Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#381 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 11:04

No i niech U2 nagrają właśnie coś takiego, jak ostatnio Sting. Nie chodzi o to, że akurat muzykę dawną, chodzi o podobną skalę eksperymentu. Tyle, że Sting w celu jej nagrania potrafił odciąć się całkowicie od swojego stałego zespołu współpracowników - a U2 tego właśnie zrobić nie potrafią.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#382 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 11:07

Przy zespole możliwość radykalnego zmienienia muzycznych klimatów jest dodatkowo utrudniona faktem, że do tego trzeba najpierw przekonać wszystkich członków zespołu. Nie wystarczy pomysł i zapał jednego z nich. :P
Dołączona grafika

#383 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 11:20

Hmmm, no tak :P Ale przecież Passengersów udało się nagrać mimo niechęci Larry'ego, a Adam przecież zgodzi się na wszystko :D Bono trzeba stale podtrzymywać psychicznie, bo on ma zawsze dużo dobrych chęci ( patrz: wypowiedzi dla mediów ), tylko potem, może z przepracowania, traci do nich zapał ( w tym jest trochę podobny do mnie :P ). Chyba najciężej rozmawiać z Edgem, ale przecież w pierwszej fazie pracy nad HTDAAB to on podobno nadawał ton na próbach. Słowem - potrzebują rządów silnej ręki :D Nie mówię że Eno jest słaby, przeciwnie - ale on za długo w tym siedzi. Być może nową płytą przekona mnie do siebie - na razie jednak uważam, że właśnie postawa Stinga powinna być dla nich wzorem. Wokół U2 kręci się mnóstwo ludzi, a oni sami chyba zbytnio się od nich wszystkich uzależnili, i nie potrafią już sobie wyobrazić robienia płyty bez jakiegokolwiek udziału któregoś ze starych znajomych. A może sami spróbowaliby ją wyprodukować ? Jest wiele możliwości ( zwłaszcza dla zespołu który może wszystko, nagrywać z każdym, w dowolnym studiu ), ale najpierw trzeba mieć odwagę z nich skorzystać !
And die behind the wheel

Tak uważam.

#384 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 11:36

Hmmm, no tak :P Ale przecież Passengersów udało się nagrać mimo niechęci Larry'ego, a Adam przecież zgodzi się na wszystko :D

Przypominam, że jestem orędownikiem szalonej teorii, że Passengersi powrócą w najbliższym czasie. :D

Nie mówię że Eno jest słaby, przeciwnie - ale on za długo w tym siedzi. Być może nową płytą przekona mnie do siebie

Właśnie oto mi chodzi - o danie szansy i nie przekreślanie z góry czegoś co jeszcze nie powstało. Szczególnie, że U2 od wydania The Joshua Tree do ATYCLB wydawali płyty które ciężko jest uznać za przewidywalne i nie cechujące się eksperymentami. Nie można więc wyprowadzać zbyt daleko idących wniosków wyłącznie z charakteru HTDAAB. Ta płyta nie miała być jakąś rewolucją. Napewno nie jest również powieleniem stylu zaprezentowanego na ATYCLB. Dla mnie ta płyta jest krokiem do przodu. Rozumiem jednak osoby które oczekiwały nie kroku, ale skoku w przód lub bok (byle nie do tyłu). Uważam, że tak naprawdę większa weryfikcja będzie możliwa po wydaniu nowego albumu. A poza tym nawet przyjmując że HTDAAB jest słabą i asekuracyjną płytą (z czym się nie zgadzam) to nie można odmówić zespołowi możliwości popełnienia muzycznego błędu. Z nidawnych wypowiedzi członków zespołu wynika, że dostrzegają oni to, że na Bombie za mało zaryzykowali. To może zaś być powodem wyłącznie do optymizmu w kontekście prac nad kolejnym albumem. :P
Dołączona grafika

#385 voitek

voitek

Użytkownik

• Members
  • 12 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 12:08

Przeciwnie - takiemu zespołowi jak u2 bardzo łatwo nagrywać nowe płyty.
Oni po prostu nic nie muszą.
Nie muszą nikomu nic udowadniać.
Nie muszą dbać o finanse.
Mogą grać co im się żywnie podoba.
Podobnie jak np Sting, który niedawno wydał płytę z muzyką dawną.

Myślę, że im zespół starszy tym trudniej przychodzi nagranie czegoś nowego, czego jeszcze nie było. A o finanse swoje i wytwórni zawsze będą dbać. Nikt nie ma zamiaru dokładać do interesu. Jak zwykle powrócę z uporem maniaka do POP. Wydaje mi się, że wtedy po raz ostatni próbowali pogodzić komercję ze "sztuką" ale (finansowo) się to nie powiodło. Dlatego od tamtego czasu U2 bardziej stara się nagrywać to czego potencjalnie oczekuje większość fanów niż ryzykować z nowymi brzmieniami.

#386 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 12:15

Dlatego od tamtego czasu U2 bardziej stara się nagrywać to czego potencjalnie oczekuje większość fanów niż ryzykować z nowymi brzmieniami.

A ATYCLB nie było eksperymentem? Na płycie tej zespół zaprezentował nowe brzmienie, które trudno przyrównać do czegokolwiek co stworzył wcześniej. Nie wiem czy takiej płyty potencjalnie oczekiwała większość fanów.
Dołączona grafika

#387 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 13:24

Atomic - zgadzam się. ATYCLB to najpoważniejszy sęk w mojej anty-enowej teorii :)

@voitek - ale kto im każe dokładać ? Popmart kosztował dużo, bo odbywał się na stadionach, z największym ekranem na świecie, cytryną itp. słowem - oprawa godna największego zespołu świata. Tyle że ten zespół był największy przez 20 lat, i już dłużej być nie musi. Trasy mogą się odbywać w małych halach, czy wręcz klubach ( osobiście jest to moje marzenie ). Oprawy może nie być prawie żadnej. Czysta muzyka. Trasa Elevation udowodniła, że zespół wcale się takiej ascezy nie boi. Będzie to kosztować 100 razy mniej niż Popmart, a bilety zapewne nie będą ani o 1/10 tego tańsze. Czysty zysk. Oczywiście, zespół spadnie o wiele miejsc w rankingu najlepiej zarabiających na świecie - ale czy naprawdę miejsce w pierwszej 10 tego zestawienia jest celem istnienia tego zespołu ? Chyba nie. A jak się to wytwórni nie podoba - nikt ich tam nie trzyma. Można przejść do mniejszej. Płyty U2 może nie będą już się rozchodzić w 20 milionach egzemplarzy, ale nabywców zawsze znajdą, poza tym eksperymenty eksperymentami, ale nie wyklucza to nagrania od czasu do czasu jakiegoś hitu, do czego panowie zawsze mieli dobrą rękę. Naprawdę nie ma się czego obawiać.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#388 voitek

voitek

Użytkownik

• Members
  • 12 Postów

Napisano 08 czerwca 2007 - 13:56

A ATYCLB nie było eksperymentem? Na płycie tej zespół zaprezentował nowe brzmienie, które trudno przyrównać do czegokolwiek co stworzył wcześniej. Nie wiem czy takiej płyty potencjalnie oczekiwała większość fanów.

Zgadzam się, że ATYCLB brzmi inaczej niż każda z poprzednich płyt. Dlatego właśnie doceniam wkład Eno & Lanois w jej powstanie mimo, że sama płyta nie należy do moich ulubionych. Pamiętam też całą otoczkę, związaną z wydaniem tej płyty. Gadanie o "going back to the roots" czy "reapplying for the job of the best band in the world". Nawet sam tytuł ma wyraźne odniesienie do przeszłości. No i oczywiście czarno-biała okładka w stylu tych z lat 80-tych (głównie Joshua Tree). Odnosiłem wrażenie, że cały marketing związany z wydaniem ATYCLB wyraźnie sugerował, że oto U2 kończy z eksperymentami i wraca do grania jak za dawnych lat. Wiadomo było, że każdy kto nie lubił Pop (a wielu takich było) będzie chciał usłyszeć U2 bardziej 'tradycyjne'. Ile w tym było szczerej chęci zespołu do powrotu do korzeni a ile obaw przed kolejną wtopą finasową tego nie wiem.

#389 Adasia

Adasia

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 16:00

Cholera...Jedna wielka niewiadoma...W sumie to nie wiadomo co oni robią w ty Fez...Ostanie newsy brzmią tak:

NEW @U2 FEZ SESSIONS NOT NECESSARILY FOR NEW ALBUM: EDGE
June 11, 2007
posted by: Miranda
U2's recent recording sessions in Fez may not be sign of an impending album, according to Hot Press Magazine.

In a teaser for its 30th birthday issue (due out this Thursday, June 14) the magazine's website quotes Edge as saying the recent recording sessions in Fez were for a "project", not necessarily for the new album.

"One of the luxuries we’ve afforded ourselves is not to have to think about exactly what it will be or how it’ll be finished or when it’ll be released."

And why did the band choose to record in Morocco?

"It was one of those ideas that wouldn’t go away. We were there during a festival of sacred music in Fez, so we saw some amazing artists. It’s all stuff that just takes you out of your comfort zone, and we seem to thrive in that situation, where expectations are really disregarded and you’re there to explore and discover new things."

Project? Spiderman the Broadway musical?

Brzmi to troche bezsensu...Jakby sami nie wiedzieli co robia, po co to robia i kiedy to wydadzą....A Edge ,jak dla mnie, to się w ogóle plącze w zeznaniach;)

#390 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 07:30

To najlepszy news dotyczący U2 od wydania HTDAAB ! Toż o to właśnie chodziło - pełna wolność, nagrywamy co chcemy, jak chcemy, i kiedy chcemy.. a w domyśle - mamy gdzieś czy to się sprzeda, czy to będzie hitem, czy będą to puszczali w MTV, czy dostaniemy za to 568 nagród Grammy. Całkiem możliwe, że Atomic miał rację, i powstanie np. druga część Passengers - na przykład inspirowana brzmieniami afrykańsko-arabskimi. Czyżby Fast Cars było zapowiedzią nowego kierunku ? Jeżeli to, co powiedział Edge, jest prawdą, osobiście nie posiadam się z radości. Dokładnie na to czekałem. Brawo ! Oby tylko im zapału starczyło..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#391 Adasia

Adasia

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 07:57

To najlepszy news dotyczący U2 od wydania HTDAAB ! Toż o to właśnie chodziło - pełna wolność, nagrywamy co chcemy, jak chcemy, i kiedy chcemy.. a w domyśle - mamy gdzieś czy to się sprzeda, czy to będzie hitem, czy będą to puszczali w MTV, czy dostaniemy za to 568 nagród Grammy. Całkiem możliwe, że Atomic miał rację, i powstanie np. druga część Passengers - na przykład inspirowana brzmieniami afrykańsko-arabskimi. Czyżby Fast Cars było zapowiedzią nowego kierunku ? Jeżeli to, co powiedział Edge, jest prawdą, osobiście nie posiadam się z radości. Dokładnie na to czekałem. Brawo ! Oby tylko im zapału starczyło..

Nie no. wszystko super...Chodzi mi tylko o to,że oni nawet nie powiedzieli czy pracują nad nowym albumem...;) Chodzi o jakiś 'projekt'.
Mam nadzieje,.ze nie o jakieś gówno w stylu 'Project- Spiderman the Broadway musical?' ;), jak podejrzewano w ostatniej linijce artykułu...;)
No ale chyba nie pojechali by specjalnie 'nastrajać się duchowo' do Morocco,zeby napisac kilka utworów do Spider Mana, co?;)
Chociaż z nimi to wszystko jest możliwe...;)
A Edek jakoś nie może się zdecydować - raz "zatracają sie zupełnie w muzyce" i piszą nowe utwory w nzastraszającym tempie;) Póżniej znów jeszcze w sumie nie wiele mają zrobione i jak to Bono ostatnio powiedział- nadal nie za bardzo wiedzą w którym kierunku pójdzie ich muzyka.
No nic, pozostaję tylko ufać chłopakom i cierpliwie czekać;) Chociaż z tą cierpliwościa to mam maleńki problem! ;) Już chcę płytę i trasę! :) Hehehehehe:)

#392 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 08:05

Nie no. wszystko super...Chodzi mi tylko o to,że oni nawet nie powiedzieli czy pracują nad nowym albumem...;) Chodzi o jakiś 'projekt'.
Mam nadzieje,.ze nie o jakieś gówno w stylu 'Project- Spiderman the Broadway musical?' ;), jak podejrzewano w ostatniej linijce artykułu...;)

Ja słyszałem, że nad Spidermanem mają pracować Bono i Edge, a nie cały zespół. Z drugiej strony nie wiem, kiedy zamierzają znaleźć na to czas. Ale gdyby robili właśnie to, Edge chyba by powiedział ? To przecież nie tajemnica.

A Edek jakoś nie może się zdecydować - raz "zatracają sie zupełnie w muzyce" i piszą nowe utwory w nzastraszającym tempie;) Póżniej znów jeszcze w sumie nie wiele mają zrobione i jak to Bono ostatnio powiedział- nadal nie za bardzo wiedzą w którym kierunku pójdzie ich muzyka.

Bono i Edge zawsze kręcą :)
And die behind the wheel

Tak uważam.

#393 Adasia

Adasia

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 12 czerwca 2007 - 08:34

Bono i Edge zawsze kręcą :)

Dokładnie... :D W takich sprawach lepiej byłoby słuchać Larryego i Adama :)

#394 Hewson

Hewson

Użytkownik

• Members
  • 121 Postów

Napisano 13 czerwca 2007 - 20:29

To niech wreszcie ktoś powie coś co jest pewne w 100 % :D :)
U2 Forever .... :* ''Adam i Larry budują fundament na którym Bono i Edge tworzą melodjee ;) ''
http://hewson.blog.onet.pl/ SeRdEcZnIe ZaPrAsZaM ;*

#395 Adasia

Adasia

Użytkownik

• Members
  • 120 Postów

Napisano 14 czerwca 2007 - 09:37

To niech wreszcie ktoś powie coś co jest pewne w 100 % :D :)

Coś co jest pewne na 100%?! ;) Z U2?! ;) Nie, nie...Nie ma takeij opcji... ;)

#396 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 10:52

Johnny podbijamy stawkę? :D
Dołączona grafika

#397 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 10:56

Dwa piwa :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#398 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 11:09

Przyjęte. :D Te doniesienie, pokrętne wypowiedzi Edge utwierdzają mnie w moich przypuszczeniach. Nie mam wątpliwości, że zespół w Afryce nie pracuje nad nową płytą U2. Jeśli tak jest to nie dziwię się, że zespół woli wyworzyć pewną osłonę, powstrzymać się od deklaracji dotyczątych daty premiery "projektu" i jego charakteru. Również mam nadzieję, że zespół nie straci zapału i nie zrezygnuje z tego "projektu".
Dołączona grafika

#399 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 13:26

Atomic, żeby nie było wątpliwości, musimy jeszcze ustalić jedno - piwa dostajesz tylko w wypadku, gdy ów project otrzyma nazwę Passengers, a nie inną :D Nie musi mieć natomiast koniecznie tytułu Original Soundtracks 2 :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#400 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 14:53

Oj czyżby mała asekuracja? Niech będzie, idę na to. :D ;)
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych