Survivor OT: Arcade Fire - Funeral
Started by
el_f
, paź 22 2010 22:32
179 replies to this topic
Napisano 25 października 2010 - 00:33
Jeszcze Haiti od kolegi vieux_capitaine'a i kończymy pierwszą rundę. Głosów 17, czyli całkiem ładnie.
Une Annee Sans Lumiere - 7
Neighborhood #4 (7 Kettles) - 4
Neighborhood #3 (Power Out) - 3
Haiti - 2
Crown Of Love - 1
Rozłożyły się dość równo i to aż na połowę utworów (z czego obecność 2 mnie mocno zaskakuje, no ale ok, widać każdy ma trochę inną wizję tej płyty ). Natomiast wynik nie jest chyba zaskoczeniem, bo tak się dziwnie składa (nie wiem czy się ze mną zgodzicie) że w tych najbardziej spokojnych piosenkach Arcade Fire traci troszeczkę swojej magii - jestem w stanie wyobrazić sobie Une Annee Sans Lumiere grane przez jakiś inny zespół, natomiast tam gdzie jest więcej energii, szaleństwa (no chociażby następne na płycie Power Out), tam nie ma miejsca na pomyłkę, to po prostu muszą być oni, nikt inny by tak tego nie zagrał. Chociaż, z drugiej strony, jedna z najlepszych piosenek na albumie (nie wiem czy nie najlepsza) też rozpoczyna się spokojnie...
1. Neighborhood #1 (Tunnels)
2. Neighborhood #2 (Laika)
3. Une Annee Sans Lumiere
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Neighborhood #4 (7 Kettles)
6. Crown Of Love
7. Wake Up
8. Haiti
9. Rebellion (Lies)
10. In The Backseat
Koniec rundy drugiej: wtorek 26.10, 23:59.
----------
No to lecimy dalej, 7 Kettles. Chociaż tu mam wątpliwości, bo jeszcze Crown of Love ostatnio jakby ma u mnie niższe notowania (a dlaczego, to mam nadzieję że będę miał okazję wytłumaczyć), ale to chyba w kolejnej rundzie.
Une Annee Sans Lumiere - 7
Neighborhood #4 (7 Kettles) - 4
Neighborhood #3 (Power Out) - 3
Haiti - 2
Crown Of Love - 1
Rozłożyły się dość równo i to aż na połowę utworów (z czego obecność 2 mnie mocno zaskakuje, no ale ok, widać każdy ma trochę inną wizję tej płyty ). Natomiast wynik nie jest chyba zaskoczeniem, bo tak się dziwnie składa (nie wiem czy się ze mną zgodzicie) że w tych najbardziej spokojnych piosenkach Arcade Fire traci troszeczkę swojej magii - jestem w stanie wyobrazić sobie Une Annee Sans Lumiere grane przez jakiś inny zespół, natomiast tam gdzie jest więcej energii, szaleństwa (no chociażby następne na płycie Power Out), tam nie ma miejsca na pomyłkę, to po prostu muszą być oni, nikt inny by tak tego nie zagrał. Chociaż, z drugiej strony, jedna z najlepszych piosenek na albumie (nie wiem czy nie najlepsza) też rozpoczyna się spokojnie...
1. Neighborhood #1 (Tunnels)
2. Neighborhood #2 (Laika)
3. Une Annee Sans Lumiere
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Neighborhood #4 (7 Kettles)
6. Crown Of Love
7. Wake Up
8. Haiti
9. Rebellion (Lies)
10. In The Backseat
Koniec rundy drugiej: wtorek 26.10, 23:59.
----------
No to lecimy dalej, 7 Kettles. Chociaż tu mam wątpliwości, bo jeszcze Crown of Love ostatnio jakby ma u mnie niższe notowania (a dlaczego, to mam nadzieję że będę miał okazję wytłumaczyć), ale to chyba w kolejnej rundzie.
Napisano 25 października 2010 - 08:15
Kettles
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych