Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Napisano 06 czerwca 2008 - 07:58
Pisałem o MGMT pare miesięcy temu, ale wszyscy olali. Będzie Top 10 roku (bo strasznie mało poznaję nowej muzy jakoś, no ale) coś mi się zdaje. Fajnie że też trafiłeś
Z albumu Oracular Spectacular, w całości warto. Time To Pretend mnie pierwszy wziął, ale najlepsze z tegoż jest i tak Kids.
No popatrz, właśnie wpadam na forum z zamiarem napisania o tym zespole a tu już muzyczni odkrywcy forumowi mnie znacząco uprzedzili.
Wczoraj słuchając audycji "Hołdys Guru" w "Złotych przebojach", prowadzący zarekomendował ten zespół, posługując się informacjami jak się dzisiaj okazało - prosto z last.fm Dodał też, że zespół ten grywa w najbardziej prestiżowym klubie w L.A z którego wypływa jak się później okazuje, dość spora liczba świetnych zespołów. Zapodał jeden kawałek, wpadł mi w ucho i dzisiaj DC++ pracuje.
Mnie się bardzo podoba utwór "Electric Feel", niesamowity jest.
Tak przy okazji miałem farta, bo Hołdys puścił jeden kawałek Kalibra44, który od dawna poszukiwałem.
Także mogę powiedzieć, że wczoraj był beautiful day & celebration.
Napisano 06 czerwca 2008 - 08:40
MGMT.
http://www.youtube.c...feature=related
Brak tego w moim Top 30 płyt 2007 to moje muzyczne zaniedbanie roku. Zaraz po White Stripes.
Często otwierali koncerty Of Montreal. Świetny wybór. Yeasayer'a też mogliby otwierać. I Scissor Sisters na upartego. Tak, trzy powyższe zespoły to jakaś wypadkowa ich stylu. Z tymże umoczone wszystko w 60's, w jakiejś przewrotnej, dziecięcej, tudzież nastoletniej naiwności i miejscami na płycie zabawie absurdem. I bardzo, bardzo mnie dziś to wzięło. Lato się chyba zbliża.
Pisałem o MGMT pare miesięcy temu, ale wszyscy olali. Będzie Top 10 roku (bo strasznie mało poznaję nowej muzy jakoś, no ale) coś mi się zdaje. Fajnie że też trafiłeś
Z albumu Oracular Spectacular, w całości warto. Time To Pretend mnie pierwszy wziął, ale najlepsze z tegoż jest i tak Kids.
Rzeczywiście pisałeś - widocznie czas tego zespołu dopiero nadchodzi
Czy w Teraz Rocku był jakiś artykuł o tym zespole, bo nie kojarzę?
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 06 czerwca 2008 - 08:55
Czy w Teraz Rocku był jakiś artykuł o tym zespole, bo nie kojarzę?
Recenzja na pewno była w poprzednim numerze.
Napisano 06 czerwca 2008 - 12:38
A dam jeszcze Kids wspomniane i obowiązkowe: http://www.youtube.c...h?v=bIEOZCcaXzE
Nigdy mi się żadna beat-nawalanka tak nie spodobała, jak w bridge'u tegoż.
Użytkownik acr edytował ten post 06 czerwca 2008 - 12:40
Napisano 14 czerwca 2008 - 20:22
http://pl.youtube.co...h?v=pZUrY4xm-jc
w ogóle dysponuje ktoś całą 'Męską muzyką' i mógłby użyczyć?..
Napisano 15 czerwca 2008 - 22:17
http://pl.youtube.co...h?v=BYvCZLcev7E geniusz!
#709 Guest_Panna Anna_*
Napisano 20 czerwca 2008 - 11:47
Napisano 20 czerwca 2008 - 13:41
A ja proponuję zajęcie się bardziej istotnymi rzeczami niż zadawanie takich zbędnych pytań, które nie wnoszą nic do dyskusji... bo to forum powoli nie daje się czytać!
EOT.
"Green" TM fajne. Jakby Cat Power się wzięła za repertuar Cocteau Twins.
Z podobnego trochę okresu - znacie Slowdive? Taki dream-pop-szołgejz.
Dla tych, co bardziej dream-pop łykają: najbardziej singlowy (ale wcale nie najlepszy) kawałek z najlepszej chyba płyty, Souvlaki z '93, czyli "Alison": http://www.youtube.c...h?v=ol787NjpBS4
Dla tych co jednak szołgejz (a i post-rock może) troszkę lepiej: prawie tytułowy, a jak tytuł wskazuje, dość kosmiczny i chyba mój ulubiony, "Souvlaki Space Station": http://www.youtube.c...h?v=G0LIO138Z-A
Takie fajnie płynące melodie, rozmarzone wokale, na ciepłej, czasem ognistej, gdzieniegdzie schłodzonej odpowiednio gitarze. W Alison akurat śpiewa pan. A naprawdę magicznie się robi, gdy śpiewa pani. Ale to musicie się zainteresować sami, bo jutjub jest głupi, a na wrzucanie na wrzutę nie mam już teraz czasu.
Bardzo warto, myślę.
Użytkownik acr edytował ten post 20 czerwca 2008 - 14:21
#714 Guest_Panna Anna_*
Napisano 23 czerwca 2008 - 21:42
Cat Power ma trochę jakby bardziej "przepity" głos. Tu wokalizy są, uwaga, piękne określenie, bardziej drapieżne. I mniej tu sztuki dla sztuki, a więcej treści (niż w CT).EOT.
"Green" TM fajne. Jakby Cat Power się wzięła za repertuar Cocteau Twins.
ZieeeeeeeeeeeeewZ podobnego trochę okresu - znacie Slowdive? Taki dream-pop-szołgejz.
nie wiem, czy mam jakieś deja vu, ale wydaje mi się, że gdzieś już publicznie polecałeś i okazało się, że wszyscy co mają znać, już znają A reszta. Reszta wiadomo.
Napisano 28 czerwca 2008 - 23:37
Prościutka, wpadająca w ucho energiczna piosenka, polecam!
Swoją drogą, przyjazd Celine Dion do Polski i jej koncert, pokazuje jaką władze mają media. Mając dwa dni wcześniej koncert The Police, dzień później Santane, najwięcej słyszałem i widziałem kanadyjskiej piosenkarki, jestem pewien, że gdyby w RMF FM i Radiu Zet zaczęli puszczać U2 i wszystkie podobne zespoły to udałoby się Polaków muzycznie wyształcić, ale nie...mamy przecież polskie i zagraniczne piosenki sprzed 20 lat, no i...Feel?
Napisano 04 lipca 2008 - 07:51
Dziwny to album i nie powiem, żeby mnie rzucił na kolana.
Posłuchajcie sobie utworu numer 2: "The Greatest Man That Ever Lived", zupełnie nie w weezer'owym stylu. Jest to jakaś punk-opera z co chwila zmianą tempa. Coś w stylu My Chemical Romance czy Green Day. Po trzech przesłuchaniach nadal nie wiem czy mi się to podoba czy nie.
Na pewno fajne jest "Everybody Get Dangerous" - typowo weezer'owa kilku akordowa piosenka z prostym do bólu refrenem. Ale nie wierzę, ze znajdzie się ktokolwiek, kto przy drugim refrenie (już przy pierwszym przesłuchaniu) nie będzie w myślach skandował refrenu!
Od piosenki nr 6 do końca płyta jest jakaś bezbarwna.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 04 lipca 2008 - 08:28
Napisano 18 lipca 2008 - 22:24
dramat
a nowego utworu Cornella (Chris Cornell ft. Timbaland ) to już w ogóle się słuchać nie da
Napisano 19 lipca 2008 - 21:26
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych