Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#141 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 16:08

Mnie tam Genesis jakoś nie leży w ogóle.

Płytę Calling All Stations słuchałem raz w 1998 i 2 razy z miesiąc temu i ani wtedy , ani teraz mnie nie porwała.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#142 Tyśka

Tyśka

Użytkownik

• Members
  • 311 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 16:30

Ostatnio spodobał mi się: Kwartet Zbigniewa Jakubka :D
3 marca miałam okazje być na ich koncercie jazzowym w Akademii
Rycerskiej w Legnicy dzięki pewnej osobie. B)

Muzycy:
Zbigniew Jakubek - keyboard, piano
Marek Raduli - guitar
Tomasz Grabowy - bass
Artur Lipiński - drums

Troche wiecej o zespole ;) --> http://lck.art.pl/ja....php?id=jakubek

#143 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 18:07

To w ogóle moja ulubiona płyta Genesis.

U mnie ten krążek to TOP3 razem z Selling England by the Pound i Wind & Wuthering.
Jakoś wtedy, po premierze 'Calling All Stations' byli u nas z koncertem o ile się nie mylę. "Congo" zawsze kojarzy mi się z "Biko" Gabriela :P a, "Not About Us" też jest mistrzowskie. Jakby ktoś posiadowywał jakiś kozacki bootleg z tego okresu to prosiłbym.

#144 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 18:44

Mam prośbę. Wiem, że wykażę się straszną ignorancją w zakresie tego, co jest teraz na topie (mam dość staromodny gust muzyczny, jak niektórzy z Was zdążyli się już zorientować :rolleyes: ), ale poszukuję pewnego kawałka. Nie mam pojęcia kto go śpiewa - to duet - jakaś kobieta i facet. Tytułu też nie znam, w każdym razie tekst jest mniej więcej taki: "miłość to najpiękniejsze sacrum, więc nie traktuj jej jak kontraktu, który zrywasz, gdy dzień masz gorszy, kiedy zyski są chwilowo mniejsze niż koszty..." Bardzo prosiłabym o link do tej piosenki za pośrednictwem PW lub gadu. Pięknie dziękuję. :rolleyes: Nie mogę się uwolnić od tej piosenki...

#145 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 18:50

Korzystając z google udało mi się ustalić, że chodzi Ci chyba o kawałek "Sacrum" Mezo i K.Wilk. Kompletnie nie wiem co to za utwór, nie posiadam więc go. Może jednak ta informacja pomoże zlokalizować Ci ten kawałek :rolleyes:
Dołączona grafika

#146 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 19:00

Korzystając z google udało mi się ustalić, że chodzi Ci chyba o kawałek "Sacrum" Mezo i K.Wilk. Kompletnie nie wiem co to za utwór, nie posiadam więc go. Może jednak ta informacja pomoże zlokalizować Ci ten kawałek :rolleyes:

Dziękuję Mariuszu... :rolleyes: Polecam ten kawałek - jeśli ktoś mi go wrzuci na PW, podzielę się z Tobą, bo jest naprawdę dobry - skoro nawet ja (z takim staroświeckim gustem muzycznym) zwróciłam na niego uwagę... :rolleyes:

#147 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 08 marca 2007 - 23:52

U mnie ten krążek to TOP3 razem z Selling England by the Pound i Wind & Wuthering.
Jakoś wtedy, po premierze 'Calling All Stations' byli u nas z koncertem o ile się nie mylę. "Congo" zawsze kojarzy mi się z "Biko" Gabriela :P a, "Not About Us" też jest mistrzowskie. Jakby ktoś posiadowywał jakiś kozacki bootleg z tego okresu to prosiłbym.

U mnie to ulubiona razem z Selling England i, uwaga, z debiutem, From Genesis To Revelation. Rózne są wydania debiutu, ale mam takie z wczesnymi singlami, zaczynające się od That's Me z 68'. Bardzo przyjemna płytka, nagrana w jeden dzień, sam zespół nie był z niej zadowolony, ale mnie to specjalnie nie interesuje. Po prostu najczęściej do niej i do dwóch pozostałych wracam. Od jakiegoś czasu nie mogę przesłuchać całego np. Foxtrot'a czy Lamb Lies Down on a Broadway w skupieniu, ciesząc się tą muzyką, przejadłą mi się prog rockowa estetyka muzyczna chyba.

Miałem wybitnie kozacki bootleg z francuskiego radia z 97' roku, ale po formatowaniu dysku.. wiadomo. Szukam go i staram się odzyskać, jak tylko mi się uda, obiecuję wrzucić.

Z Tobą Johnny nigdy się nie dogadam, Ty głosu Gabriela nie trawisz, ja bardzo lubię, bywa. Dlatego w sumie idealny na wokalu byłby Ray Wilson, taki kompromis pasujący nam obydwu i pewnie większej czesci fanów, przynajmniej nie widzę ku temu przeszkód. No chyba że nonsensowne uprzedzenia. A z ciekawostek, zaczynam się przekonywać do Kolinsowego Genesis, podoba mi się, wcześniej też byłem bez sensu uprzedzony.

#148 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 10:57

Koncert ze Spodka był transmitowany w Trójce ( a nie wiem nawet, czy nie także w telewizji ), i w całości został zaprezentowany przez Kaczkowskiego w Minimaxie. Więc gdzieś to ktoś na pewno ma, i to w doskonałej jakości broadcascie.

Dlatego w sumie idealny na wokalu byłby Ray Wilson, taki kompromis pasujący nam obydwu

Gdyby Genesis rozpoczęli normalną działalność z Wilsonem, to bym się nimi interesował :)
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#149 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 11:39

Tytułu też nie znam, w każdym razie tekst jest mniej więcej taki: "miłość to najpiękniejsze sacrum, więc nie traktuj jej jak kontraktu, który zrywasz, gdy dzień masz gorszy, kiedy zyski są chwilowo mniejsze niż koszty..." Bardzo prosiłabym o link do tej piosenki za pośrednictwem PW lub gadu. Pięknie dziękuję. :rolleyes: Nie mogę się uwolnić od tej piosenki...

Już mam (dzięki Bombelku :)). Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany, podzielę się na PW... :rolleyes:

#150 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 13:50

Koncert ze Spodka był transmitowany w Trójce ( a nie wiem nawet, czy nie także w telewizji ), i w całości został zaprezentowany przez Kaczkowskiego w Minimaxie. Więc gdzieś to ktoś na pewno ma, i to w doskonałej jakości broadcascie.

W telewizji także, moi rodzice mieli to kiedyś nagrane na VHS.
Niestety gdzieś wcięło kasetę.

#151 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 14:38

Ja polecę wam coś spokojnego nastrojowego kapela nazywa sie Ambra a tworzy muzyke "AMBRA Honour & Glory to doskonałe połączenie niesamowitej muzyki skomponowanej przez muzyków grupy Enigma z przepięknymi wizualizacjami najciekawszych miejsc świata. W godzinę odwiedzić możemy wszystkie kontynenty oraz zagłębić się w otchłań oceanów. Jest to doskonały sposób na odrobinę marzeń połączonych z relaksem duszy i ciała. Na chwilę obecną jest to najpiękniej wydany krajobraz muzyczny w dwupacku (płyta DVD i CD audio) na polskim rynku. Godzina takiej relaksacji jest o wiele bardziej fascynująca i inspirująca niż „tysiące” filmów dając przy tym olbrzymią dawkę pozytywnej energii i harmonii piękna. Przepiękna muzyka i fascynujące obrazy doskonale połączone w jedną całość. Jest to wyjątkowy "film" DVD z na prawdę przepięknymi ujęciami natury, oraz poruszająca muzyką. Dodatkowo dołączona jest płyta CD z samą muzyką."

http://www.as2.pl/am...cope-p-781.html

Jest wiele sytuacji, w których wyobrażamy sobie piękne zakątki świata, które chcielibyśmy zobaczyć. AMBRA Child Of The Universe zabiera nas w najwspanialsze miejsca świata. Dzięki niesamowitym wizualizacjom możemy przemierzyć ziemię począwszy od lodowatej Antarktydy, poprzez równiny Afryki aż po szczyty gór. Całą podróż umila nam wspaniałą muzyka skomponowana przez doskonałych muzyków.
Po raz pierwszy w Polsce! Niesamowita gratka dla fanów muzyki stylizowanej na wzór Enigmy! Jest wiele sytuacji, w których wyobrażamy sobie piękne zakątki świata, które chcielibyśmy zobaczyć. AMBRA Child Of The Universe to niepowtarzalny klimat rewelacyjnie zsynchronizowany z najpiękniejszymi widokami natury tworzą film, jakiego jeszcze u nas nie było! Przepiękna muzyka i fascynujące obrazy doskonale połączone w jedną całość. Jest to wyjątkowy "film" DVD z na prawdę przepięknymi ujęciami natury, oraz poruszająca muzyką. Dodatkowo dołączona jest płyta CD z samą muzyką.
Na chwilę obecną, naszym zdaniem, dwie płyty serii AMBRA to najlepsze DVD z muzyką i obrazem relaksującym jakie są dostępne na rynku.

http://www.as2.pl/am...cope-p-782.html
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#152 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 17:26

Chyba niewielu na tym forum entuzjastów elektroniki, ale i tak piszę :P
Techno! [Juz widzę, jak się krzywicie ;)]. Ale powoli. Kojarzy się zwykle z sześciominutowym 'umcu umcu'. Detroit techno - to jest to, co się spodobało. Robert Hood & Joey Beltram. Żadnego 'umcu umcu', żadnych pojękiwań ani zamulania. Jeśli ktoś lubi, to polecam, moze się spodobać :)
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#153 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 09 marca 2007 - 19:33

Chyba niewielu na tym forum entuzjastów elektroniki, ale i tak piszę :P

Zależy, jakiej :)

Jak znasz coś fajnego w klimacie Royksopp, Air, M83, Ladytron, ewentualnie Koop czy innego DJ Krush'a, czy z innej beki, Mum, albo coś trochę innego, a podszytego elektroniką, i możesz polecić, to chętnie poznam :)

Jak już przy eletronice różnej jesteśmy, zna ktoś z Was niemiecki Bent? Słyszałem jeden ich kawałek, "Kisses", wyszedł na jakiejś chill-out'owej składance, swego czasu bardzo mi się spodobał, ale nie mogłem znaleźć nic innego tegoż zespołu.

#154 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 marca 2007 - 11:38

Mi się ostatnio spodobało techno. Myślę, że ten gatunek muzyki najpełniej realizuje marzenia Jean Michel Jarre'a o " zatopieniu słuchacza w dźwięku ".. On sam zresztą to dostrzegł, i z w tym kierunku też eksperymentował.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#155 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 14 marca 2007 - 00:16

Spodobalo mi sie, o tak...piosenka zespolu naczynia nie ma rewersow :lol: a zwłaszcza nie mam wieszaczka B)

Poza tym ostatnio wrocilam do the prodigy (szczenięce lata, eh.. ), zwlaszcza album the fat of the land (a na nim niepodzielnie wlada smack my bitch up, fuel my fire, firestarter, narayan, serial thrilla noi climbatize, bez reszty moge się obejść :rolleyes: ).
Wczesniejsze the prodigy experience i music for the jilted generation wypadaja przy nim wręcz niemrawo (no dobra, z wyjątkiem poison).
Późniejsza tworczosc wogole mnie nie kręci (takie np baby's got a temper dla mnie jakos ciezkostrawne jest..), oczywiscie za wyjątkiem naprawde wystrzalowej nowej (z 2005) wersji starego, wg mnie troche wowczas zmarnowanego voodoo people. rzekłam ;)

Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..

Dołączona grafika

#156 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 14 marca 2007 - 00:30

music for the jilted generation

Ja tam bardzo ten album lubię, a "The fat of the land" mi się okropnie przejadło. Też ostatnio wróciłam do nich, zabawne.

#157 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 14 marca 2007 - 00:41

u mnie music for the jilted generation jest na zaszczytnym miejscu 2 ;) ale pomiedzy miejscem 1 i 2 istnieje pewna przepasc..

Dołączona grafika

#158 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 14 marca 2007 - 13:38

Spodobalo mi sie, o tak...piosenka zespolu naczynia nie ma rewersow :lol: [size=1]a zwłaszcza [i]nie mam wieszaczka B)

Czy oni przypadkiem nie grali rok temu na juwenaliach w Lublinie ? Mnie raczej wynudzili..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#159 felis_immanis

felis_immanis

Odkrywca Wszechświata

• Members
  • 814 Postów

Napisano 14 marca 2007 - 22:22

Czy oni przypadkiem nie grali rok temu na juwenaliach w Lublinie ? Mnie raczej wynudzili..

nie pamietam, ja w kazdym razie na tym nie bylam, wiec uprzedzen nie mam i stwierdzam uczciwie ze ta piosenka jest swietna :)
a teraz walkuje Warszawe kdzkpw :)

Dołączona grafika

#160 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 16 marca 2007 - 20:39

Spodobało się:
Gwen Stefani ft Akon - The Sweet Escape.

O ile 'Wind it up' jakoś nie przypadło mi do gustu, to ten singiel to miazga. Fajny tekst, a fragmenty z 'wooo hooo', choć przypominają mi Blur, momentalnie wpadają w ucho. Niestety, nie udało mi się znaleźć tej piosenki w sieci [tzn mam, ale 1:28 ;p]... Więc pozostaje youtube... Chyba, że... Sami wiecie ;) ;)
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych