Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#2601 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 20:10

To, że były kluchy w Chorzowie, nie znaczy, że były na całej trasie.

#2602 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 20:30

oj boziu u2 nie słyną z najlepszego nagłośnienia dlatego pytam :rolleyes:

#2603 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 20:32

Pierwsze słyszę...

#2604 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 21:16

To, że były kluchy w Chorzowie, nie znaczy, że były na całej trasie.

Hmmm, a ja szczerze mówiąc złego słowa o nagłośnieniu w Chorzowie powiedzieć nie mogę... Byłem na trybunach, bodajże 33 czy 32 sektor i słychać było bardzo dobrze.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#2605 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 22:40

naglosnienie jest ok

jest problem z setlista ... tak beznadziejnego poczatku jak Breath to nigdy nie bylo.ten kawalek usypia zamiast pobudzic

i jeszcze jedno : droga gawiedzi,nie ma sie co pchac do tzw gloden srolten cos tam ,poniewaz mam wrazenie ze zespol blisko widac ale za to za cholere efektow .
a one sa najwieksza atrakcja tej trasy z tego co raczylem zauwazyc

a i jeszcze jedno Moment zdaje egzamin jako closer na 6+

dodam jeszcze jedno : gdzie sa kawalki z Pop/Zooropy ??? ile mozna w kólko tłuc to samo ...jak BD/Still Havent czy tez sbs ???????

litości

do Getebroga maja czas na poprawe :)))

#2606 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 22:58

tak beznadziejnego poczatku jak Breath to nigdy nie bylo.ten kawalek usypia zamiast pobudzic

Milczę.

efektow .
a one sa najwieksza atrakcja tej trasy z tego co raczylem zauwazyc

Milczę. Chociaż dla mnie największą atrakcją jest zespół.

ile mozna w kólko tłuc to samo ...jak BD/Still Havent

No tu racja, jeśli było się na trasie VT. Ja mam inną perspektywę bo będę pierwszy raz na koncercie U2, więc każdą piosenka będzie moją pierwszą live. :)

#2607 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 13 lipca 2009 - 23:26

Edge nie oparł się najnowszej modzie :D

http://twitter.com/u2_360tour

#2608 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 00:05

Odwołam z miejsca całą moją krytykę pod adresem 360 Tour, jeśli w Ameryce zaczną grać to. Jak jakiś chilijski coverband daje rade, to oni też dadzą radę. Nawiasem mówiąc, chciałbym wiedzieć, jakiego osprzętu używa gitarzysta - brzmi niesamowicie !
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2609 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 00:41

Artykuł o koncertach w Paryżu na stronie Rzeczpospolitej.
Era rocka galaktycznego

Bono ogłosił także najnowszą akcję charytatywną U2, której celem jest walka o życie nienarodzonych. Nie od parady nosi różaniec na piersi.

O co chodzi? :blink:

Jeśli to prawda to ostro przegięli...

#2610 Janeczek

Janeczek

Użytkownik

• Members
  • 187 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 07:50

U2 na Twitterze:
http://twitter.com/u2_360tour

jedna z fotek:
http://twitpic.com/a8zbp
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way

Oooh...ultraviolet...

#2611 kiwi

kiwi

Użytkownik

• Members
  • 37 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 08:44

Gdyby kogoś interesowało -> odświeżone statystyki

Czapki z głów przed Tobą chrapcio7! Jak dla mnie świetna robota! :D
A może by tak /pytanko do moderatorów/ założyć osobny zamknięty wątek z tą statystyką żeby mozna było soie "polukać" co i jak z tymi (moim skromnym zdaniem kiepskawymi) setami się działo....??
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight!
(Poszalałbym, ale nie dziś!)

#2612 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 09:36

O co chodzi? :blink:
Jeśli to prawda to ostro przegięli...

W czym przegięli? Z tego co mnie pamięć nie myli troje z czworga członków zespołu na początku lat 80 gorliwie czytało Biblie! Nie rozumiem, czemu przegięli wyznając poglądy, które powinni wyznawać wszyscy katolicy. Chociaż to wszystko jest dość śmieszne, z jednej strony popieranie gejów, z drugiej sprzeciw wobec aborcji. Lepszy rydz niż nic!
Muszę ściągnąć bootleg i odsłuchać te fragmenty bo w gruncie rzeczy to i tak ciężko mi uwierzyć, że Bono coś takiego powiedział :)

#2613 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 10:34

Chociaż to wszystko jest dość śmieszne, z jednej strony popieranie gejów, z drugiej sprzeciw wobec aborcji.

A czy oni przypadkiem nie są protestantami? :P

#2614 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 10:59

Pytanie do użytkowników JF, którzy byli już na koncertach: czy gitara podczas Breathe, Magnificent czy GOYB rzeczywiście brzmi tak bezpłciowo, jak to słychać na dotychczasowych bootlegach, czy też jest to kwestia jakości nagrań?

Wg mnie bootlegi nie oddają tego co się dzieje i trochę zniekształacają rzeczywiście. Kiedy włączyłem bootlega przeszła mnie myśl, że na koncercie brzmiało mocniej, czadowo i w ogóle super. Proszę to traktować jako nieobiektywną opinię, ponieważ przebywanie tam wewnątrz tego całego przedsięwzięcia trochę zniekształca odczuwane bodźce :rolleyes:

Co do GC - rzeczywiście trzeba trochę zadzierać głowę na ekrany, ale bliskość chłopaków jest niesamowita. Ja mam 1 koncert z trybun to wtedy obejrzę sobie efekty :rolleyes:

#2615 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 11:03

Proszę to traktować jako nieobiektywną opinię, ponieważ przebywanie tam wewnątrz tego całego przedsięwzięcia trochę zniekształca odczuwane bodźce :rolleyes:

Ale chyba właśnie o taką opinię chodzi ;) Nie o ostygłe recenzje, tylko o to, co się czuje jak się tam jest. Bo chyba tylko o to chodzi :)

#2616 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 11:05

Chociaż to wszystko jest dość śmieszne, z jednej strony popieranie gejów, z drugiej sprzeciw wobec aborcji. Lepszy rydz niż nic!

to w ogóle nie jest śmieszne, tylko normalne

#2617 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 11:51

Aż nie chce mi się wierzyć, by U2 zaczęło krucjatę o "nienarodzone dzieci". I nie chodzi to o poglądy, tylko o to, że dotychczas raczej starali się omijać w swoich działaniach tak kontrowersyjne tematy.

Tekst w Rzepie porusza dość ciekawą kwestię. Zdaje się, że U2 znalazło się w pewnym potrzasku i autor artykułu to zauważa. Mimo zachwytów nad sceną i całym show, gdzieś tam z tyłu głowy kołacze myśl, że pewne granice zostały przekroczone, to co było podczas poprzednich tras, zwłaszcza ZooTv i Popmart zgrabnym szyderstwem i kpiną przy równoczesnych wykorzystaniu nowinek technicznych i symboli popkultury, dziś zmieniło się już tylko w technologię. Sponsorzy i uwikłanie zespołu w mechanizmy showbiznesu zostało posunięte tak daleko, że U2 w pewien sposób straciło na tym kontrolę. To co było wcześniej drwiną dziś stało się rzeczywistością. Coś jest chyba rzeczywiście na rzeczy, co nie zmienia oczywiście faktu, że koncert U2 wciąż jest wspaniałym wydarzeniem - co autor tekstu potwierdza. Obawiam się jednak, że zespołowi trudno będzie się już z obecnej sytuacji wyplątać.

#2618 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 12:37

to w ogóle nie jest śmieszne, tylko normalne

Bo co? Bo w Gazecie Wybiórczej tak napisali?
Jeżeli dla Ciebie popieranie zboczeń jest normalne, to Ci serdecznie współczuje.

I nie chodzi to o poglądy, tylko o to, że dotychczas raczej starali się omijać w swoich działaniach tak kontrowersyjne tematy.

A może właśnie dopiero teraz dojrzeli (być może także i finansowo) do tego, by nie przejmować się tym co powie publika, tylko poruszyć aż tak kontrowersyjne tematy i głosić to co uważają za słuszne? Nawet jeżeli nie jest to zbyt modne i "sprzedawalne" ? Who knows :P

#2619 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 12:53

Bo co? Bo w Gazecie Wybiórczej tak napisali?
Jeżeli dla Ciebie popieranie zboczeń jest normalne, to Ci serdecznie współczuje.

dzięki, przyjmuje wyrazy współczucia

#2620 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 14 lipca 2009 - 13:24

A może właśnie dopiero teraz dojrzeli (być może także i finansowo) do tego, by nie przejmować się tym co powie publika, tylko poruszyć aż tak kontrowersyjne tematy i głosić to co uważają za słuszne? Nawet jeżeli nie jest to zbyt modne i "sprzedawalne" ? Who knows :P

Finansowo są "dojrzali" przynajmniej od czasów wydania JT, a jezeli chodzi o publikę, to mam wrażenie, że raczej z czasem zależy im coraz bardziej, a nie coraz mniej na tym, co inni powiedzą. Oczywiście manifestowali swoje poglądy, ale to były kwestie bardziej oczywiste, z którymi w zasadzie każdy się zgodzi: sprzeciw przeciwko wojnom, zamachom, biedzie, dyktaturom, itd. Wydaje mi się, że celowo pomijali pewne kwestie, nie chcąc zostać odebranymi w sposób zbyt uproszczony i jednostronny.

Trudno mi jednak to do końca oceniać, bo nie słyszałem tej rzekomej wypowiedzi Bono na temat aborcji, a z doświadczenia wiem, że gazety potrafią sporo zniekształcić i zrobić pewnik, z czegoś co było na przykład ledwie sugerowane (tym bardziej ze Rzeczpospolita ma raczej dość konserwatywne poglądy, więc mogli położyć nacisk na to, co im akurat pasowało).

A na temat "zboczeń" lepiej nie zaczynajmy dyskusji, bo forum zmieni się w polskie piekiełko.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych