Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#181 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 23:20

Ostrzeżono mnie, żeby raczej nie korzystać z tej opcji. Nie zawsze potwierdzenia "on-line" z Dotpay'a docierają do nich na czas - w trakcie realizacji zamówienia - przez co rezerwacje miejsc czasem przepadają i zaczynają się wówczas kłopoty.
Telefony od zdenerwowanych klientów, nerwówka w kwestii wyjaśniania czy płatność została zrobiona czy nie, czy bilety są kupione czy nie, a w międzyczasie TE i inne bilety znikają ... u innych fanów ...

Korzystałem już z tej opcji kupna Eventimu kilka razy i nie było jak do tej pory problemów. Potwierdzenie Dotpay spływało szybko, a za chwilę na mailu było potwierdzenie od Eventimu. Natomiast niewątpliwie koncerty typu Madonna czy U2 znacząco wpływają na obciążenie systemu.

Muszę jednak dodać, że płatności dokonywałem za każdym razem kartą kredytową. Kiedyś - już o tym wspominałem - przejechałem się na podobnym systemie płacąc "szybkim" przelewem z banku za bilety do kina. Skończyło się na tym, że musiałem czekać w kolejce po wydruk, bo wpłata dotarła w drodze do kina:).

#182 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 12 marca 2009 - 23:37

z dotpayem były ostatnio niezłe jazdy w związku z koncertem DM - zdaje się, że nie zdjęli w porę oferty i sprzedawali bilety, których już w rzeczywistości nie było... chyba jakiś problem na linii operator płatności a sklep, czyli posiadacz biletów, nie wiem czy DM też organizuje LN? whatever ;) płatność była pobrana, ale bilet nie został zarezerwowany, kasę oczywiście ostatecznie zwracali, ale to jakby nie o to cho <_<

do wszystkich gorących głów i panikujących - jeżeli bardzo zależy Wam na zakupie to chyba nie jest arcytrudne znalezienie osoby posiadającej konto obsługujące płatności przez internet, szczerze polecam też szklankę zimnej wody przed zleceniem przelewu i upewnienie się czy aby wszystko zrobiliście zgodnie z podanymi instrukcjami, a nie powinno być problemu, chyba, że faktycznie ktoś odetnie internet w całym kraju ;) i zdecydowanie NIE idźcie z kwitkiem na pocztę, do żabki ani innej agencji typu grosik - kasa idzie długo i czasem trafia w kosmos ;) aha - to, że bank nie pracuje w sobotę albo niedzielę nie oznacza, że płatności zleconej w piątek w godzinach wieczornonocnych grozi ryzyko "nie dotarcia przelewu i zmarnowania kasy" - po prostu wyjdzie pierwszą poniedziałkową sesją ;)

ja tam wolę się postresować przed własnym kompem nie mogąc wbić się na stronę do złożenia zamówienia - to jedyne co mi się dotąd przytrafiało, niż gdyby sprzedaży internetowej nie było w ogóle, a w zamian były dzikie kolejki rodaków rozpychających się łokciami kto pierwszy ten lepszy ;) zamawiałam już bilety na kilka koncertów, najczęściej przez ticketpro, płacąc przez neta i jak dotąd (odpukać) bilety miałam najpóźniej po 7 dniach w ręku bez żadnych problemów

a na wszelką wszelkość miejcie przy sobie potwierdzenie przelewu i monitujcie ;) i spokój, zen, chillout B)
an ocean and a rock

#183 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 07:27

Najlpiej korzystać z płatności takich jak np. BZWBK24 Przelew24, wtedy kasa dochodzi nawet w weekend :)

Posted Image

#184 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 09:07

Hmmmm.....

Na U2.COM podano datę dystrybucji biletów w przyszłym tygodniu na następne 4 koncerty (Paryż, Nicea i 2xDublin !), a Chorzowa nie ma....
Czy to faktycznie oznacza przesunięcie sprzedaży z wcześniej zakładanej na 20-go marca na 27-go marca ???

Martwi mnie trochę ten fakt. Bo bardzo prawdopodobne będzie to, że fani z innych państw, którzy nie dadzą rady kupić biletów na swoje lokalne koncerty zaczną szturmować nasze portale w nadziei kupienia biletów już wówczas na jakikolwiek koncert...

BTW. Co było do przewidzenia, to dodają powoli następne daty - pierwszym z nich jest właśnie ten drugi koncert w Dublinie...

#185 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 09:27

Czy to faktycznie oznacza przesunięcie sprzedaży z wcześniej zakładanej na 20-go marca na 27-go marca ???

Chyba za wcześnie na taki wniosek. U2.com podaje informację o dacie rozpoczęcia sprzedaży, gdy ma ona już charakter pewny. Być może polski LN jeszcze oficjalnie nie oświadczył się czy zdąży do 20-go marca. Trzeba pamiętać, że w przypadku rozpoczęciu sprzedaży 20 marca, od środy ruszyć musi przedsprzedaż. Pozostaje więc mało czasu i chyba dzisiaj LN powinien wydać jakieś oświadczenie w tym przedmiocie, jeśli oczywiście sprzedaż ma ruszyć od 20.

Martwi mnie trochę ten fakt. Bo bardzo prawdopodobne będzie to, że fani z innych państw, którzy nie dadzą rady kupić biletów na swoje lokalne koncerty zaczną szturmować nasze portale w nadziei kupienia biletów już wówczas na jakikolwiek koncert...

Z tym szturmem z powodu wyczerpania się biletów w innych krajach to nie przesadzałbym. Nawet gdyby tak było to goście z Zachodniej Europy, odwiedzający nas z tego powodu, będą stanowić nieznaczny procent widowni na naszym koncercie. Bardziej obawiam się o ewentualne konkurencyjne ceny na Chorzów. Jeśli będzie to rzeczywiście 140 zł na płytę to może to rzeczywiście skusić sporo osób. Trzeba pamiętać też, że tradycyjnie odwiedzą nas fani ze Wschodniej Europy i nasi sąsiedzi z południa. Dodatkowo tym razem swojego koncertu nie ma Austria, Dania, Norwegia i Finlandia, czyli państwa z których stosunkowo łatwo można dostać się do Polski. Cena biletu przy wyborze ewentualnego miejsca koncertu może przeważyć, szczególnie przy atrakcyjnym stosunku euro do złotego. A może dlatego właśnie będziemy mieli 2 koncert w Chorzowie?

Jestem ciekawy jak się ma ewentualna kwota 140 zł za bilet na płytę do zapowiedzi, że na każdym koncercie będzie pula 10.000 biletów za promocyjną cenę 30 euro? ;)
Dołączona grafika

#186 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:46

Pierwszy koncert w Goteborg już ma status SOLD OUT.
Ticnet

Mam nadzieję, że będzie tak samo w przypadku koncertu w Chorzowie :rolleyes: i dołożą drugi koncert.

#187 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:48

Ja też mam stres co będzie z tą sprzedażą,czy uda mi się bez problemu kupić bilet.Sklepów typu Empik w ogóle nie biorę pod uwagę bo stanie w kolejce przed rozgorączkowanym tłumem to nie dla mnie.Chcę zapłacić kulturalnie Visą najpewniej w Eventimie.Tylko nie wiem co będzie jak wystąpi problem z płatnością...zostanie mi jedynie lecieć z wywieszonym językiem (tak jak w 2005 roku) do jakiegoś banku w poniedziałek rano.A i tak się będę denerwować czy mój bilet nie zaginie (tfu,tfu).Jak to ktoś już napisał pełnia szczęścia jest wtedy kiedy ma się już bilet w łapce..
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#188 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:50

Pewnie cała Skandynawia rzuciła się na bilety na pierwszy koncert. Wydaje mi się jednak, że sprzedana została pierwsza pula biletów, dostępna za pośrednictwem internetu.
Dołączona grafika

#189 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:51

Waldek z tego co tu widać w Goteborgu jest kolor żółty który oznacza "a few" czyli zostały tam jeszcze jakieś bilety...
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#190 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 14:11

Status "A few" ma już drugi koncert... :blink:

#191 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 15:36

No i drugi koncert też już wyprzedany.

#192 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:16

Oto namiary na dwie firmy ze śląska handlującymi biletami:
-Jastrzębie Zdrój tel.502188808-dodam tylko że w tej firmie na ostatni koncert w Chorzowie kumpel kupił bilet dzień przed koncertem.
-Wodzisław Śląski tel.609590475

#193 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 12:25

To już chyba pewne, że bilety na Chorzów będą w dystrybucji od 27-go marca.

Właśnie wróciłem z Empiku i tam ta data się potwierdziła. Poza tym po krótkiej rozmowie w punkcie info dowiedziałem się jak to mniej więcej będzie wyglądać.
Żaden Empik nie dostanie gotowych biletów wcześniej. Oni bilety też będą "kupować" z ogólnego systemu livenation, tylko poprzez swoje własne kanały.

Zastanawia mnie zatem, czy system będzie w stanie obsłużyć wszystko bez problemów. Raczej kiepsko byłoby, gdyby na miejscu w Empiku ludzie stojący w kolejce będą czekać wieki, aż sprzedawca da radę się zalogować i zarezerwować im bilety :-P

Chyba lepiej będzie samemu przez internet kupić...

#194 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 12:59

w koncertowym szałcie na laście, koles pisze takie oto magiczne słowa:

Pracuję w empiku i dostaliśmy oficjalne info, że bilety w sprzedaży od 9.00 20marca. Wcześniej tylko sprzedaż fanklubowa i od 00.01 na stronach eventimu i ticketpro i livenation.

#195 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:07

:unsure: No jo.....

Co Empik to gadają inaczej :angry:

Chociaż trudno mi uwierzyć, żeby jeszcze nic nigdzie oficjalnie nie potwierdzili, gdyby faktycznie sprzedaż miałaby rozpocząć się 20-go...

#196 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:14

:unsure: No jo.....

Co Empik to gadają inaczej :angry:

Chociaż trudno mi uwierzyć, żeby jeszcze nic nigdzie oficjalnie nie potwierdzili, gdyby faktycznie sprzedaż miałaby rozpocząć się 20-go...

Ja również potwierdzam, ze Empik zapowiada sprzedaż biletów od 27go za pośrednictwem Eventim. Takie info dostałam wczoraj od naszego kolegi Geronimo.
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#197 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:39

Trzeba mieć nie lada łeb, żeby w tym wszystkim się połapać. Przedtem było, że sprzedaż w Empiku rusza jakiś tydzień po internetowej, teraz znowu co innego... Ludzie, ale oni pieprzą! :angry:

#198 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:48

Trzeba mieć nie lada łeb, żeby w tym wszystkim się połapać. Przedtem było, że sprzedaż w Empiku rusza jakiś tydzień po internetowej, teraz znowu co innego... Ludzie, ale oni pieprzą! :angry:

Bez obrazy , ale proponuje czytać ze zrozumieniem...
od 20/03/09 sprzedaż internetowa
od 27/03/09 dystrybucja biletow w wyznaczonych punktach...np. empik

Ten temat jest wałkowany od tygodnia ja nie rozumiem co to za filozofia przyswoić sobie kilka podstawowych dat i terminów i poczytać regulamin sprzedaży na odpowiednich stronkach...?!
Ide stąd bo mnie czasmi krew zalewa... :P
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#199 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:50

To będzie północ w nocy z czwartku na piątek, czy z piątku na sobotę?

#200 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 13:57

To będzie północ w nocy z czwartku na piątek, czy z piątku na sobotę?

Nic nie jest potwierdzone, ale prawdopodobnie sprzedaż bedzie (20go, piątek) tak jak dzisiaj na A-dam i wczorajszy G-burg od godz 10tej przed południem.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych