U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 10 lipca 2009 - 19:31
Mam nadzieję, ze samo angel of harlem nie dojedzie...wolę jakieś milion razy bardziej electrical storm
Po dotychczasowych setlistach wnioskować można, że obecność Angel nie wyklucza obecności Electricala Na 95 % jestem przekonany, że Angel nadal będzie grane zamiennie z Desire (z jacskonowymi snippetami), zobaczymy na co u nas wypadnie
Napisano 10 lipca 2009 - 19:47
Wlasnie, pewnie dyskutowaliscie juz o tym kiedy mnie nie bylo, a teraz ciezko jest przedzierac sie przez tematy rozniste. Co to jest za intro? i ogolnie jakies informacje na ten temat, jesli mozna prosic
Albo mi sie wydaje, albo ja tam slysze Bono
kawałek nazywa się 'Kingom' i trop prowadzi do nowego wydawnictwa Gavin'a Friday'a (swoją drogą, polecam jego płyty). być może Bono gościnnie wystąpił u kolegi.
Napisano 10 lipca 2009 - 23:55
Nie sądzę, aby czynnik związany z DVD miał jakiekolwiek znaczenie. Na pierwszy rzut oka scena z Mediolanu nie różni się od tej z Barcelony.
A jeśli chodzi o DVD...
Jeśli zdecydują się na nagrywanie w Europie (a jest to raczej pewne) to moim zdaniem DVD zostanie nakręcone w Amsterdamie lub Londynie, ze wskazanie na Londyn. Przy charakterze sceny ważnym czynnikiem moim zdaniem myślę, że będzie to jak estetycznie prezentuje się dany stadion (z tego względu raczej niestety nie ma szans na DVD z Zagrzebia). Stawiam na Londyn bo Wembley pasuje mi do rozmachu technicznego trasy Na Londyn wskazuje mi również to, że zespół bedzie wtedy już solidnie rozgrzany, jak również "dziwna" zagrywka z wyznaczeniem "drugiego" koncertu w Zagrzebiu na 9 sierpnia, tak jakby zespołowi zależało na większy odstęp czasu pomiędzy wizytą w Chorwacji a Anglii (potrzeba dodatkowych prób przed filmowaniem?). Być może wtedy treningowo kręciliby również Zagrzeb i byłaby szansa na jakieś dodatki, bo mogą tam się dziać wielkie rzeczy
Szkoda mi bardzo, że DVD nie zostanie nakręcone we Włoszech, a to uczucie potęguje odsłuchiwanie koncertu z Mediolanu Troszkę zostali skrzywdzeni poprzez wydanie częściowego DVD z Vertigo Tour...
A teraz mi się nasunęła myśl, że być może jednak DVD nie zostanie nakręcone w Europie. Raczej jest pewne, że trasa będzie rozciągnięta na dwa lata a w przyszłym roku będą grać też materiał z SOA. W przypadku gdy zdecydują się na tylko 1 DVD to raczej sensowym byłoby jego nakręcenie podczas trasy w przyszłym roku. W tym roku raczej zespół nie planuje wydać DVD z trasy - w październiku czeka nas reedycja TUF, później SOA.
W 100% zgadzam się z Twoją opinią! Jeśli można obstawiać któres miasto to bedzie to Londyn w pierwszej kolejności (o ile nagrają DVD podczas Leg 1). Dla przypomnienia: zarówno FleetCentre (TD Garden) w Bostanie [1995] i United Centre Arena w Chicago [1994] gdzie nagrywano DVD z 2 ostatnich tras są stosunkowo nowymi obiektami, swietnie prezentujacymi się wewnątrz. W przypadku stadionów rozstrzał w stanie technicznym i wyglądzie jest jeszcze większy. Napewno preferowane będą nowe stadiony. Wiec połowę miejsc przez ten warunek mozna skreślić z listy, niestety
łączając Chorzów (na dodatek tylko 1 koncert!) i Zagrzeb. Kolejna rzecz to publiczność: Hiszpania 5,0 , Irlandia 4,5, UK 4,5 ... Włochy 3.0 (oni wyglądają takim natęzeniu dość idiotycznie co świetnie widac na urywkach z Vertigo), Niemcy 2.0. Do tego dochodzi jeszcze masa innych warunków o których nie mamy pojęcia dl
tego pewnym nie mozna byc niczego. Jednak jesli U2 nagralo DVD w czasie Leg1 podczas Vertigo i wydali w trakcie Leg 3 dlaczego, nie mogłoby byc tym razem podobnie?
Napisano 11 lipca 2009 - 08:25
Napisano 11 lipca 2009 - 08:43
Napisano 12 lipca 2009 - 19:27
Breathe - dobra zwrotka, ale fatalny refren, w tej piosence tak naprawdę nie dzieje się za dużo, a umieszczenie jej na intro to po prostu wielka pomyłka; tutaj najbardziej pasuje Magnificent albo Bootsy (zakładając oczywiście że openerem jest utwór z nowego albumu, bo jeśli zrezygnowali by z tego konceptu to mają cały set doskonałych openerów)
remix Crazy - nieporozumienie; miało być Discoteque XXI ? no sorry, luknijcie filmik http://www.youtube.c...h?v=Xo2t23MiCW8 -> między remixem Crazy (które normalnie jest b dobrym kawałkiem) a Disco jest różnica jak między kajakiem a Darem Pomorza; dochodzi tutaj również problem braku spójnej koncepcji show - na Popmarcie wszystko było idealnie wpasowane, a tutaj imprezowy numer pasuje jak pięść do oka
Unknown Caller - piosenka, z której nie pamięta się nic; fakt dobra na stadion z całym ooooo, ale jak już poświęcić na coś 6-7 minut to ja proponuję nieśmiertelne 'Bad'
Moment of Surrender - tak jak piszę - skrócić i broń Boże nie na koniec
COBL - to czysta mechanika, jak już zagrać coś z HTDAAB to lepiej Miracle Drug albo Crumbs
I teraz moja wymarzona setlista na Chorzów (uwzględniając oczywiście, że chodzi o promocję albumu, bez snippetów etc.):
1. Magnificent
2. Get On Your Boots
3. Vertigo / Elevation (żeby podtrzymać 'pierdolnięcie' z Bootsów)
4. Beautiful Day
5. Until the End of the World
6. No Line on the Horizon
7. New Year's Day
8. SBS / Two Hearts Beat as One (żeby zostać w klimatach War)
9. Desire
10. Angel of Harlem
11. Pride
12. The Unforgettable Fire (niewątpliwy plus za to, że grają ten kawałek)
13. Crazy Tonight (po Bożemu)
14. Last Night on Earth
15. Stand Up Comedy (na spróbowanie, może wypadnie lepiej niż na płycie)
16. Moment of Surrender (krócej)
17. Bad
18. I Will Follow / Electric Co.
19. I Still Haven't Found
20. Where the Streets Have no Name
21. Sort of Homecoming
22. One / WOWY (tutaj trudna decyzja, ale życie to sztuka wyboru)
23. Ultaviolet
24. Wake Up Dead Man / 40 (klasycznie)
i z grubsza tyle (oczywiście z chęcią usłyszałbym tak jak w Chorzowie zajebisty encore w postaci Zoo Station / The Fly, ale miejsca nie ma; podobnie jak Mysterious Ways, Miracle Drug, Running to Stand Still, Red Hill Mining Town, October, Seconds, An Cat Dubh., If God ..., Do You Feel Loved, Please i wiele wiele innych; ale szczerze wątpię, czy na trasie zagrają przynajmniej połowę tych kawałków.
Pozdrawiam
moje rate your music / oceny płyt U2 - https://rateyourmusi...ol/strm_a/U2/1
Napisano 12 lipca 2009 - 19:48
Mimo wszystko ja jestem skrajnie napalony na Drowning Mana i w zasadzie będę już szczęśliwy, gdy tylko to gdzieś zagrają.
Napisano 12 lipca 2009 - 20:01
Napisano 13 lipca 2009 - 16:48
Napisano 13 lipca 2009 - 17:05
Rzeczywiscie tak brzmi, niestety.Pytanie do użytkowników JF, którzy byli już na koncertach: czy gitara podczas Breathe, Magnificent czy GOYB rzeczywiście brzmi tak bezpłciowo, jak to słychać na dotychczasowych bootlegach, czy też jest to kwestia jakości nagrań?
Napisano 13 lipca 2009 - 19:27
Era rocka galaktycznego
Użytkownik conr4d edytował ten post 13 lipca 2009 - 19:27
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych