Lights Of Home w wersji smyczkowej - to było najwyraźniej tak oczywiste, że nawet U2logic nie dała rady. Ale odbiła to sobie na BDay - zostawili intro z JT17, ale bridge znowu jest stary, zamiast tego genialnego disco z JT17. Miałem wprawdzie tylko minimalną nadzieję na to że to przetrwa, ale i tak jestem zawiedziony. Dobrze wypadły Elevation i Desire w tych quasi-zremiksowanych (bo to jednak nie były czyste remiksy) wersjach. Warto też zauważyć, że trochę zmienili Iris - jest zdaje się skrócone o kilka wejść refrenów i nieco poprzestawiane, ale mogło mi się coś w nocy pomieszać Podobnie zdawało mi się że Raised By Wolves miało obniżoną tonację. To tyle co pamiętam z nocy, jak obejrzę całość na trzeźwo to pogadamy
2018-05-02 - Tulsa, Oklahoma, BOK Center
Napisano 03 maja 2018 - 08:18
Napisano 03 maja 2018 - 08:41
Napisano 03 maja 2018 - 08:43
Jestem trochę rozczarowany set listą , z ostatniej płyty nie zagrali żadnej ze swych perełek, na które liczyłem ,a mianowicie : Red Flag Day , Summer Of Love ,, The Little Things That Give You Away, ten ostatni w wersji live może być całkiem niezły. Niestety ale Lights Of Home i American Soul, jak dla mnie 2 najsłabsze utwory z płyty.Blackout jeszcze jakoś przełknę No i nie było Where The Streets Have No Name Ale to początek dopiero , zobaczymy co będzie dalej
Napisano 03 maja 2018 - 09:10
W sumie było 8 kawałków z SOE, czyli tyle samo, ile było kawałków z SOI podczas opening night I+E - i jest to nawet więcej, niż wynosił standard w XXI (7 numerów z nowych płyt na koncertach otwierających 360 i Vertigo Tour, tylko 6 na otwarciu Elevation Tour). Różnica jednak polega na tym, że na SOE jest aż 13 numerów, więc nie było aż pięciu - i na razie tylko na jeden jest widoczna szansa w przyszłości (intensywnie ćwiczony Showman, który być może pojawi się już w St. Louis). Zwłaszcza brak Little Things jest bolesny, dla mnie pasowałby idealnie np. zamiast One. Podejrzewam, że może wrócić w Europie (mogli uznać że Amerykanie już to słyszeli). Z RFD i SOL jest pewnie ten problem, że dotyczą one bardzo konkretnego tematu uchodźców i chyba nie mieli pomysłu na to, jak je wpasować do narracji.
A poza tym ten set jest niestety chyba twardszy niż na I+E. Można się spodziewać rotacji w miejscu ABOY (niedługo pewnie wróci Gloria), ale część na e-stage wygląda mniej luźno. Elevation jest tym razem częścią narracji. Vertigo będą grać do usranej śmierci i nic ich nie zmusi żeby to wyrzucić. Desire też już nie jest tym, czym było, wersja taneczna z udziałem Shadow Mana itp.
Acrobat ma swoją własną oprawę. JEBTAM jest singlem z nowej płyty, więc muszą to grać. Oczywiście można wymienić na coś Staringa, ale ten kawałek był stałym elementem wszystkich prób. Gdzieś tam zapewne wejdzie Showman - prawdopodobnie za Desire (bo Shadow Man też do tego pasuje) - i to jest wszystko, co można było wyczytać z prób (pomijając wywalenie Acrobat, które zapewne niedługo nastąpi ). Oczywiście, wszystko to da się zmienić, ale nie widać w tym na razie jakiegoś oczywistego luźnego momentu show, w którym można do woli mieszać.
Napisano 03 maja 2018 - 09:15
Larry grał w okularach
Midnight is where the day begins.
Napisano 03 maja 2018 - 09:23
Napisano 03 maja 2018 - 09:25
Gdzie ten Edge gra "Pride"?
Edge i Adam grali na mini wysepkach.
tu dobrze widać: https://www.instagra...ken-by=ssemanek
Midnight is where the day begins.
Napisano 03 maja 2018 - 09:28
Mają też takie fajne kółko
Napisano 03 maja 2018 - 09:30
Eee , te wysepki , zajebisty patencik.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 03 maja 2018 - 09:32
Napisano 03 maja 2018 - 09:40
Cóż to za wersja? .. ktos coś?
https://www.youtube.com/watch?v=k1Hrmx2NYyw
Napisano 03 maja 2018 - 09:48
Dla mnie setlista jest super, powrót SATS, Acrobat, Koniki. Jestem pełen nadziei że będzie to fantastyczna trasa. No i ludzie - 27 utworów (na razie) jak porównamy sobie to z biedą TJT'17 to mamy show na bogato.
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 03 maja 2018 - 09:51
Acro ujdzie, tylko strasznie ujowo ta maska wyszła. A Koniki fajowe? Wstałem dopiero, nie chce mie sie szukac jeszcze
Koniki w kierunku wersji z albumu, a nie tej trochę akustycznej wersji singlowej. Nie najgorzej wyszły
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 03 maja 2018 - 10:38
Na tę chwilę, o ile wiem, brakuje filmików z:
Beautiful Day
Song For Someone
Sunday Bloody Sunday
Raised By Wolves
Vertigo
One
Jak ktoś natrafił - albo sam nakręcił - to dawajcie znać (i linkacze)
Napisano 03 maja 2018 - 10:47
https://www.youtube.com/watch?v=8XgYjvax6wA&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=a-iddimN9HU&feature=youtu.be
Napisano 03 maja 2018 - 10:50
Dzięx!
Napisano 03 maja 2018 - 11:08
Jak zauważa U2gigs, Acrobat był jedynym kawałkiem w Tulsie, który zadebiutował live (aczkolwiek nie ma jednoznacznego dowodu na to, że w trakcie kręcenia klipu w Amsterdamie Blackout choć raz zostało zagrane na żywo, a nie z playbacku), co jest dość osobliwe w przypadku opening nights. Podczas opening night I+E na żywo debiutowały trzy kawałki (Iris, Raised By Wolves, Troubles), a kilka innych po raz pierwszy zagrano w normalnej (tj. nieakustycznej) wersji.
Jest też jeszcze jedna ciekawa statystyka - segmen Innocence sprawia, że aż cztery numery w trakcie tej opening night pochodziły z albumu poprzedzającego ten, który promuje trasa. Jest to najwięcej od czasu Popmartu w Las Vegas. Podczas opening night I+E nie zagrano ani jednego kawałka z NLOTH.
Napisano 03 maja 2018 - 11:36
Ile trwał koncert? Bo setlista dużo dłuższa od JTT ;o
jakoś 20:35-22:55 czyli około 2:20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych