Jump to content

Photo

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#1001 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 29 maja 2010 - 13:54

wg U2tour.de jest 1080i :/

Mea culpa jesli tak ... ale poczekajmy, to juz niedlugo jak ktos dorwie wydanie BD. U mnie w okolicy niema ani w MM ani Empiku ;[ (jeszcze) wiec nie mam jak zakupic :(

Everything You Know Is Wrong

#1002 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 29 maja 2010 - 13:59

No tak, coś ponad 70 zł, ale jak dojdzie wysyłka - to może już być podobnie?

przesyłka to chyba 2 funty...czy jakoś tak;)

#1003 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 29 maja 2010 - 14:06

...wydaje mi się, że 5 funciaków...jak się dobierze jeszcze jedną pozycję wyjdzie 2,5 :rolleyes: ...

#1004 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 29 maja 2010 - 14:09

Moim zdaniem gra nie warta swieczki ... oszczedzisz niecale 15-20 zl a czekania ... duuuuuzo. Nie otrzymasz przesylki z dnia na dzien jak to w PL bywa ;] Juz lepiej dorzucic pare groszy i sie cieszyc JUZ a nie czekac niewiadomo ile :P

#1005 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 29 maja 2010 - 15:54

Posiadam wersję bluray. Koncert jest w jakości 1080i. Nie wiem czy są koncerty wydawane w jakości 1080p.Posiadam kilkanaście koncertów i wszystkie są w jakości 1080i. Zdąrzyłem obejrzeć dodatki. Flaga to tylko króciutki fragment znany ze strony U2. Pozostałe klipy również są króciutkie. Bardzo fajny jest filmik squaring the circle: creating U2360 - polecam. Menu w postaci stacji kosmicznej również robi pozytywne wrażenie. Smaczek w postaci kocertu pozostawiam na wieczór.
;) ;) ;)

#1006 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 29 maja 2010 - 16:08

wg U2tour.de jest 1080i :/

Szkoda. Miałem nadzieję, że wraz z erą HD pozbędziemy się poza nachalnym NTSC w Europie (bo w USA PAL z rzadka chodzi, a w EU NTSC musi pójść! :blink:), również ohydnego przeplotu, a tu masz. Może będzie mało widoczny, ale przeplot + cyfrowe odtwarzanie/TV/BD to się gryzie. Chyba im miejsca brakowało na płycie czy co?

Jedyne co wyszło jak należy (ale i to chyba nie do końca) - to R&H na BD, ale tylko dlatego, bo to nie bezpośrednio U2 wydawało, a raczej potraktowano to jako film. ;)

#1007 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 29 maja 2010 - 16:21

Zdąrzyłem obejrzeć dodatki. Flaga to tylko króciutki fragment znany ze strony U2. Pozostałe klipy również są króciutkie.
-

Myslałam,że flaga z chorzowa jest w całości a tu tylko fragment ile trwa minut? :mellow:
trochę jestem zaskoczona ale ty masz bluray może tam tylko są fragmenty :rolleyes:
ja kupuje tą wersję:
http://www.rockserwi...&pid=118451&l=1
może tam będzie będą nagrane utwory w całośći.
jak ktoś kupi tą wersje ( 2dvd) niech napiszę coś o tym.
Dołączona grafika

#1008 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 29 maja 2010 - 16:26

Szczecin. Media-markt: DVD 34,99, BD (już jest!!!) 79,99. Udanych zakupów!

#1009 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 29 maja 2010 - 16:42

Flaga z Chorzowa trwa niecałą minutę. Dodatki na podwójnym DVD i w wydaniu bluray są takie same więc nie ma co liczyć, że będzie dłuższa wersja flagi. Trzeba się cieszyć, że akcja flaga została odnotowana w oficjalnym wydawnictwie.
B) B) B)

#1010 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 29 maja 2010 - 17:07

Myslałam,że flaga z chorzowa jest w całości a tu tylko fragment ile trwa minut? :mellow:
trochę jestem zaskoczona ale ty masz bluray może tam tylko są fragmenty :rolleyes:

To prędzej na BD byłyby dłuższe wersje, ale nic nie zapowiada, aby 2DVD różniło się od BD zawartością wido - no poza tymi dodatkami z BD Live - ponoć są tam na razie jakieś zdjęcia od Edga. :unsure: No nic, można było się spodziewać tylko tych urywków z u2.com. Szkoda, bo co to za problem pokazać cały utwór i podłożyć dźwięk z konsolety. :rolleyes:

Ale tak jak bono3d napisał, trzeba się cieszyć, że znaleźliśmy się w gronie wybrańców, tych filmików nie jest tam za dużo. No i, że pewnie na multicamie będzie to 100 razy lepiej pokazane i z lepszym dźwiękiem. :D

Edit: Jak komuś jeszcze zostało kasy po zamówieniu Super Hiper Boxa to oferta specjalna na Allegro - w tej samej cenie (podobnej) co Box Promo CD:
http://www.allegro.p...ena_unikat.html
Czyli jak za cenę Boxu mieć te same 4 utwory co na DVD... :D

#1011 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 posts

Posted 29 maja 2010 - 17:15

W Media Markcie w Warszawie na Ostrobramskiej także są wersje blu-ray - za 90zł

#1012 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 posts

Posted 29 maja 2010 - 22:08

Posiadam wersję bluray. Koncert jest w jakości 1080i. Nie wiem czy są koncerty wydawane w jakości 1080p.

PINK - Funhouse Tour jest w 1080p dla przykladu ;] Jak sie chce to mozna ... widac ekipie U2 sie nie chce ;[

#1013 Fortunate Son

Fortunate Son

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 29 maja 2010 - 22:14

Tylko minuta? Trochę smutno, szczególnie wobec deklaracji zespołu i zaangażowania chorzowskiej publiki... :(

#1014 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 29 maja 2010 - 23:09

Tylko minuta? Trochę smutno, szczególnie wobec deklaracji zespołu i zaangażowania chorzowskiej publiki... :(

No, ale zespół nie zadeklarował, że będzie to cały utwór. :rolleyes: Po tym co było na u2.com można było się niestety tego spodziewać. Choć trzeba to uznać za duuuuże wyróżnienie - to w końcu 1 z tylko 8 filmików, które wybrali do tych bonusów, to są wręcz szalone bonusy jak na U2! :D Chyba tylko DVD z PopMartu ma lepsze.

Osobiście to raczej mam żal do tego kto kieruje projektami tych DVD, może po trochu zespołu, bo nie do końca rozumiem - oni myślą, że dla zagorzałych fanów po minucie/półtorej z tych ośmiu miast to full wypas? :D Na dodatek wszystkie chyba były za darmo w necie dostępne. Eeeee powtarzam się.... <_< I tak nie dotrze do "twórców" DVD, a tu każdy to wie. Jak ja bym robił takie DVD to....:rolleyes:

#1015 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 posts

Posted 29 maja 2010 - 23:29

Smaczek w postaci kocertu pozostawiam na wieczór.
;) ;) ;)

i jak... mozesz odniesc jakosciowo do nie wiem np. Killersow z Royal Albert (chyba najlepsze Blu jakie widzialem)?
teledyski tez w HD?

po drugim obejrzeniu:
- Beautiful Day z In God's Country i The Maker :) do highlightow
i Bono naprawdę wychodzi z siebie żeby ruszyć publike i ... słabizna

#1016 margaw

margaw

Użytkownik

• Members
  • 1 posts

Posted 30 maja 2010 - 08:45

Witam wszystkich.Specjalnie się zarejestrowałem aby napisać że jestem w posiadaniu koncertu nagranego w 1080i.Mianowicie chodzi "The biggest bang" stonsów i powiem tak REWELACJA.Obraz bardzo szczegółowy[rysy na gitarach,zmarszczki dziadków etc.]Jeśli chodzi o dzwięk [dts hd master audio]to kolejna rewelacja.Sprzęt ps3 i lcd sony full hd 40 cali.Koncert był nagrywany bodaj że w 2006r.więc myśle że w przypadku U2 będzie równie dobrze bąć lepiej czego sobie i wam życzę

#1017 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 30 maja 2010 - 09:45

Blu Ray już w Saturnie w Katowicach. :)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1018 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 30 maja 2010 - 10:23

W Gorzowie w Media Markt wersja Blu-ray 84,99,ale o dziwo miły sprzedawca powiedział ze jeszcze nie maja żadnej innej wersji DVD.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1019 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 posts

Posted 30 maja 2010 - 10:31

http://www.allegro.p...ox_special.html

#1020 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 30 maja 2010 - 12:28

W Katowicach w Saturnie cena 99zł.
Po obiedzie będzie głośno ;)
A jak odblokować niby ten ukryty dodatek?
(Jak ktoś wie np Zbych :) a nie chce zdradzać na całym forum,to poproszę na priv :)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

Reply to this topic

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users