Skocz do zawartości

Zdjęcie

2010-08-12 - AWD Stadium - Hannover, Niemcy

• Please log in to reply
783 replies to this topic

#661 Greg

Greg

Użytkownik

• Members
  • 402 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 19:12

Może zacznę od lekkiego wstępu.

To był mój drugi koncert. Na pierwszym byłem w Chorzowie rok temu . Byłem na "tylnych trybunach " , więc zespołu za dobrze nie widziałem . Ale scęnę widziałem w całości . ;) Niesamowite emocje mi wtedy towarzyszyły. Przyjechałem do Chorzowa , wraz z dobrym kolegą , o 14. . Ten koncert był dla mnie takim szokiem , że prawie nic z niego nie pamiętałem. Słucham U2 od 12 roku życia , i dopiero po 6 latach pojechałem na ich koncert . Ale zawsze marzyłem , aby koczować w kolejkach tak jak inni , i być pod samą sceną .......

No i ...udało się !!! B) B) B) B)

Jechałem buusem z Poznania. W Hannoverze bylismy już o 6 . Pod stadionem byliśmy przed 7 . Była już najlepsza ekipa na świecie : Smoke , dziewczyna smoke ( wybacz , ale nie znam imienia ) , meHau - wielki szacunek dla nich . Dostałem numer 96 . A pózniej tylko oczekiwanie w kolejce, A poźniej w foliowym domku :D :lol: :lol:

O 16 rozpoczęły się mistrzostwa świata w biegu na 900 metrów :lol: . Podczas biegu , jacyś ludzie ( chyba z gazety ) zrobili mi kilka zdjęć . Nieźle dostałem fleszem po oczach . Ale mimi tego , nic mnie nie mogło zatrzymać ! B) GC było moje . Myslę , że nalezy mi się podium w tym biegu :lol: , ale pierwsze miejsce należy się napewno dla meHau'a :) Poxniej już tyko czekanie na U2 wraz ze świetną ekipa którą pozdrawiam : Zbych , Smoke, bob , Mehau i wiele innych osób :)

Koncert niesamowity , jak dla mnie , o wiele lepszy niż Chorzów . Intro , alez to ma pierd**** ! Niesamowity New Years Day , bohater piosenki - meHau z flagą :) Nareszczcie skakanie na Elevation, Streets , Vertigo , Until. Przejmujące Miss Sarajevo na którym szczena mi opadła o ziemię . Nieziemski Hold Me ... No i bardzo przejmujący Moment of Surrender . Najlepszy moment ? Napewno ten , w którym gapiłem się cały czas na Larrego i pomachałem mu , a ten się uśmiechną . Eeehhhhhhhhhhhhhh, dla takich chwil warto żyć .

Wybaczcie za mały chaos , ale jeszcze mnie nosi . Eehhhh.
Mam nadzieję , że doświadczę jeszcze coś takiego.......
Achtung Baby Master

#662 niemowicnic

niemowicnic

Użytkownik

• Members
  • 823 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 19:28

aż żal ściska, że nie pojadę póki co na żaden koncert, bleeh.

dzięki tak dużej ekipie Polaków pod sceną, może Bono zatęskni i przyjedzie w sierpniu ;)
'I like classic music. But it doesn't have sex. And sex is rhythm. That's why Rock'n'roll is so important.'
- Bono

#663 kinia

kinia

Użytkownik

• Members
  • 200 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 20:23

No to teraz kilka słów ode mnie :rolleyes:

Koncert przerósł moje oczekiwania, setlista wymarzozna...-rozwaliła mnie zresztą. In A Little While- nawet nie marzyłam :rolleyes: Wokal Boniasa mnie dobił... :lol: :wub:
Atmosfera niesamowita, pierwsze minuty i flaga Polska na scenie... ba- bo to jedna :lol:, NAS nie trzeba tam było specjalnie szukać :lol:
Atmosfera przed koncertem niezapomniana. Dziękuję wszystkim za wspólne oczekiwanie w niesamowicie pozytywnych klimatach... ALE URWAŁ... :lol: - nie pamiętam Waszych wszystkich nicków... Renia, Margot, Margo, Kade, Acr, Bartek z Karoliną (jak dobrze pamiętam?), oczywiście kamilllo, Depe, Człowiek...i wiele innych- fajnie było z Wami "wariaty" :P ;)
... naszego Chorzowa nic nigdy nie przebije... ale mieliśmy tam mały Chorzów II... :P

FOTKI SĄ TUTAJ :)

... co to był za koncert... ueahhh :rolleyes: :lol:
Dołączona grafika

#664 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 20:43

bomba fotki!
przez Was mam zespół odstawienia po koncercie na którym nawet nie byłam ;))

najważniejsze w kolejkowaniu to umieć spać zawsze i wszędzie :)
Dołączona grafika

#665 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 20:44

To było już na płycie. :P

#666 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:12

no domyślam się :))

#667 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:12

To było już na płycie. :P

Ahaaaa, a ja się dziwiłem dlaczego odezwał się dopiero w okolicach "City Of Blinding Lights" ;) :D.

#668 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:23

Dzięki wszystkim że byliście i pod bramą i na stadionie i w ogóle, nicków nie będę wymieniać, tylu was było) DANKE :)
Sorki, ze nie pogadałam z Tobą czy z Tobą, ale ja nieśmiała jestem :)

Hannover to prawie nasz Chorzów. Tam byłam na trybunach, było mega, hiper i w ogóle, ale w Hannoverze stać w drugim rzędzie pod sceną (dzięki Smoke :) ) to miazga. NYD wiadomo, piękna chwila. Na Vertigo oszalałam, na Miss Sarajevo być centymetry od Bono, widzieć jak mi Edge odmachuje... poryczałam się :)

Aaaa i dzięki Olu(Lexi) za podróż, świrowanie w hotelu (babcia, synuś itd :P) i za wrzaski pod sceną, dzięks.

A tu moje nagrania
NYD (meHau wstawił w posta, ale ja jeszcze raz, coby było razem) http://www.youtube.c...h?v=JJ8Bnm-2MNA
I Still Haven't Found What I'm Looking For, z przedmową gdzie Bono przedstawia swoją starwarsową rodzinkę http://www.youtube.c...h?v=BDQ5vUHk3YY
Where The Streets Have No Name http://www.youtube.c...h?v=IWIHBGbVMP4

Music can change the world, because it can change people.

#669 Greg

Greg

Użytkownik

• Members
  • 402 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:36

Smoke, pewnie , ze można !!!!!!!!!!! B)
Achtung Baby Master

#670 Lexi

Lexi

Użytkownik

• Members
  • 48 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:45

Aaaa i dzięki Olu(Lexi) za podróż, świrowanie w hotelu (babcia, synuś itd :P) i za wrzaski pod sceną, dzięks.

Ja też dziękuję! ;)

Nie mogę znaleźć żadnych słów żeby to opisać...było lepiej niż się spodziewałam. Nawet nie marzyłam, że będę tak blisko sceny! Pod koniec nie miałam już sił...super! xD

#671 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 21:48

Kinia dała rade i jej sprzento

#672 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 22:09

AAAAAAAAAAH ALE URWAŁ !!!!! :lol:

W pierwszej kolejności chciałbym serdecznie podziękować mojej kochanej Elizce za 2 wspaniałe koncerty oraz za ofiarność bo przejechać 1800 km to nie jest betka [size="4BARDZO DZIĘKUJĘ KOCHANIE"][/size]

BARDZO DZIĘKUJĘ KOCHANIE :wub:

Teraz tak: oba koncerty poprzez pryzmat setlisty można ocenić jednakowo jednakże są pewne punkty, które w moim odczuciu postawią nieznacznie ale jednak HANO nad FRAN:

1. KOCZOWANIE

Gdyby pod Frankfurtem była taka fajna załoga to całe to czekanie i skwar byłby niczym bo tak właśnie było w Hannoverze i to mimo ulewy i oczekiwania w przemoczonym slums - city :) Dlatego też chciałbym podziękować i pozdrowić: acr, Anton (wiesz już gdzie jest David i Sebastian ?) Smoke, Rodia, Ellesar, Kade, Rodia, Zbych, bob, człowiek, Out Of Control, Wercyk oraz ze szczególnymi wyrazami uznania dla OLB (wspólne wyprawy na niemieckie construction yardy nad wyraz pouczające :D poza tym Bono Jovi i wszystko jasne :lol: )a także wszystkim polonusom oczekującym a z którymi nie było okazji się poznać...

2. ORGANIZACJA

security de facto od razu ustawiło barierki tworząc tunele, wąskie ale bardzo pożądane gdyż zapobiegały wejściu "obcych" i dało gwarancję zajęcia fajnych miejsc, rochę niepotrzebnie wprowadzali panikę momentami ale ogółem zdecydowanie lepiej niż we FRAN

3. PUBLIKA

o ile tym razem mnie i mojej Pani trafiły się wyjątkowo durne niemieckie Griswaldy czyli typowe Szwabskie buce alias bradwurst und bier to jednak muszę oddać że publika znaczne lepsza niż we FRAN, trybuny brały czynny udział i wstały z miejsc w zasadzie od razu, płyta i GC tak samo...cóż, im bliżej wschodu Niemiec tym lepsza wokalnie publika :)

4. ZESPÓŁ

na obu występach bez zarzutu ale mam wrażenie że trochę bardziej wylooozowani byli w HANO, troszkę więcej błędów było wprawdzie w HANO (chociaż osobiście mam to w d***** w przeciwieństwie do co po niektórych pajaców na forum, którzy na tym budują swoje podstawowe opinie o koncertach zespołu w sytuacji gdy na żadnym nawet nie byli) ale za całokształt było bardziej na plus właśnie tam chociaż FRAN też niczego nie brakowało

Na koniec kilka fotek różnych różnistych :)

Coś co zostało określone jako "Bogatynia style" na pierwszym planie OLB
Dołączona grafika

Ekipa :)
Dołączona grafika

Biało - czerwona na trybunkach
Dołączona grafika

Bono i flaga
Dołączona grafika

Bono, Edge i flaga :)
Dołączona grafika

Bono i bejsmen :P
Dołączona grafika

LARRY ! w jersey'u H96 !
Dołączona grafika

Cha - cha :D
Dołączona grafika

na koniec mój 100x70 cm-owy skalp z koncertu w Hanno :) buchnięty w wystawek reklamowych w okolicy AWD Areny przy słownej aprobacie miejscowej Polizei ! Pozostaje dodać "Hannover cops are the best !"
Dołączona grafika

i konkludując: aż żal ściska że nie będzie koncertu w PL to dopiero byłby showtime !!

Marzenie ?: żeby U2 nagrali całą płytę w klimacie "Glastonbury" bo tak mocnego U2 nigdy nie było !
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#673 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 22:15

Dołączona grafika

aha no to skoro już mnie i moją b-cz uchwyciłeś to pozostaje mi jedynie zrewanżować się w podobny sposób nasza HTDAAB para B)

Dołączona grafika

:D
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#674 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 22:55

Dołączona grafika

było wspaniale, danke very schon wszystkim (zwlaszcza pudzianowi za niezmiennosc pogladów)! love, wiecej ode mnie kiedyś tam :)

#675 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 23:39

Dziękuje najlepszej ekipie busowej z Poznania za ten koncert, choć z tyłu to nadal był pełen bajer i warto przeżyć koncert z różnej perspektywy.
Kłapoucha, Agata (Vertigo) dzięki za spędzenie czasu przed koncertem jak niektórzy się wybrali na basen :)
Naszych flag było sporo w GC, ktoś miał jeszcze przy wybiegu, z tyłu tez była silna reprezentacja pl.
Kłapoucha, Waldek, Matt dzięki za ten koncert, choć do końca nie było pewne czy w komplecie będziemy.
pozdrowienia takze dla Marti i Irka za towarzystwo przed supportowe :)
a no tak support...
strata czasu, widać było po płycie jak się ludzie świetnie bawili, zero ruchu :P zresztą koncert wcześniej praktycznie też.
oby ich szybko wymienili na jakiś porządny zespół

a samo U2, bajer, nie pozostawiło wątpliwości kto jest najlepszy, dobrze ułożony set

po koncernie sesja zdjęciowa z spotkanymi Poznaniakami, przy okazji pozdrawiam :)
i jakoś nie zauważyłem żebyśmy spotykali się z jakąś antypatią ze strony Niemców...

no i Phil spotkany dzień wcześniej na mieście :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#676 andy85

andy85

Użytkownik

• Members
  • 58 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 00:48

No to trzeba było lepiej patrzeć. Koło mnie byli ludzie, którzy przyszli tylko na Kasabian, poza tym grają fajną muzę. Siłą rzeczy to zawsze będzie support. Co do tej niemieckiej "niechęci", to chyba przechodzi to tutaj powoli w teorie spiskowe. Z niczym takim się nie spotkałem, no ale jak się świat ogląda przez pryzmat Hansa Klossa i Czterech pancernych to świat zawsze nabiera innych barw. Coś jak z krzyżem, też łączy wszystkich, podobnie jak powyższe seriale. Fajnie jest pojechać na koncert do Niemiec bo blisko, fajnie jest tam dojechać szybko autostradą a jeszcze lepiej na koniec ponarzekać, jacy to Niemcy są niemili. Najlepiej tam po prostu nie jechać, przecież grają w tylu krajach. Sądzę, że mina Niemca niewiele zmieniła się po zobaczeniu polskiej flagi na scenie, no ale miejmy satysfakcję, że to nie była flaga niemiecka. Hurra, nawet mamy swojego Jana Pawła XXIII.

#677 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 01:00

Opisuje swoje wrażenia a nie jacyś ludzi którzy stali gdzieś kolo Ciebie, bo nawet nie wiem gdzie to było i nie wiele mnie to interesuje.
Piszę ze swojej perspektywy :P

ja pojechałam na i dla U2
to tyle, teraz czekam na porządny multicam, byle nie za długo :)

Peace
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#678 kinia

kinia

Użytkownik

• Members
  • 200 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 01:13

Kinia dała rade i jej sprzento

THX :rolleyes: :P
-gdyby można było wnosić porządne sprzęty to dopiero byłyby foty :rolleyes: ...
Jest jeszcze kilka innych, postaram się dorzucić na dniach :)
Dołączona grafika

#679 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 08:59

To była szalona wyprawa: w poniedziałek Małgosia rzuca hasło, że sprzedaje bilety. Zastanawiałam sie jakies... 15 sekund. No i jade :D Trzeba było jeszcze skompletować ekipe. Jedzie Ellessar z kuplem (Jarek, fajny jesteś chociaż tu nie zaglądasz :) ). Namawiamy Evę, ale nie tym razem (brakowało mi Cię, Evuniu, Córko Boniasa). Wiemy już, że jedzie z nami Numb. A we wtorek wieczorem dostaje esemesa: "znajdzie sie jeszcze w samochodzie jedno miesce dla mnie? Acr". Znalazło sie :)
Dla wszystkich którzy mają wątpliwości, czy wybierać się bez biletu: wybierać sie. Numb i Acr biletów nie mieli :)
Nie było lekko - w samochód wsiadłam w środę o 8 rano i z niewielkimi przerwami siedziałam za kółkiem do 5.40 następnego dnia. Ale zwiedziłam Jasną Górę (ojciec Tadeusz jak Prometeusz), wróciłam do Uodzi, później Gorzów (tam dołączyła Numb), Szczecin (Małgosia - kocham Cie:* ), a potem już tylko... autostrada.
Resztę już wszyscy znają :)
Dzięki swojej ekipie, OLB - miło było przeżywać koncert z Tobą - nie wstydźmy się łez - tam chyba każdy płakał :)
To co? Powtórka za 2 tygodnie?

#680 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:06

czy ktoś ma już ściągnięty bootleg z tego konceru?
Może wrzucić?
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych