Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#181 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 12 kwietnia 2007 - 08:57

Na temat Marillion mam do powiedzenia tyle, że " Misplaced Childhood " jest niemalże genialne, " Script.. " jest bardzo dobre, a jedna z piosenek na " Anorakophobii " jest bardzo w stylu U2. Aha, liderzy tego zespołu nie nadają się do umieszczania ich na okładkach pism muzycznych ( wniosek na podstawie ostatniego numeru Teraz Rocka ).

No to posłuchaj sobie czegoś nie Fish-owego: Season's End. Jeżeli po wysłuchaniu uznasz to za szajs, to pomyślimy nad karą dla mnie za kradzież Twojego cennego czasu, OK?

Albo najpiękniejszy, najcudowniejszy utwór z Hogarthem: "Estonia" <----- tu chyba nikt nie śmie powiedzieć nic innego jak same pozytywy. DZIEŁO od pierwszej do ostatniej sekundy.

Jeśli chodzi o okładkę TR i wygląd zespołu, to Steve Rothery (gitarzysta) rzeczywiście strasznie rozpasł się w latach 90. Teraz trochę żal na niego patrzeć, wiedząc jak wyglądał za Fisha.
A Hogarth? Nie jest tak z nim źle. Jeszcze w latach 80 to była "niezła laska" :D , od dziewczyn to nie mógł się opędzić (szczególnie w Brazylii). Teraz zmarszczek przybyło, ale to już nie jego wina. Starość nie radość!

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#182 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 13:34

Ostatnio bardzo podoba mi się piosenka zespołu Kings Of Leon "On call"
Takie granie od niechcenia, ale bardzo fajne.

postanowiłem nawet zapoznać się z cała zawartością albumu, ale to już nie było to (niestety!)
Album polecam wszystkim lubiącym dziwną, alternatywną, trudną* muzę.

* - niepotrzebne skreślić

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#183 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 14:15

Kings Of Leon podobno RHCP supportują w lipcu, true?
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#184 JoJo

JoJo

Użytkownik

• Members
  • 149 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 14:38

Tak i chyba Interpol też ;)
Błogosławieni Ci,którzy nie mając nic do powiedzenia nie obierają tego faktu w słowa.

#185 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 14:50

dziwną, alternatywną, trudną* muzę.

Jak Boga kocham, to bodaj ostatnie cechy, jakie przypisałbym temu zespołowi ! Czy Ty ich przypadkiem nie pomyliłeś z jakimś Dillinger Escape Plan ?
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#186 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 17:04

Jak Boga kocham, to bodaj ostatnie cechy, jakie przypisałbym temu zespołowi ! Czy Ty ich przypadkiem nie pomyliłeś z jakimś Dillinger Escape Plan ?

No własnie też mnie to zdziwiło, że chwila, my jeszcze piszemy o Marillion czy straciłem wątek w dyskusji.. ?

Fanem Marillion może nie jestem, ale trzasneło mnie kiedyś nieprzeciętnie własnie rzeczone wczesniej Marbles (nadal jest wysoko wśród moich ulubionych płyt w ogóle, chyba nawet przed Misplaced Childhood) i czekałem na nowy album z nadzieją na przedłużenie tej koncepcji i poziomu, a z tego co piszesz się raczej przeliczę. Nie ma żadnego tracku na miarę Ocean Cloud, Invisible Man czy przede wszystkim Neverland?
Jak nie ma, to źle. Jak jest, to.. to się okaże czy mi się spodoba. Spróbuję poznać jakoś w najbliższym czasie. W sumie jak Marbles mnie rozwaliło totalnie, tak poprzednie Hoghartowe albumy jakoś niestety niewiedzieć czemu nie, a przynajmniej nie w całości. Estonia zarządza, fakt, ale i tak wolę Neverland ;)

#187 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 17:15

Wiem, że o wielkości tej formacji i piękności tej MUZYKI wie niemal każdy [a z pewnością bardzo wielu na tym forum], ale ostatnio zniewoliło mnie dzięki pomocy niezastapionego Polecacza Muzycznego wyżej podpisanego ;) Sigur Rós. O matko i wszyscy bogowie!
Myślę, że nie muszę polecać tej Muzyki. To, co dobre [za mało powiedziane!!], poleca się samo!
Kto jeszcze nie przesłuchał - niech zrobi to natychmiast! Nie pożałujesz, warto, a w dodatku poznasz muzyczny ósmy cud świata! ;)

#188 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 21:03

Wiesz... Ja od kilku dni nieustannie "męczę" wszystkie albumy Marilionu (i to po kilka razy), może dlatego :D

Ale na poważnie: przypadkiem zespołu Kings of Leon nie pomyliłem z jakimś Dillinger Escape Plan i nadal uważam, że to dziwna muza, co oni oferują.
A czy jest trudna, to juz zależy od stopnia wdepnięcia w alternatywę danej jednostki.

Dla kogoś kto słucha powiedzmy U2, Coldplay, The Killers to może być muza niełatwa w odbiorze.

#189 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 21:20

Dziwna muza to trochę np. Frank Zappa... ;) Ale mi się podoba.

#190 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 17 kwietnia 2007 - 11:05

że to dziwna muza, co oni oferują.
A czy jest trudna, to juz zależy od stopnia wdepnięcia w alternatywę danej jednostki.

Przecież to zwykły rock'n'roll..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#191 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 13:36

No i stało się...!

Kaiser Chiefs "Ruby" grają w radiu Zet.

Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy, ale jestem złych myśli...

#192 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 14:50

No i stało się...!

Kaiser Chiefs "Ruby" grają w radiu Zet.

Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy, ale jestem złych myśli...

No fakt, po takiej zniewadze zespołowi Kaiser Chiefs oraz jego fanom pozostaje już tylko zbiorowe samobójstwo.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#193 Ewa

Ewa

Użytkownik

• Members
  • 47 Postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 22:28

W temacie Marillion jeszcze.

Po nowej płycie zespół miał niby już tak naprawdę stać się cenionym, rozpoznawalnym i przypadajacym do gustu szerokiej publiczności zespołem. Marbles faktycznie poczyniło ku temu wielkie kroki. Przyznam, że po niezwykle obiecujących zapowiedziach też trochę się zawiodłam. "Somewhere else" może nie powala od początku do końca, na miano wydarzenia roku nie zasługuje, ale da się lubic :) Będę do albumu wracać choćby ze względu na "No such thing" - ma fajny klimat, podoba mi się ten zapętlony motyw. Tytułowe "Somewhere else" również jak najbardziej ok, szczegolnie druga połowa. Od pierwszego przesłuchania uderzyło mnie "A voice from the past" - właśnie takie charakterystyczne marillionowe granie, jakie lubię najbardziej; będzie jeszcze piękniej na żywo, kiedy zespół pokusi się na bardziej rozbudowaną wersję. Własnie, na płycie brakuje mi jakiegoś choćby jednego porządnego kilkunastominutowego progresywnego popisu.

Moim ulubionym albumem Marillion bez wątpienia jest "Afraid of sunlight". Wielka Trójca "Out of this world-Afraid of Sunlight-Beyond You" nie do ruszenia...

#194 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 18:09

Fenomenalny koncert Phila Collinsa dostałam na dvd!
http://youtube.com/watch?v=lVeyuQX-Jgc < próbka.
Może wiecie skąd to? Domyślam się tylko, że to Francja [płyta niepodpisana ;)].
Ale koncert boski!

Spodobało się: Sound Sabotage.
Śpiewa tam chłopak z mojego liceum, zobaczyłam plakat na korytarzu. I choć na te weekendowe koncerty nie zdążę, wkrótce kupuję bilet na czerwcowy koncert w Rybniku :) Oceńcie sami.
MP 3
About SS
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#195 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 20:50

http://youtube.com/watch?v=8sgycukafqQ

Zawsze chciałem, żeby U2 nagrało coś takiego. No ale cóż - Linkin Park wymiótł.

#196 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 21:16

http://youtube.com/watch?v=8sgycukafqQ

Zawsze chciałem, żeby U2 nagrało coś takiego. No ale cóż - Linkin Park wymiótł.

Mam niesamowitą nadzieje, że to jest ironia?

#197 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 23:11

yyy, zapomniałem dodać, że chodzi o teledysk, sama piosenka mi się nie podoba B) :D

#198 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 21 kwietnia 2007 - 10:15

Zawsze chciałem, żeby U2 nagrało coś takiego.

Przecież ten teledysk to połączenie New Year's Day, Saints Are Coming, Unforgettable Fire, Vertigo, i jeszcze pewnie kilku innych :D Piosenka - beznadziejna.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#199 Guest_MacPhisto18_*

Guest_MacPhisto18_*
  • Guests

Napisano 21 kwietnia 2007 - 12:06

Przyznam sie żę kiedyś Linkin Park lubiłem ale teraz jak ich widze to mi sie na wymioty zbiera :/:/:/ Jedną płytke nagrali średnią reszta to powtórki na niskim poziomie.

#200 grusia

grusia

Użyszkodnik.

• Members
  • 2 254 Postów

Napisano 21 kwietnia 2007 - 13:04

Jejku, pewnie pojadę teraz tandetą i tanią masową muzyczką... ale strasznie mi się spodobała taka jedna piosenka a la electro, takie rytmiczne, taneczne, ale przyjemne dla mojego ucha. Leci ostatnio [np. dziś] na Radiu Zet rano. Na RDSie nie podali nazwy wykonawcy, więc nie mam pojęcia niestety, kto to, a już tym bardziej, jaki tytuł ma piosenka. Może uda mi się zawojować jakimś urządzeniem nagrywającym i wrzucę tu fragment, żebyście wiedzieli, o co chodzi... Gdyby ktoś kojarzył, to byłaby bardzo miło ;D Taka niestety dość krótka pioseneczka. Chciałabym ją zdobyć ;)
Aha, i nie chodzi mi o to "Relaks, tejk it izi", choć to też nawet mi się spodobało, tylko zaczyna przejadać.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych