Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#201 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:50

Flaga irlandzka nie jest w całości zielona;)
po drugie - po co kombinować? z jakiej okazji flagę irlandzką mamy robić? przecież nie będzie dnia św. Patryka.
Przepych nie jest wskazany. Czy będziecie czuli takie same dreszcze/emocje robiąc flagę Irlandii czy naszą polską na NYD?

#202 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 09 marca 2009 - 21:51

Zieloną, to niech w Duplinie robią albo na Wyspach Zielonego Przylądka.
U nas White & Red ma być.

#203 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:52

Dobra, koniec podsycania ułańskiej fantazji.
Czekajmy co powie Zbych
;)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#204 mirewa

mirewa

Użytkownik

• Members
  • 33 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:53

właśnie.to byłoby coś w rodzaju "Welcome to Poland" ;) więc bez zielonego obejdzie się.

#205 Libra

Libra

Użytkownik

• Members
  • 34 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:54

Z opcji nr.3 wyjdzie nam flaga Japonii , ale może ja się nie znam.
Every day I die again, and again I’m reborn.Every day I have to find the courage.To walk out into the street....

#206 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:59

Z perspektywy zespolu bedzie polska flaga -> jakby koncertowali z lotu ptaka, to to bymieli frage Japonii :)

#207 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:59

Zależy z jakiej perspektywy patrzysz.EEEEEEEE ludziska ten Zbych to jakiś nasz BÓG bo nie jarze!!!!!

#208 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 09 marca 2009 - 22:01

Właśnie rozmawiałem ze Zbychem, ma problemy z netem.. ale
Godfather of the Flag '05 przemówi w tym topicu jeszcze dziś.. :)

#209 nawiasmariusz

nawiasmariusz

Użytkownik

• Members
  • 78 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:02

ryba ishikawy czy jak to sie pisało kazdy chce palnąc pomysł na miare Zbyha - ale sadze ze wystarczy powtórzyć raz jeszcze ten sam do kwadratu i wszyscy beda w szoku - primo ze sie udało kolejny raz drugie primo u2 zobaczy to duzo lepiej poniewaz technicy dadza swiatło na publike trzecie primo zapewne na to liczy u2 czwarte primo rozwazmy to w ramach pewnego rodzaju tradycji -u2- pl- nyd- zywa flaga i nikt nam, żaden naród, zadna subkultura, inni fani itp nie zabiorą! juz widze tvn24 pl fani powtórzyli flage z 2005 ale pomysł zaczerpniety z metalicy:) lepiej chyba poraz kolejny pl fani stworzyli hepening z żywa flaga to chyba juz tradycja podczas kawała nyd itp:) i bedzie to na dvd:) dla wnuków! (sory za pisownie!)

PROSTE POMYSŁY SĄ NAJLEPSZE :rolleyes:

#210 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:35

Czcigodni Wierni :)

Na wstepie dementuje nie jestem Bogiem, co najwyzej Ojcem Chrzestnym!

Nie czuje sie lepszy od nikogo ale milo mi ze macie dla mnie taki szacunek
i bardzo to sobie cenie, bo malo jest rzeczy w zyciu tak milych i cennych.

Ciesze sie bardzo ze czeka nas kolejne wyzwanie... i mam przeczunie ze nie jedno:)

DO RZECZY:

Pomyslow bylo wiele, wiele z nich ciekawych ... ALE intuicja poparta
doswiadczeniem podpowiada - ONLY FLAG CAN LEAVE SUCH A MARK

1) SPRAWDZAJA SIE TYLKO PROSTE W REALIZACJI POMYSLY

2) NA KONCERCIE BEDZIE 70+ tys LUDZI... w tym ok 2-5tys FANOW!

3) PRZEKAZ MEDIALNY MUSI BYC CZYTELNY I ZROZUMIALY DLA KOWALSKIEGO - patrz pkt B

4) ZOSTALISMY ZAPAMIETANI DZIEKI FLADZE (HIGHLIGHT OF VERTIGO TOUR!)

5) SAM BONO POWIEDZIAL ZE CHCE ZNOW ZOBACZYC FLAGE (DUBLIN LUTY 2009!)

6) daleki jestem od NACJONALIZMU.. ale BIALO CZERWNE jest POLSKIE a dzieki temu kazdy z 70+ tys sie z tym identyfikuje a to da nam sukces!

mozemy pomyslec o jakies dodatkowej akcji, ale bardziej w ramach forum i NIE NAGLASNIAC SPECJALNIE poza nim.. dlaczego?! (vide C) pamietacie koncert Depeche Mode w Spodku 2006?
mial byc napis na trybunie, roze i cos jeszcez 3w1... co z tego wyszlo NIC! - a Depeche sa bardziej zorganizowani!

DLATEGO NIE WYWAZAJMY OTWARTYCH DRZWI

360 stopni daje nam jeszcze 1 ukryty bonus... kazdy bez odwracania sie bedzie mogl zobaczyc NASZE - POWTWARZAM - NASZE wspolne dzielo!

tego widoku gdy w Chorzowie stojac pod "sluchawka" obrocilem sie do tylu nigdy nie zapomne,
teraz jest szansa zrobic to bez odwracania sie!

w porownaniu do 2005 roku mamy wiele asow w rekawie:

0) ostatnio bylo duzo niedowiarkow, teraz... absolutnie kazdy bedzie bialy lub czerwony!
1) przetarte szlaki w mediach
2) wieksza przychylnosc mediow jeszcze nie przetartych
3) wiare w to ze sie udalo i uda sie znowu
4) NYD u nas zagraja na 100000%
5) wyobrazacie osbie potencjalne DVD bez flagi? JA NIE!?

6) jak wszystko sie uda juz w sobote narobimy szumu ;P

WHITE AND RED HORIZON - only FLAG can leave such a mark!

Godfather
ZBYCH

ps. plyta CZERWONA, trybuny BIALE #3 :)

#211 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:41

Amen :)
Fuck The Past, Kiss The Future !

#212 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:48

Witaj Zbyszko! :)
Po pierwsze, chcę powiedzieć, że flaga jest the best...nasz znak firmowy i ona oprostu jest nam jakby już dożywotnio przypisana i tu w ogóle nie ma o czym mówic i polemizować.

Mam tylko taki jeden wewnetrzny niepokój i pytanie jak sobie poradzimy z faktem, że na samym Chorzowie bedzie na pewno wielu obcokrajowców, jak ich moglibysmy wciągnąć w to cale show, żeby ta nasza flaga nie była po prostu przerzedzona i żeby był przynajmniej taki efekt jak 2005 roku?.
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#213 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:52

O tym myslalem juz w 2005, dlatego trzeba bedzie pisac o tym na interference, na zootopii, i gdzie sie da!
Moze nie od razu, ale w miare zblizania sie koncertu trzeba opanowac fora zagraniczne.

NIE ROBIMY SEKRETU.... let flag ring! let flag ring!

#214 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:57

To kiedy zaczynamy ofensywę informacyjną? :)
Niedziela od rana? ;)

Użytkownik acr edytował ten post 09 marca 2009 - 22:57

#215 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 09 marca 2009 - 23:03

Cała sztuka jak zjednać sobie ludzi, którzy nie zawsze patrzą na akcję przez pryzmat idei....niesamowitego wydarzenia, wrecz już kultowego, a kierują sie tylko jakimiś niezdrowymi odczuciami typu "nie zrobie bo nie, bo Polaków nie lubie, nie moja flaga, nie musze....nie mój interes".
Mam nadzieję, że to moj tylko taki chwilowy brak wiary w czlowieka-obcokrajowca...
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#216 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 10 marca 2009 - 00:05

Cała sztuka jak zjednać sobie ludzi, którzy nie zawsze patrzą na akcję przez pryzmat idei....niesamowitego wydarzenia, wrecz już kultowego, a kierują sie tylko jakimiś niezdrowymi odczuciami typu "nie zrobie bo nie, bo Polaków nie lubie, nie moja flaga, nie musze....nie mój interes".
Mam nadzieję, że to moj tylko taki chwilowy brak wiary w czlowieka-obcokrajowca...

troche wiary :)

poprzednio tez bylo wielu obcokrajowcow, a jednak sie udalo...
pisalismy na prawo i lewo na kazdy znaleziony serwis oscienny (wiadomo ze bedzie masa ludzi z czech, slowacji, ze wschodu, niemiec itd), wystarczy jak Zbych napisal, rzucic info na interference, u2tour.de, @u2 i inne najbardziej popularne plus na wszelkie znalezione 'lokalne' strony. ludzie chetnie to podchwytywali, nikt mi nie odmowil, kiedy prosilam o umieszczenie info, teraz mamy dodatkowo materialy pogladowe w postaci zdjec...
mysle, ze na razie nie ma co do nich uderzac, powinnismy najpierw zaatakowac polske, a strony i fanow zagranicznych na jakiech 3-4 tygodnie przed koncertem albo i pozniej, tak, zeby info o fladze bylo w miare swieze przed ich przyjazdem do nas...

#217 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 10 marca 2009 - 08:03

Sądzę, że akcję medialną należy zrobić właśnie jakoś miesiąc jak nie wcześniej przed naszym koncertem. teraz nie ma co się wysilać, kupa czasu do występu;)

#218 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 10 marca 2009 - 09:10

Ktoś już tutaj na tym forum dał pomysł jak przywitać U2 w przypadku losowania/licytacji miejsc pod sceną. "To jest koncert rokowy, a nie pepierzony ebay" - taki transparent flaga w sam raz ;)

PS: nigdy w życiu nic nie wygrałem/wylosowałem, nawet przy 80% szansach. Dlatego tak pozytywnie odnoszę się do losowania.

#219 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 10 marca 2009 - 12:22

u mnie podobnie jest z tym losowaniem ;) szczęścia nie mam. Zobaczymy jak to będzie, w sumie są 3 opcje:losowanie,koczowanie i znalezienie się tam za sprawą najdroższego biletu (co w moim przypadku odpada) Najważniejsze, żeby być czerwoną częścią flagi ;) (zgodnie z podziałem nr3)

#220 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 10 marca 2009 - 12:38

a czy myslimy o czyms w nawiązaniu do daty? o ile bedzie 2. koncert, to moze to być nawet 8.08, nie?
a nawet ja nie będzie, to 6.08 jest najbliżej na trasie tej daty :D
ok, mam lekkie zboczenie w temacie Edża, ale... no wiecie...
of kors HB do odśpiewania, ale w którym momencie?
tak sie tylko zastanawiam

a co do eventu - Zbych, w tych sprawach jesteś Bogiem :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych