Survivor Albumowy - Uważaj Kochanie! (edycja 2)
Napisano 16 listopada 2010 - 15:52
Napisano 16 listopada 2010 - 15:53
See through in the sunlight
Napisano 16 listopada 2010 - 15:57
nie chciałbym tu psuć zabawy, bardzo ładny tekst, ale...
..przecież nigdy nikt tak nie powiedział
Acr... Nie chce mi się babrać w poszukiwaniu nie wiadomo czego ale doskonale przecież znane Ci jest podejście które AB traktuje jako "dzieło niegodne" reszty jutowego dorobku, z resztą wystarczy przelecieć rankingi w "U2 od 1 do 10" żeby zobaczyć że AB jest nisko oceniane i że jest na to w pewnych kręgach koniunktura oceniane za nisko, nieuczciwie nisko. Nieuczciwie bo nagle okazuje się że dla kogoś prawdziwe U2 było w latach '80 i akceptuje jedynie to co lata '80 przypomina (czyli ATYCLB na przykład) plus oczywiście POP bo na POP panuje jakaś taka perwersyjna moda, która wiąże się chyba z niepopularnością popu. (Bo że POP ma wymiary genialne nie przeczę, jednak wydaje mi się że to że tam gdzie POP wypada słabo [czyli w realizacji niejako] a AB rewelacyjnie rodzi się właśnie sympatia dla POPu która w przypadku AB nie działa bo POPowi ciężej się samemu obronić - choć to może całkiem błędna interpretacja ;p)
Aha. No i właśnie.
So Cruel bo choć idealnie wpasowuje się w album, jako samotny song mi nie odpowiada, sprawia wrażenie niedopracowania, niedopieszczenia.
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 16 listopada 2010 - 16:06
bo tak po szkole nie mam siły przez to przebrnąć, aczkolwiek może spróbuję wieczorem.
albo w sobotę po imprezie..
Chciałbym tylko powiedzieć, że Achtung Baby! to jest świetna płyta, śmierć niezalom i w ogóle to chyba dość kontrowersyjnie Acrobat.
TAK, WIEM! - nigdy po prostu nie doznałem tej piosenki.
Kurcze, w tym Berlinie to coś siedzi. R.E.M. nagrywało nowy album tam właśnie <zaciera ręce>
Napisano 16 listopada 2010 - 16:08
Napisano 16 listopada 2010 - 16:15
W podanym wątku POP dostał 61 głosów, a Achtung 129 co daje mu na dziś pierwsze miejsce przed TJT i całą resztą. Jak to się ma do Twojej teorii ?
ja NIE MAM teorii. Po prostu zastanawiałem się nad tym czemu w niektórych osobach Achtung budzi ostrą niechęć (bo budzi, co mam zacząć po nickach wymieniać?). Natomiast to jak 'globalnie' w społeczności płyta jest odbierana mnie raczej nie interesuje gdyż zakładam że rankingi społeczności w dużej mierze są przypadkowe (gdyż uczestniczą w nich często członkowie 'nowi' którzy jeszcze nie raz zmienią zdanie). Z resztą ten tekst nie miał nikogo nawracać po prostu pojawiła się okazja aby napisać swoje przemyślenia nt. Achtuga i całej ZOOery więc to zrobiłem. Chciałem niejako skonfrontować się z własnymi wątpliwościami dotyczącymi jakieś 'merytorycznej' wartości tej płyty.
of Future Past
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 16 listopada 2010 - 16:21
A jakaś tam delikatna niechęć do Achtunga da się zauważyć, moim zdaniem wynika to jedynie z rywalizacji na linii Achtung - TJT. Po prostu wielbicielom tego ostatniego nie mieści się w głowie, że można wyżej stawiać Achtunga i stąd reakcje.podejście które AB traktuje jako "dzieło niegodne" reszty jutowego dorobku, z resztą wystarczy przelecieć rankingi w "U2 od 1 do 10" żeby zobaczyć że AB jest nisko oceniane i że jest na to w pewnych kręgach koniunktura oceniane za nisko, nieuczciwie nisko. Nieuczciwie bo nagle okazuje się że dla kogoś prawdziwe U2 było w latach '80 i akceptuje jedynie to co lata '80 przypomina (czyli ATYCLB na przykład) plus oczywiście POP bo na POP panuje jakaś taka perwersyjna moda, która wiąże się chyba z niepopularnością popu. (Bo że POP ma wymiary genialne nie przeczę, jednak wydaje mi się że to że tam gdzie POP wypada słabo [czyli w realizacji niejako] a AB rewelacyjnie rodzi się właśnie sympatia dla POPu która w przypadku AB nie działa bo POPowi ciężej się samemu obronić - choć to może całkiem błędna interpretacja ;p)
Napisano 16 listopada 2010 - 16:24
Po prostu wielbicielom tego ostatniego nie mieści się w głowie, że można wyżej stawiać Achtunga i stąd reakcje.
Być może tak jest.
Nie wiem, mnie jak przeglądam takie rankingi zastanawia czasem jak to możliwe że Achtung dostaję 5, że Bomba dostaje 8 albo że POP dostaje 3. Ot nic więcej.
of Future Past
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 16 listopada 2010 - 16:25
A jakaś tam delikatna niechęć do Achtunga da się zauważyć, moim zdaniem wynika to jedynie z rywalizacji na linii Achtung - TJT. Po prostu wielbicielom tego ostatniego nie mieści się w głowie, że można wyżej stawiać Achtunga i stąd reakcje.
Prawie się zgadzam, ale do TJT dołożyłbym jeszcze Boy, October, War i TUF
Napisano 16 listopada 2010 - 16:36
Napisano 16 listopada 2010 - 16:39
Co absolutnie nie znaczy, że Achtung to słaba płyta i nikt tak nie powiedział. Po prostu są lepsze, ot i tyle
Jasne że są. Tyle że jest ich mało
Napisano 16 listopada 2010 - 16:40
Co absolutnie nie znaczy, że Achtung to słaba płyta i nikt tak nie powiedział.
Oczywiście, przecież to płyta U2
Napisano 16 listopada 2010 - 16:41
I 'na pewno' nie są to Boy, October i War
of Future Past
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 16 listopada 2010 - 16:42
Witas już kilka wymienił na dobry początek
Napisano 16 listopada 2010 - 16:47
Witas już kilka wymienił na dobry początek
Ja bym minimalnie zmienił liczbę i skład tamtego zestawienia
Napisano 16 listopada 2010 - 16:53
Napisano 16 listopada 2010 - 16:53
AB to płyta ocierająca się o absolut.
Dzieło kompletne.
Nie do przeskoczenia IMO.
Napisano 16 listopada 2010 - 17:00
Even Better Than The Real ThingAB to płyta ocierająca się o absolut.Dzieło kompletne.Nie do przeskoczenia IMO.
Zatwierdzam .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych