You're welcome to Poland, U2!
Posted 09 marca 2009 - 21:50
po drugie - po co kombinować? z jakiej okazji flagę irlandzką mamy robić? przecież nie będzie dnia św. Patryka.
Przepych nie jest wskazany. Czy będziecie czuli takie same dreszcze/emocje robiąc flagę Irlandii czy naszą polską na NYD?
Posted 09 marca 2009 - 22:02
ryba ishikawy czy jak to sie pisało kazdy chce palnąc pomysł na miare Zbyha - ale sadze ze wystarczy powtórzyć raz jeszcze ten sam do kwadratu i wszyscy beda w szoku - primo ze sie udało kolejny raz drugie primo u2 zobaczy to duzo lepiej poniewaz technicy dadza swiatło na publike trzecie primo zapewne na to liczy u2 czwarte primo rozwazmy to w ramach pewnego rodzaju tradycji -u2- pl- nyd- zywa flaga i nikt nam, żaden naród, zadna subkultura, inni fani itp nie zabiorą! juz widze tvn24 pl fani powtórzyli flage z 2005 ale pomysł zaczerpniety z metalicy:) lepiej chyba poraz kolejny pl fani stworzyli hepening z żywa flaga to chyba juz tradycja podczas kawała nyd itp:) i bedzie to na dvd:) dla wnuków! (sory za pisownie!)
PROSTE POMYSŁY SĄ NAJLEPSZE
Posted 09 marca 2009 - 22:35
Na wstepie dementuje nie jestem Bogiem, co najwyzej Ojcem Chrzestnym!
Nie czuje sie lepszy od nikogo ale milo mi ze macie dla mnie taki szacunek
i bardzo to sobie cenie, bo malo jest rzeczy w zyciu tak milych i cennych.
Ciesze sie bardzo ze czeka nas kolejne wyzwanie... i mam przeczunie ze nie jedno:)
DO RZECZY:
Pomyslow bylo wiele, wiele z nich ciekawych ... ALE intuicja poparta
doswiadczeniem podpowiada - ONLY FLAG CAN LEAVE SUCH A MARK
1) SPRAWDZAJA SIE TYLKO PROSTE W REALIZACJI POMYSLY
2) NA KONCERCIE BEDZIE 70+ tys LUDZI... w tym ok 2-5tys FANOW!
3) PRZEKAZ MEDIALNY MUSI BYC CZYTELNY I ZROZUMIALY DLA KOWALSKIEGO - patrz pkt B
4) ZOSTALISMY ZAPAMIETANI DZIEKI FLADZE (HIGHLIGHT OF VERTIGO TOUR!)
5) SAM BONO POWIEDZIAL ZE CHCE ZNOW ZOBACZYC FLAGE (DUBLIN LUTY 2009!)
6) daleki jestem od NACJONALIZMU.. ale BIALO CZERWNE jest POLSKIE a dzieki temu kazdy z 70+ tys sie z tym identyfikuje a to da nam sukces!
mozemy pomyslec o jakies dodatkowej akcji, ale bardziej w ramach forum i NIE NAGLASNIAC SPECJALNIE poza nim.. dlaczego?! (vide C) pamietacie koncert Depeche Mode w Spodku 2006?
mial byc napis na trybunie, roze i cos jeszcez 3w1... co z tego wyszlo NIC! - a Depeche sa bardziej zorganizowani!
DLATEGO NIE WYWAZAJMY OTWARTYCH DRZWI
360 stopni daje nam jeszcze 1 ukryty bonus... kazdy bez odwracania sie bedzie mogl zobaczyc NASZE - POWTWARZAM - NASZE wspolne dzielo!
tego widoku gdy w Chorzowie stojac pod "sluchawka" obrocilem sie do tylu nigdy nie zapomne,
teraz jest szansa zrobic to bez odwracania sie!
w porownaniu do 2005 roku mamy wiele asow w rekawie:
0) ostatnio bylo duzo niedowiarkow, teraz... absolutnie kazdy bedzie bialy lub czerwony!
1) przetarte szlaki w mediach
2) wieksza przychylnosc mediow jeszcze nie przetartych
3) wiare w to ze sie udalo i uda sie znowu
4) NYD u nas zagraja na 100000%
5) wyobrazacie osbie potencjalne DVD bez flagi? JA NIE!?
6) jak wszystko sie uda juz w sobote narobimy szumu ;P
WHITE AND RED HORIZON - only FLAG can leave such a mark!
Godfather
ZBYCH
ps. plyta CZERWONA, trybuny BIALE #3
Posted 09 marca 2009 - 22:48
Po pierwsze, chcę powiedzieć, że flaga jest the best...nasz znak firmowy i ona oprostu jest nam jakby już dożywotnio przypisana i tu w ogóle nie ma o czym mówic i polemizować.
Mam tylko taki jeden wewnetrzny niepokój i pytanie jak sobie poradzimy z faktem, że na samym Chorzowie bedzie na pewno wielu obcokrajowców, jak ich moglibysmy wciągnąć w to cale show, żeby ta nasza flaga nie była po prostu przerzedzona i żeby był przynajmniej taki efekt jak 2005 roku?.
Posted 09 marca 2009 - 22:52
Moze nie od razu, ale w miare zblizania sie koncertu trzeba opanowac fora zagraniczne.
NIE ROBIMY SEKRETU.... let flag ring! let flag ring!
Posted 09 marca 2009 - 23:03
Mam nadzieję, że to moj tylko taki chwilowy brak wiary w czlowieka-obcokrajowca...
Posted 10 marca 2009 - 00:05
Cała sztuka jak zjednać sobie ludzi, którzy nie zawsze patrzą na akcję przez pryzmat idei....niesamowitego wydarzenia, wrecz już kultowego, a kierują sie tylko jakimiś niezdrowymi odczuciami typu "nie zrobie bo nie, bo Polaków nie lubie, nie moja flaga, nie musze....nie mój interes".
Mam nadzieję, że to moj tylko taki chwilowy brak wiary w czlowieka-obcokrajowca...
troche wiary
poprzednio tez bylo wielu obcokrajowcow, a jednak sie udalo...
pisalismy na prawo i lewo na kazdy znaleziony serwis oscienny (wiadomo ze bedzie masa ludzi z czech, slowacji, ze wschodu, niemiec itd), wystarczy jak Zbych napisal, rzucic info na interference, u2tour.de, @u2 i inne najbardziej popularne plus na wszelkie znalezione 'lokalne' strony. ludzie chetnie to podchwytywali, nikt mi nie odmowil, kiedy prosilam o umieszczenie info, teraz mamy dodatkowo materialy pogladowe w postaci zdjec...
mysle, ze na razie nie ma co do nich uderzac, powinnismy najpierw zaatakowac polske, a strony i fanow zagranicznych na jakiech 3-4 tygodnie przed koncertem albo i pozniej, tak, zeby info o fladze bylo w miare swieze przed ich przyjazdem do nas...
Posted 10 marca 2009 - 09:10
PS: nigdy w życiu nic nie wygrałem/wylosowałem, nawet przy 80% szansach. Dlatego tak pozytywnie odnoszę się do losowania.
Posted 10 marca 2009 - 12:22
Posted 10 marca 2009 - 12:38
a nawet ja nie będzie, to 6.08 jest najbliżej na trasie tej daty
ok, mam lekkie zboczenie w temacie Edża, ale... no wiecie...
of kors HB do odśpiewania, ale w którym momencie?
tak sie tylko zastanawiam
a co do eventu - Zbych, w tych sprawach jesteś Bogiem
Reply to this topic
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users