Druga Kopenhaga ;-) 30 Sept
Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie
Napisano 29 stycznia 2018 - 10:21
Napisano 29 stycznia 2018 - 10:57
To teraz tym dziwniej wygląda dziura między Madrytem a Kopenhagą. No ewidentnie tu jedno miasto wycięli...
Madrid <-- 7 dni--> Copenhagen
Milan <-5 dni-> Manchester
Belfast <--- 8 dni ---> Dublin
Coś jeszcze wpadnie.
Napisano 29 stycznia 2018 - 12:18
Madrid <-- 7 dni--> Copenhagen
Belfast <--- 8 dni ---> Dublin
Coś jeszcze wpadnie.
Czyste teoretyzowanie:
Mediolan miał mieć 4 koncerty więc naturalnie "zasypią" tym dziurę do Manchesteru. O ile rzeczywiście je dołożą.
Belfast - Dublin - teoretycznie mogą dodać 3 i 4 Dublin PRZED ogłoszonymi datami i wtedy też dziura zniknie (tym bardziej, że drugi Belfast też pewnie będzie dzień później).
Ale Madryt-Kopenhaga? Tu już nic nowego w planach nie ma... Co mieli dodać do obecnych miast, to już wrzucili.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 29 stycznia 2018 - 12:39
Czyste teoretyzowanie:
Mediolan miał mieć 4 koncerty więc naturalnie "zasypią" tym dziurę do Manchesteru. O ile rzeczywiście je dołożą.
tylko czemu, jeśli rzeczywiście mają w planach dołożyć dwa kolejne Mediolany, nie zrobili tego w piątkowym rzucie? jakby dali wszystkie dostawki za jednym zamachem to można byłoby chociaż coś sensownie poplanować, a tak nie wiadomo..czy czekać na włoskie dostawki czy brać coś innego ;/
Midnight is where the day begins.
Napisano 29 stycznia 2018 - 13:24
Napisano 29 stycznia 2018 - 13:40
i to mi się podoba
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:10
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:11
O tyle istotne, iż jest to nowy termin zakończenia 1st Leg.
Może jeszcze jest szansa na PL.. do września jeszcze daleko.
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:13
tylko czemu, jeśli rzeczywiście mają w planach dołożyć dwa kolejne Mediolany, nie zrobili tego w piątkowym rzucie? jakby dali wszystkie dostawki za jednym zamachem to można byłoby chociaż coś sensownie poplanować, a tak nie wiadomo..czy czekać na włoskie dostawki czy brać coś innego ;/
Trzeci Mediolan 15-go.
feedback mówi, U2 robi
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:22
feedback mówi, U2 robi
MSG, NY nr 3 ogłoszony // 01 lipiec
O tyle istotne, iż jest to nowy termin zakończenia 1st Leg.
Może jeszcze jest szansa na PL.. do września jeszcze daleko.
nie spodziewałam się, że dołożą coś jeszcze do pierwszego legu. a z tą Polską to niezły numer by odwalili.. większość wywali kasę na europejskie koncerty, kody się rozejdą, a tu nagle jeb..3 szołsy nad Wisłą
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:33
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:38
Napisano 29 stycznia 2018 - 14:51
może LiveNation PL zdało sobie sprawę, że zainteresowanie koncertami jest duuuże, i postanowili jednak przycisnąć i drążyć temat... też mam nadzieję, że nie wszystko stracone!
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 29 stycznia 2018 - 15:05
Wspominacie tutaj o sporych przerwach między koncertami - chociażby między Madrytem a Kopenhagą - tj 7 dni.
Zastanawiam się, jakby to miało wyglądać logistycznie, jeśli chodzi o transport sceny itd. Przy takiej odległości nie ma fizycznej możliwosci, zeby koncert odbył sie w Polsce. Jest to odleglosc ok 2700-2800 km, to sa ok 3-4 dni samej jazdy.
Jesli jest 1 scena używana w trasie, przy transporcie ciezarowkami to naprawde marnie to widzę
Chyba, ze szarpneli sie na 2 sceny. Aczkolwiek przy trasie I+E była 1 - przypomne tu o problemach w Sztokholmie (odwolaniu i przeniesieniu koncertu) i transporcie sceny do Berlina. Tu U2-Crew walczył do ostatnich godzin z budową sceny.
p.s. Dla ciekawostki dodam, że pracuje w fimie logistycznej. Przy trasie 360' wieźliśmy elementy sceny (jako podwykonawca) - a dokładniej kable z koncertu z Wiednia do magazynu pod Monachium.
edit.
jeszcze prześledziłem dystanse między koncertami. Przyjmuje się w transporcie, że auto zrobi z 600-700 na dzień. Chyba, że autem jedzie dwóch kierowców, wtedy ciut łatwiej, ale dalej bez cudów.
Berlin -> Kolonia - 1 dzień jazdy.
Kolonia -> Paryz - 1 dzień jazdy
Paryż -> Lizbona (mw 2,5 dnia)
Lizbona -> Madryt - 1 dzień
Madryt -> Kopenhaga - z 3,5 dnia
Kopenhaga -> Kolonia - 1 dzień
hamburg -> Amsterdam - 1 dzień
Amsterdam -> Mediolan - 1,5 dnia
Mediolan -> Mancherster - 2 dni
i tu już Londyn, Belfast to pikuś
Także wynika z tego, że scena jest 1 i nie ma fizycznie możliwości, żeby po Madrycie to przewieźć do PL, zagrać i zawieźć do Kopenhagi.
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:02
@meHau: a widzisz, to wiele wyjaśnia Dobrze mieć kogoś, kto się zna na sprawie na pokładzie
Przy czym jestem zaskoczony, że mieli/mają tylko jedną scenę Przecież samych pająków na 360 było...3? A to chyba była grubsza akcja i koszta.
Ale jeśli rzeczywiście tylko jedna scena, to tak długa przerwa Hiszpania-Dania jest racjonalna w 100%.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:11
meHau.. nie psuj mi dnia..Madrid <-- 7 dni--> Copenhagen
Madryt -> Gliwice 3 dni
Gliwice Show 1
Gliwice Show 2
Gliwice -> Copenhagen 2 dni
= 7 dni
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:14
feedback mówi, U2 robi
Także wynika z tego, że scena jest 1 i nie ma fizycznie możliwości, żeby po Madrycie to przewieźć do PL, zagrać i zawieźć do Kopenhagi.
eeeh @feedback już miałam pisać, żebyś głośniej o tej Polsce mówiła a tu takie zgaszenie sprawy
I can't say where it is
But I know I'm going.
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:27
@meHau: a widzisz, to wiele wyjaśnia Dobrze mieć kogoś, kto się zna na sprawie na pokładzie
Przy czym jestem zaskoczony, że mieli/mają tylko jedną scenę Przecież samych pająków na 360 było...3? A to chyba była grubsza akcja i koszta.
Ale jeśli rzeczywiście tylko jedna scena, to tak długa przerwa Hiszpania-Dania jest racjonalna w 100%.
Aczkolwiek nie siedzę wewnątrz U2-Crew i nie wiem ile tych ciężarówek i jakich kierowców mają na pokładzie to moje takie zawodowe obserwacje.
Ale jeśli każdą ciężarówkę prowadzi 1 kierowca, to może w ciągu 1 dnia najprościej pisząc - 10 h przejechać (2 razy w tygodniu), a normalnie 9 h. I przerwa min. 9 h. Czyli na dzień max 600-700 km. A szybciej jak średnia 70 km/h na autostradzie z korkami nie pojedzie
Także przy odległości 2700-2800 do Gliwic/Krakowa musiałby zdarzyć się cud, żeby to dowieźć.Albo transport... lotniczy haha bądźmy jednak realistami...
A sceny przy 360' były chyba 3, ale tu czas budowania sceny wynosił 4 dni wiec przy 1 scenie to by trasa się rozwlekła jak Moda na sukces
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:39
No nie żartuj..
Ja wiem, że to są trucki, a nie osobowe ale i tak.. wydaje mi się, że zawodowcy spokojnie osiągną 90 km/h
Z Brukseli do Wawy mi wyszła średnia 113, a wcale nie cisnołem.. tankowałem, odpoczywałem, jadłem.. etc - co oczywiście zaniża średnią.
Napisano 29 stycznia 2018 - 16:55
Nie można jednak porównać auta osobowego z ciężarówką, która wiezie kilka/kilkanaście ton plus korki, wypadki. Co innego jest przewieźć scenę z Berlina do Kolonii - 550-600 km - przy codziennych korkach na Garbsenie, i na Zagłebiu. Auto na następny dzień jest na miejscu. A co innego 2700 km - przez góry, Pireneje, Alpy:(
I dużo ograniczają taką jazdę przepisy.. Czyli najprościej 4,5 h jazdy + 45 minut przerwy + 4,5 h jazdy + 45 min pauza + 1 h (2 razy w tygodniu).. i znów pauza min. 9 h... 3 razy w tygodniu. Albo normalna 11 h.
i to trzeba sie zmieścić w 13 albo 15 godzinnym czasie pracy. czyli zaczyna kierowca jazdę np. o 8:00 to do 8:00 następnego dnia musi zrobić te 9 albo 11 godzin pauzy.
Nawet przyjmując 90 km/ h - to dziennie zrobi się z 800 km - dalej bardzo mało przy 2700 km.
Przy takiej odległości musiałoby być rozegrane to mistrzowsku bez marginesu na jakikolwiek błąd.
Może U2 dysponować tutaj jednak zapleczem technicznym o którym nie wiem albo ich przepisy dot. czasu pracy kierowców nie obowiązują.
Aczkolwiek dopóki nadzieja się tli...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych