Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#681 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 04 maja 2008 - 21:05

"Przestrzeń" Big Day-a też zna każdy Polak a czy ktoś pamięta o tym zespole dzisiaj? Właśnie wydali nową płytę. Czy ktoś poza najwierniejszymi fanami o tym wie? To samo z Ziyo. Oba zespoły tułają się gdzieś w medialnej (że tak powiem) trzeciej lidze.

Gdzie dziś są Wilki, IRA, Hey, a gdzie Ziyo? A przecież Tetris wcale nie jest dużo gorsze od debiutu Wilków.

Ale widocznie kolejny po Tetris album Ziyo był kiepski i nie poszli za ciosem. Tego nie wiem...

Kiedyś w gazecie czytałem artykuł o reedycjach (http://miasta.gazeta...18,2530348.html) i o tym jak ZIYO bardzo chciało wzorować się na U2. Chciałem to zweryfikować więc jak ktoś ma link do jakiejś pełnej płytki.... :P Dobra, przeszukując zakamarki youtube znalazłem to http://www.youtube.c...h?v=-Wj9UOMW2Vw. Pan Jurek musiał mieć fioła na punkcie U2.

Jakby ktoś miał jeszcze linka do płytek Big Day Bo w Media Markt nie ma... ;)
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#682 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 04 maja 2008 - 21:22

Lubicie Alice In Chains?

Macie trzy płyty zakupione w porywie młodzieńczego buntu na półce, a jeśli już się coś w playliście teraz zaplącze, to tylko te dwa utwory:
http://www.youtube.c...h?v=scCxx4fgJwA
http://www.youtube.c...h?v=i3FnQMSD4Zg
Ale szybko mi przeszło, lepiej wyglądam w sztruksowej kurtce, niż flanelowej koszuli.

Aż sobie w slsk wpisałem. Zobaczymy.

Ten utwór jak dla mnie akurat wybijający się na jedynej płycie, którą znam. Ale raczej poznam resztę ;)

Co do 4AD: czy tylko ja mam tak, że łykam generalnie wszystko (nie wiem, co i kto tam teraz nagrywa (a raczej pewine słyszane dźwięki nie kojarzą mi się tak po prostu z wytwórnią), więc to pomińmy :D) poza nadętymi i napuszonymi płytami DCD? (no, nie mówię o debiucie rzecz jasna)

#683 Chuck

Chuck

Użytkownik

• Members
  • 75 Postów

Napisano 05 maja 2008 - 12:34

Nowe NIN

mrauu.

#684 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 05 maja 2008 - 12:51

poza nadętymi i napuszonymi płytami DCD? (no, nie mówię o debiucie rzecz jasna)

This Mortal Coil po debiucie też słabawe.
Hm. Nie było jeszcze tak, żebym czegoś z 4AD nie polubił w ogóle.

#685 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 05 maja 2008 - 13:11

Nowe NIN

mrauu.

Ja tu jestem od ogłaszania takich rzeczy, spadówa :P Jak na razie słyszałam tylko dwa udostępnione wcześniej kawałki, średniackie mocno, zobaczym jak będzie dalej. Przypomnijmy, że pan Reznor udostępnił płytkę w sieci za friko. I chwała mu za to.

Beirut! :D

#686 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 05 maja 2008 - 20:44

Usłyszałam przypadkiem na jakiejś liście. Coś jak połączenie DM z Killersami. Wpadło mi w ucho:
http://pl.youtube.co...h?v=AxdHzv04hn4

Polecam także piosenkę 'Dead', jednak You Tube nie posiada jej w swoich zbiorach, więc ewentualnie tutaj...
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#687 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 maja 2008 - 20:51

This Mortal Coil po debiucie też słabawe.

Stajnia 4AD to pewnego rodzaju fenomen jak dla mnie. Nie trudno mi, jako miłośnikowi muzycznych lat 80, nie zauważyć olbrzymiej sensacji w tamtej dekadzie, stworzonej przez drużynę Ivo - Russella, jaką było nagranie "I'll end in tears". Ciekawe jakby się losy potoczyły, gdyby wytwórnia ta, nie odłączyła się od tych capów z Begger Banquet, czy jak im tam było. Oczywiście fantastyczne jest również "filgree and Shadow", natomiast "Blood" uznaję za miernotę.
Polecam wszystkim wywiad Tomka Słonia z końca lat 80, z Ivo, w którym porusza wiele ciekawych wątków związanych z samą wytwórnią i zespołami w niej zrzeszonymi. Gdzieś w necie jest. W formie papierniczej, pojawił się w nieistniejącym już czasopiśmie rockowym "non stop", więc ciężko będzie dostać.

#688 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 05 maja 2008 - 21:01

Fakt, co też te capy mają w katalogu, ech... ;)

#689 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 08 maja 2008 - 16:43

Genialna piosenka filmowa (a właściwie aranżacja ;) ) wykonana przez genialnego artystę - "Spiderman" Michael Buble

#690 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 17 maja 2008 - 23:36

Stephen Malkmus z Pavement solo. Anyone?
Bo przypadkiem mam trzy kawałki z Face The Truth i dwa mnie koszą. Warto całości szukac po soulseeku? Coś jeszcze warto?

It Kills w wersji akustycznej. Też ma urok.
http://www.youtube.c...h?v=1DL23GLfmBo

Użytkownik acr edytował ten post 17 maja 2008 - 23:48

#691 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 19 maja 2008 - 16:56

Cóż za olewa. Ale i tak będę Wam polecał muzę. Nie ma lekko.

Jeśli ktoś lubi (a ktoś zna poza trzema osobami, co wiem, że znają?) The Go-Betweens, niech natychmiast kombinuje solowy album Roberta Forstera - Evangelist, z roku bieżącego. Nie wiem co o tym powiedzieć, poza tym, że tak mi się słuchało 16 Lovers Lane tylko z ich twórczości. Screenagers dało 8/10, bo red. Ambrożewski jest fanem TGB, ale ja fanem raczej nie jestem, a też bym z tyle dał. Czołówka roku.

Użytkownik acr edytował ten post 19 maja 2008 - 16:56

#692 Guest_QuickShowerJam_*

Guest_QuickShowerJam_*
  • Guests

Napisano 19 maja 2008 - 21:45

Dołączona grafika

ta pani jest genialna, i bynajmniej nie jesli chodzi o wyglad, ale o gre:D
Nie wiem, wpiszcze sobie na bearsharze, mulku czy innym torrencie vanessa mae, moze wam przypadnie do gustu.

Bo ona nie gra muzyki klasycznej, tzn. gra ale w swoich wlasnych nowoczesnych aranzacjach, a ponadto tworzy swoje utwory;-)

no tu zapodaje jeden utwor na zachete, to jest moc:P
http://jorgus1972.wr...dio/1UIdmJnD2E/

#693 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 19 maja 2008 - 23:18

jeżeli chodzi o skrzypków z modern podejściem to ja jednak wolę Sophie Solomon ;)

która gra np tak:

Sophie Solomon + KT Tunstall

a tu Sophie gra jedną z najpiękniejszych polskich kompozycji z okresu międzywojennego : )
an ocean and a rock

#694 Drwall

Drwall

Użytkownik

• Members
  • 763 Postów

Napisano 20 maja 2008 - 00:18

ta pani jest genialna, i bynajmniej nie jesli chodzi o wyglad, ale o gre:D

Taa Contradanza to zdecydowanie Jej najbardziej rozpoznawalna melodia ; ) Sam sie na tym nie znam, ale gdzies kiedys czytalem, ze skrzypaczka to Ona wybitna nie jest. Poza tym zarzucano Jej sprowadzenie muzyki klasycznej do parteru i zbytnie epatowanie seksem ;D A ma czym epatowac, ma xD

Mimo wszystko bardzo przyjemnie Jej posluchac : )
Dołączona grafika

#695 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 maja 2008 - 11:18

Vanessa Mae to gwiazda pop, a zatem KONESERZY MUZYKI KLASYCZNEJ od razu musieli ZAZNACZYĆ, że BYNAJMNIEJ ona nie jest WYBITNĄ skrzypaczką, i SPROWADZA DO PARTERU muzykę klasyczną, żeby przypadkiem jakiś LAIK sobie nie zaczął czegoś wyobrażać. KONESERZY za każdym razem muszą coś takiego zaznaczać, to ich cecha immanentna. Nie warto się tym przejmować.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#696 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 maja 2008 - 11:22

Za młodu miałem zajawkę na muzykę tej pani. Posiadam nawet album The Violin Player na taśmie magnetofonowej.

#697 Drwall

Drwall

Użytkownik

• Members
  • 763 Postów

Napisano 20 maja 2008 - 13:44

Jak mowilem, nie wiem, nie znam sie, zarobiony jestem ; ) Tak gdzies czytalem pare lat temu. Ja tam Jej muzyke lubie - odpreza mnie :P
Dołączona grafika

#698 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 03 czerwca 2008 - 08:44

Ostatnio usłyszałem piosenkę zespołu MGMT - Time To Pretend. Potem cały dzień mi siedziała w głowie!

Niestety nie mogę wrzucić linka do youtube, bo mi tu w pracy poblokowali strony i dysponuję tylko linkami ze strony antycenzora.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#699 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 05 czerwca 2008 - 23:16

Słyszeliście kawałki naziolskiej kapeli?

http://pl.youtube.co...h?v=9l4pip2vtzM

Nie żebym sie z tym przesłaniem identyfikował, ale od strony czysto muzycznej kawałek świetny :)
U2

#700 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 06 czerwca 2008 - 03:21

Ostatnio usłyszałem piosenkę zespołu MGMT - Time To Pretend. Potem cały dzień mi siedziała w głowie!

Pisałem o MGMT pare miesięcy temu, ale wszyscy olali. Będzie Top 10 roku (bo strasznie mało poznaję nowej muzy jakoś, no ale) coś mi się zdaje. Fajnie że też trafiłeś :)
Z albumu Oracular Spectacular, w całości warto. Time To Pretend mnie pierwszy wziął, ale najlepsze z tegoż jest i tak Kids.

Użytkownik acr edytował ten post 06 czerwca 2008 - 03:22

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych