Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#221 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 06 lutego 2014 - 20:27

jaki rok spóźnienia, bez przesady! :P Bono mówił, że w wakacje ma być w sklepach, Edge mówił, że w wakacje będzie zarobiony, no to wychodzi, że w wakacje będzie trasa promocyjna po premierze. O ile Bono załóżmy gdybał, to Edge był już w miarę pewny planów na wakacje (do których jest jeszcze 5 miesięcy, więc niby co, odpoczynek sobie teraz robią?).

A nawet jeśli plota O2 Londyn na luty jest prawdziwa, no to trasa po wyspach może być już po trasie po kontynencie Eu, wtedy jesień Europa, luty GB, wiosna USA.

Może z cenami biletów nie będzie tak źle, LN Polska AŻ tak głupie raczej nie jest, na pewno zostaną uprzedzeni, że planuje się kilka koncertów w jednym miejscu, więc chyba mają tyle oleju w głowie, że będą chcieli je wyprzedać. 3x200zł >300zł, nawet przy wynajęcia hali na 2 dodatkowe dni. Mam nadzieję, że będą celować w 3 koncerty z normalnymi cenami (220zł płyta na przykład). Ciekawe kiedy zacznie się rozmarzona dyskusja, czy będą u nas DVD nagrywać :P Toto nagrało, to oni też mogą ;)

#222 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 06 lutego 2014 - 20:33

Jeśli chodzi o DVD to obstawiam Boston , Chicago , Los Angeles :P Nooo może Madison Square :D

Jeśli puknęliby się wreszcie w główki to wydali by DVD z Europy lub z Argentyny :/

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#223 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 posts

Posted 07 lutego 2014 - 00:11

Co do MOS, to kawałek świetny, fajnie że chłopaki o nim pamiętają, tylko szkoda, że nie wydali na singlu, jak tak bardzo go lubili, to promocję poza koncertami miał słabą :/

Też tego żałuję i Brian Eno tego żałuje i sądzę, że oni również. Sami powiedzieli, że Bootsy to nie był dobry pierwszy singiel i myślę, że Mos nadawałby się do tego celu idealnie - odważnie powiedziałby, że U2 kroczą własną ścieżką i że nloth nie będzie odcinaniem kuponów od tego, co było wcześniej (i nie był). No ale cóż.

#224 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 lutego 2014 - 01:01

Z kolei na Popmart i Vertigo Tour nie było jednego zamykacza, a funkcję tę na poszczególnych koncertach pełniło wiele różnych utworów.

Na Popmarcie w zasadzie closerem było One, tyle, że zwykle jeszcze potem różne rzeczy tam dośpiewywali.

A, ja jeszcze lubię Stand Up Comedy, ale chyba jako jedyny na tym forum i nikt mnie nie rozumie

Nie jedyny :D Nie dość, że nowe Mysterious Ways, to jeszcze riff zerżnięty z Breakout :D Nie rozumiem, czemu ludziom się nie podoba, ale fanów U2 bardzo często nie potrafię zrozumieć :D

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#225 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 07 lutego 2014 - 09:17

Nie jedyny :D Nie dość, że nowe Mysterious Ways, to jeszcze riff zerżnięty z Breakout :D Nie rozumiem, czemu ludziom się nie podoba, ale fanów U2 bardzo często nie potrafię zrozumieć :D

Ej, ja też lubię Stand Up Comedy! W pierwszych chwilach to chyba było nawet moje top3 z NLOTH. Potem mój zapał trochę zelżał, ale mimo wszystko darzę sympatią.

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#226 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 lutego 2014 - 09:17

Ponoć U2 zabookowało kilka dat w UK w lutym przyszłego roku:

https://twitter.com/...404764925288448

Serwis Seatwave napisał później na swoim twiterze:

We base our rumours on, well...rumours, so they can change at any time. We wish it was sooner :(

Te plotki wkomponowują się w świetnie w ostatnie wywiady Bono i Edge'a :P Gdyby pojawiły się przed tymi wywiadami to byłaby to zupełnie inna sprawa.

Zakładając jednak, że jest w tym ziarenko prawd i serwis (który zajmuje się sprzedażą biletów na imprezy muzyczne w UK) ma wiarygodne źródło to oznaczałoby to, że trasa rzeczywiście ruszyłaby pod koniec roku, tak jak można wywnioskować z wypowiedzi Edge'a. Pisałem troszkę wyżej, że wcześniej ten sam serwis zapowiadał koncerty w Anglii w sierpniu tego roku. Oczywiście napisałem to w kontekście podważającym wiarygodność tych aktualnych plotek. Z drugiej zaś strony można to zinterpretować odwrotnie. Plotki o sierpniowych koncertach pojawiła się w czasie kiedy wszyscy spodziewali się nowego albumu jeszcze wiosną. Jeżeli planowana data premiery płyty została przesunięta na lato/jesień to mogło też to spowodować przesunięcie terminów dotyczących trasy. Oczywistym jest przecież, że już teraz (niezależnie od tego czy trasa ruszy latem, jesienią czy zimą) muszą mieć już zrobione rezerwacje terminów. Serwis biletowy akurat jest takim podmiotem do którego mogą docierać bardziej wiarygodne plotki. Gdyby chcieli celowo podawać nieprawdziwe informację to na chwilę obecną bardziej wiarygodnym byłoby ogłoszenie, że U2 poczyniło rezerwacje na jesień. A ten luty jest taki trochę kosmiczny, ale wbrew pozorom zwiększa to wiarygodność przecieku. Szczególnie, że ostatnie koncerty w lutym w Europie  na regularnej trasie grali podczas TUF Tour w 1985r.

Gdyby zdecydowali się na trasę na przełomie 2014/2015 to od razu rodziłoby to skojarzenia z Lovetown Tour. Żeby nie wyjść na takiego co wszędzie doszukuje się drugiego dna nie napiszę, że trasa na przełomie 2014/2015 odbyłaby się w 30 rocznicę europejskiego legi Lovetown, oczywiście nie napiszę też że mogło to spowodować przesunięcie wydania reedycji RAH B)

Dołączona grafika

#227 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 07 lutego 2014 - 10:59

Żeby nie wyjść na takiego co wszędzie doszukuje się drugiego dna nie napiszę, że trasa na przełomie 2014/2015 odbyłaby się w 30 rocznicę europejskiego legi Lovetown, oczywiście nie napiszę też że mogło to spowodować przesunięcie wydania reedycji RAH B)

25 ;)

Swoją drogą byłoby cudownie, gdyby nowa trasa choć w części dorównała poziomowi tamtego legendarnego turu.

#228 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 lutego 2014 - 11:06

25 ;)

:D

Wyższa matematyka dla prawnika ;)

Żeby było śmieszniej najpierw napisałem właśnie 25, po czym dokonałem skomplikowanych wyliczeń i wyszło mi już 30 :lol:

Dołączona grafika

#229 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 11 lutego 2014 - 08:41

Dziennikarz "The Wrap" Steve Pond, relacjonując okołooskarową imprezę w Beverly Hilton Hotel napisał coś takiego:

At Oscar nominees lunch, Bono just confirmed to me that U2 will perform at the Oscars. And he has a great idea for NEXT year's show, too.

Nie wiadomo oczywiście kto jest źródłem tego "NEXT".

Dołączona grafika

#230 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 11 lutego 2014 - 10:25

Dziennikarz "The Wrap" Steve Pond, relacjonując okołooskarową imprezę w Beverly Hilton Hotel napisał coś takiego:

Nie wiadomo oczywiście kto jest źródłem tego "NEXT".

Poza tym pan jest z USA, a jedna z wersji wydarzeń mówiła o tym, że na jesień są zarezerwowane hale w Lonydnie. Czyli Europa na przełomie tego i przyszłego roku, a Ameryka w przyszłym.

Inna sprawa, że nigdzie nie jest napisane, że chodzi o show U2 ;)

#231 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 posts

Posted 11 lutego 2014 - 12:38

Wydaje mi się, że źle to rozumiecie, jak dla mnie to nie ma nic wspólnego z trasą.

"Bono just confirmed to me that U2 will perform at the Oscars. And he has a great idea for NEXT year's show, too."

"Bono potwierdził mi, że U2 wystąpi na Oscarach. Ma też świetny pomysł na przyszłoroczną galę (oscarową)"

Tak to rozumiem.

A tak w ogóle to..

S. Pond to pomocnik pionka sprzedający njusy 2 tyg. po fakcie, choć od wieków wiadomo, że nie ma nic starszego od wczorajszej gazety.

xxx depe xxx

#232 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 posts

Posted 11 lutego 2014 - 12:50

Jeśli chodzi o obecność na Oscarach to nie mam wątpliwości,że się zjawią.

El silencio se vuelve melodia

#233 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 11 lutego 2014 - 23:45

Wydaje mi się, że źle to rozumiecie, jak dla mnie to nie ma nic wspólnego z trasą.

Oczywiście, że masz rację. Pośpiech, niewyspanie i talent do nadinterpracji zrobiły swoje  :P

A Bono podobno chodziło o połączenie czerwonego dywanu na przyszłorocznej ceremonii rozdania Oscarów z akcją (RED).

Dołączona grafika

#234 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 11 lutego 2014 - 23:52

Coraz mniej Bono w Bono, a coraz więcej aktywisty społecznego i prawdopodobnie przyszłego polityka Paula Hewsona. Szkoda trochę.

#235 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 12 lutego 2014 - 00:26

Coraz mniej Bono w Bono.

O zawartości Bono w Bono to raczej może powiedzieć tylko nam sam Bono  ;)  Wszystko wskazuje, że Bono czuje się spełniony i szczęśliwy. Nie traktujmy go jak opętanego, który zbłądził z jedynej słusznej drogi, którą my fani mu wytyczyliśmy. 

Dołączona grafika

#236 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 21 lutego 2014 - 17:47

PONOĆ trasa ma się zacząć w październiku tego roku i ma obejmować hale europejskie, po czym przenieść się do Stanów. PONOĆ źródłem wycieku jest ktoś z U2 mgmt. 

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#237 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 21 lutego 2014 - 22:33

PONOĆ nie będzie trasy i albumu w tym roku. Źródłem wycieku jest Ali żona Boniasa - podobno gada przez sen

#238 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 22 lutego 2014 - 01:38

https://www.facebook...ynoweU2?fref=ts

tyle.

#239 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 22 lutego 2014 - 04:25

wchodzę co 15 minut i dupa, ciągle nie ;/

#240 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 22 lutego 2014 - 12:39

PONOĆ trasa już była, tylko nikt jej nie zauważył bo wszyscy zajęli się Soczi i Ukrainą :(

PONOĆ album wisi już w sieci, ale nikt go jeszcze nie pobrał bo wszyscy mają w dupie U2, poza tym best song ever już został wydany, więc dalsze produkcje muzyczne są zbędne.To już koniec muzyki, wspięliśmy się na szczyt i nic więcej nie da się zrobić, sorry Bono, sorry Edge

http://www.youtube.com/watch?v=lcZBhvSxg_8

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users