Warszawa rusza na Chorzów!
Napisano 15 czerwca 2009 - 22:30
Napisano 15 czerwca 2009 - 22:58
ale w czym dokładnie problem tkwi? co aż tak się nie podoba, tak groźne, nieodpowiednie wydaje?
zaraz wytoczymy ciężkie działa, przytłaczające kontrargumenty na każde jedno 'nie' i 'ale'.
Użytkownik acr edytował ten post 15 czerwca 2009 - 22:59
Napisano 15 czerwca 2009 - 23:35
cholera, niefajnie.
ale w czym dokładnie problem tkwi? co aż tak się nie podoba, tak groźne, nieodpowiednie wydaje?
zaraz wytoczymy ciężkie działa, przytłaczające kontrargumenty na każde jedno 'nie' i 'ale'.
- 2 w nocy
- dworzec centralny
- 'ale ty nie znasz tych ludzi'
- 'nawet na koncert u2 ludzie nie przyjeżdżają tak wcześnie'
- 'sama na centralny nie pójdziesz o tej porze a nie ma kto cie odprowadzić/zawieźć'
-'co wy będziecie od tej 7 pod tym stadionem robić?!'
no i w tę mańkę.
Napisano 15 czerwca 2009 - 23:45
- 2 w nocy
- dworzec centralny
- 'sama na centralny nie pójdziesz o tej porze a nie ma kto cie odprowadzić/zawieźć
te punkty pewnie się jakoś ze sobą łączą. nie jest problemem, żebyśmy jakąś grupą kilkuosobową szarpnęli się te 150 metrów w drugą stronę, po Cię przyjść, przeprowadzić, doprowadzić. tyle możemy pomóc tutaj i oczywiście to zrobimy jeśli będzie możliwość-konieczność. prawda, koleżanki, koledzy? (zaraz odpiszą, że prawda).
czasem rozumiem przeszkadza sam fakt, że jest późno. nieważne co by się działo, 'jest późno - się śpi' i w ten deseń. na to chyba nie mozna poradzić nic, poza stwierdzeniem, że bez sensu argument to jest.
sam w sobie dworzec centralny jest zły, ale patrz wyżej. w towarzystwie, przez te 10 czy 15 minut nic się przecież stać nie może.
- 'ale ty nie znasz tych ludzi'
ekhm
ale rozumiem. zawsze możesz powiedzieć, że znasz. spotkaliśmy się gdzieś, pogadaliśmy, znaliśmy się wszyscy już nieźle z internetu, jesteśmy sympatyczni, fajni, wydajemy się rozsądni i już nie raz takie wypady uskutecznialiśmy z powodzeniem i zupełnie bezpiecznie. itepe.
- 'nawet na koncert u2 ludzie nie przyjeżdżają tak wcześnie'
przyjeżdżają i wcześniej i to wcale nie małe grupki.
- 'co wy będziecie od tej 7 pod tym stadionem robić?!'
dostawać się na najlepsze miejsca na jedno z piękniejszych wydarzeń w życiu!
siedzieć, czekać, rozmawiać, integrować, wypadać na krótkie spacery, ogarniać sklepy, suweniry, o stoiskach z piwem może nie wspominaj , dobrze się, kurcze, bawić od samego początku i czuć tę atmosferę. jesteśmy fajnymi ludźmi. fajnie się spędza z nami czas przecież, jak to z grupą dobrych znajomych. a odpocząć, poleżeć sobie na trawce (karimatki będą, coś, spoks) można sobie zawsze i bez problemu. i tak dalej i dalej.
Użytkownik acr edytował ten post 15 czerwca 2009 - 23:51
Napisano 16 czerwca 2009 - 00:09
ale ostateczna decyzja niestety nie należy do mnie. no nic, najwyżej spotkamy się pod stadionem, jakieś znaki rozpoznawcze itp
#69 Guest_Panna Anna_*
Napisano 16 czerwca 2009 - 10:10
ja to wszystko wiem.
ale ostateczna decyzja niestety nie należy do mnie. no nic, najwyżej spotkamy się pod stadionem, jakieś znaki rozpoznawcze itp
A swoją drogą dworzec centralny nie taki straszny jak się go maluje, nikt mi głowy w nocy tam nie urwał z tego, co pamiętam, a takowe obawy miałam np. w biały dzień na dworcu w Gliwicach nie jest tam miło ale raczej nie tak, że każdy podróżny zostaje za samą obecność tam napadnięty, okradziony, pobity i zgwałcony.
Ale ja rozumiem, co to znaczy mieć trzęsących się z byle powodu rodziców, serio
Napisano 16 czerwca 2009 - 11:09
PS.
Chętnych zapraszam na ten "bifor" u mnie 5.08. Ci, którzy muszą w miarę wcześnie dotrzeć do Wawy, bo jest problem komunikacyjny będą mile widziani. Jakaś strawa się znajdzie:). Potem razem wyruszymy na Centralny.
Napisano 16 czerwca 2009 - 11:54
Dla Rodziców zapewne żadne argumenty nie będą przekonujące ale próbować warto. Paradoksalnie bezpieczniejsza będziesz z nami w grupie niż jadąc w pojedynkę nawet za dnia:). Jednak "nie znasz tych ludzi" nie wróży nic dobrego...
PS.
Chętnych zapraszam na ten "bifor" u mnie 5.08. Ci, którzy muszą w miarę wcześnie dotrzeć do Wawy, bo jest problem komunikacyjny będą mile widziani. Jakaś strawa się znajdzie:). Potem razem wyruszymy na Centralny.
To się wbijam
Napisano 16 czerwca 2009 - 12:14
że każdy podróżny zostaje za samą obecność tam napadnięty, okradziony, pobity i zgwałcony.
Zwłaszcza okradziony z biletu
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Napisano 16 czerwca 2009 - 12:44
oczywiście, że warto. ja początkowo myślałam, że nie mam szans, bo już od dawna słyszę te same wąty [że sama, że daleko, że 'obcy' (tak, dla mojej mamy jesteście kosmitami), że głupia jestem, bo się w takim wieku 'w świat' wyrywam, że moja starsza siostra jak była w moim wieku to takich wypadów nie wymyślała, blah blah blah], ale w końcu musieli się zgodzić, nie mieli innego wyjścia.Dla Rodziców zapewne żadne argumenty nie będą przekonujące ale próbować warto.
w końcu muszą zmięknąć. jak moi odpuścili [chociaż nadal im się to nie podoba, no ale, odpuszczone], to wszyscy inni też odpuszczą.
skoro tak, to ja się piszę.Chętnych zapraszam na ten "bifor" u mnie 5.08. Ci, którzy muszą w miarę wcześnie dotrzeć do Wawy, bo jest problem komunikacyjny będą mile widziani. Jakaś strawa się znajdzie:). Potem razem wyruszymy na Centralny.
Napisano 20 czerwca 2009 - 16:05
Przeczytałem ten wątek i średnio ogarniam
Znalazłoby się miejsce dla 4-5 osób ejszcze?
I do kiety trzeba kupić te bilety?
Jak z powrotem?
Jakby ktoś kompetnenty mógł podsumować taktykę Warszawy to byłbym wdzięczny
Taktyka jest prosta... Niczym 4-4-2;). Wsiadamy w pospieszny w nocy 5/6.08 i dojeżdżamy rano. Dla chętnych i tych, którzy muszą być wcześnie w Wawie jest małe before party u mnie 5.08:). Potem jedziemy na Centralny.
Pewnie wcześniej umówimy się na jakieś kupowanie biletów.
Powrót, to chyba każdy różnie, bo np. Acr dalej jedzie na Off...
Trzymaj rękę na pulsie.
Napisano 06 lipca 2009 - 13:04
Napisano 06 lipca 2009 - 17:24
Napisano 06 lipca 2009 - 18:01
Napisano 10 lipca 2009 - 11:09
jak mawiała znana niektórym (teraz niektórym, kiedyś wszystkim, pamiętam jak przed chorzowem w 2005 poznałem ludzi na dworcu już, na pytaniu "a znasz może Karole?", to były czasy.. ) - im nas więciściej tym fajniściej
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych