Skocz do zawartości

THE JOSHUA TREE 20TH ANNIVERSARY EDITION!!!

486 replies to this topic

#101 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 października 2007 - 07:51

A mozna sie spytać Panie ZBYCHU, czy wiadomo coś juz o cenie??
Wiem truje dupe, ale zawsze lepiej wiedzieć wcześniej.

Cena wersji deluxe oscylować będzie w granicach 130-150 zł, tak zawsze jest, nie rozumiem po co się o to wypytywać.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#102 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 09 października 2007 - 09:02

People get ready, to raczej utwor u2, a nie cover...

Jak najbardziej cover, autorem utworu jest Curtis Mayfield.

A ja polecam wersję Jeff Beck + Rod Steward. Naprawdę super!

Może już za rok doczekamy się nowej edycji Rattle And Hum na 20 lecie powstania tej płyty? A od 2010 rozpocznie się okres celebracji 30 lecia pierwszych płyt, począwszy od Boya. Co Wy na to? ;)

Być może od tego ile sprzeda się JT zależy, czy doczekamy się kolejnych reedycji. Jak wiemy U2 groszem nie gardzą, więc nie powinni robić problemu.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#103 eveglider

eveglider

she travels outside of karma

• Moderatorzy
  • 930 Postów

Napisano 09 października 2007 - 16:05

Rod Steward

Stewart ;)
I ja również polecam.

aha i klip również! Świetny jest.

Użytkownik eveglider edytował ten post 09 października 2007 - 16:06

wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..

#104 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 09 października 2007 - 17:22

Cena wersji deluxe oscylować będzie w granicach 130-150 zł, tak zawsze jest, nie rozumiem po co się o to wypytywać.

130 to może kosztować ta wersja Deluxe z książką...

A mnie chodzi o tą ostatnią wersje.

#105 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 09 października 2007 - 18:09

Ile by nie kosztowała trzeba będzie ją mieć.

#106 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 10 października 2007 - 18:02

Steve Averill ma podobno w przyszłym tygodniu przedstawić projekt okładki!

"According to a Q&A with Four5One's Steve Averill, artwork is being delivered next Tuesday (10/16) for The Joshua Tree re-release."

Tak więc spokojnie ;)

#107 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 października 2007 - 18:10

Dam sobie rękę uciąć, że "for The Joshua Tree re-release" zostało dopisane później :P
Dołączona grafika

#108 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 października 2007 - 08:55

O jaki artwork chodzi ?? K***, mam nadzieję, że nie zamierzają zmieniać okładki.. to najgorsze co mozna zrobić przy reedycji !! Zwłaszcza, że okładka Joshua Tree to jedna z najwspanialszych okładek w historii.. mam nadzieję, że chodzi tu tylko o materiały dodatkowe.

Niezależnie od tego, Twoje piwo, Atomic, jest coraz bliżej, co mnie niezmiernie cieszy :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#109 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 11 października 2007 - 12:42

O jaki artwork chodzi ?? K***, mam nadzieję, że nie zamierzają zmieniać okładki.. to najgorsze co mozna zrobić przy reedycji !! Zwłaszcza, że okładka Joshua Tree to jedna z najwspanialszych okładek w historii.. mam nadzieję, że chodzi tu tylko o materiały dodatkowe.

Napewno nie porwą się na okładkę, która jest jednym z symboli zespołu. Album ma być wydany w kilku wersjach, które będę się różniły od dotychczasowych wydań winylowych i CD. Do tego trzeba będzie dostować też grafikę. Wersja podstawowa reedycji pewnie nie ulegnie większym zmianom. Więcej ich zapewne będzie przy wersjach niestandardowych.

Niezależnie od tego, Twoje piwo, Atomic, jest coraz bliżej, co mnie niezmiernie cieszy :D

Napewno będzie to dla mnie jedno z najprzyjemniejszych piw w życiu :P Oby te plotki i moje insynuacje znalazły potwierdzenie.
Dołączona grafika

#110 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 października 2007 - 13:21

Zwracam uwagę, że okładka Joshua Tree już teraz występuje w kilku wersjach, różniących się detalami ( porównajcie okładkę wydania amerykańskiego:

Posted Image

z europejskim ( takie wydanie dostępne jest w Polsce ):

Posted Image

Widać, że są to dwa różne zdjęcia. Reedycja zapewne będzie też jakoś w tym stylu zmodyfikowana ( może znowu trochę inne ujęcie ? ). Byle nie za bardzo.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#111 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 października 2007 - 13:36

Racja, uprasza się Moderatorów o przeniesienie kilku ostatnich postów do odpowiedniego działu, i skasowanie niniejszego.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#112 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 11 października 2007 - 14:30

Jubileuszowe wznowienie klasyka U2

Z okazji 20. rocznicy premiery, do sprzedaży trafi jeden z klasyków irlandzkiej grupy U2, krążek "The Joshua Tree". Reedycja pojawi się w sklepach 19 listopada.

Premiera wznowienia płyty została wyznaczona na 19 listopada. Wydawnictwo ukaże się pod tytułem "The Joshua Tree: 20th Anniversary Edition". Przygotowane zostaną: podwójny krążek winylowy, dwupłytowa edycja deluxe oraz trzypłytowa wersja deluxe wzbogacona dodatkowo o DVD. Na tym ostatnim nośniku znajdzie się koncert U2 z Paryża, z tournée promującego album "The Joshua Tree".

Album "The Joshua Tree" miał premierę w marcu 1987 roku. Pochodzą z niego takie przeboje U2, jak "With Or Without You", "I Still I Haven't Found What I'm Looking For" czy "Where The Streets Have No Name".

źródło: onet.pl

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#113 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 15 października 2007 - 10:53

Można już zamawiać na Amazon'ie:
The Joshua Tree (20the Anniversary Deluxe Edition) 2xCD - 23 Euro
The Joshua Tree (20th Anniversary Super Deluxe) 2xCD + DVD - 28 Euro
Wysyłka 7 grudzień.

Universal Music Austria podaje date wydania 30.11.2007

#114 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 15 października 2007 - 12:31

The Joshua Tree (20th Anniversary Super Deluxe) 2xCD + DVD - 28 Euro

Z tego co widzę to w treści oferty nic się nie wspomina o DVD. Jest co prawda wskazane, że jest to album 3-płytowy, ale całość jest oznaczona jako Audio CD. Mam nadzieję, że to małe niedopatrzenie. Gdyby w Polsce cena za 3-płytowe wydanie oscylowała w granicach 120 zł to byłoby naprawdę nieźle. ;)
Dołączona grafika

#115 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 15 października 2007 - 13:15

Deluxe) 2xCD + DVD - 28 Euro[/url]

Dobrze, dobrze :D

Universal Music Austria podaje date wydania 30.11.2007

Bardzo dobrze :P

Mam nadzieje że w Polsce ta ostatnia wersja nie będzie kosztowała więcej niż 150 złotych :)

#116 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 16 października 2007 - 11:39

Na ta chwile w PL data jest 30.XI.... ale z opcja opóźnienia, czyli czeski film.

#117 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 17 października 2007 - 08:48

Mamy już bardzo konkretne potwierdzenie, tym razem z Billboard'u!

"To celebrate the 20th birthday of its landmark album "The Joshua Tree," U2 is reissuing the set in four different incarnations on Nov. 20 via UMe. The album will be available as a remastered single CD, a 2-CD set, a 2-CD/1-DVD collectible box and a double-vinyl package.

The single-disc will be housed in a jewel case, but the
2-CD set comes in a hard back case.
The 2-CD/1-DVD version has a base and lid to accommodate the discs as well as five portfolio prints.
Band members have contributed new liner notes for the package
.

Of most interest to fans is the inclusion of rare material on the expanded editions. Although details have yet to be announced, "Joshua Tree" demos, alternate versions and B-sides from the period are expected to appear.

The DVD is understood to comprise a July 4, 1987, show at the Paris Hippodrome, as well as the documentary "Outside It's America."

Produced by Brian Eno, "The Joshua Tree" shot U2's commercial fortunes into the stratosphere. The album's first three tracks were huge singles, with both "With or Without You" and "I Still Haven't Found What I'm Looking For" hitting No. 1 on the Billboard Hot 100."

http://www.billboard...t_id=1003658805

#118 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 października 2007 - 11:00

Although details have yet to be announced, "Joshua Tree" demos, alternate versions and B-sides from the period are expected to appear.

Dema i b-sides to brzmi interesująco. Trochę obawiam się tych alternatywnych wersji - jeśli będą pochodzić z czasów TJT to OK. Mam nadzieję, że nie będą to jakieś bardziej współczesne remixy. Nie chciałbym aby tego typu utwory zabrały miejsce jakimś niepublikowanym rarytasom.
Dołączona grafika

#119 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 17 października 2007 - 13:10

a 2-CD/1-DVD collectible box

Mam pytanie, wie ktoś jak wygląda taki box??

#120 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 17 października 2007 - 13:26

Dżizyyyyyyyyyyyyys, ukaże się to sobie obejrzysz, przestań truć d*** :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2