Ostrzeżono mnie, żeby raczej nie korzystać z tej opcji. Nie zawsze potwierdzenia "on-line" z Dotpay'a docierają do nich na czas - w trakcie realizacji zamówienia - przez co rezerwacje miejsc czasem przepadają i zaczynają się wówczas kłopoty.
Telefony od zdenerwowanych klientów, nerwówka w kwestii wyjaśniania czy płatność została zrobiona czy nie, czy bilety są kupione czy nie, a w międzyczasie TE i inne bilety znikają ... u innych fanów ...
Korzystałem już z tej opcji kupna Eventimu kilka razy i nie było jak do tej pory problemów. Potwierdzenie Dotpay spływało szybko, a za chwilę na mailu było potwierdzenie od Eventimu. Natomiast niewątpliwie koncerty typu Madonna czy U2 znacząco wpływają na obciążenie systemu.
Muszę jednak dodać, że płatności dokonywałem za każdym razem kartą kredytową. Kiedyś - już o tym wspominałem - przejechałem się na podobnym systemie płacąc "szybkim" przelewem z banku za bilety do kina. Skończyło się na tym, że musiałem czekać w kolejce po wydruk, bo wpłata dotarła w drodze do kina:).