Gitara basowa
Started by
TUFKAK_U2
, sie 15 2007 21:40
161 replies to this topic
Napisano 25 kwietnia 2010 - 21:38
heh dzieki ale w ogole nie wiem co to za zmaki te tc (znaczy firma obila mi sie o uszy ale jak to pierdzi cholera wie )
no a ta kolumne ampega najprawdopodobniej zakupie
poza tym celuje w uzywki
czy ostrzej ? lubie mocny sound bejsu z glebokim dolem i wyraznym srodkiem cos jak john deacon
no a ta kolumne ampega najprawdopodobniej zakupie
poza tym celuje w uzywki
czy ostrzej ? lubie mocny sound bejsu z glebokim dolem i wyraznym srodkiem cos jak john deacon
Napisano 25 kwietnia 2010 - 21:41
TC electronic zasługuje na podium, kilka z nich znajduje się w racku Edka;)
TC electronic to synonim doskonałości, pewnośći, niezawodności i luksusu;) To Maybach;)
Taki wnosek po tym ze twoj wzmak ma głośnik celstona więc tak sie domyśliłem
Na e-bay'u lepszy reverb tej firmy kosztuje 15 k;)
TC electronic to synonim doskonałości, pewnośći, niezawodności i luksusu;) To Maybach;)
Taki wnosek po tym ze twoj wzmak ma głośnik celstona więc tak sie domyśliłem
Na e-bay'u lepszy reverb tej firmy kosztuje 15 k;)
Napisano 25 kwietnia 2010 - 21:45
patrząc po artystach używających ich sprzętu to raczej tc się sprawdzi w popowych/jazzowych klimatach poza tym tak jak piszesz kkingstoun bardziej może w efektach się specjalizują, a ja raczej nie jestem zwolennikiem efektów dla basu - no może leciutki przester, ale nic poza tym )
Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:22
hehehe:) Matura, wybacz;) --> combo + paka = sporawa moc;) 5/6 próg wyższa częstotliwość drgań --> rezonans ścian --> Drgania o dużej częstotliwości i niskiej amplitudzie powodują zaburzenia struktury --> w efekcie daje to nam spektakularne pękanie ścian;)
Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:26
powiem szczeze ze tez mam takiego stracha rozkręcać powyżej połowy... Jak potrzebowałem rozkrecic na 7/10 to juz się prawie panicznie bałem czy głosnik nie pęknie;) (Hiwatt g100 112r)
a jak basista tak mocno przycisnął e1 i weszło wtedy takie pukniecie... eh zawał
a jak basista tak mocno przycisnął e1 i weszło wtedy takie pukniecie... eh zawał
Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:27
wiesz to już nie chodzi o to czy wypluje głośnik czy nie - po prostu mniej więcej powyżej połowy zaczynają się te "naciagane" waty przez co brzmienie trochę kuleje fakt jest głośniej ale nic poza tym A do gitary wystarczy jakies 50-70 w i elegancko się przebije w klasycznym składzie
ech wszystko przez tych basistów
ech wszystko przez tych basistów
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych