Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#81 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 14:48

Pierwsze trzy symbole kodu definiują przynależność do grupy:

U2A..... - Horizon
U2B..... - Breathe
U2C..... - Boots

Poza tym w tytule maila jest do jakiej grupy jest on adresowany.

Dzięki, teraz już wiem, że jestem "Breathe" :)

Poza tym w tytule maila jest do jakiej grupy jest on adresowany.

Niestety mail nie został do mnie chyba wysłany, więc w ten sposób nie mogłem ustalić w jakiej grupie jestem ;)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na ewentualne dalsze ogłaszane koncerty (np. na drugi Chorzów) również będzie dla nas przedsprzedaż czy dotyczy ona jedynie koncertów ogłoszonych dotychczas?
Dołączona grafika

#82 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 15:11

na ewentualne dalsze ogłaszane koncerty (np. na drugi Chorzów) również będzie dla nas przedsprzedaż czy dotyczy ona jedynie koncertów ogłoszonych dotychczas?

Też mnie to interesuje.
Z tymi symbolami to wydaje mi sie że jest tak, że horizony mogą kupić bilety 3 dni przed publiką, breathy 2 dni a booty dzień przed.

#83 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 15:19

Z tymi symbolami to wydaje mi sie że jest tak, że horizony mogą kupić bilety 3 dni przed publiką, breathy 2 dni a booty dzień przed.

Nie do końca tak, ale blisko ;)

Horizon members - rozpoczęcie przedsprzedaży o 10.00 rano na 3 dni przed oficjalną dystrybucją
Breathe members - rozpoczęcie przedsprzedaży o 10.00 rano na 2 dni przed oficjalną dystrybucją
Boots members - rozpoczęcie przedsprzedaży o 15.00 rano na 2 dni przed oficjalną dystrybucją (czyli 5 godzin później niż grupa Breathe)

Jak patrzyłem parę minut temu, to na obecnie prowadzone 3 przedsprzedaże jeszcze wszystkie rodzaje biletów były dostępne (włącznie z płytą). Czyli chyba takich "płacących" członków U2.COM nie ma aż tak wielu...

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na ewentualne dalsze ogłaszane koncerty (np. na drugi Chorzów) również będzie dla nas przedsprzedaż czy dotyczy ona jedynie koncertów ogłoszonych dotychczas?

To zależy jak interpretować twoje pytanie:
Jeśli chodzi Ci o ew. zakup na warunkach przedsprzedaży biletów na kolejny koncert, to odpowiedź brzmi nie.
Zasady przedsprzedaży są dość "brutalne" dla części trasy Europejskiej, a mianowicie: z otrzymanego kodu można skorzystać wyłącznie 1 raz.

Czyli w grę wchodzi zakup max. 4 biletów na wyłącznie jeden koncert.
W USA będą mogli kupować na więcej koncertów. Trochę to dziwne, ale niestety tak to wygląda.

A jeśli pytasz czy w ogóle będzie też prowadzona przedsprzedaż na nowo ogłaszane koncerty - myślę, że tak. Cały czas przecież, można dołączać do U2.COM i zostać członkiem grupy Boots i mieć szansę na zakup biletów te 2 dni wcześniej niż pozostali...

#84 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 15:27

A jak myślicie.. Bo ja muszę kupić 8 biletów. 4 na trybuny, jakieś lepsze (ale nie vipowskie) miesjca i cztery płyta (na golden circle, ale to pewnie bezznaczenia). Z którymi z tych biletów mogą być problemy podczas normalnej dystrybucji, które lepiej na pre-salu kupić?

#85 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 15:37

A jak myślicie.. Bo ja muszę kupić 8 biletów. 4 na trybuny, jakieś lepsze (ale nie vipowskie) miesjca i cztery płyta (na golden circle, ale to pewnie bezznaczenia). Z którymi z tych biletów mogą być problemy podczas normalnej dystrybucji, które lepiej na pre-salu kupić?

Obstawiam, że płyta pójdzie szybciej niż trybuny. Przynajmniej w wypowiedziach na forum U2.COM wszyscy modlą się o dostępność właśnie tych biletów.

Dobre miejsca na trybunach będą na pewno droższe i ciężko jest powiedzieć, czy na U2 dadzą możliwość wybierania czegoś więcej niż sektora...

4 lata temu na livenation można było wybierać sektor i zakres rzędów (bodajże były opcje po 2 lub 4 rzędy). Miejscówek bezpośrednio już nie. Te były wybierane przez automat.

Jeśli wybór teraz też będzie uproszczony wyłącznie do sektora i niczego więcej, może być z tego niezła loteria :angry: i np. zamiast dobrych miejsc w dobrym sektorze będziesz miał ostatnie rzędy na koronie trybun, czyli jakieś 30-40 metrów dalej niż Ci z pierwszych rzędów w tańszych-trochę gorszych sektorach i kolejne kilkanaście metrów dalej niż najdalsi fani stojący na płycie...

#86 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 17:22

Gdzie najlepiej kupować bilety na liventaion, ticketpro, czy eventim. Zależy mi na zdobyciu miejscówki na płytę. Na eventim jest ticket alarm "Dostaniesz email, kiedy rozpoczniemy przedsprzedaż na wybraną imprezę. W niektórych przypadkach otrzymasz nawet prawo do rezerwacji w pierwszej kolejności!"-czy ktoś wie coś więcej na ten temat? I ostatnie pytanie; czy faktycznie może być tak, że po zamówieniu biletu, później może się okazać, że tak naprawdę nie ma już go w sprzedaży? (ktoś wspominał o tym w innym wątku) Przepraszam, że zadaje tyle pytań, ale w kwestii kupowania biletów jestem zielona ;)

#87 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 11 marca 2009 - 21:55

Przy sprzedaży, Livenation korzysta z eventim. Możesz sobie zrobić test - spróbuj kupić bilety na Madonne - kliknij na kub bilet na stronie livenation:
http://www.livenatio.../eventId/340456
a przekieruje Cię na eventim:
http://www.eventim.p...erformance.html
a bezpośredni link do eventim to:
http://www.eventim.p.../madonna/48354/

Różnica jest tylko taka że konta do zamawiania biletów na livenation (te z przekierowania) i te bezpośrednie są rozłączne. Więc na wszelki wypadek przed kupnem biletów na U2 radzę się zarejestrować w obu serwisach.
Fuck The Past, Kiss The Future !

#88 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 12 marca 2009 - 00:00

Będzie.
"If there are subsequent presales then your unused code will still be eligible to take part in presales for alternative U2 2009 concerts."

Warto przeczytać:
http://www.u2.com/st...ntent/tour_faqs

#89 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 10:58

Jutro podadzą oficjalnie ceny

hmmm.
Informacji o biletach jak nie było tak nie ma. Czyżby kolejne rewelacje w stylu folks'a??

#90 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 11:29

Livenation nie potwierdza jeszcze nic. Dzwoniłem.... Mało sympatyczni (niestety jak zwykle). Odsyłają na swoją stronę...

Inne źródła - te bardziej uprzejme - mówią o cenach od 110 PLN (dalsze sektory) , 190 PLN (to chyba będzie płyta), 450 PLN (ogólne sektory siedzące) i 825 PLN (VIPy) i o tym, że sprzedaż na 99.99% rusza w piątek 20-go marca.

#91 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 11:58

dobrze by było:)

#92 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 12:45

Livenation nie potwierdza jeszcze nic. Dzwoniłem.... Mało sympatyczni (niestety jak zwykle). Odsyłają na swoją stronę...

Ciężko żeby byli sympatyczni skoro od ogłoszenia trasy nie robią nic innego jak tylko odbierają telefony w związku z koncertem U2:).

Wczoraj rozmawiałem z miłą panią z Trójki, która mówiła, że Livenation bardzo mocno trzyma w garści wszelkie ciekawostki dotyczące trasy, biletów itd... Po rozmowie ze mną jechała właśnie do nich i z tego co wywnioskowałem z porannego reportażu dowiedziała się, że scena będzie okrągła i ekran też będzie okrągły:D.

#93 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 12:53

Z tym odbieraniem, to bez przesady.
Jakoś w innej sieci sprzedaży biletów nie było problemu z uzyskaniem tych "pilnie strzeżonych" informacji.

Wszystko zależy od tego z kim rozmawiasz po drugiej stronie. Parę koncertów w swoim życiu już zaliczyłem i kupowałem bilety w różnych sieciach dystrybucji i niestety odnoszę wrażenie, że wyłącznie livenation jest takie "ciężkie" w kontaktach.

Może mam takiego pecha :P

#94 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 14:22

Czy ktoś jeszcze pamięta ile płacił za bilet na miejsce na trybunach 4 lata temu na Chorzów.?

ok.300 - do 500 zł??
Dołączona grafika

#95 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 14:34

4 lata temu z tego co pamiętam to było od 150 do 300 zł.

last  

#96 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 14:37

za bilet w 32 sektorze (to był ten obok VIP-owskiego) zapłaciłam 200 zł

#97 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 12 marca 2009 - 14:51

VIPowski to był 30, pod wieżą.
Ja siedziałem w 29ym, bilety na 29 i 31 (obok VIPowskiego) były po 300 zł

http://www.stadionsl...ory&mnu=stadion

#98 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 14:54

a ok; w moim wieku pamięć już czasami szwankuje ;)

#99 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 12 marca 2009 - 15:38

Znowu zauważyłem głupotę tego zamawiania przez internet. Przecież 20 to jest piątek, i siłą rzeczy trzeba zapłacić w 3 dni prawda? Szkoda tylko że sobota i niedziela to zamknięte poczty i banki, więc zostaj poniedziałek ale w jeden dzień dojdzie? Wie ktoś co się stanie jeśli ja zapłace, a oni myśląc że nie zapłaciłem ( bo jeszcze nie doszło ) odwołąją mi rezerwacje? Przepadnie kasa i bilety? Do dupy z taką robotą <_<

#100 Libra

Libra

Użytkownik

• Members
  • 34 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 15:43

Z tego co pamiętam to rezerwacja zostanie anulowana jeśli nie uregulujemy płatności w ciągu 7 dni.
Every day I die again, and again I’m reborn.Every day I have to find the courage.To walk out into the street....

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych