Jump to content

Photo

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#521 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:45

Uważam, że live nation skubie ile się da, chcą wycisnąć maksimum, niestety kosztem drugiego koncertu. Uważam, że zespół bierze stałą stawkę/gażę za koncert, bez względu gdzie grają.

Może się mylę, może pamięć mnie już zawodzi, ale w 1997 roku ponoć to właśnie U2 zdecydowało się na sponsora w postaci EB, żeby obniżyć ceny biletów w naszym kraju, bo gdyby zażądali za bilety tyle, ile normalnie dostają, mogliby nie mieć takiej frekwencji, jaka była - wiem, że to trochę OT, ale podobnie jak większość z Was, jestem zniesmaczona i rozczarowana... :(

#522 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 16 marca 2009 - 20:48

Mnie nie tyle dobijają obecne ceny co brak zróżnicowania cen na trybunach. Powinny się rozkładać od 250-450 i spokój. Plus te na tyłach za 140.
Mimo, że sama nie mam zamiaru być na trybunach, bo moim celem jest płyta to żal mi tych osób co planowały trybuny.

#523 nawiasmariusz

nawiasmariusz

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:51

Mnie nie tyle dobijają obecne ceny co brak zróżnicowania cen na trybunach. Powinny się rozkładać od 250-450 i spokój. Plus te na tyłach za 140.

Trybuny na Śląskim to tragedia i nawet U2 nie jest w stanie tego zmienić a cena 450 zł jest z kosmosu :(

#524 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:54

Co za ceny. Mysłałam,że na trybuny będzie ok.300 zł. A tu 450 :blink: Chyba będę zmuszona kupić na płytę stojącą z 190 zł. Żeby dostać się pod scenę wynikałoby że muszę przyjechać na stadion z samego rana. <_<( jestem niskiego wzrstu jak bym przyjechała po południu na 100% nic nie będę widzieć) a te bilety po 140 z styłu sceny raczej odradzacie nie??
Dołączona grafika

#525 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:56

na rozluźnienie, jak ktoś kojarzy i lubi Pajonka Nabijewa: http://img24.imagesh...lajwnejszyn.jpg

tylko mię nie bijcie.
;)

:rolleyes: a mówią, że fani nie mają dystansu....chociaż ci, którzy nie mają "dystansu" będą go sobie mogli kupić za jedyne 450pln :P
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#526 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:56

Co za ceny. Mysłałam,że na trybuny będzie ok.300 zł. A tu 450 :blink: Chyba będę zmuszona kupić na płytę stojącą z 190 zł. Żeby dostać się pod scenę wynikałoby że muszę przyjechać na stadion z samego rana. <_<( jestem niskiego wzrstu jak bym przyjechała po południu na 100% nic nie będę widzieć) a te bilety po 140 z styłu sceny raczej odradzacie nie??

Zdecydowanie.

#527 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:58

a te bilety po 140 z styłu sceny raczej odradzacie nie??

Ja tam polecam i pozdrawiam,

piotr fronczewski

#528 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 16 marca 2009 - 20:58

:będą go sobie mogli kupić za jedyne 450pln :P

Ja jestem szaloną fanką ale nie wydałabym tyle na bilet w żadnych wypadku.
Dołączona grafika

#529 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:03

Nie panikujmy. Mam nadzieję, że biletów na płyte nie zabraknie. Płyta powinna pomieścić sporo ludzi. W przypadku koncertu Madonny to bilety za 400 najszybciej się sprzedały. Golden Circle za 400zl przestało być dostepne dopiero po ok 40 minutach od rozpoczecia sprzedazy mimo tego, że wszyscy się na nie rzucili. A tych biletów było na pewno mniej niż tych na U2 na płyte. :) Powinno byc ok.

Nie podoba mi się pomysł z biletami Red Zone, przecież to się kłoci z ideą muzyki rockowej.

#530 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:05

szaleństwo szaleństwem, ale fakt, że 450 zł piechotą nie chodzi.

#531 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:09

Jak się mają kompleksy do tego, że liczymy po prostu na drugi koncert?

Ale po co komu 2 koncert jak juz na 1 jest wielkie halo bo drogo?
To jak 2 razy sie pojdzie po 190 - to juz nie jest tak jak wydac 450zl na bilet na trybune??

Fakt 2 koncerty - no ale po co???

jedziemy na ilosc czy na jakosc???

Pozdrawiam

#532 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:10

Ja tylko nie rozumiem jednego, skoro empiki i te wszystkie inne korzystaja z terminali np. Eventimu, to dlaczego nie mozna w ten sam dzien co rusza sprzedaz internetowa za pomoca takiego terminala zaplacic i miec bilet na miejscu??

Źle postawione pytanie. Powinieneś zapytać:

"dlaczego bilety na koncerty U2 sprzedawane są w tak popierdolony sposób?"

#533 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:10

Mam nadzieję, że biletów na płyte nie zabraknie.

Obyś, człowiecze, miał racje ;)

#534 Gringo

Gringo

Użytkownik

• Members
  • 258 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:13

szaleństwo szaleństwem, ale fakt, że 450 zł piechotą nie chodzi.

Ale podziel to przez 4 lata czekania na koncert, to wyjdzie Ci zaledwie sto-parę złotych ;)

#535 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:17

Bądźmy myśli i nadziei, że każdy z Nas kupi taki bilet, jaki mu pasuje i 6 sierpnia wszyscy będziemy się zajebiście bawić przy najwspanialszym zespole na ziemi ;) A teraz brykam z tego forum, bo już mi się w głowie kręci od tej burzliwej dyskusji :P

#536 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:18

Yyy skąd te ceny?! Istny koszmar, już bym wolała żeby przyjechali bez tych 360 stopniowych gówien i dali tańszy koncert (jak np Metallica-płyta 125, miejsca siedzące od 125-185) , bo w końcu jak tu większość pisze-chodzi o muzykę. Trybuny myślałam ze będą w granicach 280 zł :( Płyta i jeszcze raz płyta, ewentualnie trybuny za 140, może nie będą takie złe te miejsca...450 to jak dla mnie za dużo, do tego dojazd, jedzenie , wychodzi ponad 600. A tak poza tym stadion potrzebuje kasy na modernizacje, po koncercie może wystawią fanom U2 pamiątkową tablicę.Koło ratunkowe-zatrudnijmy się jako hostessy w sektorach vipowskich, będziemy lać driny tyłem do publiki, a co tam! :P

#537 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:19

Ok, wystarczy przeżywania z tymi cenami. Zbliża się 00.01 w piątek, więc powoli można myśleć gorączkowo o sprawach technicznych - począwszy od zalogowania się na LN itp. :P

#538 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 posts

Posted 16 marca 2009 - 21:23

Ok, wystarczy przeżywania z tymi cenami. Zbliża się 00.01 w piątek, więc powoli można myśleć gorączkowo o sprawach technicznych - począwszy od zalogowania się na LN itp. :P

Ok , ok rozumiem musiałam się chociaż raz wyżalić :P chyba jak każdy ;)

#539 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

I jeszcze jedno pytanie raczej z takich latwiejszych do udzielenia odpowiedzi.

Ktos tu jakis czas temu wrzucil sposoby platnosci na stronie ticketpro i byly opcje placenia z karta kredytowa, tudziez z ta szybka metoda dla wybranych bankow, mojego niestety nie bylo na liscie.
Wobec tego, czy na ticketpro, tak jak np. na eventimie mozna placic za pomoca zwyklego przelewu? tak abym dostal maila z potwierdzeniem i mogl dokonac przelewu z konta internetowego?

#540 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Widzisz, nam chodzi o to że jesteśmy biednym krajem a mamy najdroższe bilety na całej trasie. Amsterdam kupisz za 60 euro, tj za 200 zł, Berlin za 90 euro i masz 360 zł
A my tu kurwa mowimy o 450 i 800 zł, kumasz baze ?

a od kiedy 60 euro to 200zl??? to ok. 250zl.
90 Euro to jakies 400zl

przedział cenowy w Amsterdamie to od 34E do 150E - czyli ok. 150zl do 650zl
podobnie Berlin.

a to, ze jestesmy najbiedniejsi nas wcale nie tlumaczy.

totalnie nie rozumiem agresywnego tonu wielu forumowiczów.
i tak cen nie zmienimy ani nie mamy na nie wplywu.
zatem po co te nerwy?

powtarzam - 4 lata czekalismy na to - zatem uwazam, iz odlozenie sobie kwoty 10zl miesiecznie na ukochane u2, nie jest wielkim poswieceniem.

pozdrawiam

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users