Songs Of Innocence
Napisano 15 października 2015 - 18:05
Napisano 12 listopada 2015 - 20:21
ale się jaram, właśnie miałam U2 w pokoju <3 W aplikacji na smartfony vrse można obejrzeć teledysk do Song For Someone, który puszczali w busie I+E
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 17 listopada 2016 - 19:32
Muszę Wam powiedzieć, że źle oceniałem ten krążek. Świetnie się tego słucha i chce się wracać, niezwykły powiew świeżości, jedyne do czego można się przyczepić to refreny Volcano i Raised By Wolves.
Napisano 19 listopada 2016 - 18:13
Muszę Wam powiedzieć, że źle oceniałem ten krążek. Świetnie się tego słucha i chce się wracać, niezwykły powiew świeżości, jedyne do czego można się przyczepić to refreny Volcano i Raised By Wolves.
Wybaczamy. ;P I 100% zgoda co do refrenów obu piosenek. Choć trzeba przyznać, że RBW na żywo wypada już dużo lepiej w refrenie. Żeby jeszcze EBW chcieli grać, jak na albumie.
Napisano 19 listopada 2016 - 20:13
A dlaczego pierwsze wrażenie było takie Zod?
Napisano 19 listopada 2016 - 20:56
Na początku był hurraoptymizm, napisałem, że to najlepsza płyta od czasów Achtung Baby, ale później ta płyta wydawała mi się strasznie miałka, jakoś mało U2owa, teraz odkrywam ją na nowo, a co do Wilków w wersji live - pełna zgoda, potężny utwór.
Napisano 20 listopada 2016 - 08:04
ja również przy czym JT i AB sa w innym wymiarze........
Napisano 29 listopada 2016 - 14:54
SOI brzmi niesamowicie świeżo, niezależnie od tego, ile dziesiątek razy słuchało się jej wcześniej. Szczególnie "mocarnie" brzmi po dłuższej przerwie. W zasadzie jedyny słabszy utwór to Volcano, gdyby nie grzebali nic przy Glustenbury i wydali ją na płycie, to byłaby to płyta-poezja. Powiadam Wam, że za dziesięć lat będziemy traktować tę płytę jako absolutny jutowy klasyk.
Napisano 13 grudnia 2016 - 19:04
Nieuzasadniony hurraoptymizm, który przerodził się w późniejsze rozczarowanie zaliczyłem przy okazji NLOTH, niestety do etapu dojrzałej miłości nigdy nie doszedłem Bombę od początku uważałem za słabiutki album i to się nie zmieniło. Natomiast płytą, przy której przeszedłem pełną drogę - od hurraoptymizmu po wydaniu, przez rozczarowanie po finalne oczarowanie - jest Pop.
See through in the sunlight
Napisano 15 grudnia 2016 - 05:31
Tak Was wyżej czytam i aż mnie serio zainspirowaliście żeby wrócić. Od początku ten album bardzo ceniłem, zdążyłem doznać EBW z niego jako totalnego kilera ale poza tym nie słuchałem, nie żebym przestał cenić, znudził się nieco, zmęczenie materiału. Powiem tylko że to słuszna strategia - wrócić po przerwie. Od jakiegoś czasu to robię z wieloma albumami, nie tylko U2,taka weryfikacja podjarek sprzed lat dużo daje.
Napisano 18 grudnia 2016 - 01:06
The Miracle czasem skipuje EBW super California uwielbiam Edka w tym intrze piosenka trochę taka popowa mogłaby być bardziej surowa SFS podobno jak czytałem po recenzjach ze smuty..ciekawe co sądzą o POE z All That Iris się nadaje na Joshue żwawo tak idzie takie Streetsy 2014 piękna.. Volcano uwielbiam ten początek jak Adam dudni tym swoim basem I tu zaczyna się moja ulubiona część albumu RBW interesujące intro to haha huhu niespokojny klimat.. "pociskowa" gitara,pianino trzyma w napięciu tylko refren może niektórych denerwować (może się czepiam) CR jak ja kocham ten riff z początku moge tego w kolko sluchac! tylko szkoda że zamienia się to w pedalstwo wielka szkoda :/ SLABT magiczne Lubie takie mroczne klimaty gdy po raz pierwszy i nie tylko usłyszałem tą gitarę miałem ciarki.. do tego fasetowanych bono super za szybko się kończy jedyna wada :/ TIWYCRMN czasem skupuje nie pasuje za radośnie w tym miejscu albumu Troubles daje do myślenia piękna rzecz i w końcu nie trzeba się martwić o jakieś Cedry z Libanu czy inne dziady
Jak dla mnie 8/10 Kocham ten album
Ni
Nie ma to jak pisać recke ponad 2 lata po wydaniu haha
Napisano 18 grudnia 2016 - 11:38
Napisano 18 grudnia 2016 - 11:43
Napisano 18 grudnia 2016 - 22:37
Gone -------> Cederwood Road
Napisano 18 grudnia 2016 - 23:03
Dzięki
Napisano 19 grudnia 2016 - 19:18
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych