Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kompendium biletowe

556 replies to this topic

#201 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 14:56

Grraaaaarrr!!!
Przed chwilą bilety na płytę znowu były dostępne na ticketpro!! Miałem je już w koszyku, tylko miałem problem z płatnością i ostatecznie je straciłem!! <evil>

Żeby nie doszło już do takiego nietaktu proszę o pomoc.
W momencie kiedy bilety mam już w koszyku klikam dalej, dalej etc. etc... aż dochodzę do tego momentu:
KLIK!
Wtedy niezależnie czy wybiorę tam na dole kropkę z "payment card" czy "bank transfer" po kliknięciu "zapłać" wchodzę na stronę:
KLIK!
gdzie po wybraniu "eCard" (no bo niczego innego nie mam do wyboru) zostaje przeniesiony na stronę jakiegoś banku/czegoś innego dziwnego. Sęk w tym, że nie chce przelewać pieniędzy kartą (to zrozumiałem na tej stronie), lecz zrobić zwykły przelew (ale przez konto internetowe).
Czy ktoś może mi pomóc? Gdzie klikam nie tak? Czy jest możliwość, by po prostu po wsadzeniu biletów do koszyka wybrać tylko metodę dostawy, sposób płatności (przelew) a później jedynie potwierdzić zamówienie przez email?
Będzie ktoś tak miły, by mi to wytłumaczyć?

No i jeszcze jedno. Wszedłem do "moich zamówień" na tym koncie na ticketpro i okazało się, że dokonałem trzech zamówień, z czego dwa są już nieaktualne :|
KLIK!
Po datach rozpoznaję, że to pierwsze to moje zamówienie płyty, ale zanim do czegokolwiek doszło pojawił się u mnie błąd serwera. Drugie to ta płyta którą przed chwilą straciłem, a trzecie to które robiłem na potrzeby uczynienia screenów, byście mogli mi pomóc.
O co tutaj w ogóle chodzi?! Na mailu nie mam żadnej informacji o tych zamówieniach. Nic nie mam.

Z góry dziękuje za pomoc. Jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki, bo kto wie, czy te bilety na płytę nie pojawią się znowu...

#202 maxpio

maxpio

Użytkownik

• Members
  • 92 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 15:28

Wybierasz Ecard potem środkową kolumnę i tam masz tzw. eprzelwy np. w Pekao wybierasz pekao24 ja kupowałem przez mBank wiec wybierałem mTransfer i przenosi cię odrazu do banku logujesz się a potem tylko wpisujesz kod jednorazowy i ok... możesz tylko kupowac przelwem z banków jakie tam są...
Tez nie maiłem zadnej informacji dopiero w momencie kiedy zaksięgowali wpłatę dostałem maila :)
No cóż. Interesuje się muzyką U2

#203 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 15:43

W pierwszej chwili pomyślałem, że jest tak jak napisałeś (czyli słusznie), ale z niewiadomych powodów nie mogłem wybrać tej środkowej kolumny. Była szara czy jakoś tak, w każdym razie nie dało się jej zaznaczyć. Nie przyglądałem się dłużej, bo wystraszyłem się, że wybrałem ten cały DotPay i chciałem jak najszybciej wrócić do wyboru metody płatności. Wtedy okazało się, że biletów już nie mam w koszyku. A może jednak są? Na ten "eCard" na końcu kliknąłem tylko w przypadku biletów z płyty, które jedyne nie są w "moich zamówieniach" anulowane. Czy to "eCard" mogło działać jako potwierdzenie zamówienia? :)

#204 Kaha

Kaha

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 18:41

elo :) mam pytanie
kupowałam bilet przez eventim i chciałam sie tam zalogowac teraz, a pisza, ze nie mają mojego emaila w bazie danych.
a dostałam wczseniej ( w czwartek) potwierdzenie rejestracji i zakupu biletu.
wiec o co kaman?

#205 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 18:43

kupowałam bilet przez eventim i chciałam sie tam zalogowac teraz, a pisza, ze nie mają mojego emaila w bazie danych.
wiec o co kaman?

A kupowałaś bezpośrednio przez Eventim czy za pośrednictwem strony Live Nation (która odsyła do Eventimu?).

Konto założone na Eventimie jest odrębne od tego na Eventim-Live Nation. Być może z tego wynika Twój problem.
Dołączona grafika

#206 Kaha

Kaha

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 18:50

ani jedna ani druga strona, "nie ma w bazie mojego emaila" ;/

#207 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 18:57

wiec o co kaman?

To bardzo dziwne, bo jak piszesz dostałaś potwierdzenie zakupu biletu, ja bym się kontaktował z eventimem dzwonił pisał(skany potwierdzenia zakupu wyślij) co się stało że teraz niby nie ma Twojego maila w bazie.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#208 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 19:01

wiec o co kaman?

Spróbuj wejść na tą stronę: http://www.eventim.p...erformance.html

nad logiem trasy koncertowej, jest słabo widoczny napis "moje konto"... Zaloguj się, powinno przyjąć Twojego maila :)

#209 Kaha

Kaha

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 19:04

To bardzo dziwne, bo jak piszesz dostałaś potwierdzenie zakupu biletu, ja bym się kontaktował z eventimem dzwonił pisał(skany potwierdzenia zakupu wyślij) co się stało że teraz niby nie ma Twojego maila w bazie.

dostałam emiala potwierdzajacego zamowienie biletu i tam wszystkie dane i nr zamowienia... bla bla bla

"Uwaga: To jest automatyczna wiadomość generowana przez system pocztowy.
Prosimy nie odpisywać, nie udzielimy odpowiedzi.

Droga Pani Strychalska,

dziękujemy za zakup biletów. Informacje dotyczące zamówienia znajdują
się poniżej.

UWAGA: jeśli dokonywałeś/aś płatności za pośrednictwem Dotpay,
poniższe potwierdzenie jest ważne jedynie, jeśli jednocześnie otrzymałeś/aś
informację o poprawnym wykonaniu płatności od.... (...)" no i tam reszta bla bla...

dzieki ;) ale maja tam niezły bajzel xD genralnie;p za którymś razem weszło ;)

Użytkownik bee edytował ten post 21 marca 2009 - 19:42

#210 spider31

spider31

Użytkownik

• Members
  • 23 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 19:13

Kraków (przynajmniej zakopianka) nie sprzedaje, dopiero od 27 marca. Dodatkowo miła pani sprawdziła w swojej bazie bilety i powiedziała, że nie ma biletów na płytę.

Co prawda mam dwa tickety, ale tak się składa, że byłem dziś i pytałem :) : najpierw jeden pan powiedział, że dopiero od 27 marca, ale od razu poprawił go drugi mówiąc, że od dziś tylko jeszcze nie zmienili tego i zaktualizowali przy mnie. Niestety dostępne są tylko bilety w cenie 450 i 825 PLN. Tych na płytę wogóle nie dostali.. Powodzenia!
5 piw proszę..

#211 ania_;)

ania_;)

Użytkownik

• Members
  • 113 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 22:14

wiec o co kaman?

Mam to samo <_< Też dostałam potwierdzenie rejestracji. Pieniądze wysłane. A zalogować się mogę, cholera. Burdel tam mają i tyle <_<

#212 Ewiku2

Ewiku2

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 21 marca 2009 - 22:25

Spróbuj wejść na tą stronę: http://www.eventim.p...erformance.html

nad logiem trasy koncertowej, jest słabo widoczny napis "moje konto"... Zaloguj się, powinno przyjąć Twojego maila :)

Ja też mam to samo, zarówno strona LN jak i ET nie chce mnie zalogować i przyjąć mojego maila. A dodam, że dużo wcześniej miałam założone w obu portalach. Jednak przy zakupie kiedy LN przekierował mnie na ET ten też nie chciał przyjąć mojego maila i byłam zmuszona założyć nowe trzecie konto (założyłam na inny mail) i poszło.

Link, który podesłała GhostGirl DZIAŁA. Zalogowałam się bez problemu.
Wygląda to, że nie wystarczy mieć dwóch kont osobno na LN i ET tylko jeszcze trzecie, wspólne dla LN i ET. Hm.......

#213 Kaha

Kaha

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 00:09

Ja też mam to samo, zarówno strona LN jak i ET nie chce mnie zalogować i przyjąć mojego maila. A dodam, że dużo wcześniej miałam założone w obu portalach. Jednak przy zakupie kiedy LN przekierował mnie na ET ten też nie chciał przyjąć mojego maila i byłam zmuszona założyć nowe trzecie konto (założyłam na inny mail) i poszło.

Link, który podesłała GhostGirl DZIAŁA. Zalogowałam się bez problemu.
Wygląda to, że nie wystarczy mieć dwóch kont osobno na LN i ET tylko jeszcze trzecie, wspólne dla LN i ET. Hm.......

mi link od GhostGirl działa bez problemu :)

#214 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 11:42

Z tego co wiedzę płyta jest obecnie dostępna na Ticketpro:
http://www.ticketpro.../118784-U2.html

Edycja:
już nie :(
Dołączona grafika

#215 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 11:49

Płyta zmieniła na Eventimie status na "w tym momencie brak", także może dołożą.

Jak coś to krzyczcie! ;)

#216 Anula

Anula

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:04

Najlepiej w shout'cie krzyczcie ;)

#217 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:08

Dzisiaj w tvn24 był Hirek Wrona, który otoczony płytami i książkami U2, rozmawiał z Jarosławem Kuźniarem o biletach na koncert.

Wszem i wobec ogłosił, że sprzedaż biletów w Empiku ruszyła dzisiaj (22.03.2009).
Dokładnie nie wiedział czym zostało, to spowodowane, że z 27 przełożyli na 22, ale stwierdził, że prawdopodobnie chcą szybko sprzedać wejściówki i zmylić "przeciwnika", gdyż widzą, że jest duże zainteresowanie.
Dodatkowo stwierdził, że wzrasta szansa na drugi koncert w Chorzowie.

Co mnie dobiło, to stwierdzenie Wrony, że bilety za 450 zł. i 825 zł. to żaden luksus, tylko normalny koszt, że jeśli ktoś chce brać udział w wydarzeniu jakim jest koncert U2, to niech porządnie płaci - tak jak Europa :blink:

#218 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:09

Taaa jasne, mnie wczoraj w dwóch punktach powiedziano, że sprzedaż 27.

Żarty sobie ktoś z nas robi.

#219 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 22 marca 2009 - 12:13

Co mnie dobiło, to stwierdzenie Wrony, że bilety za 450 zł. i 825 zł. to żaden luksus, tylko normalny koszt, że jeśli ktoś chce brać udział w wydarzeniu jakim jest koncert U2, to niech porządnie płaci - tak jak Europa

W sumie, taka prawda. Miejscówki za taką kasę wcale nie są, Bóg wie, jak atrakcyjne. To już za 140 są lepsze, bo bliżej sceny.

#220 Anula

Anula

Użytkownik

• Members
  • 73 Postów

Napisano 22 marca 2009 - 12:13

Ja dostałam wczoraj takiego maila z Media Markt:

"Z ostatniej informacji otrzymanej od organizatora wiemy,ze w kazdej chwili mozemy spodziewac sie "wpuszczenia" biletów do sprzedazy w naszym systemie.
Dostepne maja byc wszystkie typy biletów z wyjatkiem Vip i red zone

Pozdrawiamy
Dzial Muzyczno Filmowy Media Markt Kraków I"

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych