Ta cała akcja to jeden wielki śmiech na sali… Płacę składki członkowskie, jeżdżę na koncerty, kupuję wszystkie wydawnictwa w wersji delux i pewnie to się nie zmieni, tylko dlaczego do cholery jasnej od kilku dobrych lat nie mogę się pozbyć dziwnego przeświadczenia że ktoś robi mnie w wała?
DVD??? Szkoda że w dobie mody vintage nie zdecydowali się na VHS.
Naprawdę przestaję mieć nadzieję że to wydawnictwo trafi na półki sklepowe. Myślę że wykręcą numer i wrzucą koncert na platformę streamingową Apple Tv i to będzie definitywny koniec tego ciągnącego się od końcówki 2018 roku żenującego serialu. Innego logicznego wyjaśnienia takiego a nie innego scenariusza obranego przez zespół nie widzę. Otrzymamy w końcu koncert - co z tego że na DVD. Przecież będzie cały!!! W końcu to tylko dla nas prawdziwych, zrzeszonych fanów taka gratka i w ogóle weź nie marudź!!! Z tego co pamiętam nawet na tym forum pojawiły się wypowiedzi w tym tonie właśnie.
Ktoś – może nawet niekoniecznie zespół - sprytnie sobie wykalkulował że takie rozwiązanie bardziej się opłaca. Po pierwsze zamyka problem corocznego giftu, który ewidentnie stanowi dla wszystkich kłopot. Od lat pomysł na to „co” i „kiedy” rodzi się w strasznych bólach i cierpieniu (na marginesie nie rozumiem zupełnie dlaczego?) Po drugie sprzedaż fizycznych nośników w obecnych czasach to nie żyła złota i pewnie więcej zapłaci Apple, HBO, Netflix czy kto tam jeszcze…
Zatem klasycznie - 2 pieczenie na 1 ogniu. Apple TV dostanie koncert w pełnej krasie, U2 kasę i reklamę a My trochę jak ubogi krewny znoszone palto z którego siłą rzeczy będziemy musieli się cieszyć.
Bardzo chciałbym nie mieć racji