Bilety: opinie
Napisano 17 marca 2009 - 14:42
W sumie patrzę na stadion, i miedzy najbardziej po bokach umieszczonymi miejscami za 140 zł, a tuż obok nich znajdującymi się miejscami za 425 zł nie ma właściwie żadnej różnicy jeśli chodzi o widoczność..
#662 Guest_madredeus_*
Napisano 17 marca 2009 - 14:47
W sumie patrzę na stadion, i miedzy najbardziej po bokach umieszczonymi miejscami za 140 zł, a tuż obok nich znajdującymi się miejscami za 425 zł nie ma właściwie żadnej różnicy jeśli chodzi o widoczność..
Niewiadome jest tylko, czy kupując bilet w danym sektorze masz także możliwość wyboru miejsca. Czy dają z automatu.
Napisano 17 marca 2009 - 14:48
To taki chwyt jest z tymi cheap tickets. Jakby się tak zastanowić, to te miejsca normalnie byłyby puste. Trzeba więc było wymyślić coś, żeby nie tracić kasy od iluś tysięcy pustych krzesełek, więc wymyślono piękną gadkę o obrotowej scenie, czyli wycięto normalnej scenie dziurę w dupsku i problem się rozwiązał. Teraz, żeby było pięknie, za te miejsca wymaga się najmniejszej kwoty, co jest doskonałą realizacją bełkotu o kryzysie i związanymi z nim udogodnieniami dla widzów w kwestii kosztów.
Poza tym miejsca w pozostałym obszarze (nie od dupy strony) są droższe, niż były, ale przecież liczy się dobroduszność i celowe, świadome pomniejszenie swoich przychodów, coby fanom żyło się lepiej. Śmieszne to jest.
No dokładnie, może jeszcze grillem będzie jechało. Człowiek już od kilku godzin czatuje a "pasibrzuchy" mają piknik? To koncert nie sielanka Oczywiście wiem dla LN tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa.....
Spełniają się dla nas czarne sny po tym jak U2 z LN podpisało umowę na ile lat??? Na VT było na prawdę nieźle, czemu kombinują, czy to konieczne.
A co do sceny to nie dość, że nie ma dużego ekranu (to zmniejsza pewnie koszty) to ta widoczność wcale nie lepsza mi się wydaje; 4 nogi zrobią swoje, no chyba, że będzie na prawdę gigantyczna...
ja właśnie nie mogę się zdecydować czy kupić bilet na płytę czy red zone???? kupienie biletu na płytę wiąże się z ryzykiem że będe daleko od sceny i mało będę widział natomiast red zone nie ma tego klimatu ale cholernie kusi, zobaczyć wszystko z bliska ,zespół na wyciągnięcie ręki, drinki, hostessy hmmmmmmmmmmm....ktoś coś doradzi???
Zigy tu chyba mało kto ci pomoże w tym dylemacie Dla ludzi te 450 to dużo, a o RED Zone osobiście nie mam dobrej opinii, ile z tego pójdzie na Afrykę a ile na LN. Pewnie na LN duuuuuuużo więcej.
Napisano 17 marca 2009 - 14:56
ja właśnie nie mogę się zdecydować czy kupić bilet na płytę czy red zone???? kupienie biletu na płytę wiąże się z ryzykiem że będe daleko od sceny i mało będę widział natomiast red zone nie ma tego klimatu ale cholernie kusi, zobaczyć wszystko z bliska ,zespół na wyciągnięcie ręki, drinki, hostessy hmmmmmmmmmmm....ktoś coś doradzi???
Początkowo przy cały rozgorączkowaniu psioczyłem na REDZONE ale faktycznie gdybym miał kasę, z ciekawości wybrałbym właśnie to miejsce. Nie tyle dla hostess i żarcia, co przede wszystkim dla bezpośredniej bliskości zespołu, swobodnego, bezstresowego wejścia na teren koncertu, braku ścisku na koncercie (którego nienawidzę ale jednocześnie nie wyobrażam sobie miejsc innych niż na płycie), a to losowanie 10 biletów i zwiedzanie backstage'u jest dodatkową atrakcją "a nuż to właśnie mój bilet".
No i generalnie przydałby się ktoś od nas w REDZONE, żeby faktycznie podczas "New Year's Day" ich nazwa mówiła sama za siebie. Taki ambasador fanów:). Uważam, że po jednej osobie w REDZONE1 i REDZONE2 z ryzą czerwonego papieru i może być naprawdę fajnie.
Nie ma co biadolić - garniaki, pasibrzuchy itd... Pakiety VIPowskie są trendem i bardzo dobrze się sprzedają, a co do ceny to nie ma się co dziwić. U2 "krzyczą" za te miejsca porównywalnie do innych członków szołbizowej ekstraklasy.
Napisano 17 marca 2009 - 14:57
Niewiadome jest tylko, czy kupując bilet w danym sektorze masz także możliwość wyboru miejsca. Czy dają z automatu.
Na razie na Eventimie w przedsprzedaży bilety na sektory przydzielane są z automatu (o czym pisałem wcześniej rano).
Próbowałem jeszcze się dodatkowo dodzwonić do Eventimu, aby spróbować dowiedzieć się, czy dadzą możliwość własnej selekcji czy też nie, ale póki co nikt nie odbiera u nich telefonu...
Napisano 17 marca 2009 - 14:59
Też o tym chciałem wspomnieć i dodam jeszcze, że to dość blisko strefy RED ZONE. Podobna sytuacja z VIPami i sektorami sąsiednimi, co jest dowodem, że te 450 mogli rozbić nawet na 3.Jak masz kasę, to oczywiście bierz Red Zone.
Te miejsca za 140 to wcale niegłupi pomysł jednak, ale płyta to jednak epicentrum.
Napisano 17 marca 2009 - 15:03
Początkowo przy cały rozgorączkowaniu psioczyłem na REDZONE ale faktycznie gdybym miał kasę, z ciekawości wybrałbym właśnie to miejsce. Nie tyle dla hostess i żarcia, co przede wszystkim dla bezpośredniej bliskości zespołu, swobodnego, bezstresowego wejścia na teren koncertu, braku ścisku na koncercie (którego nienawidzę ale jednocześnie nie wyobrażam sobie miejsc innych niż na płycie), a to losowanie 10 biletów i zwiedzanie backstage'u jest dodatkową atrakcją "a nuż to właśnie mój bilet".
No i generalnie przydałby się ktoś od nas w REDZONE, żeby faktycznie podczas "New Year's Day" ich nazwa mówiła sama za siebie. Taki ambasador fanów:). Uważam, że po jednej osobie w REDZONE1 i REDZONE2 z ryzą czerwonego papieru i może być naprawdę fajnie.
Nie ma co biadolić - garniaki, pasibrzuchy itd... Pakiety VIPowskie są trendem i bardzo dobrze się sprzedają, a co do ceny to nie ma się co dziwić. U2 "krzyczą" za te miejsca porównywalnie innych członków szołbizowej ekstraklasy.
no to teraz powstaje dla mnie inny problem jestem zalogowany na eventim.pl a tam podobno nie sprzedają tych biletów tylko na live nation.pl ale tam nie mogę za cholerę się zalogować...i jeszcze jedno ciekawe ile tych biletów red zone jest w ogóle w sprzedaży?????
Napisano 17 marca 2009 - 15:17
Napisano 17 marca 2009 - 15:21
Napisano 17 marca 2009 - 15:22
(...) i jeszcze jedno ciekawe ile tych biletów red zone jest w ogóle w sprzedaży?????
Tego Ci nikt nie powie...
Po prostu "żenada" jak to mawiają.
Dodzwoniłem się właśnie do Eventimu i...
1. ponoć to LN zarządziło, że bilety są przydzielane z automatu na sektory i "to se ne wrati" nawet w otwartej sprzedaży od piątku 00.01...
2. nikt nie wie (lub nie chce powiedzieć) ile biletów jest przydzielonych na poszczególne kanały dystrybucyjne (LN, Eventim czy Ticketpro).
Sprawa dotyczy zarówno dzisiejszej i jutrzejszej przedsprzedaży, jak i otwartej sprzedaży.
Jedynie, co udało mi się "podpatrzeć" przez moment jak był możliwy wybór miejscówek, to ilość dostępnych sektorów na przedsprzedaż:
- bilety za 825 PLN - sektor 31 (praktycznie cały dostępny)
- bilety za 450 PLN - sektory 33-36 (praktycznie całe dostępne, za wyjątkiem pierwszych 30-u rzędów w sektorze 33)
- bilety za 190 PLN - na płytę - tego nie wie nikt, ile ich jest ogółem, ile przeznaczonych na przedsprzedaż itp...
- bilety za 140 PLN - tych nie zdążyłem kliknąć i sprawdzić bo applet javy został wyłączony :-P
- pozostałe klasy biletów (VIP, RedZones) itp... - tu równie dobrze możnaby powróżyć sobie z fusów przyszłość...nikt nic nie wie i nie powie.
Normalnie, czeski film....
Napisano 17 marca 2009 - 15:24
Napisano 17 marca 2009 - 15:25
1. ponoć to LN zarządziło, że bilety są przydzielane z automatu na sektory i "to se ne wrati" nawet w otwartej sprzedaży od piątku 00.01...
Nie no, teraz przebili samych siebie:)). Płacę 450 i może będę po środku, a może będę graniczył z sektorem za 140zł, a może gdzieś indziej.
Nie chce mi się przekopywać wątku, choć pewnie temat już się pojawił, ale zapytam - wiadomo przynajmniej, czy w piątek pójdą do sprzedaży WSZYSTKIE bilety ? Tzn. że w Empikach pojawią się tylko ewentualnie ( zwroty, niesprzedane ) ? Czy jednak jest jakaś odgórna pula na Empiki ?
Jeśli dobrze zrozumiałem to do sklepów trafi to co się nie sprzedało przez net..
Napisano 17 marca 2009 - 15:37
Dokładnie tak będzię...miejsca są przydzielane z automatu...tak przynajmniej było z Amsterdamem. Jedyne co pozostaję, to próby wbicia sie w system do skutku aż system wygeneruje Ci lepsze miejsca
Napisano 17 marca 2009 - 15:44
Nie no, teraz przebili samych siebie:)). Płacę 450 i może będę po środku, a może będę graniczył z sektorem za 140zł, a może gdzieś indziej.
Jeśli dobrze zrozumiałem to do sklepów trafi to co się nie sprzedało przez net..
:-))
To jaki sektor, rząd i miejsce zostało Ci przydzielone widać w drugim kroku zamówienia.
Wówczas to jeszcze można zrezygnować z finalizacji zamówienia, odczekać parę minut i ponowić próbę, a nóż miejsca przydzielone będą lepsze
Z tego co się domyślam, to automat będzie szedł z miejscami (sektorami) od środka do boków. I od najbliższych płycie rzędów do ostatnich.
Napisano 17 marca 2009 - 15:51
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych