Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#501 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:46

Złe wspomnienia?

Nawet bardzo.Zagapiłam się o ...miesiąc już nie było biletów.Kupiłam z ostatniej puli w piątek w nocy i leciałam z językiem na wierzchu do ostatniego otwartego banku w sobotę do godz. 13,nie szkodzi że była 12:55 i 20 ludzi przed okienkiem,przeleciałam obok nich jak burza i zdyszana mowie babce w okienku że chce dokonać wpłaty.Nie polecam.Myślałam,że padnę na zawał.Nigdy więcej.
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#502 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:47

A chciałabym jeszcze o coś zapytać... Bo nie wiem które miejsce sobie wybrać, czy lepszy dół czy góra. Góra to chyba srednio, bo jak wszyscy przede mną wstaną... A ja stać to nie bardzo... eh. Czy myślicie, ze na dole może być też z kolei za nisko i zasłaniać może tłum na płycie? Muszę to sobie jakoś obmyślić.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#503 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:48

Nawet bardzo.Zagapiłam się o ...miesiąc już nie było biletów.Kupiłam z ostatniej puli w piątek w nocy i leciałam z językiem na wierzchu do ostatniego otwartego banku w sobotę do godz. 13,nie szkodzi że była 12:55 i 20 ludzi przed okienkiem,przeleciałam obok nich jak burza i zdyszana mowie babce w okienku że chce dokonać wpłaty.Nie polecam.Myślałam,że padnę na zawał.Nigdy więcej.

Zagapiłaś się. A ja nie mam zamiaru się zagapić ;)

#504 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:50

No niby tak,ale będę spokojniejsza z kartą.Płaciłam tak wiele rzeczy i nie było problemu.Tylko nie wiem czy lepiej kurierem czy pocztą ;)

Dołączona grafika

#505 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:52

No niby tak,ale będę spokojniejsza z kartą.Płaciłam tak wiele rzeczy i nie było problemu.Tylko nie wiem czy lepiej kurierem czy pocztą ;)

o Boże, jak to dobrze, że do punktu odbioru biletów Eventimu mam od domu 10 minut piechotą.. nawet nie 10 zdaje sie :P

#506 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:52

na rozluźnienie, jak ktoś kojarzy i lubi Pajonka Nabijewa: http://img24.imagesh...lajwnejszyn.jpg

tylko mię nie bijcie.
;)

Użytkownik acr edytował ten post 16 marca 2009 - 19:55

#507 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:53

Zerknij, gdzie tańszy będzie koszt przesyłki :)

#508 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:53

Ja mam Empik nie daleko,ale już widzę te kolejki...nie no ogólnie masakra....ja już nawet jestem w stanie kupić te bilety za 140 zł :rolleyes:

Dołączona grafika

#509 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:54

Na rozluźnienie, jak ktoś kojarzy i lubi Pajonka Nabijwewa: http://img24.imagesh...lajwnejszyn.jpg

Leje pod biurkiem!!! :lol: :lol:

#510 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:54

Na rozluźnienie, jak ktoś kojarzy i lubi Pajonka Nabijwewa: http://img24.imagesh...lajwnejszyn.jpg

hahah, padłam

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#511 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:55

Boskie :lol:

Dołączona grafika

#512 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 19:57

na rozluźnienie, jak ktoś kojarzy i lubi Pajonka Nabijewa: http://img24.imagesh...lajwnejszyn.jpg

tylko mię nie bijcie.
;)

pajonk konkretnie rządzi i wymiata!!!!!! :D no ale w sumie sad but true :P

#513 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:00

Przepraszam, wiem, jestem moderatorem, ale...
CHUJ MNIE STRZELIŁ
To jest totalna żenada, niech gadają co chcą, że kryzys, ale to jest żenada, żadne inne słowo mi na myśl nie przychodzi. Żenada, zdzierstwo, porażka, wstyd, totalna hipokryzja. Dziękuje.
Aj, miałem plany, że rodziców zabiorę, tacy chętni byli, no to pojechali.
Ok, ja bilet kupię, ale to tyle, zamiast 5 osób U2 dostanie 1, tak to jest zajebista kampania.

#514 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:02

pajonk konkretnie rządzi i wymiata!!!!!! :D

Nareszcie ktoś napisał coś mądrego :D
Fuck The Past, Kiss The Future !

#515 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:14

Aj, miałem plany, że rodziców zabiorę, tacy chętni byli, no to pojechali.

Dziś wydaje się to strasznie krępujące, to nawet przejaw konsternacji.
Od dawna męczyłem znajomych, zachwalałem, zrobiłem wokół tego koncertu taką przesłodzoną aż otoczkę, a teraz...zakłopotanie, a oni niestety mocno zniesmaczeni. :(

#516 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:14

390 zł na płyte, to CHOLERNIE dużo. Nikt tyle nie da (oczywiście dla samego biletu, bo subskrypcja jest interesujaca) tylko dlatego że kupi bilet pare dni wcześniej. Nie kupię na ticket pro, to kupie na eventim. Nie kupie na eventim to pojeżdze po empikach i bilet znajdę. A jak nie, to mam to w dupie bo to nie jest jakaś akcja FBI, tylko pieprzone kupienie jednego biletu. Obudzą się z ręką w nocniku, jak będą mieli puste trybuny itp.

Mam nadzieję, że na płytę szybko nie zejdą i ludzie którzy nie mają po 450 zł na bilet (jak ja) spokojnie kupią.

Świetne newsy na początek tygodnia. Żyć nie umierać. Pewnie dostaniemy jeszcze trzeci koncert...
:blink:

;) Dostaniemy 1 i 3 koncert, a jak dobrze pójdzie sprzedaż VIPów I Redsów to i 5, tak dla Polaków tylko nieparzyste koncerty...

ale ludzie co ta za różnica czy się widzi bono z przodu czy z tyłu przecież najważniejsza jest muzyka a ją miejmy nadzieje będzie słychać wszędzie tak samo..... poza tym na pewno będą telebimy no i poczucie ze nasz idol jest blisko...

Noto tak jakby powiedzieć, że to prawie to samo :mellow: Oglądać od tyłu przez ponad 2 godziny z góry za 140 zł <_< Bez jaj, ja jednak myślę, że będzie to raz tu to raz tam Bono i każdy go zobaczy. Gorzej z Edgem, tylko pewnie czasem się przejdzie.

Ogólnie szok, z tymi 450 za trybuny. :( Już wcześniej pisałem, że jak z Euro przeliczą płytę to będzie źle... Płyty nie przeliczyli aż tak, ale trybuny??? A gdzie zróżnicowanie??? Gdzie bilety po 200? 250 zł?? Albo 140/190 albo 450...800...1000?
Chyba cenę płyty rekompensują sobie trybuną, ale to przegięcie. Ciekawe jak w Zagrzebiu?? Pewnie też kosmos...

+ bilety po 140 są blisko sceny, możliwe, że coś będzie jednak widać i zespół będzie się przemieszczał (może dorzucą te trybuny na dole??)
+ płyta jeszcze ujdzie po 190, ale w więcej osób....
+ brak zróżnicowania na płycie (ile osób wchodzi na płytę??)
+ sprzedaż zacznie się o 00:01, bo o 10:00 to wiele osób mogło by nie móc (np. ja) i co o 13-14 kto wie co by było

- brakuje zróżnicowania cen na trybunach
- po 140 powinny być też po drugiej stronie stadionu
- ludzie nie stoją w okół sceny?? tylko w tym kółku, ale poza nim? lipa trochę; brakuje dużego ekranu i oby nie brakowało oświetlenia
- DVD i 2. Chorzów to chyba marzenie, no chyba, że zagranica zrobi swoje...

Ogólnie trochę powietrze uszło i żal, że trochę w konia ludzi robią. Chodzi nie o to, że jak nie chcę to nie idę/nie kupuję, bo to nie jest super samochód w zamian którego mogę jeździć gorszym... Mam słuchać gorszej muzyki i wtedy bilety będą tańsze? To miało być największe wydarzenie tego roku w Polsce, takie szczęście, a jak trybuny się nie zapełnią to będzie nie ciekawie... i następnym razem organizator 2 razy się zastanowi czy robić tu koncert. <_<

A Pajonk świetny!!!!!!!!!! :lol: :lol: No acr strzał w 10, albo w 450!!!

#517 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:33

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, czy nie, ale mnie nasuwa się pytanie - czy management U2 i sam zespół mieli/mają jakikolwiek wpływ na kształtowanie się cen biletów w poszczególnych krajach i czy owe ceny uwzględniają realia danego kraju (sytuacja ekonomiczna rynku, zarobki, itp.), czy tylko marketing i czysty biznes ma znaczenie? I jeszcze jedno - czy nie jest przypadkiem tak, że to LN zawyża celowo ceny, żeby się dorobić (nie widzę w tym nic złego, ale ceny tych biletów są mocno przesadzone), a management i zespół nie mają o tym zielonego pojęcia? Bo jeśli to LN, może zamiast bojkotować i mailować tylko do nich, warto byłoby napisać o tym na U2.com?

#518 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 20:38

Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, czy nie, ale mnie nasuwa się pytanie - czy management U2 i sam zespół mieli/mają jakikolwiek wpływ na kształtowanie się cen biletów w poszczególnych krajach i czy owe ceny uwzględniają realia danego kraju (sytuacja ekonomiczna rynku, zarobki, itp.), czy tylko marketing i czysty biznes ma znaczenie? I jeszcze jedno - czy nie jest przypadkiem tak, że to LN zawyża celowo ceny, żeby się dorobić (nie widzę w tym nic złego, ale ceny tych biletów są mocno przesadzone), a management i zespół nie mają o tym zielonego pojęcia? Bo jeśli to LN, może zamiast bojkotować i mailować tylko do nich, warto byłoby napisać o tym na U2.com?

Pisaliśmy juz o tym wcześniej. Wielce prawdopodobne, że to sprawka polskiego organizatora. Przyglądaliśmy sie cenom w Szwecji i Holandii i są tam lepiej rozwiązane.

#519 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:41

Uważam, że live nation skubie ile się da, chcą wycisnąć maksimum, niestety kosztem drugiego koncertu. Uważam, że zespół bierze stałą stawkę/gażę za koncert, bez względu gdzie grają.

Zaraz przed wejściem na scenę zespołu, proponuje odśpiewanie przez cały stadion PZPN-owskiej wariacji utworu "yebać live nation!"

Użytkownik Max edytował ten post 16 marca 2009 - 20:43

#520 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 20:44

Myślicie że mail na ten temat do u2.com coś konkretnego zdziała? Bo ja wątpie.

A jeśli ceny biletów, to rzeczywiście sprawka LN, to tak czy owak, zespół i management doskonale o tym wiedzą. Nie może być tak, że serwis który dystrybuje bilety, zawyża ich ceny bez wiedzy artysty. Jeśli już to robi, to musi poiformować o tym management. Nie sądze, aby firma U2 dała się zrobić w wała przez polski oddział Livenation. A jeśli dała się jednak faktycznie gównem napompować, to ta trasa będzie jakąś totalną bzdurą cenową, bo skoro polski oddział tak może, to czemu inne miałyby tego nie zrobić?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych