale dla mnie 'bardziej intymny sposób' przedstawienia piosenek niekoniecznie znaczy cały akustyczny koncert... raczej widzę to tak, że ten pierwszy koncert będzie taki bardziej masowo-hitowy, a drugi po prostu z bardziej osobistymi piosenkami, typu wspomniany Acrobat, może wypełniony innymi emocjami, niekoniecznie wszystko byłoby akustyczne - some of the songs, myślę że nie zdecydowaliby się jednak na cały akustyczny koncert.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#530 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 31 października 2014 - 23:22

Pomysł z takimi dwoma koncertami jest dla mnie bezsensu. Gdyby mieli zagrać całą akustyczną trasę to ok, ale tworzenie jakiś dwóch alternatywnych koncertów nie znajduje żadnego racjonalnego uzasadnienia. Jakoś nie wyobrażam sobie takiej całej akustycznej setlisty. Mogę przecież grać normalny koncert z bardziej rozbudowanym akustycznym setem - to z jednej strony dałoby im możliwość powiększenia setlisty, a z drugiej realizację założeń o częstych zmianach w setliście i graniu jakiś rarytasów.

Dołączona grafika

#531 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 07:59

Why U2 Unplugging For Their Next World Tour Could Be Their Smartest Move

http://www.nme.com/b...utm_campaign=u2

Trochę brednie w tym artykule, Nme wybitnie nie znosi U2

#532 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 12:01

Autor książki "U2 en Espana" informuje, że zespół wystąpi w Barcelonie w listopadzie 2015 roku w Palau Sant Jordi, gdzie zagrają 4 lub 5 koncertów. Trasa ma się nazywać Volcano Tour, zostanie ogłoszona w listopadzie, a bilety pojawią się w sprzedaży w grudniu. 

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#533 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 12:43

Sprzedaż w grudniu ? Fajnie... Jak ktoś wie gdzie sprzedać nerkę to dawać namiary :D

El silencio se vuelve melodia

#534 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 12:53

Ja mam podwójną śledzione , w sumie czemu nie :D
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#535 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 13:03

Trochę brednie w tym artykule, Nme wybitnie nie znosi U2

Trochę ;) jaki obrzydliwy hejt, i to nawet bez PRÓBY rzeczowego uzasadnienia swojego stanowiska.

'It’s unlikely that most of us will ever be able to take a band containing a singer named Bono Vox as seriously as an artist like Young.'
umarłam. ciekawe k#$%@ dlaczego ?

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#536 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 15:37

To jest już przykład typowego hejtu z dupy. Jeśli jedynym argumentem jest pseudonim artysty a nie wartosc muzyczna , to moga wlasciwie juz zamykac swoja redakcje.
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#537 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 02 listopada 2014 - 16:07

Nie bez przyczyny w tekście Lucyfers Hands cisną po tym magazynie :P

O tour: 

Adam also said they're still planning the tour, mainly the stage and dates, but probably it will start in May of 2015 and it will last two years.

#538 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 03 listopada 2014 - 20:23

Za U2blog.pl:

Jak informuje nasz przyjaciel Xavier trasa ‪U2‬ będzie nazywać się Volcano Tour, a daty koncertów zespół ogłosi jeszcze w tym miesiącu. Sprzedaż biletów ruszy w grudniu. Volcano Tour rozpocznie się za oceanem w maju 2015, na jesieni spodziewajmy się trasy w Europie.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#539 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 Postów

Napisano 03 listopada 2014 - 20:56

No dobra, to ile kto koncertów w przyszłym roku? Jak tylko się pojawią daty, to proponuję od razu założyć wąty dot. konkretnych koncertów, abyśmy mogli się umówić w kwestiach dojazdu. Mój cel to 5 gigów w 2015 i być może jakiś "na spontanie" i tyleż w 2016. Pewnie będę jechał nieśmiertelną Hondą, także dwie osoby mogę zabrać - chyba, że Zbo weźmie kombi :D.

#540 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 03 listopada 2014 - 21:37

No dobra, to ile kto koncertów w przyszłym roku? 

ojej, mamy się licytować? :P (żart oczywiście). jak będą grać u nas, to wiadomo, że chciałabym wszystkie, jeśli będzie więcej koncertów niż 1, a jeśli nie, to co najmniej 2 gdzie indziej. na więcej pewnie skarbonka nie pozwoli.

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych