Koncerty U2 - poszukiwanie nagrań.
Napisano 10 stycznia 2009 - 19:02
bo na listach z występami są dwa dni w Brukseli a nie natknąłem się na to że w jednym były próby.
Dzięki
Napisano 10 stycznia 2009 - 22:53
EDIT: Spore rozczarowanie. Sam dźwięk jest rewelacyjny (nawet, jak na IEM) ale miejscami jest bardzo dużo zakłóceń i szumów.
Napisano 24 stycznia 2009 - 03:30
Napisano 26 lutego 2009 - 14:54
Na U2T mamy rehearsal z listopada 2005 z L.A. Osobiście nie lubię nagrań z prób ale to jest o tyle ciekawe, że zespół ćwiczył The Wanderer przed występem dla J. Casha (upamiętnienie). Chyba nie muszę przekonywać, że jest to rarytas koncertowy i niezwykle piękna piosenka.
Co więcej (jak w komentarzach czytam) ponoć ćwiczyli też Mofo na próbach!!! Ale nie udało się tego nagrać Ciekawe jak brzmiało???
Tak czy owak samo The Wanderer to już coś. Jak dla mnie w ostatecznej wersji świetnie śpiewał The Edge Ten cieniutki głosik...
Napisano 08 maja 2009 - 14:16
Napisano 08 maja 2009 - 14:47
Poruszenie na U2T związane z opublikowaniem nagrania z 30.03.2001 (Atlanta), które jest czystym soundboardem. Użytkownik, który dany koncert zapodał, zapowiada istnienie kolejnych czystych soundboardów z ET, ale także z ZooTV czy LoveTown. Wyglada na to, że może być ciekawie.
2001-03-30 - Atlanta Philips Arena
(Soundboard) [FLAC]
http://www.megaupload.com/?d=XN5QM4S9
Link pochodzi z u2star.
P.S:Właśnie słucham tego występu, jakość 10/10 a nawet lepiej ...
Napisano 08 maja 2009 - 16:45
Poruszenie na U2T związane z opublikowaniem nagrania z 30.03.2001 (Atlanta), które jest czystym soundboardem. Użytkownik, który dany koncert zapodał, zapowiada istnienie kolejnych czystych soundboardów z ET, ale także z ZooTV czy LoveTown. Wyglada na to, że może być ciekawie.
W mordę, soundboardy z Lovetown Tour to byłoby coś. O ile mnie pamięć nie myli, to z wyjątkiem dublińskich nocy, mamy chyba tylko 2 takie nagrania, a przecież pierwsza noga tej trasy po Australii i Nowej Zelandii to złoty okres muzycznych możliwości naszych ulubieńców. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń.
Napisano 09 maja 2009 - 15:36
ale TEN dźwięk wybacza wszystko
nawet tą wielkość.
Napisano 09 maja 2009 - 16:09
Napisano 10 maja 2009 - 11:01
2001-03-30 - Atlanta Philips Arena
(Soundboard) [FLAC]
http://www.megaupload.com/?d=XN5QM4S9
Link pochodzi z u2star.
P.S:Właśnie słucham tego występu, jakość 10/10 a nawet lepiej ...
Marzy mi się ten koncert w mp3. Ma ktoś?
Napisano 10 maja 2009 - 11:04
Marzy mi się ten koncert w mp3. Ma ktoś?
Taper napisał, co by nie mp trójkować , ale pewnie coś się ku temu da zrobić.
P.S:CD 1:
http://rapidshare.co...03.2001_Cd1.rar
CD 2:
http://rapidshare.co...03.2001_Cd2.rar
Napisano 30 maja 2009 - 13:29
Gdyby się okazało, że to ten sam zawodnik, wysłałem do niego PM-a o treści:
Hello, my name is Daniel, i'm from Warsaw. I struggle to look for a decent IEM tape from Chorzow '2005. I just wonder whether you happen to have such a recording and would be kind to share it or put some limelight on when it could possibly be shared (which month/year .. etc.). I believe you were the owner of the site hosted on geocities server and offered just for a trade some IEM tapes (incl. Vienna, Chorzow..). Considering there has been lately quite massive inflow of the elite-only u2 recordings on U2Torrents, maybe some of your jewels may be shared as well. I'd appreciate every kind of information in this matter. Looking forward to your reply. Daniel84
Napisano 01 czerwca 2009 - 17:50
To tak dużo ?Polecam program foobar2000, którym można ten koncert połączyć w całość i na stacjonarnym sprzęcie słuchać bez przerw.
Hmmm? Ale po co? Jak wtedy przełączać utwory? Wystarczy nagrać jako CD-DA bez przerw i po kłopocie
Jestem przyzwyczajony do wielkości rzędu 230 mb na koncert
ale TEN dźwięk wybacza wszystko
nawet tą wielkość.
Takie nagrania w mp3 to zbrodnia Większość kodeków lossless nie pakuje więcej niż do 60/55 % oryginału więc to norma. Coś za coś - jakość ma swoją cenę.
Taper napisał, co by nie mp trójkować , ale pewnie coś się ku temu da zrobić.
No właśnie Wiem, że trudno tego uniknąć w sieci, ale lepiej się nie przykładać, bo więcej facet nic wyda. Na własny użytek to każdy sobie może, ale po sieci niech lossless się rozchodzi
Na U2start w spisie użytkowników figuruje niejaki "karlheinzu2" - nick identyczny z nickiem człowieka, który kiedyś chwalił się, że ma IEMy z Wiednia, Chorzowa...itp. a potem wstawił aniołka na stronę i słuch o nim zaginął.
Gdyby się okazało, że to ten sam zawodnik, wysłałem do niego PM-a o treści:[...]
Odpisał coś? Fajnie, że znalazłeś ten nick, widać, że wczoraj był aktywny, chociaż postów nie pisze. Jeśli nie żartował parę lat temu to było by coś. Zrobić by z tego porządny Matrix, albo samo IEM zostawić i można by liczyć na niezły Upgrade do DVD chorzowskiego.
Kolejny soundboard się pojawił na U2torrents w bardzo dobrej jakości i znów Atlanta 2001.11.30 .
Ta Atlanta jeszcze lepsza! Dźwięk super, wysokie tony dobrze słyszalne. Szkoda tylko, że oba koncerty są w Mono. Ale tak chyba leci na prawdę dźwięk z głośników na koncercie...
Może pojawią się jeszcze jakieś ciekawe SBD, no te z LoveTown jak są rzeczywiście to było by super. Z TUF jeszcze by się jakiś porządny przydał z rarytasami w setliście.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych