Skocz do zawartości

Zdjęcie

Warszawa rusza na Chorzów!

179 replies to this topic

#61 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 20:54

moje ostatnie środki transportu do W-wy dojeżdżają o 17:32/18:50, więc jeśli mnie przygarniecie, to byłoby mi miło... :rolleyes:

#62 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 12 czerwca 2009 - 20:58

moje ostatnie środki transportu do W-wy dojeżdżają o 17:32/18:50, więc jeśli mnie przygarniecie, to byłoby mi miło... :rolleyes:

Nie ma najmniejszego problemu!

#63 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 13 czerwca 2009 - 10:26

to którym pociągiem się w końcu wybieracie? tym 1:05? :)

#64 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:30

ja na razie przegrywam w walce o podróż z wami.. nie mam poparcia nawet w siostrze rodzonej :( damn!

#65 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 22:58

cholera, niefajnie.
ale w czym dokładnie problem tkwi? co aż tak się nie podoba, tak groźne, nieodpowiednie wydaje?
zaraz wytoczymy ciężkie działa, przytłaczające kontrargumenty na każde jedno 'nie' i 'ale'.

Użytkownik acr edytował ten post 15 czerwca 2009 - 22:59

#66 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 23:35

cholera, niefajnie.
ale w czym dokładnie problem tkwi? co aż tak się nie podoba, tak groźne, nieodpowiednie wydaje?
zaraz wytoczymy ciężkie działa, przytłaczające kontrargumenty na każde jedno 'nie' i 'ale'.

- 2 w nocy
- dworzec centralny
- 'ale ty nie znasz tych ludzi'
- 'nawet na koncert u2 ludzie nie przyjeżdżają tak wcześnie'
- 'sama na centralny nie pójdziesz o tej porze a nie ma kto cie odprowadzić/zawieźć'
-'co wy będziecie od tej 7 pod tym stadionem robić?!'

no i w tę mańkę.

#67 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 15 czerwca 2009 - 23:45

- 2 w nocy
- dworzec centralny
- 'sama na centralny nie pójdziesz o tej porze a nie ma kto cie odprowadzić/zawieźć

te punkty pewnie się jakoś ze sobą łączą. nie jest problemem, żebyśmy jakąś grupą kilkuosobową szarpnęli się te 150 metrów w drugą stronę, po Cię przyjść, przeprowadzić, doprowadzić. tyle możemy pomóc tutaj i oczywiście to zrobimy jeśli będzie możliwość-konieczność. prawda, koleżanki, koledzy? (zaraz odpiszą, że prawda).

czasem rozumiem przeszkadza sam fakt, że jest późno. nieważne co by się działo, 'jest późno - się śpi' i w ten deseń. na to chyba nie mozna poradzić nic, poza stwierdzeniem, że bez sensu argument to jest.

sam w sobie dworzec centralny jest zły, ale patrz wyżej. w towarzystwie, przez te 10 czy 15 minut nic się przecież stać nie może.

- 'ale ty nie znasz tych ludzi'

ekhm ;)
ale rozumiem. zawsze możesz powiedzieć, że znasz. spotkaliśmy się gdzieś, pogadaliśmy, znaliśmy się wszyscy już nieźle z internetu, jesteśmy sympatyczni, fajni, wydajemy się rozsądni i już nie raz takie wypady uskutecznialiśmy z powodzeniem i zupełnie bezpiecznie. itepe.

- 'nawet na koncert u2 ludzie nie przyjeżdżają tak wcześnie'

przyjeżdżają i wcześniej i to wcale nie małe grupki.

- 'co wy będziecie od tej 7 pod tym stadionem robić?!'

dostawać się na najlepsze miejsca na jedno z piękniejszych wydarzeń w życiu!
siedzieć, czekać, rozmawiać, integrować, wypadać na krótkie spacery, ogarniać sklepy, suweniry, o stoiskach z piwem może nie wspominaj ;), dobrze się, kurcze, bawić od samego początku i czuć tę atmosferę. jesteśmy fajnymi ludźmi. fajnie się spędza z nami czas przecież, jak to z grupą dobrych znajomych. a odpocząć, poleżeć sobie na trawce (karimatki będą, coś, spoks) można sobie zawsze i bez problemu. i tak dalej i dalej.

Użytkownik acr edytował ten post 15 czerwca 2009 - 23:51

#68 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 00:09

ja to wszystko wiem. :)

ale ostateczna decyzja niestety nie należy do mnie. no nic, najwyżej spotkamy się pod stadionem, jakieś znaki rozpoznawcze itp ;)

#69 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 16 czerwca 2009 - 10:10

ja to wszystko wiem. :)

ale ostateczna decyzja niestety nie należy do mnie. no nic, najwyżej spotkamy się pod stadionem, jakieś znaki rozpoznawcze itp ;)

A swoją drogą dworzec centralny nie taki straszny jak się go maluje, nikt mi głowy w nocy tam nie urwał z tego, co pamiętam, a takowe obawy miałam np. w biały dzień na dworcu w Gliwicach ;) nie jest tam miło ale raczej nie tak, że każdy podróżny zostaje za samą obecność tam napadnięty, okradziony, pobity i zgwałcony.
Ale ja rozumiem, co to znaczy mieć trzęsących się z byle powodu rodziców, serio <_<

#70 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 11:09

Dla Rodziców zapewne żadne argumenty nie będą przekonujące ale próbować warto. Paradoksalnie bezpieczniejsza będziesz z nami w grupie niż jadąc w pojedynkę nawet za dnia:). Jednak "nie znasz tych ludzi" nie wróży nic dobrego...

PS.

Chętnych zapraszam na ten "bifor" u mnie 5.08. Ci, którzy muszą w miarę wcześnie dotrzeć do Wawy, bo jest problem komunikacyjny będą mile widziani. Jakaś strawa się znajdzie:). Potem razem wyruszymy na Centralny.

#71 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 11:54

Dla Rodziców zapewne żadne argumenty nie będą przekonujące ale próbować warto. Paradoksalnie bezpieczniejsza będziesz z nami w grupie niż jadąc w pojedynkę nawet za dnia:). Jednak "nie znasz tych ludzi" nie wróży nic dobrego...

PS.

Chętnych zapraszam na ten "bifor" u mnie 5.08. Ci, którzy muszą w miarę wcześnie dotrzeć do Wawy, bo jest problem komunikacyjny będą mile widziani. Jakaś strawa się znajdzie:). Potem razem wyruszymy na Centralny.

To się wbijam ;)
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#72 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 12:14

że każdy podróżny zostaje za samą obecność tam napadnięty, okradziony, pobity i zgwałcony.

Zwłaszcza okradziony z biletu ;)
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#73 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 12:44

Dla Rodziców zapewne żadne argumenty nie będą przekonujące ale próbować warto.

oczywiście, że warto. :) ja początkowo myślałam, że nie mam szans, bo już od dawna słyszę te same wąty [że sama, że daleko, że 'obcy' (tak, dla mojej mamy jesteście kosmitami), że głupia jestem, bo się w takim wieku 'w świat' wyrywam, że moja starsza siostra jak była w moim wieku to takich wypadów nie wymyślała, blah blah blah], ale w końcu musieli się zgodzić, nie mieli innego wyjścia. ;)
w końcu muszą zmięknąć. ;) jak moi odpuścili [chociaż nadal im się to nie podoba, no ale, odpuszczone], to wszyscy inni też odpuszczą. :P ;)

skoro tak, to ja się piszę. ;)

#74 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 15:46

Przeczytałem ten wątek i średnio ogarniam :P
Znalazłoby się miejsce dla 4-5 osób ejszcze?
I do kiety trzeba kupić te bilety?
Jak z powrotem?
Jakby ktoś kompetnenty mógł podsumować taktykę Warszawy to byłbym wdzięczny :)

#75 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 16:05

Przeczytałem ten wątek i średnio ogarniam :P
Znalazłoby się miejsce dla 4-5 osób ejszcze?
I do kiety trzeba kupić te bilety?
Jak z powrotem?
Jakby ktoś kompetnenty mógł podsumować taktykę Warszawy to byłbym wdzięczny :)

Taktyka jest prosta... Niczym 4-4-2;). Wsiadamy w pospieszny w nocy 5/6.08 i dojeżdżamy rano. Dla chętnych i tych, którzy muszą być wcześnie w Wawie jest małe before party u mnie 5.08:). Potem jedziemy na Centralny.

Pewnie wcześniej umówimy się na jakieś kupowanie biletów.

Powrót, to chyba każdy różnie, bo np. Acr dalej jedzie na Off...

Trzymaj rękę na pulsie.

#76 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 13:04

Moi drodzy, to jak w końcu robimy z biletami na pociąg? Jak wygląda nasza strategia, jaką taktykę obieramy? :) Muszę jakoś hajs skombinować a w tym miesiącu krucho u mnie dlatego myślę o tym z większym wyprzedzeniem. Do końca tygodnia mam możliwość pożyczyć hajsik od rodziców bo potem wyjeżdżają, a jak wrócą to z kolej ja wyjeżdżam (25.07-1.08) ...

#77 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 17:24

No z tego co wiem, to w pospiechach nadal nie ma miejscówek, więc nie ma problemu żebyśmy sobie tickety (na określony dzień i trasę jedynie trzeba) zakupili indywidualnie kiedy tylko nam pasuje, a w dniu wyjazdu po prostu spotkali się na peronie przed przyjazdem pociągu i zaatakowali jakiś przedział :)

#78 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 18:01

Nie jeżdżę zbyt często pociągami ale jesli jest faktycznie tak jak mówisz to byłoby idealnie. Każdy na własną rękę sobie kupi bilecik. Szczegóły jeszcze dogadamy :)

#79 Lucy

Lucy

Użytkownik

• Members
  • 6 Postów

Napisano 10 lipca 2009 - 11:02

mój planowany wyjazd... cóż.. raczej nie wypali, więc może byście jeszcze jedną koleżankę przygarnęli?? :(
jechać samej mi się nie uśmiecha..

#80 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 10 lipca 2009 - 11:09

jeśli pasuje Ci nasz plan wyjazdowy - jak najbardziej :)
jak mawiała znana niektórym (teraz niektórym, kiedyś wszystkim, pamiętam jak przed chorzowem w 2005 poznałem ludzi na dworcu już, na pytaniu "a znasz może Karole?", to były czasy.. ;) ) - im nas więciściej tym fajniściej ;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych