No tak , AB też w Iris siedzi Chórki szczególnie.
Songs Of Innocence
Napisano 28 października 2014 - 00:31
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 28 października 2014 - 00:32
Ja nadal czekam na mój egzemplarz albumu wygrany na zlocie, jeszcze nie czytałem książeczki. Ktokolwiek nie robi chórków, Iris to rasowe AB skrzyżowane ze szczerą tęsknotą za. Bono w jednym z wywiadów powiedział że nie wie czy nie żałuje że zbyt dosłownie opisał swoje wspomnienia z matką. Jak to nie jest true, brzmiąc jak AB (a producencko Iris 10x lepiej niż połowa AB), to ja nie wiem czego świat oczekuje. Chcecie nowego AB? Macie Iris. Ale nie, hejt bo to nie Joshua Tree. WTF?
Fani AB, powiedzcie mi jeszcze raz że Iris jest błahe, a So Cruel albo albumowe M.Ways to najlepsze piosenki ever. Komą, GET SOME NEW PERSPECTIVE. Powiedzcie mi że This Is Where You Can Reach Me Now jest błahe i banalne a połowa War nie jest. Etc, etc.
Napisano 28 października 2014 - 00:38
Ja tam So Cruel zawsze bardzo lubiłem ,ale z M.Ways albumowym pełna zgoda ! Iris przy tym jest już klasykiem.
W ogóle ciekaw jestem jak z resztą kawałków , jakie płyty byście do nich porównali
O już wiem z czym mi się kojarzy Iris. Chórki i to podszycie głosu Bono lekkim syntezatorem ( świetne to jest) to oczywiście AB , ale ogółem bas i cała sekcja rytmiczna nasuwa mi jakieś skojarzenia z Two Hearts Beat As One Nie mam pojęcia czemu , ale tam jest coś z War Tak jak w Raised By Wolves jest jakaś namiastka UF ;P
Napisano 28 października 2014 - 00:39
Co do So Cruel - nieważne że lubimy, ja też lubię Ale wyobraź sobie, w alternatywnym świecie, że So Cruel nie wyszło na AB a ukazało się teraz - jak myślisz, jakie byłyby oceny?
Staram się tu coś uświadomić i myślę że wychodzę na dobrego adwokata U2 bo sam jestem co do tego przekonany. Tak samo jak U2 mam dośc kultu klasycznych albumów, idziemy dalej, nie porównujmy wszystkiego do nich. Nie będzie nowego Streets ani One, nowego Vertigo też nie będzie. Deal with it or fuck off. Jak można być fanem U2 i oczekiwać że nagrają drugie takie samo coś, to samo? A jednak, na tej płycie tak często nawiązują do swoich wielkich, wyczekiwanych przez publikę hiciorów, ale nikt tego nie widzi, nikt nie docenia, no komą.
Napisano 28 października 2014 - 00:43
Bono w jednym z wywiadów powiedział że nie wie czy nie żałuje że zbyt dosłownie opisał swoje wspomnienia z matką. Jak to nie jest true, brzmiąc jak AB (a producencko Iris 10x lepiej niż połowa AB), to ja nie wiem czego świat oczekuje.
[2]!!
O, a to dalej, 'fani AB', to do mnie ale nigdy nie uważałam Iris za błahy utwór. Moje pierwsze przesłuchanie było mniej więcej: oooo boże to brzmi trochę jak UV, oo nawet bardzo, <jaram się> ooo boże jaki tekst <płaczę>.
Poza tym, ja lubię wszystkie płyty, a że akurat tę jedną najbardziej...
Ale SLABT jest jeszcze bardziej Achtungowe.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 28 października 2014 - 00:51
So Cruel to pół biedy , myślę że nawet jeśli wydaliby teraz One , to byłyby hejty , co to za rzewna balladka
Napisano 28 października 2014 - 00:52
Rozumiem M. Ale no się rozkręciłem bo od czterech dni mnie nie było i czytam to forum i czytam i aż prawdziwa frustracja we mnie narosła jednak, to że sam sobie robię jaja z U2 kiedy robię bo się grzeją na plaży a obiecują że wydadzą to jedno, ale hejt na SoI? Komą. Przemyjcie uszka i dostrzeżcie że U2 nagrało album taki jaki nagrałoby w 1974-83 gdyby wtedy potrafiło, nagrało album o wspomnieniach z tamtych czasów z perspektywy dziś. Jak tego nie skumacie to nigdy nie skumacie tych piosenek. A tam jest i War i AB i U.Fire miejscami. Czy nikt nie skumał że The Troubles to taki testament po War 30 lat poźniej? No proszę Was. This Is Where You Can Reach Me Now na War pasowałoby bardziej niż Two Hearts, wtedy byśmy się tym jarali, nie? Iris na AB zamiast So Cruel, So Cruel na Zoorope, The First Time na koniec AB, Heartland miast Tripa na JT, bla bla bla. Jako - jak niektórzy uważają - naczelny hejter - będę bronił SoI mocno. Bo w tym albumie trzeba dużo dostrzec i dosłuchać i tym się zajmijmy lepiej
Napisano 28 października 2014 - 10:55
Ale SLABT jest jeszcze bardziej Achtungowe.
Mi bardziej pasi pod POP.
Napisano 28 października 2014 - 11:41
Jak to nie jest true, brzmiąc jak AB (a producencko Iris 10x lepiej niż połowa AB), to ja nie wiem czego świat oczekuje. Chcecie nowego AB? Macie Iris. Ale nie, hejt bo to nie Joshua Tree. WTF?
Z tą produkcją nie mogę się zgodzić, bo AB kocham właśnie za brzmienie. Bębny Larrego! One tam istnieją, a na SOI zredukowali go tylko do talerzyków i stopy. Tego nie mogę przeboleć. Co do basu Adama w Iris, to przy pierwszym przesłuchaniu ta modulacja w refrenie skojarzyła mi się z jakimś dustepem. Nie wiem więc na ile jest to nawiązanie do "nowych gatunków" a ile zajebistość Claytona
Napisano 28 października 2014 - 14:07
Koledze przypominam że wątek polityczny na tym forum zarówno jak dział komentarzy onet.pl znajdują się gdzie indziej
Panie kolego, gdy ktoś miał skojarzenia negatywne w tym temacie z np. Kaczorem z PiS, raczej jakoś pan kolega nie interweniował...
To tak, gwoli uczciwości, w swoich subiektywnych tekstach...
Ale to tak tylko na uboczu tematu oczywiście, i bez zadnej napinki.
Pozdrawiam.
Napisano 28 października 2014 - 14:15
(może nie tak całkiem, ale w tym temacie jak najbardziej )
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 28 października 2014 - 14:35
Masz rację stokrotko.
Ale ryj o polityce ma być zamknięty we wszystkich kierunkach, w tym temacie...
Nie że na jednych jedziemy i się cieszymy, a innym wszystko wolno o innych pisać...
Ale już chyba wystarczy.
Napisano 28 października 2014 - 21:43
http://www.dailymoti...en-to-it_people
Edek spotkany nawet na niedzielnych zakupach jest bardzo miły
"- You're a legend!
- I know :D"
Napisano 28 października 2014 - 21:47
Panie kolego, gdy ktoś miał skojarzenia negatywne w tym temacie z np. Kaczorem z PiS, raczej jakoś pan kolega nie interweniował...
To tak, gwoli uczciwości, w swoich subiektywnych tekstach...
Ale to tak tylko na uboczu tematu oczywiście, i bez zadnej napinki.
Pozdrawiam.
Gdybym to widział wtedy pewnie też bym zainterweniował podobnym komentarzem, nie od razu widać ale też jestem tu moderatorem i zgadzam się z Twoim kolejnym postem - politykę trzymajmy z dala od wątków czysto muzycznych, w każdą stronę, w każdy deseń. Nie widziałem wtedy, ostatnio nie codziennie mam okazję nadąząć za wszystkim co się dzieje na forum, także wiesz - Miłość, Pokój, Joshua Tree, ale od polityki trzymajmy się tutaj daleko - to apel do wszystkich o jakichkolwiek poglądach
Napisano 28 października 2014 - 22:18
Hahah, plakat reklamujący Son gs of Innonce w Nowym Jorku - zauważyliście zabawny fragment pośród cytatów z recenzji? :D
Napisano 29 października 2014 - 11:39
Napisano 29 października 2014 - 15:44
Strona U2.com jak zwykle na bieżąco ze wszystkim - dzisiaj dopiero wstawili teledysk do Miracle Czasami mam wrażenie, że tą witryną opiekuje się sam Bono i w wolnych chwilach - raz na kwartał - robi aktualizacje na swoim macbooku.
Napisano 29 października 2014 - 18:59
Tak.
Każdy chce widzieć to co pisze, szczególnie moderator z ponad 12 tys. wpisów nieźle się w to wpisuje na tym forum U2, nie patrząc co napisał wcześniej i mając opinie inną za przypadek prawie...
Jeżeli to forum ma się rozwijać na takim poziomie - to przepraszam ale chyba nie skorzystam w dłuższej perspektywie...
Napisano 29 października 2014 - 19:37
Ale o co chodzi ? Znów jakieś spiny w temacie o ALBUMIE ?
Napisano 29 października 2014 - 19:40
Ale o co chodzi ? Znów jakieś spiny w temacie o ALBUMIE ?
I tym razem to nie ja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych