Na czym gramy? Jak długo itp...
Napisano 04 maja 2009 - 10:39
no to właśnie o tym mówię żeby kupić jakąś kostkę, czy multiefekt i mieć spokój i ładne brzmienieno raczej trudno na koncertach bawic sie ze wzmacniaczem i kombinowac przester.
ja tam mam bossa sd-1 i procesor bossa me-50 i wszystkie brzmienia jakie potrzbuej na koncertach, mam kiedy tylko chce
Napisano 04 maja 2009 - 10:57
no to właśnie o tym mówię żeby kupić jakąś kostkę, czy multiefekt i mieć spokój i ładne brzmienie
jesli chodzi o multiefekty, to wiesz jak to z nimi bywa, tzn. z tymi tanszymi, no nie?
Wlasciwie za 600 zl mozna podstawowego line6 floor poda zgarnac, za 800 juz calkiem syta wersje.
ale te wszystkie korgi czy digitechy za 300-400 zl to szajs przeogromny, wiem bo sam takiego digitecha mialem i po prostu nie warto.
Jesli chodzi zas o przestery, to tu mialem okazje przetestowac w ciagu ostatnich paru misiecy wszystkie przestery jakie mamy na polskim rynku.
Oczywiscie jesli chodzi o przestery to warto na poczatek zawezic sobie kryteria wyszukiwania do analogowych efektow (czyli wszystkie digitechy i line6 mozna wyrzucic na poczatek, co nie znaczy ze to kiepskie firmy, bo efekty np. modulacyjne i delay'e robia swietne).
Jesli chodzi o bossy to odradzam distortion ds-1 i ds-2 bo maja po prostu male mozliwosci podkrecenia galki 'level' wiec solowek na tym nie pogramy, turbo distortion to juz wg. uznania bo w sumie wporzo, ale on ponad 400 zl kosztuje zdaje sie.
2 takie efekty ktore moge stuprocentowo polecic to ta kostka co mam, czyli overdrive Boss Sd-1 (ten to dodatkwo poleca Johnny Greenwood, podobno jego ulubiony efekt- i might be wrong, planet telex, bodysnatchers, wolf at the door ) oraz efekt Electro-Harmonix Big Muff, juz nie ma znaczenia czy USA czy Rosyjski bo obydwa daja rade ale to juz do mocniejszych troszke brzmien :]
no, to chyba tyle
Napisano 05 maja 2009 - 18:30
Napisano 05 maja 2009 - 18:39
Ja gram na klawiszach i harmonijce ustnej. Głównie. Jak trzeba, to również na bębnach, trąbce, flecie - lubię ciekawe aranże.. Mam własny zespół, w którym oprócz funkcji klawisza i dmuchacza pełnię funkcję krzykacza, czyt. wokalisty, autora, kompozytora i ogólnie frontmana.
to prosze natychmiast podzielić się swoją twórczościa w odpowiednim topicu!!!!!!
prosze
Napisano 05 maja 2009 - 18:44
Heh, jak najbardziej, ale jakości dźwiękowe naszych nagrywek są narazie marne. Ostatnio, oprócz własnych kawałków (gramy rocka/prog rocka/dużo elektroniki - uwielbiam syntezatory), w zasadzie na zamówienie, opracowałem własne wersje kilkunastu ulubionych piosenek The Beatles. I tak np. Yesterday przechodziło w WOWY, by zaraz stać się I'm on Fire Bossa, a Twist and Shout w... Pop is Dead RH. Dużo, dużo. Jedna rzecz mnie mierziła. Zagrałem piano version przepięknej ballady Bitli "Girl", aranż, metrum, wzszystko w duchu lat '30...żeby miało smak i klimat. Ale gdy potem wszedłem na YT, zdałem sobie sprawę, że nie odkryłem Ameryki, bo wersja praktycznie identyczna już jest tyle, że ja dopisałem jeszcze skrzypce. A na koniec 10min, Medley...to prosze natychmiast podzielić się swoją twórczościa w odpowiednim topicu!!!!!!
Napisano 05 maja 2009 - 18:49
Heh, jak najbardziej, ale jakości dźwiękowe naszych nagrywek są narazie marne. Ostatnio, oprócz własnych kawałków (gramy rocka/prog rocka/dużo elektroniki - uwielbiam syntezatory), w zasadzie na zamówienie, opracowałem własne wersje kilkunastu ulubionych piosenek The Beatles. I tak np. Yesterday przechodziło w WOWY, by zaraz stać się I'm on Fire Bossa, a Twist and Shout w... Pop is Dead RH. Dużo, dużo. Jedna rzecz mnie mierziła. Zagrałem piano version przepięknej ballady Bitli "Girl", aranż, metrum, wzszystko w duchu lat '30...żeby miało smak i klimat. Ale gdy potem wszedłem na YT, zdałem sobie sprawę, że nie odkryłem Ameryki, bo wersja praktycznie identyczna już jest tyle, że ja dopisałem jeszcze skrzypce. A na koniec 10min, Medley...
grasz na skrzypcach....?? o jej to czego teraz słucham to jest wersja Twoja czy ta identyczna:P
i prosze o więcej, zdecydowanie więcej
Napisano 05 maja 2009 - 18:50
Nie, na skrzpcach niestety nie. Ta na YT to ta identyczna Napiszę więcej, ale za momencik, bo właśnie lecę na próbę zespoługrasz na skrzypcach....?? o jej to czego teraz słucham to jest wersja Twoja czy ta identyczna:P
i prosze o więcej, zdecydowanie więcej
Napisano 05 maja 2009 - 18:54
Jak napisałem, z największą chęcią, jak to mp3 będzie dobrej, czystej jakości i bez żdnych trzasków. Liczymy, że niedługo trafimy do studia. Kolega Mrówa potwierdzi, że mikrofon to skarb Nawet szczerze mówiąc na powżanie niczego nie nagrywaliśmy. Śmiejemy się, że jesteśmy trochę jak jazzmani - nasza muzyka dzieje się tu i terazto daj coś swojego, jak się wstydzisz to możesz na PM
Poza tym, mamy rezydencję w lokalnym klubie niczym Jacko w O2 w Londynie
Napisano 05 maja 2009 - 18:59
Jak napisałem, z największą chęcią, jak to mp3 będzie dobrej, czystej jakości i bez żdnych trzasków. Liczymy, że niedługo trafimy do studia. Kolega Mrówa potwierdzi, że mikrofon to skarb Nawet szczerze mówiąc na powżanie niczego nie nagrywaliśmy. Śmiejemy się, że jesteśmy trochę jak jazzmani - nasza muzyka dzieje się tu i teraz
ok rozumiem
Napisano 05 maja 2009 - 19:05
Jak napisałem, z największą chęcią, jak to mp3 będzie dobrej, czystej jakości i bez żdnych trzasków. Liczymy, że niedługo trafimy do studia. Kolega Mrówa potwierdzi, że mikrofon to skarb Nawet szczerze mówiąc na powżanie niczego nie nagrywaliśmy. Śmiejemy się, że jesteśmy trochę jak jazzmani - nasza muzyka dzieje się tu i teraz
Poza tym, mamy rezydencję w lokalnym klubie niczym Jacko w O2 w Londynie
a ten lokalny klub to gdzie ?
Napisano 18 maja 2009 - 17:16
Gitarę klasyczną mam ok 2,5 roku. Trochę się zniechęciłem, ale od 2 lat, dzięki U2 oczywiście, gram, uczę się cały czas. Znaczy na razie po chwytach, ale solówki Edża też patrzę (chociaż przydał by się elektryk...)
Pierwsze solo - The Fly
Napisano 26 maja 2009 - 07:48
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 26 maja 2009 - 20:05
miałeś okazję już przetestować w bardziej ekstremalnych warunkach? głośne cholerstwo?nowy wzmacniacz lalalala
w koncu sie doczekalem
i w ogóle zazdroszczę, ja na razie POSIADAM gównianego Line 6 15w Spidera
i zastanawiam się nad zakupem tego twojego fendera albo voxa ad 100... ale wstrzymam się do września
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych