Boje się, że moje głośniki się zbuntują i tego nie wytrzymają...w sieci pojawil sie nowy utwór Bjork- nattura
(...)
no a w chorkach pojawil sie wyjec nr 1 na forum- thom yorke
Co nowego w muzyce?
Posted 18 października 2008 - 10:19
I nie ważne, że akurat przyjechali bez swojego wokalisty, który pokłócił się ze swoim bratem)
Akurat na Torwarze nie było Noela ( który oczywiście również jest wokalistą, ale nie " pierwszym " ).
Posted 26 października 2008 - 19:15
Posted 27 października 2008 - 20:59
Posted 27 października 2008 - 21:04
Jest już teledysk do singla roku ( a może i XXI wieku, kto to może wiedzieć.. ? ). Nic specjalnego, no ale liczy się muzyka.
Strasznie pretensjonalna i lukrowana piosenka. Zakrawa wręcz na jakąś parodię.
Posted 27 października 2008 - 21:13
Posted 27 października 2008 - 21:14
Posted 27 października 2008 - 21:27
A dla mnie to takie City Of Blinding Lights part 2.
Bez przesady w sumie w dwie strony. Chyba że COBL studyjne. Ale wtedy też, bez przesady z tym singlem XXI wieku;)
Generalnie, jakoś 8/10 (zrewidowałem ostatnio skalę, nie ma już 12/10 i innych, więc wiecie;) ). Niesamowicie fajnie buja.
Posted 27 października 2008 - 21:30
Nie będę się sprzeczał, czy bywały już w XXI wieku lepsze single, mogły bywać, a ja się nie znam, w każdym razie na mnie takiego wrażenia żaden chyba nie zrobił. W każdym razie teraz sobie żadnego takiego nie przypominam.
Posted 28 października 2008 - 11:19
Posted 28 października 2008 - 13:32
podobno ma to być coś w rodzaju instrumentalnej ścieżki dzwiękowej.
Posted 28 października 2008 - 13:38
Posted 28 października 2008 - 19:59
27 października do rąk fanów trafi nowy longplay Eagles of Death Metal. Dzieło nosi tytuł "Heart On".
W studiu kapelę wspomogła liderka The Distillers, Brody Dalle. W zestawie znajdzie się 12 kompozycji. Oto ich tytuły:
"Anything 'Cept the Truth"
"Wannabe in LA"
"(I Used to Couldn't Dance) Tight Pants"
"High Voltage"
"Secret Plans"
"Now I'm a Fool"
"Heart On"
"Cheap Thrills"
"How Can a Man With So Many Friends Feel So Alone"
"Solo Flights"
"Prissy Prancin'"
"I'm Your Torpedo"
Na dotychczasową dyskografię Amerykanów składają się płyty "Peace, Love, Death Metal" z 2004 roku i "Death by Sexy" z kwietnia 2006 roku.
No i trafiła. Jestem po pierwszym przesłuchaniu. Debiutu nie przebije ale już Death by Sexy tak. W gruncie rzeczy to nadal "bluesgaragerevivalstonerrockwhateva" ale proponuję posłuchać np. "Tight Pans" czy "Now I'm A Fool". Jak ja Orłów Def Metalu to całkiem nowa jazda - i jak dla mnie całkiem, całkiem.
Reasumując: na przebudzenie w drodze do pracy/szkoły/gdziekolwiek oraz na solidną bikiniarską potańcówe płyta w sam raz.
Posted 31 października 2008 - 11:55
Ci od hitów "America" i "In The Morning" z 2006 a potem nie wiem czy czegoś jeszcze;) W każdym razie wtedy byli jedną z fajniejszych młodszych kapel które się lekko spóźniły na boom NRR itp. Jeszcze nie słyszałem, ale dysponuję lynkaczem do płyty. Ju noł
Edited by acr, 31 października 2008 - 11:55 .
Posted 31 października 2008 - 15:09
Jest nowe Razorlight.
Ci od hitów "America" i "In The Morning" z 2006 a potem nie wiem czy czegoś jeszcze;) W każdym razie wtedy byli jedną z fajniejszych młodszych kapel które się lekko spóźniły na boom NRR itp. Jeszcze nie słyszałem, ale dysponuję lynkaczem do płyty. Ju noł
Ja bym raczej napisał: Ci od hitu "Golden Touch"
Oba albumy Razorlight były świetne. Mam nadzieję, że nie obniżą poziomu.
Czy ktoś coś wie na temat nowego albumu The Vines? Warto sie z nim zapoznawać?
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users