You're welcome to Poland, U2!
Napisano 16 stycznia 2009 - 22:18
Napisano 16 stycznia 2009 - 22:27
A "Kurwa" to akurat jest cytat z Pana Tadeusza.Prowokacja... jak chcesz... To akurat jest cytat Bono...
Napisano 16 stycznia 2009 - 22:47
1. komuś sam pomysł akcji nie pasuje, trudno. niech nie przeszkadza.
2. skargi na słownictwo użytkowników i ogólnie na forum proszę zamieszczać w stosownym dziale forum w odpowiednich wątkach. dyskusje na ten temat również tam.
KONIEC.
Użytkownik acr edytował ten post 16 stycznia 2009 - 22:48
Napisano 16 stycznia 2009 - 22:53
No i w grę w moim odczuciu wchodzi oczywiście żywa flaga. W tym momencie jesteśmy w uprzywilejowanej sytuacji, media za nami, historia za nami, zespół za nami, reszta ludzi będąca na koncercie prawdopodobnie również za nami.
Odnośnie flagi materiałowej to jestem lekko sceptyczny. Pomijając kwestię zbiórki kasy, organizacji, uszycia - kiedy to rozwiesić? czy sektor nie da ciała? czy zespół będzie widział literki z takiej odległości przy takich reflektorach? co z nieszczęśnikami podflagowymi o których wspominał Wiercioch?
Napisano 16 stycznia 2009 - 22:55
wydaje mi sie, ze wrzucanie zespolowi olbrzymiej plachty materialu na scene w polowie wystepu jest niewykonalne, niepraktyczne, tym bardziej ze to mialoby byc dla napisow. napisy maja na scianach pod domami i studiem az do przesytu... poza tym taka olbrzymia flaga po calym dniu czekania, pozniej rozciagania, sciagania i przerzucania (tak swoja droga watpie czy spotka sie to z entuzjazmem ochroniarzy) bedzie juz tylko olbrzymia brudna szmata... bez obrazy dla uczuc narodowych i takich tam...
z drugiej strony mozna im wrzucic troche mniejszych flag na scene - moze doleca... juz wiem co zbych by napisal na swojej )
pomysl ze swiecacymi kolorowymi paleczkami nie jest zly, ale trzeba brac pod uwage, ze ludzie na trybunach to przewaznie (acz z chwalebnymi wyjatkami) nie-fani tylko ludzie lubiacy dobra muze... flaga sie udala, bo na trybuny przypadl akurat kolor bialy - zawsze ktos tam mial biala koszuline, kawalek chusteczki do nosa czy dostal od fana biala kartke/szmatke... nie kazdy jednak bedzie nosil ze soba swiecaca paleczke a szkoda...
a moze cos z komorkami? w sumie kazdy ma ze soba komore i wszystkie maja wyswietlacze kolorowe - moze dol wgralby sobie czerwona tapetke (usunac by trzebaby wygaszacze) gora swiecilaby normalnie, z tej odleglosci i tak nie byloby widac, czy cos tam jest czy nie, tylko jasne swiatlo...
tak tylko glosno mysle...
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:05
Czyli bardziej dopracowana flaga (no wiadomo że drugim razem wiecej osób sie zaangażuje) + napis w stylu "this time we are better prepared "... Wiecie o co mi chodzi.
Ale ja jestem za flagą jak z 2005, ale świecącą. Czyli kombinowanie z telefonami albo pałeczkami. Przy obecnej popularności iPhonów i wogle itd łątwiej bedzie uzyskać efekt, zwłaszcza że z teg co pamietam przed poprzednim koncercie w faktach tvn wspomnieli o akcji przed koncertem.. Możnaby tym razem im podrzucić to raczej do każdego by dotarło
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:06
to ja w temacie tematu
a moze cos z komorkami? w sumie kazdy ma ze soba komore i wszystkie maja wyswietlacze kolorowe - moze dol wgralby sobie czerwona tapetke (usunac by trzebaby wygaszacze) gora swiecilaby normalnie, z tej odleglosci i tak nie byloby widac, czy cos tam jest czy nie, tylko jasne swiatlo...
tak tylko glosno mysle...
Moim zdaniem to Bardzo Dobry pomysł !
W miarę łatwy do zrealizowania, a przede wszystkim koszty są praktycznie zerowe, no chyba, że komuś bateria w telefonie całkiem siądzie i nie będzie mógł sobie później zdjęć z koncertu aparatem z telefonu robić .
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:14
Zróbmy "normalną" flagę jak 4 lata temu a do tego coś co zaproponował Darek.
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:16
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:16
Jestem za I wersja flagi + coś z materiały, tylko...
tylko czy napis podczas zwykłej (czytaj tej ze staników, koszulek, chusteczek czy czego chcecie) czy może kiedy indziej, np. na koniec lub początek?
Jeśli koniec, to byłby git, wcześniejsze setlisty obczaić i zobaczyć wtedy z napisem, ale czy zdążymy z wyrobieniem się z przygotowaniem flagi?
edit: Racja Max
a tak to będzie biały punkcik, a wokół niego czarne, kolejny punkcik i czarne... tylko za dużo czarnego
ogólnie mizernota
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:24
Myślimy, myślimy!
Piszcieo pomysłach, nawet najgłupszych. Potem będzie selekca.
Albo inna modernizacja flagi: w fomormie baloników z helem (małych, średnica jakieś 20 cm). Do zrobienia, można sobie do czegoś przywiązać. A na NYD wszyscy w tym samym momencie je odwiązujemy i wielka flaga odfruwa do góry ze stadionu. Tanie, wiec można zrzutke zrobić a przed koncertem rozdawać. Albo jakby sie doagadać i przy bramkach jakby dawali..
W każdym razie ja bym sie trzymał tej flagi, przynajmniej jesli chodzi o NYD. A wcale nie jest powiedziane że musimy sie ograniczyć do jednej.
Ale to z materiałem, żeby naprawde nie wyszlo to co 4 lata temu..
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:31
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych