Ranking płyt !
Napisano 01 września 2009 - 13:18
#464 Guest_piotrek85_*
Napisano 01 września 2009 - 14:04
Z całego Achtunga zostawić tylko One? Dobrze, że nie masz na to żadnego wpływu. The Fly jest wręcz stworzone dla tej ogromnej sceny ale niestety chłopaki postawili na kawałki, które ludzie kojarzą ze stacji radiowych albo wydawnictw typu the best of. Dlatego brak kawałków wybijającego się ponad przeciętność The Fly, Bullet The Blue Sky czy mało znanego Drowning Man. Pride, Streets, I Will Follow? Ok może być ale One, WOWY czy SBS powinny już dawno wylecieć na zbity pysk bo te kawałki straciły swą moc.Nikt nie zauważył braku np. The Fly. W zasadzie U2 mogliby z całego Achtunga zostawić tylko One, i mało kto, nie wyłączając fanów Achtunga, by narzekał - wszyscy bawiliby się doskonale przy NAPRAWDĘ wybitnych piosenkach, takich jak SBS, WOWY, Pride, Streets, NYD, I Will Follow, Bad, Ajstyl, Bullet itd.itp. Bo po prostu to są prawdziwe wielkie utwory U2, a nie jakieś The Fly.
Widać spotykasz niewłaściwe osoby.natomiast nie spotkałem ani jednej osoby która powiedziałaby mi, że najbardziej ze wszystkiego czekała na Zoo Station i The Fly
Napisano 01 września 2009 - 14:39
1. The Joshua Tree
2. Unforgettable Fire
3. October
4. War
5. Boy
6. All That You Can't Leave Behind
7. Pop
8. Zooropa
9. Rattle And Hum
10. Achtung Baby
...
...
...
135. No Line On The Horizon
...
...
...
...
362. How To Dismantle An Atomic Bomb
Co do empirycznych dowodów - podczas 360 Tour całkiem sporo osób biadoli nad brakiem Bulleta, natomiast nie zauważyłem dotąd ani jednego narzeknięcia na to, że jest za mało kawałków z Achtunga ( w secie podstawowym tylko dwa - Ultraviolet i One, z czego One w zasadzie już od dawna nie liczy się jako " kawałek z Achtunga " ).
narzekałam, narzekam i narzekać będę - ACROBATA MI MIELI ZAGRAĆ!!!
Acrobat, Acrobat, Love Is Blindness, Acrobat.Nikt nie zauważył braku np. The Fly. W zasadzie U2 mogliby z całego Achtunga zostawić tylko One, i mało kto, nie wyłączając fanów Achtunga, by narzekał - wszyscy bawiliby się doskonale przy NAPRAWDĘ wybitnych piosenkach, takich jak SBS, WOWY, Pride, Streets, NYD, I Will Follow, Bad, Ajstyl, Bullet itd.itp. Bo po prostu to są prawdziwe wielkie utwory U2, a nie jakieś The Fly.
Napisano 01 września 2009 - 15:12
jeeeeej... aż tak źle mnie oceniałeś?Nie wierzę!!!!!! Nie wierzę!!!!!!
Napisano 01 września 2009 - 15:16
A NLOTH... Kurde, czego jak czego, ale nie potrafię tej płyty przesłuchać w całości... takie jakieś... sama nie wiem. Wezmę się za nią porządnie, ale to kieeeedyś
Napisano 01 września 2009 - 15:17
Pride i Streets na żywo okazały się wciąż zabójcze. Nie ma mowy, żeby tego nie było na koncertach.Pride, Streets
Ok może być
One i WOWY - zgoda. WOWY szczególnie, wykastrowane i odegrane jakby z musu. One w sumie też szczególnie, zwłaszcza w połączeniu z "One Speech".ale One, WOWY czy SBS powinny już dawno wylecieć na zbity pysk bo te kawałki straciły swą moc.
Ale SBS... Sytuacja podobna jak w przypadku Pride i Streets.
Napisano 01 września 2009 - 15:42
Jeżeli AB ma słabe punkty to jest nim właśnie So Cruel. Reszty utworów będe bronił z równą zaciętością co TJT.
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 01 września 2009 - 15:57
Jedyną słuszną prawdą jest to, że Achtung Baby to zły album, bo tak mówi Agresor i Guru! Masz się słuchać!!!!!!!!!!1
Don't let the bastards grind you down
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 01 września 2009 - 16:22
Nie wiem jak niektórzy ale ja lubiłbym U2 o połowę mniej, tak o połowę mniej gdyby nie było AB. Wogóle co za gadanie. Jeżeli ktoś nie widzi jakim krokiem dla zespołu było nagranie Achtung Baby to chyba nie zna się na muzyce swojej ulubionej grupy.
Jeżeli AB ma słabe punkty to jest nim właśnie So Cruel. Reszty utworów będe bronił z równą zaciętością co TJT.
Że co, że zmienili stylistykę? Ależ krok, siedmiomilowy.
Napisano 01 września 2009 - 16:32
I tego się jakoś nie docenia.
Aha, Anju, proszę o przytoczenie jednej chociaz wypowiedzi w której wymienione przez Ciebie osoby (i ja, ej, czuje sie pominiety ;( ) mówimy, ze AB to zły album. No słucham
Użytkownik acr edytował ten post 01 września 2009 - 16:33
Napisano 01 września 2009 - 17:26
Doznawałem kiedyś AB, a potem przestałem
Każdy musi dojrzeć, gusta się zmieniają na przestrzeni czasu, mam na to nawet taki mały dowód:
1. Achtung Baby
2. The Joshua Tree
3. The Unforgettable Fire
4. War
5. How To Dismantle An Atomic Bomb
6. All That You Can't Leave Behind
7. Pop
8. Zooropa
9. October
10. Boy
11. Rattle And Hum
tak mi się przynajmniej wydaje, ale pewnie nie da się tego tak łatwo uporządkować
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 01 września 2009 - 17:30
To może swój ranking przy okazji zapodam? Tak na złość sobie w tej dyskusji, czysto ulubionych, tak czysto emocjonalnie, bez silenia się na lepszy/gorszy, bardziej/mniej przełomowy, znaczacy, nie znaczący, bla bla bla, po prostu czego ostatnio chce słuchać, co mnie JARA.
1. The Joshua Tree
top 3 songs:
1. One Tree Hill
2. Running To Stand Still
3. Mothers Of The Disappeared
2. The Unforgettable Fire
top 3:
1. A Sort Of Homecoming
2. Promenade
3. Bad
3. All That You Can't Leave Behind
top 3:
1. When I Look At The World
2. New York
3. Kite
4. Pop
top 3:
1. Wake Up Dead Man
2. If God Will Send His Angels
3. Last Night On Earth
5. October
top 3:
1. Gloria
2. Tomorrow
3. Is That All?
6. No Line On The Horizon
top 3:
1. Magnificent
2. Cedars Of Lebanon
3. No Line On The Horizon
7. Boy
top 3:
1. Shadows And Tall Trees
2. Another Time, Another Place
3. Stories For Boys
8. War
top 3:
1. Drowning Man
2. Seconds
3. Surrender
9. Achtung Baby (a jednak )
top 3:
1. Love is Blindness
2. Who's Gonna Ride Your Wild Horses
3. eee.. ciężko, bo sie skończyły kawałki dziesiątkowe. no własnie, o tym mówiłem.. niech będzie.. mocarne Zoo Station, o!
10. Zooropa
top 3:
1. The Wanderer
2. Zooropa
3. Lemon - też już ponizej 'granicy dziesiątki'
11. Rattle & Hum
top 3:
1. Heartland
2. Angel of Harlem - i tu granica juz na drugim kawałku złamana.
3. Helter Skelter
12. How To Dismantle Red Zone
top 3:
1. One Step Closer - sliczne i chwytające, ale.. to nie to. ju noł.
2. Yahweh
3. Miracle Drug
Napisano 01 września 2009 - 17:32
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych