Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#261 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 07 marca 2014 - 18:32

Ktos tutaj wykrakal :( : od Oskarow chyba zalezalo czy wydadza nowy krazek z magiczna nalepka w stylu zdobywcy Oscarow 2014, a tu nic, znowu sa w czarnej dziurze. Upewnijcie mnie, czy to prawda, a nie zmylka tych 4 geriatrykow z Dublina?

http://www.billboard...er-paul-epworth

#262 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 07 marca 2014 - 20:22

Coś czuję, że to będzie ich ostatnia trasa, chyba założę na tę okazję rachunek oszczędnościowy..

..ewentualnie następna będzie z krzesełkami na płycie..

#263 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 07 marca 2014 - 22:47

..ewentualnie następna będzie z krzesełkami na płycie..

Feee, tylko nie to! :ph34r:

A co do ostatniej - to w takim tempie po prostu nie zdążą nagrać następnego albumu przed emeryturą...... -_-

#264 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 08 marca 2014 - 22:54

Kilka dni temu pojawiły się plotki o koncercie w Chile zaplanowanym na początek 2015 roku. Warto też pamiętać o licytacji na eBayu. Nie wierzę w to, że stwierdzenie "wkrótce daty koncertów" (czy coś w ten deseń, nie pamiętam dokładnie) miałyby oznaczać, że odbędą się one za grubo ponad rok. Podsumowując, nie kupuję informacji z Billboardu :P

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#265 JVD

JVD

Użytkownik

• Members
  • 1 447 Postów

Napisano 08 marca 2014 - 23:19

Nie wierzę w to, że stwierdzenie "wkrótce daty koncertów" (czy coś w ten deseń, nie pamiętam dokładnie) miałyby oznaczać, że odbędą się one za grubo ponad rok. 

Trasa Rogera Watersa 'The Wall' była ogłoszona coś półtora roku wcześniej. Bilet na koncert w Łodzi miałem w ręku grubo ponad rok przed koncertem.

xxx depe xxx

#266 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:54

Kilka dni temu pojawiły się plotki o koncercie w Chile zaplanowanym na początek 2015 roku. Warto też pamiętać o licytacji na eBayu. Nie wierzę w to, że stwierdzenie "wkrótce daty koncertów" (czy coś w ten deseń, nie pamiętam dokładnie) miałyby oznaczać, że odbędą się one za grubo ponad rok. Podsumowując, nie kupuję informacji z Billboardu :P

Przypadkowo, czytajac branzowe watki, znalazlam temat z Boniem na boards.ie i ... uzytkownik stefan idiot jones w dniu 07.03. godz. 21.54 (http://www.boards.ie...57163969&page=3) podaje, ze podobno planowanych jest 6 koncertow na Croke Park w przyszlym roku. Takze moga sie sprawdzic przypuszczenia, ze album bedzie wydany w tym roku, a zatem i ruszy sprzedaz biletow (jesien, zima?) oraz ze mozliwa jest organizacja kilku koncertow w 1 miejscu (hale, areny, mniej pojemne od stadionu obiekty np.sportowe?).

Pozyjemy, zobaczymy, a teraz to trzeba regularnie odkladac kaske na konto koncertowo-oszczednosciowe vel skarpeta vel szufladka. B)

#267 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 14 marca 2014 - 20:24

Nie chcę nic mówić, ani nakręcać nikogo za bardzo (w tym siebie), ale w impact day, 17 marca (połowa miesiąca, o której w kontekście U2 wspominał billboard jako o 'nieaktualnej'), LiveNation ogłasza koncert ;)

#268 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 14 marca 2014 - 20:27

ech, serce mi szybciej zabiło (a wręcz zaczęło nap..), ale LN chyba bardziej podkręciłoby atmosferę, gdyby chodziło o U2. "Każdy znajdzie coś dla siebie" nie jest godne U2 :P

#269 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 marca 2014 - 00:51

Nie chcę nic mówić, ani nakręcać nikogo za bardzo (w tym siebie), ale w impact day, 17 marca (połowa miesiąca, o której w kontekście U2 wspominał billboard jako o 'nieaktualnej'), LiveNation ogłasza koncert ;)

Wydaje mi się, że ogłoszenie trasy nastąpi najwcześniej po ogłoszeniu daty premiery albumu. Niewykluczone, że zdecydują się na podwójne uderzenie i tego samego dnia ogłoszą premierę płyty i trasę. 17 marca oczywiście jest idealną datą.  ;)

Dołączona grafika

#270 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 marca 2014 - 10:45

I ogłosił. 30 października b.r. Kylie Minogue  w Łodzi ;)

Dołączona grafika

#271 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 25 marca 2014 - 23:33

Willie Williams o nowej trasie:

Willie Williams: "Il prossimo tour sar� uno spettacolo meno imponente" - U2place, le notizie in italiano sugli U2

Are you working on the concept for the next U2 tour ?

Yes.

Do you have a scoop for our readers about the next tour ?

It will be less spectacular than the previous tour.

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#272 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 26 marca 2014 - 08:57

Słowa Williamsa potwierdzają to czego się spodziewałem i na co wskazywały plotki. Nie ma możliwości aby przynajmniej na razie grali  na stadionach.

Dołączona grafika

#273 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 08:48

Irlandzki promotor koncertowy twierdzi, że U2 zagrają znowu na dublińskim Crock Park w 2016r. 

http://www.atu2.com/...rk-in-2016.html

Dołączona grafika

#274 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 11:05

Skoro mają zacząć od hal (oby), to Croke Park może być dopiero w 3+ legu. Może w Dublińskiej o2 koncert będzie jeszcze w 2015. I oczywiście Atlas Arenie (albo tej Krakowskiej, jeszcze tam nie byłem) też. 3 razy oczywiście.

#275 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 14:50

Ech, 2016... Nawet jeśli to prawda to jak to odlegle brzmi...

Poza tym pragnę zauważyć, że w 2016 będziemy obchodzić 40-lecie istnienia zespołu. Kto wie czy te plany koncertowe nie mają wcale związku z nową trasą a właśnie jednorazowym eventem z tej okazji.

#276 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 20:57

Może trasa łączona, hale w US i stadiony w Europie, wiecie, schemat Vertigo Tour. Na to bym stawiał wobec tego co wiemy.

#277 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 21:54

Oby tak nie było, będę płakał dzień i noc przez tydzień, jeśli jedyny koncert w Polsce będzie na Narodowym. Mam nadzieję, że Europa też dostanie hale. Ewentualnie kluby (heh). Jak będzie stadion to nie dość, że akustyka słaba, to jeszcze pewnie set prawie the best of.

Poza tym wcześniej były plotki o Londyńskiej o2 arena (styczeń 2015?), Barcelona ma nowe cudeńko (też były, ale chyba mniej wiarygodne), jak U2 miałoby ominąć takie okazje :P - ciągle mam w sobie nadzieję.

#278 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 10 lipca 2014 - 22:05

Wiem że to się wydaje trudne i w ogóle ale czasem naprawdę tanio i spoko dało się zawsze pojechać na koncert U2 i zagranicę na lepszy stadion, lepsze nagłośnienie. Ja nie mam dużego doświadczenia ale znam ludzi którzy i owszem i jakoś wiesz, kaski tylko potrzeba nieco, to problem, reszta nie bardzo. Też nie chciałbym U2 na Narodowym, wydali miliardy a nie zatrudnili akustyka do projektu, debile.

#279 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 11 lipca 2014 - 23:08

Też nie chciałbym U2 na Narodowym, wydali miliardy a nie zatrudnili akustyka do projektu, debile.

Bon Jovi na Gdańskim stadionie brzmiało dość słabo, okropny pogłos po środku płyty, więc mam nadzieję, że tam nie zagrają. Na innych nie byłem, ale chyba przy żadnym nie pomyślano o dobrej akustyce, a czasem niewiele trzeba. Gdański ładnie wygląda, ale częściowe zadaszenie daje okropne echo.

Czy na Narodowym duże znaczenie ma zakryty dach na akustykę?

Rozumiem, że jak przyjadą na trasę halową to teraz chyba tylko Kraków wchodzi w grę? :rolleyes:

#280 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 lipca 2014 - 23:23

u nas to i zadaszony Narodowy byłby halą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych