Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muse

208 replies to this topic

#181 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 24 marca 2015 - 23:44

Super, tylko mogłeś wrzucić cytat, a nie link, żeby takim gniotom wyświetleń nie nabijać.. Dno. Mi takie rzeczy krew psują :P

#182 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 24 marca 2015 - 23:45

Śmichy chichy , ale o ile Psycho od biedy przeżyje , chociaż jest wtórne jak cholera , to Dead Inside rzeczywiście jest gniotem , jak chcieli ejtisy to popełnili Panic Station , uszło , ale to nie ujdzie.
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#183 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 24 marca 2015 - 23:54

bo? Brakuje mi w Dead Inside czystszej kompozycji, ale zarzuty wobec odniesienia się do 80'?

#184 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 25 marca 2015 - 15:13

Nic mnie w tym kawałku nie łapie , jest jednostajny od początku do końca , ani ciekawej melodii , ani chwytliwego ( co nie znaczy podnioslego) refrenu , zadnej gitary która by coś mieszała , żadnych eksperymentów które by to ratowały :P I refren mnie irytuje :D Jednak na nowoczesny powrot do lat 80 , zapuszcze sobie Crystal Ballroom :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#185 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 25 marca 2015 - 16:29

No rzeczywiście, Dead Inside, Panic Station i Crystal Ballroom to to samo brzmienie, spoko :P Nie no, myślałem, że usłyszę zarzut nad którym mógłbym się zastanowić, a nawet zgodzić, a nie "nie bierze mnie". :P Jednostajność, jak pisałem, to też dla mnie mały mankament, ale melodia już nie (przy braku prowadzącej gitary bas, elektronika i perka są dla mnie super). Gitara przy solówce też IMO świetna, Edge'o minimalistyczna wręcz. Poczekam jeszcze może na coś ciekawego, bo Wasze gusta mnie nie interesują :P

#186 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 25 marca 2015 - 16:59

Nie no Panic Station to wymiatało. Pamiętam jak się kiedyś tym jarałem. Tu w ogóle nie ma porównania. Brzmi jak kilka piosenek zmieszanych w jedno, nie wiadomo na czym się skupić, refrenu jakby nie było bo nie wiem gdzie jest :P. Odsłuchałem trochę razy i nawet nie mogłbym tego zanucić, nie do zapamiętania utwór :D. A tak ogólnie to na Muse za bardzo się nie znam, ale jest OK, a kawałek Madness jest jednym z moich ulubionych utworów w ogóle.

El silencio se vuelve melodia

#187 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 14 maja 2015 - 08:17

Czy ktoś z forum wybiera się na koncert 14.06? Absolutnie nie narzucam nikomu swojego towarzystwa, i tak noszę się z zamiarem sprzedania biletu. Pytam z czystej ciekawości.

#188 Greg27

Greg27

Użytkownik

• Members
  • 152 Postów

Napisano 17 maja 2015 - 17:53

Ja się wybieram na pewno. :) Można nie akceptować nowych kawałków, ale na koncertach brzmią niesamowicie. Po prostu wulkan energii. Najmocniej w pamięci mam koncert w Łodzi z 2012 roku. Jednak koncerty halowe rządzą!

#189 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 18 maja 2015 - 19:50

Nowy kawałek:

https://www.youtube.com/watch?v=f5bjJzJ-T4c

refren banalny, ale klawisze i brzmienie mi się podoba. Nie chce mi się w niego wnikać, za bardzo jestem trasą U2 podjarany :P

EDIT: banalny i słaby ten refren, pewnie kawałek mi się przez to szybko znudzi, ale klimacik i te klawisze są cudne.

#190 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 19 maja 2015 - 20:23

Lepsze od Psycho, gorsze od Dead Inside. Średniawka. Starlight, tylko gorzej.

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#191 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 02 czerwca 2015 - 22:00

Dobra, przesłuchałem nowy album Muse, nie polecam. Bardzo nie polecam (EDIT: no dobra, warto przesłuchać, bo jestem nawet ciekaw Waszych opinii :P _. Ale uwaga, wśród miliona zrzyn, które na nim są, znalazł się cudny riff Kite :P W każdym razie nie ma ani jednego kawałka, dla którego warto się przemęczyć (EDIT: no dobra, może są). Może Dead Inside jest spoko, no ale to opener, można na nim skończyć odsłuch (EDIT: Nie no, przesłuchajcie do końca) :P

EDIT: ^^

#192 cosmo80

cosmo80

Użytkownik

• Members
  • 20 Postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 23:40

A ja polecam, całkiem dobry album. Mniej tu elektroniki, dziwactw i Queen. Więcej gitary i Pink Floyd :) Uwielbiam Muse od pierwszej płyty, zrzynki mam gdzieś. Przyzwyczaiłem się :) Takie "Aftermath" - przepiękna piosenka. Na początku słychać "Brothers is Arms" Dire Straits i "One" U2. Rewelacyjny jest 10 minutowy "The Globalist". Westernowy początek, w środku klimatyczna młócka, koniec znów spokojony. Z miejsca polubiłem "Reapers" i "The Handler". Takie klasyczne Musowe jazdy. "Psycho" jest prostacki, może nawet wieśniacki, ale od razu wpadł mi w ucho, idealny singiel. "Defector" średnio mi się podoba, "Revolt" też (tu chyba The Killers słychać?). Zaś najsłabsze moim zdaniem są "Dead Inside" i "Mercy". W sumie album na mocne 7/10. The 2nd Law bardziej mi się podoba.

#193 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 08:11

Ja też przechodzę przez album 3-4 razi złagodniałem, ale nie mogę wybaczyć Mattowi, że słucham takiego Handler, myślę "świetny kawałek", i nagle riff z In Your World. Słucham Mercy, zwrotka świetna, klawisze miód, a refren - matko, co za banał. Takie reapers to przecież intro Thunderstruck AC/DC, a outro znamy z koncertów.. zwrotki z kolei to parodia Assassina z BH&R, i tak każdy kawałek.. To wszystko jest takie pół-dobre.. Po poprzednich albumach, na których prawie każdy kawałek był indywidualnym, dopracowanym utworem, to jest takie.. bez miłości  :P Na razie 5/10.

Jak usłyszałem w aftermath Brothers in Arms, naśladowczy wokal Matta, a potem riff z Kite, to już naprawdę zwątpiłem. Muse zawsze lubiło bawić się daleko idącymi inspiracjami, ale Matt na gitarze rozwalał system. Na tym albumie to jest jakiś festyn chaotycznie sklejonych cytatów, i to w dużej mierze samych siebie. Na razie tak to odbieram. I jestem mocno rozczarowany.. i te teksy.. A dla mnie, takie Hoodoo zjada Globalist na śniadanie. Globalist to ewolucja intra KoCa, Hoodoo, potem fajna młócka, no i wracamy do Explorers. Ech.

Nie wiem, z jednej strony dobrze się tego słucha, z drugiej - dla mnie - przegięli pałę z tymi zrzynami. Ta płyta zupełnie, ale to zupełnie nic nowego do twórczości Muse nie wnosi. IMO.

Wybiera się ktoś na Orange? Bo ciągle jestem niezdecydowany :P

#194 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 Postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 17:54

Ja się wybieram.  (Bremo, widzieliśmy się w hotelu nad ranem, jak Człowiek przyjechał do Wawy i na Lanciego u Owłosa.. ;) )

Płyta.. to chyba nie będzie ich najlepsza. 

Aftermath.. piękne.. Dead Inside, Psycho, Mercy - niezłe.

Reszta - nie mam zdania jeszcze.

Muszę przesłuchać kilka razy.

Z jakieś 2 tyg. bede miał zdanie wyrobione o Drones.

#195 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 06 czerwca 2015 - 01:28

Mistrz reinkarnacji :D Ja jeszcze dam znać co i jak :) A może w sobo się zobaczymy :))

#196 feedback

feedback

Użytkownik

• Members
  • 2 409 Postów

Napisano 06 czerwca 2015 - 11:03

Średnio widzi mi się samotny nocny powrót do domu <_< ale cały czas się zastanawiam czy jednak nie pojechać. Szczególnie od czasu zmiany ceny biletów :P

Midnight is where the day begins.

#197 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 06 czerwca 2015 - 17:28

Matt wymyślił sobie concept album poskładany ze starych riffów i motywów, ot co. :P Ogólnie to zdecydowanie najlepszy jest The Handler, z całą drugą połową płyty muszę się jeszcze oswoić.

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#198 depe

depe

The Legend

• Members
  • 4 654 Postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 00:07

1. było super wykurwiście.

2. The Edge na gitarce to jest bejbi.. w po®ównaniu z Matt B.

3. MADNESS - skradło wieczór.

4. Masa ludzi z U2F a nikt nic nie pisze.. Why?

5. Widziałem: Olive, Zbych, Człowiek, Nikołajewna, Marti, kade, depe, Kamil Bono Brzozka, Bremo, Owłos.. Martyna

#199 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 09:49

Ja skrobnąłem parę zdań we "wrażeniach pokoncertowych" ;)

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#200 BOYofWAR

BOYofWAR

Użytkownik

• Members
  • 123 Postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 11:12

też byłem :)

była moc!!!!!

byłem pod sceną i byłem tak naładowany energią, że szkoda mi było ludzi "stojących" przy mnie :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych