Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#321 mirewa

mirewa

Użytkownik

• Members
  • 33 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 19:31

nagraj ktoś jak będzie ciekawie, bo za cholerę nie wstanę.. ;)

ja co niedzielę oglądam DD TvN, więc kłopotów z obejrzeniem następnego nie powinno być <odpukać!> kiedyś kumpeli opowiadałam DDTVN z The Rasmus w smsach. ;)

#322 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 19:42

Jeśli będzie kręcone dvd, i będą 2 koncerty, to flaga musi być dwa razy chyba.
Poza tym żeby nie było tak że ci co pójdą na drugi koncert nie będą mieli frajdy ;) No chyba że u2 zagra NYD tylko na pierwszym (jedyna moim zdaniem możliwa opcja z tym nie-graniem NYD w Polsce).
A da siezrobić tak eby wszystkie polskie stronki U2 miały wywalone chamsko na homepagu jakieś info/news o fladze (zawsze non-stop do koncertu)? Bo podejrzewam że przed koncertem i nie-fani będę z ciekawości wskakiwać na takie serwisy. To niech na powitanie mają info. :P

#323 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 19:48

OH YES!
Larry - o FLADZE: MP3 - BBC Chris Evans Show 2009-02-27 London

No i wszystko jasne. Czyli można zmienić nazwę wątku na "...wiemy co organizujemy na koncert 2009"
Proponuje niech wszyscy bosowie, admini, hierarchowie i guru tego forum zatwierdzą już oficjalnie flagę.
Bo jeszcze ktoś wpadnie na jakiś dziwny pomysł i wylosują mnie na do jakiejś armaty, ubiorą w koszulkę z napisem "za ojczyznę" i... :blink:
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#324 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:12

No i wszystko jasne. Czyli można zmienić nazwę wątku na "...wiemy co organizujemy na koncert 2009"
Proponuje niech wszyscy bosowie, admini, hierarchowie i guru tego forum zatwierdzą już oficjalnie flagę.
Bo jeszcze ktoś wpadnie na jakiś dziwny pomysł i wylosują mnie na do jakiejś armaty, ubiorą w koszulkę z napisem "za ojczyznę" i... :blink:

zapomniałeś dodać bogów :P
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#325 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:42

A da sie zrobić tak eby wszystkie polskie stronki U2 miały wywalone chamsko na homepagu jakieś info/news o fladze (zawsze non-stop do koncertu)? Bo podejrzewam że przed koncertem i nie-fani będę z ciekawości wskakiwać na takie serwisy. To niech na powitanie mają info.

pewnie sie da... i tak wiekszosc z nich zapewne tu jest ;)
moznaby stworzyc jakis banner, po kliknieciu ktorego przenosiloby na stronke z info o akcji...
ktos umie zrobic banner?

#326 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:44

moznaby stworzyc jakis banner, po kliknieciu ktorego przenosiloby na stronke z info o akcji...
ktos umie zrobic banner?

Jak się nikt nie znajdzie to mój kolega chyba mógłby... ale nie wiem nic na pewno na razie... ;)

#327 SlawasU2

SlawasU2

Użytkownik

• Members
  • 261 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:53

Mysle ze jednak Flaga bedzie najlepszym pomysłem jednak to - cos sprawdzonego co powinno wyjsc bez problemu i najlepiej juz nic niemieszac w głowach nikomu z innymi pomysłami

#328 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:56

Upieczmy ciasto dla Edge'a i rzućmy mu blachę na scenę (gdy sobie to wyobraziłam, strasznie mnie to rozbawiło, hehehe)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#329 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:56

I żeby ludzie wiedzieli które to NYD, ale żeby leciało w tle to pewnie specjalne prawa autorskie jakieś.. Albo specjalny filmik promujący flagę 2009 (takie story of the flag 2009) jakby ktoś mógł zrobić i na youtube wrzucić? Taką reklamówkę, jakby ta wizualizacja z 360.u2.com nawet pasuje przez kolory tłumów (jak ktoś wcześniej zauważył :))
Zamiast więc myśleć co oprócz flagi myślmy co zrobić, by flaga była jak efektowniejsza. No i jak ją wypromować. Wizyta Zbycha w dzień dobry tvn to zdecydowanie dobry początek ;)

#330 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:59

Zespół chyba nie dowie się, że znów takie coś knujemy, co? ;)

#331 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 13 marca 2009 - 21:06

Zespół chyba nie dowie się, że znów takie coś knujemy, co? ;)

Na pewno się nie domyślą, nie ma szans.

#332 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:31

OH YES!

Larry - o FLADZE: MP3 - BBC Chris Evans Show 2009-02-27 London

Być może dlatego wspominają o fladze, bo chcą ją znowu zobaczyć...na potrzeby DVD?? Oby :rolleyes:

#333 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:37

Ohh... DVD to byłoby marzenie... Już dość tych DVD z Ameryki, czas na Europę!

#334 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:43

Być może dlatego wspominają o fladze, bo chcą ją znowu zobaczyć...na potrzeby DVD?? Oby :rolleyes:

samolubnie powiem - ja też chcę zobaczyć flagę jeszcze raz!!! to jest moment, który naprawdę pamięta się chyba do końca życia i powtórzenie go nie jest jakimś znakiem braku pomysłowości, lepsze jest wrogiem dobrego, a flaga była dobra bardzo ;)

skoro udało się w 2005 r roku to chyba uda się i w tym, internet jest najprostszym kanałem propagatorskim, a chyba w ciągu tych 4 lat aktywnych użytkowników przybyło i takie bardziej przypadkowe osoby wybierające się na koncert U2 prędzej czy później natkną się na jakieś info o planowanej akcji, myślę, że przy okazji rozkręcającego się szumu medialnego przy okazji startu sprzedaży biletów temat wypłynie - media przecież donosiły o fladze, a jak już coś trafia do gazet/niusów to często przy takich okazjach jest przypominane i warto o akcji zacząć mówić już teraz, żeby właśnie tym mniej zaangażowanym przyszłym uczestnikom obiło się o uszy coś o biało-czerwonej fladze, jest szansa, że przynajmniej części z nich przypomni się jak będą się w sierpniu pakować na koncert ;)

edit - aczkolwiek jak będzie drugi koncert to można spróbować też akcji z człowiekiem-pociskiem, zwłaszcza, że tylu ochotników
an ocean and a rock

#335 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:51

A z urodzinowym ciastem dla Edge'a? :D :D :D :D nie mogę z siebie

#336 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:56

A z urodzinowym ciastem dla Edge'a? :D :D :D :D nie mogę z siebie

jak człowiek pocisk to tylko z ciastem :P
an ocean and a rock

#337 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 00:54

Flaga i tylko flaga! Nooo ewentualnie ładny, nieduży transparent urodzinowy dla Edge`a ;) Można jakąś zrzutę zrobić, z chęcią bym się dołożyła (jeśli by to przeszło ;) )

#338 dzusti

dzusti

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 07:56

Martita, masz rację:)
U2 słucham od zawsze ..ale raczej nie byłam nigdy "czynnym " fanem.Po prostu słucham, kupuje płyty, książki interesuję się -co tam słychać etc .

O fladze 2005 dowiedziałam sie przypadkim, podkusiło mnie żeby wleźć na forum przed koncertem i poczytać co ludzi mówią;-)
Takich ludzijak ja wtedy jest wielu- tak będzie i tym razem.Zajrzą tutaj tylko z okazji koncertu, co wcale nie znaczy że są gorszej kategorii fanami ;)

Dobrze że Zbych się udziela, dobrze że media się pchają.
Zatwardziali fani i przypadkowi czytacze forum stworzą wspólnie coś co pozostanie w pamięci .Wspólnie.Kilkadziesiąt tysięcy ludzi zrobi to razem.
Fajnie to brzmi

#339 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 14 marca 2009 - 11:25

Zasadniczo, sensu większego w kontynuowaniu tego wątku nie widzę, proponowałbym zamknąć i otworzyć konkretne wątki "szczegóły flagi 2009" i "obchody urodzin Edge'a w Chorzowie" czy cuś. Bo z jednej strony wiemy co robimy, mówi się, żeby nie przesadzać i żeby robić prosto, a z drugiej strony ciągle ktoś zarzuca jakimiś balonikami i innymi, zaraz nam się wszystko popierdzieli...

#340 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 14 marca 2009 - 14:52

A może na urodziny Edge'a, osoby na płycie (zakładam, że ja również tam będę), gdy zaczną śpiewać HP, założą edżowe czapeczki (jak to już ktoś tu wspomniał we wczesniejszych postach)a po zakończeniu śpiewu jak na absolutorium, czapki w górę? Można by to ograniczyć właśnie tylko do osób na płycie, zwłaszcza do tych najbliżej sceny. Wtedy udział w tym wzięłyby nieprzypadkowe osoby. Nie byłoby to na skalę całego stadionu. Tylko czy Edge nie odczytałby tego jako naśmiewania się z jego czapek ?? ;-)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych