Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koncerty U2 - poszukiwanie nagrań.

117 replies to this topic

#61 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 19:02

no to pewnie to jest ten
bo na listach z występami są dwa dni w Brukseli a nie natknąłem się na to że w jednym były próby.
Dzięki
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#62 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:34

Właśnie słucham występu z miasta Cardiff. Stwierdzam, że to najlepsze nagranie. Z Europy na pewno. Po dodaniu "audience" przy potencjalnym matriksie - koncert będzie stanowił mieszankę wybuchową.

#63 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 22:53

Ja z kolei ściągam nową Brukselę licząc właśnie na to, że ktoś już w pocie czoła pracuje nad matriksem z Cardiff. Zresztą na to samo liczę w stosunku do Brukseli z tym, że po prostu nie mogę wytrzymać i choć raz chcę przesłuchać surowy IEM.

EDIT: Spore rozczarowanie. Sam dźwięk jest rewelacyjny (nawet, jak na IEM) ale miejscami jest bardzo dużo zakłóceń i szumów.

#64 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 24 stycznia 2009 - 03:30

Na U2T mamy rehearsal z listopada 2005 z L.A. Osobiście nie lubię nagrań z prób ale to jest o tyle ciekawe, że zespół ćwiczył The Wanderer przed występem dla J. Casha (upamiętnienie). Chyba nie muszę przekonywać, że jest to rarytas koncertowy i niezwykle piękna piosenka.

#65 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 26 lutego 2009 - 14:54

Na U2T mamy rehearsal z listopada 2005 z L.A. Osobiście nie lubię nagrań z prób ale to jest o tyle ciekawe, że zespół ćwiczył The Wanderer przed występem dla J. Casha (upamiętnienie). Chyba nie muszę przekonywać, że jest to rarytas koncertowy i niezwykle piękna piosenka.

Co więcej (jak w komentarzach czytam) ponoć ćwiczyli też Mofo na próbach!!! :blink: :blink: Ale nie udało się tego nagrać :( :( Ciekawe jak brzmiało??? :(

Tak czy owak samo The Wanderer to już coś. Jak dla mnie w ostatecznej wersji świetnie śpiewał The Edge :P Ten cieniutki głosik...

#66 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 08 maja 2009 - 14:16

Poruszenie na U2T związane z opublikowaniem nagrania z 30.03.2001 (Atlanta), które jest czystym soundboardem. Użytkownik, który dany koncert zapodał, zapowiada istnienie kolejnych czystych soundboardów z ET, ale także z ZooTV czy LoveTown. Wyglada na to, że może być ciekawie.

#67 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 08 maja 2009 - 14:47

Poruszenie na U2T związane z opublikowaniem nagrania z 30.03.2001 (Atlanta), które jest czystym soundboardem. Użytkownik, który dany koncert zapodał, zapowiada istnienie kolejnych czystych soundboardów z ET, ale także z ZooTV czy LoveTown. Wyglada na to, że może być ciekawie.

2001-03-30 - Atlanta Philips Arena

(Soundboard) [FLAC]

http://www.megaupload.com/?d=XN5QM4S9

Link pochodzi z u2star.

P.S:Właśnie słucham tego występu, jakość 10/10 a nawet lepiej ...
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#68 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 08 maja 2009 - 16:45

W mordę, soundboardy z Lovetown Tour to byłoby coś. O ile mnie pamięć nie myli, to z wyjątkiem dublińskich nocy, mamy chyba tylko 2 takie nagrania, a przecież pierwsza noga tej trasy po Australii i Nowej Zelandii to złoty okres muzycznych możliwości naszych ulubieńców. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń.

#69 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 10:07

570 mb jedne koncert ? :)
Posted Image

#70 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 09 maja 2009 - 10:08

To nagranie jest we FLAC-u.

#71 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 14:12

To tak dużo ?Polecam program foobar2000, którym można ten koncert połączyć w całość i na stacjonarnym sprzęcie słuchać bez przerw.

#72 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 15:36

Jestem przyzwyczajony do wielkości rzędu 230 mb na koncert
ale TEN dźwięk wybacza wszystko
nawet tą wielkość.
Posted Image

#73 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 15:53

Wszystkie FLACI ważą mniej więcej 80% WAVE'ów.

#74 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 16:09

a przed zgraniem je jakoś przerabiacie czy nagrywacie jako flac ?
Posted Image

#75 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 09 maja 2009 - 16:54

Ja przed zgraniem na CD konwertuję do WAVE. Zresztą nawet jeśli wybierze się opcję bezpośredniego zgrywania FLACów na CD, to wychodzi na to samo, gdyż konwersja dokonuje się "w locie".

#76 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 10 maja 2009 - 11:01

2001-03-30 - Atlanta Philips Arena

(Soundboard) [FLAC]
http://www.megaupload.com/?d=XN5QM4S9

Link pochodzi z u2star.

P.S:Właśnie słucham tego występu, jakość 10/10 a nawet lepiej ...

Marzy mi się ten koncert w mp3. Ma ktoś?

#77 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 10 maja 2009 - 11:04

Marzy mi się ten koncert w mp3. Ma ktoś?

Taper napisał, co by nie mp trójkować ;) , ale pewnie coś się ku temu da zrobić.

P.S:CD 1:

http://rapidshare.co...03.2001_Cd1.rar

CD 2:

http://rapidshare.co...03.2001_Cd2.rar

#78 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 30 maja 2009 - 13:29

Na U2start w spisie użytkowników figuruje niejaki "karlheinzu2" - nick identyczny z nickiem człowieka, który kiedyś chwalił się, że ma IEMy z Wiednia, Chorzowa...itp. a potem wstawił aniołka na stronę i słuch o nim zaginął.

Gdyby się okazało, że to ten sam zawodnik, wysłałem do niego PM-a o treści:

Hello,

my name is Daniel, i'm from Warsaw. I struggle to look for a decent IEM tape from Chorzow '2005. I just wonder whether you happen to have such a recording and would be kind to share it or put some limelight on when it could possibly be shared (which month/year .. etc.).
I believe you were the owner of the site hosted on geocities server and offered just for a trade some IEM tapes (incl. Vienna, Chorzow..). Considering there has been lately quite massive inflow of the elite-only u2 recordings on U2Torrents, maybe some of your jewels may be shared as well.

I'd appreciate every kind of information in this matter.

Looking forward to your reply.

Daniel84

#79 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 31 maja 2009 - 08:23

Kolejny soundboard się pojawił na U2torrents w bardzo dobrej jakości i znów Atlanta 2001.11.30 .

#80 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 01 czerwca 2009 - 17:50

To tak dużo ?Polecam program foobar2000, którym można ten koncert połączyć w całość i na stacjonarnym sprzęcie słuchać bez przerw.

Hmmm? Ale po co? Jak wtedy przełączać utwory? Wystarczy nagrać jako CD-DA bez przerw i po kłopocie :)

Jestem przyzwyczajony do wielkości rzędu 230 mb na koncert
ale TEN dźwięk wybacza wszystko
nawet tą wielkość.

Takie nagrania w mp3 to zbrodnia ;) Większość kodeków lossless nie pakuje więcej niż do 60/55 % oryginału więc to norma. Coś za coś - jakość ma swoją cenę.

Taper napisał, co by nie mp trójkować ;) , ale pewnie coś się ku temu da zrobić.

No właśnie :unsure: Wiem, że trudno tego uniknąć w sieci, ale lepiej się nie przykładać, bo więcej facet nic wyda. Na własny użytek to każdy sobie może, ale po sieci niech lossless się rozchodzi ;)

Na U2start w spisie użytkowników figuruje niejaki "karlheinzu2" - nick identyczny z nickiem człowieka, który kiedyś chwalił się, że ma IEMy z Wiednia, Chorzowa...itp. a potem wstawił aniołka na stronę i słuch o nim zaginął.

Gdyby się okazało, że to ten sam zawodnik, wysłałem do niego PM-a o treści:

[...]

Odpisał coś? Fajnie, że znalazłeś ten nick, widać, że wczoraj był aktywny, chociaż postów nie pisze. Jeśli nie żartował parę lat temu to było by coś. Zrobić by z tego porządny Matrix, albo samo IEM zostawić i można by liczyć na niezły Upgrade do DVD chorzowskiego. :rolleyes:

Kolejny soundboard się pojawił na U2torrents w bardzo dobrej jakości i znów Atlanta 2001.11.30 .

Ta Atlanta jeszcze lepsza! Dźwięk super, wysokie tony dobrze słyszalne. Szkoda tylko, że oba koncerty są w Mono. :unsure: Ale tak chyba leci na prawdę dźwięk z głośników na koncercie...

Może pojawią się jeszcze jakieś ciekawe SBD, no te z LoveTown jak są rzeczywiście to było by super. Z TUF jeszcze by się jakiś porządny przydał z rarytasami w setliście.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych