Skocz do zawartości

Zdjęcie

Warszawa rusza na Chorzów!

179 replies to this topic

#81 Lucy

Lucy

Użytkownik

• Members
  • 6 Postów

Napisano 10 lipca 2009 - 11:22

raczej pasuje, chyba że coś mi się zmieni w ostatniej chwili ;p na tego bifora też bym się pisała.
Dzięki Wam dobrzy ludzie :D

#82 Dev

Dev

Użytkownik

• Members
  • 44 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 13:28

Może ktoś jest zorientowany w takiej kwestii: Do której otwarty jest macdonald pod centralnym? Bo nasz pociąg do Wawy przyjeżdża lekko przed północą i pomyślałem, że macdonald byłby najprzytulniejszym miejscem na przeczekanie tych 2 godzinek do pośpiecha do Katovitz.

Ewentualnie może jakieś podobne miejsce w pobliżu otwarte do 2.00?

#83 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 13:36

Może ktoś jest zorientowany w takiej kwestii: Do której otwarty jest macdonald pod centralnym? Bo nasz pociąg do Wawy przyjeżdża lekko przed północą i pomyślałem, że macdonald byłby najprzytulniejszym miejscem na przeczekanie tych 2 godzinek do pośpiecha do Katovitz.

Ewentualnie może jakieś podobne miejsce w pobliżu otwarte do 2.00?

Niestety w czwartek 6.08 będzie czynny tylko do 0:00, ewentualnie restauracja w samym centrum róg Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej jest czynna w tygodniu do 1:00.

Hard Rock w Złotych Tarasach jest do 1:00 czynny - to najbliżej dworca, a i w miarę normalne warunki (niestety nie cenowe;).

#84 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 15:48

Jest w ogóle ktoś oprócz mnie kto jeszcze nie ma biletu na ten pociąg? :unsure:

#85 Lucy

Lucy

Użytkownik

• Members
  • 6 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 15:57

Jest w ogóle ktoś oprócz mnie kto jeszcze nie ma biletu na ten pociąg? :unsure:

ja ;p więc się nie załamuj ;) chociaż lepiej zabukować bilet wcześniej, żeby nie spędzić tych paru godzin na przejściu w pociągu. raczej mało przyjemne <wiem z doświadczenia> i nie polecam.

Może ktoś podać dokładne "dane" naszego pociągu? dla nieogarniętych sierot, które jeszcze nie kupiły biletu, a mają taki zamiar :P

#86 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 16 lipca 2009 - 10:09

to gdzieś tam wcześniej napisane jest..

a ja mam dla was meganiusa:

JADĘ Z WAMI !!! \m/ :D

#87 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 lipca 2009 - 14:27

I dopsz.

Może ktoś podać dokładne "dane" naszego pociągu? dla nieogarniętych sierot, które jeszcze nie kupiły biletu, a mają taki zamiar :P

Zwykły pospieszny. Ticket kupuje się na określony dzień, określoną trase (w naszym przypadku 6.08.2009, W-wa Centralna > Katosy Główne), a nie na konkretny pociąg jeśli nic nie zmienili więc dane potrzebne do kasy masz w nawiasie ;) Co jeszcze? No lepiej kupić pare dni wcześniej albo wpaść wcześniej na dworzec, żeby przypadkiem nie utknąć w kolejce. To 2:00 w nocy, może się wydawać że luz, ale często wcale tak nie bywa na centralnym, troszkę ostrożności w tej sprawie nie zaszkodzi ;) Z biletem trzeba się już tylko spotkać z nami. Proponuję od razu na peronie docelowym na jakieś plus minus 15 minut przed planowanym odjazdem.

#88 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 16 lipca 2009 - 14:57

Zwykły pospieszny. Ticket kupuje się na określony dzień, określoną trase (w naszym przypadku 6.08.2009, W-wa Centralna > Katosy Główne), a nie na konkretny pociąg jeśli nic nie zmienili więc dane potrzebne do kasy masz w nawiasie ;) Co jeszcze? No lepiej kupić pare dni wcześniej albo wpaść wcześniej na dworzec, żeby przypadkiem nie utknąć w kolejce. To 2:00 w nocy, może się wydawać że luz, ale często wcale tak nie bywa na centralnym, troszkę ostrożności w tej sprawie nie zaszkodzi ;) Z biletem trzeba się już tylko spotkać z nami. Proponuję od razu na peronie docelowym na jakieś plus minus 15 minut przed planowanym odjazdem.

Aaa czyli tam nie ma miejscówek? Ile Acr, nas studentów ten bilet będzie kosztował?

#89 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 lipca 2009 - 16:25

Miejscówek nie ma. Polujemy na przedziały. Pociąg jest relacji Suwałki-Bielsko, ale jak kiedyś jeździłem o tej porze, zawsze w W-wie się większosć miejsc opróźniała, w ogóle tłoku nigdy nie było. Bilet z ulgą szkolną i studencką (37%) wyniesie 31zł 50gr w jedną stronę.

Proponowałbym też ludziom którzy wracają po koncercie do W-wy się jakoś zorganizować wspólnie na tę okolicznośći ;)

#90 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 16 lipca 2009 - 20:13

Może byśmy się jakoś zorganizowali na tym centralnym i razem poczekali do pociągu? :) Jeśli ktoś oczywiście dojeżdza do Wawy z innego miejsca i nie ma co ze sobą zrobić :)

#91 buzzons

buzzons

Użytkownik

• Members
  • 74 Postów

Napisano 18 lipca 2009 - 15:13

hej, a jak jest z dojazdem z dworca w Katowicach do Stadionu? nie mam pojęcia jakie odległości dzielą te dwa punkty, więc pytam tych, którzy już byli albo wiedzą ;-) i pociągiem o jakiej godzinie wracacie? lub wracamy - co się jeszcze okaże

(i w ogóle to witam! bom nowa tu)

#92 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 lipca 2009 - 15:22

Myślę, że odpowiedź znajdziesz na tej stronie. :)

#93 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 18 lipca 2009 - 16:36

hej, a jak jest z dojazdem z dworca w Katowicach do Stadionu? nie mam pojęcia jakie odległości dzielą te dwa punkty, więc pytam tych, którzy już byli albo wiedzą ;-)

jakieś 10, 15 minut tramwajem spod samego dworca, zdaje się ;)

#94 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 18 lipca 2009 - 16:37

Numer 11 ;)

#95 dagasia

dagasia

Użytkownik

• Members
  • 370 Postów

Napisano 18 lipca 2009 - 16:43

Tutaj mozna znalesc rozkład jazdy http://rozklady.kzkg...php?co=rozklady

W kierunku stadionu jedzie tramwaj nr 11, 39 z Placu Miarki lub Ronda (kolo Spodka)
I jak acr słusznie napisal czas dojazdu okolo 15 min

#96 buzzons

buzzons

Użytkownik

• Members
  • 74 Postów

Napisano 18 lipca 2009 - 16:46

dzięki, dzięki, już z pierwszego linka pospisywałam sobie numery linii :-)

#97 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 22 lipca 2009 - 14:58

dwie sprawy mam ;)

No lepiej kupić pare dni wcześniej albo wpaść wcześniej na dworzec, żeby przypadkiem nie utknąć w kolejce.

w moim przypadku o "parę dni wcześniej" trochę ciężko :P a wystarczy jak kupię ten bilet +/- przed 18 [czyli wtedy, kiedy przyjadę do Wawy]? ;)

Proponowałbym też ludziom którzy wracają po koncercie do W-wy się jakoś zorganizować wspólnie na tę okolicznośći ;)

i pociągiem o jakiej godzinie wracacie? lub wracamy - co się jeszcze okaże

o to to, właśnie ;) o której planujecie [planujemy? ;)] oddelegować się do stolicy? ;)

#98 buzzons

buzzons

Użytkownik

• Members
  • 74 Postów

Napisano 22 lipca 2009 - 15:08

Wiem, że część osób jedzie po koncercie od razu do Mysłowic, ale Ci co wracają do stolicy: może 4:30 pośpiech z Katowic? Chyba było już o tym wspomniane pare postów wcześniej. Ok. godz 2-3 są na pewno tramwaje ze śląskiego.

#99 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 lipca 2009 - 16:42

w moim przypadku o "parę dni wcześniej" trochę ciężko :P a wystarczy jak kupię ten bilet +/- przed 18 [czyli wtedy, kiedy przyjadę do Wawy]? ;)

Jasne, to nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby go mieć. Pisałem o tym 'wcześniej lepiej', mając na myśli, żeby uniknąć zamieszania jak się tam już zbierzemy, albo żeby się nagle 5 minut przed odjazdem nie znaleźć się w środku kolejki do kasy, ledwo wyrabiając na ciopąg ;)

#100 buzzons

buzzons

Użytkownik

• Members
  • 74 Postów

Napisano 24 lipca 2009 - 13:32

To taka nieoficjalna lista chętnych na trasę Warszawa Centralna - Katowice. Część osób nie zadeklarowała się bezpośrednio, że jedzie, więc mogą być błędy. Ale jeśli kogoś to interesuje, to:

1. Michał + brat
2. acr
3. lookass
4. uzi
5. romart + 2 os.
6. U2roopa
7. the mirrorball woman
8. Margot
9. zooshe
10. Fan
11. kade
12. mssunflower