DVD Multicam Chorzów 06.08.09
Posted 16 lipca 2011 - 14:48
Gdzieś tam w trakcie był chyba malutki rozjazd z dźwiękiem w trakcie jednego ujęcia (już nawet nie pamiętam gdzie), ale czy to ważne? Multicam jest genialny i jest naprawdę świetną pamiątką po tym niezwykłym wydarzeniu. Dzięki raz jeszcze!
Posted 16 lipca 2011 - 18:25
He, he. Mogli lepiej materiały nam udostępnić zawczasu. Albo chociaż puścić w całości w TVS i nas poinformować o terminie. Poza Pr-Shotami mieli fajne ujęcia z wieżowców. Zapewne przy okazji materiału o Multicamie pojawią się nowe nie pokazywane wcześniej urywki... Fajnie jakby ktoś to nagrał, bo zapewne przegapię.TVS chce zrobić materiał o koncercie i multicamie.
Co do DVD - to dzisiaj popołudniu udało się ściągnąć. Transfer jest OK. ISO duże, ale nie trzeba przynajmniej płyt zmieniać. Na te ważne koncerty można nie jedną płytę DL zużyć.
Obraz jest OK. Bitrate wysoki. Fajnie, że są napisy. Myślę, że więcej to się nie da z tego formatu i z tych ujęć wykrzesać. Od czasów koncertu raczej filmików na YT nie oglądałem więc wszystko się fajnie ogląda! NYD wygląda super - jak dla mnie nr 1 na płycie. Podwójne ujęcia to super pomysł (przypomina mi DVD Bon Jovi - Crush Tour ). Jak dla mnie podłożyć tylko dźwięk Soundboard i takie właśnie wideo powinno znaleźć się na DVD z Pasadeny!!! Profesjonalna robota!
Co do samego projektu mam tylko jedno pytanie - dlaczego jest Watermark? Wiem, że może nie jest bardzo wyraźny, ale czy był konieczny?
Poza tym wszystko super! Świetna robota. Dodatki super - zwłaszcza Snow Patrol - dla mnie nieodłączna część tego wydarzenia (przez kręcenie supportu zabrakło mi baterii na U2 ale opłaciło się ostatecznie, bo trafiło na bootleg ).
Brawa dla całej ekipy zbierającej materiały, montującej i remasterującej!
PS. Teraz jeszcze trzeba to Bono (lub też innym chłopakom z U2) dostarczyć.
Posted 16 lipca 2011 - 19:55
Jasne. Tyle, że się obawiam, że to nic nie da, a jak ktoś będzie chciał sprzedać to i tak sprzeda (niekoniecznie na Allegro) i nie będzie się watermarkiem w ogóle przejmował, a na Allegro można zawsze napisać do adminów i zablokują aukcję jak tylko się dowiedzą, że to bootleg. Oni są wyczuleni na nielegalne nagrania.Watermark to niemiła konieczność przy cwaniaczkach z Allegro...
OK. Może kiedyś wersja bez watermarku. Poza tym wszystko super.
Posted 16 lipca 2011 - 20:01
Jasne. Tyle, że się obawiam, że to nic nie da, a jak ktoś będzie chciał sprzedać to i tak sprzeda (niekoniecznie na Allegro) i nie będzie się watermarkiem w ogóle przejmował, a na Allegro można zawsze napisać do adminów i zablokują aukcję jak tylko się dowiedzą, że to bootleg. Oni są wyczuleni na nielegalne nagrania.
Tylko może wtedy ktoś kto kupi wejdzie na polandonthehorizon.pl gdzie przeczyta, że został zrobiony w trąbę .
Posted 16 lipca 2011 - 21:02
Łatwo wyciąć, a to trudniej. Da się, ale to za dużo zachodu.Aha, czyli zostały te napisy ostrzegawcze ? I bardzo dobrze!
Mój multi się ciągnie z oporami ale walczę.
Powiem wam tak. Jeżeli nas pokażą w TVP, TVN etc z całą pompą to z wielką chęcią wywalę ten watermark. Ale jak jesteśmy mało znani to o oszustwa zbyt łatwo...
Włożyłem w to niesamowitą ilość pracy i to jest jedyne ustępstwo o które was proszę...
Posted 16 lipca 2011 - 21:31
ze znakiem wodnym się pogodziłem, szkoda tylko że nie udało się zdobyć nagrania "I still haven't found..." gdzie jest ujęcie jak cały stadion klaszcze razem z Bono. Poza tym nic dodać nic ująć. Brawo!
Posted 16 lipca 2011 - 21:35
a watermark już pomijając zrozumienie jego konieczności, mi osobiście ani trochę nie przeszkadza
Posted 16 lipca 2011 - 22:57
Z całego serca dziękuję Ci za TWE DZIEŁO.
A zwłaszcza za to , że Ci się CHCIAŁO i za to że Ci się UDAŁO.
Jest piękne...
Na NYD się aż popłakałem...Wróciły te same emocje co towarzyszyły mi (nam) na stadionie Śląskim blisko 2-lata temu.
Lepszego prezentu na jutrzejsze urodziny nikt mi sprawić nie mógł (no ... ewentualnie jeszcze kochana żoneczka dając mi w prezencie książkę Andrei Morandi'ego).
Tak więc U2 znów górą
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Posted 17 lipca 2011 - 12:11
(ej, ktos jeszcze mial ciary na solowce w Magnificent?)
Warto bylo czekac
i to jakie...
Posted 17 lipca 2011 - 13:42
To ile osób musi ściągnąć multicam, żeby wypłynęła wersja BD ?
I czy w jej przypadku także będzie można liczyć na "pocztę multicamową" ? Nie mam nagrywarki BD a rozumiem że wersja 720p nie zmieści się na DVD9 (skoro weszła na nią ledwo wersja DVD).
Posted 17 lipca 2011 - 13:52
ZobaczymyTo ile osób musi ściągnąć multicam, żeby wypłynęła wersja BD ?
I czy w jej przypadku także będzie można liczyć na "pocztę multicamową" ? Nie mam nagrywarki BD a rozumiem że wersja 720p nie zmieści się na DVD9 (skoro weszła na nią ledwo wersja DVD).
Odtwarzacze DVD nie obsługują 720p. 720p można nagrać tylko na BD...
Posted 17 lipca 2011 - 14:02
Odtwarzacze DVD nie obsługują 720p. 720p można nagrać tylko na BD...
Hm, a jest możliwość wydania HD 720p w pliku .mkv (do oglądania na kompie)? Coś takiego zajmuje z reguły podobny rozmiar co DVD.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Posted 17 lipca 2011 - 14:02
Film w 720p można przecież nagrać na dvd9 (a nagrywarke dvd w komputerze mam). Tylko że kiedy wielkość tego koncertu będzie wynosiła >9gb no to wtedy potrzeba płytki BD. A nie miałbym jej na czym nagrać (a odtworzyć już tak ).
Więc fajnie by było gdyby ktoś z takim sprzętem mógł ludziom (za odpowiednimi kosztami rzecz jasna) to rozsyłać
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users