Co nowego w muzyce?
Napisano 21 września 2008 - 17:43
Napisano 21 września 2008 - 18:19
Chris Martin z kolegami już chyba czują oddech konkurencji na plecach - niedawno Brandon Flowers, lider grupy The Killers powiedział, że jego zespół jest gotowy, by zastąpić U2 ( których czas, wedle wokalisty, już minął ) na rockowym piedestale. Czekamy zatem na amerykańską odpowiedź na Viva La Vida - oby bardziej udaną
Mam przeczucie, że The Killers tym razem wciągną Coldplay nosem
Napisano 21 września 2008 - 19:33
Mam przeczucie, że The Killers tym razem wciągną Coldplay nosem
Swoją drogą, w sumie to zabawne, oni niech się żrą między sobą kto ma zająć miejsce U2, a U2 po prostu nagra kolejny album i i tak ich skosi, nawet jeśli będzie najsłabszy w ich karierze
Napisano 23 września 2008 - 07:31
CD 1:
1. Billie Jean
2. Black Or White
3. Thriller
4. Earth Song
5. Remember The Time
6. Say Say Say
7. Blood On The Dance Floor
8. Scream
9. Who Is It
10. Blame It On The Boogie
11. Ghosts
12. Rock With You
13. Heal The World
14. Human Nature
15. Liberian Girl
16. Dangerous
CD 2:
1. Smooth Criminal
2. Give In To Me
3. Beat It
4. Man In The Mirror
5. They Don't Care About Us
6. Can You Feel It
7. Dirty Diana
8. You Are Not Alone
9. Wanna Be Startin' Somethin'
10. You Rock My World
11. The Way You Make Me Feel
12. Stranger In Moscow
13. Bad
14. Don't Stop 'Til You Get Enough
15. We Are The World
Nowy singiel The Killers do posłuchania. Oszukali nas ! Tylko udają, że chcą być nowym U2, a tak naprawdę chcą być nowym ELO !
Scott Weiland nagrał nowy album. Nic by mnie to nie obchodziło, gdyby nie to, że współtwórcami pierwszego singla, " Paralysis ", są Tom Dumont, Tony Kanal i Adrian Young ( ten ostatni zagrał w nim na bębnach ) - czyli 3/4 zespołu No Doubt, który podobno miał się zajmować nową płytą.. zapewne kolejne dziecko Gwen wymusiło kolejną przerwę, a coś przecież trzeba robić ( zwłaszcza gdy dobrze płacą ). Utwór do posłuchania w ekskluzywnym streamie magazynu " Spin ".
Pitchforkowi się niespecjalnie podoba nowy Mogwai - ocena 4.5/10.
Napisano 23 września 2008 - 11:04
Nowy singiel The Killers do posłuchania. Oszukali nas ! Tylko udają, że chcą być nowym U2, a tak naprawdę chcą być nowym ELO !
O kurcze, gdybym nie wiedział, że to The Killers, obstawiłbym, że to jakiś numer z lat 80. Właściwie to odpowiada mi w ich muzyce obecność syntezatorów, ale ten kawałek jakiś taki bez jaj, jakby się cały czas rozkręcał...
Napisano 25 września 2008 - 16:12
http://www.myspace.com/travis
Napisano 27 września 2008 - 11:16
Napisano 28 września 2008 - 12:55
Chętni mogą się zgłaszać na PW po Oasis i Travis
Napisano 28 września 2008 - 16:36
Cóż, zespół idzie z duchem czasu, ich fani też powinni
Nie wiem czy to duch czasu, zmiany stylistyki, to po prostu poziom już zdecydowanie nie ten (jeśli mówimy o płytach przed Don't Believe The Truth). Ich pierwsze dwie płyty, zwłaszcza Morning Glory, to kamienie milowe w revival'u brit-popu, sztandarowe pozycje nurtu, zupełnie zresztą zasłużenie, następne już tylko się wpisywały w krajobraz, nie niosąc ze sobą nic wielkiego.
Napisano 28 września 2008 - 18:03
Napisano 28 września 2008 - 20:43
Wiele można powiedzieć o nowej płycie Oasis, ale na pewno nie to, że idą z duchem czasu. Wręcz przeciwnie - coraz bardziej się archaizują, i okopują w bezpiecznym, post-lennonowskim, nieco przybrudzonym rocku.
Moim zdaniem facetom w wieku 40 lat nie wypada już być głośnymi łobuzami Wielkiej Brytanii, którzy będą nagrywać pełne kakofonii kawałki w stylu "Cigarettes & Alcohol". Że prochu już nie wymyślą to swoją drogą.
Napisano 28 września 2008 - 20:59
Napisano 28 września 2008 - 21:53
Co im wypada a co nie to drugorzędna sprawa, istotne jest to, czy komuś się jeszcze chce słuchać Oasis. Mi coraz mniej. Nowa płyta = zero jakichkolwiek emocji. Może być, ale równie dobrze może jej nie być.
Najważniejsze, żeby był koncert w Polsce. No i żeby tym razem pojawili się na nim zarówno Noel, jak i Liam.
Napisano 29 września 2008 - 07:16
http://muzyka.onet.p...05,wywiady.html
(...)Na nowej płycie ich brzmienie zyskało epicki rozmach oraz przestrzenną, dźwięczącą produkcję przypominającą klasyczny okres U2 – których Followillowie uwielbiają, choć Caleb przyznaje, że prawie nic o nich nie słyszał, zanim Kings nie zostali zaproszeni, by grać jako support irlandzkiej grupy w 2005 roku.
Napisano 03 października 2008 - 21:27
http://www.youtube.c...h?v=STH3R7tWYTE
Carly Simon
http://www.youtube.c...h?v=AZ_X4DeEcKk
Napisano 04 października 2008 - 08:08
Wrzucam jako ciekawostkę:
http://www.youtube.c...h?v=STH3R7tWYTE
Melodie faktycznie prawie identyczne, problem jest jednak taki, że 1) autorem piosenki nie jest ani Piotr Kupicha ani zespół Feel, tylko Patrycja Kosiarkiewicz, 2) utwór Travis pochodzi z najnowszej płyty tego zespołu, wydanej pod koniec września. " Pokonaj Siebie " zostało wydane w czerwcu.. kto tu więc z kogo zżynał ? Haterzy Feela są tak zajadli, że zatracili wszelkie hamulce Co do drugiego utworu - nie ma żadnego plagiatu.
A w ogóle to denerwuje mnie takie doszukiwanie się plagiatów. W gruncie rzeczy obie piosenki są skonstruowane na banalnym schemacie - 1, 2, 3-3-3, 2, 1, 0, to samo trochę niżej, trochę niżej, znowu trochę niżej, i na koniec z powrotem do góry. Nie widzę nic nieprawdopodobnego w tym, że dwóch ludzi niezależnie od siebie wpadło na taki sam pomysł.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych