Dzięki wielkie
You’re The Best Thing About Me - 1st single from 'Songs Of Experience'
Napisano 06 września 2017 - 18:59
Days off are great...
"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego" John Frusciante
Napisano 06 września 2017 - 19:32
Własnie dostałem maila: U Fallona zagrają pierwszy raz Best Thing live
Napisano 06 września 2017 - 19:37
Wiadomo to od wczoraj.
Napisano 06 września 2017 - 20:02
Powiem tak singiel nie zrobił na mnie wrażenia utworek w stylu popowej papki. Bez pomysłu.
Napisano 06 września 2017 - 20:09
Napisano 06 września 2017 - 20:10
Nowa piosenka U2 jest już w propozycjach do Poplisty: http://www.rmf.fm/au/?a=poplista#
Napisano 06 września 2017 - 20:21
Dopiero co miałem okazję odsłuchać i zobaczyć Lyric Video, ale powiem, że jest nieźle. Z utęsknieniem czekałem na jakiś mocniejszy utwór na kolejnych płytach. Dostaliśmy Blackout, ale powiem wam, że po kilku dniach Blackout < You’re The Best Thing About Me.
Brzmi to wszystko, jak połączenie Crazy, Invisible, I Believe In Father Christmas i Miracle Drug. Trochę ten refren się gryzie, ale w radio może być ok.
Sci-Fi Soul Mix też może być, coś jakby alternatywna wersja.
Wiadomo trochę to wszystko przekombinowane. Widać, że wzięli jakiegoś producenta, który zrobił im z tego utwór na te czasy, ale gitarka Edga w tle już swojska, a partia, którą śpiewa to super niespodzianka. Tak przy okazji chciałbym jeszcze w życiu usłyszeć na albumie U2 utwór w którym The Edge ma główną partię wokalną.
A co do plotek, że to ostatni album i ostatnia trasa, to niech nawet nie żartują. Prędzej widziałbym to jako niezły haczyk do sprzedaży biletów. A coś z tym zakończeniem współpracy z LN to nie wierzę, nie puszczą tak łatwo kury znoszącej złote (a bynajmniej srebrne) jajka.
Tu okładka z U2.com w Hi-Res: http://cdn.u2.com/rm...3000-x-3000.jpg
Napisano 06 września 2017 - 20:31
See through in the sunlight
Napisano 06 września 2017 - 20:36
Ta sama półka co b-side'y z walizki - Always, Summer rain. Nie nagrają drugiego With or without you. Wiadomo. Ale Ordinary Love czy Iris, Fez to przynajmniej były przebłyski znakomitego poziomu. Dla mnie kolejna gorzka pigułka z ich dyskografii. Jak Window in the skies, nowe Mercy i kilka innych.
Nie wiem tylko czemu wielu z Was przejmuje się czy jest to radiowy przebój. Jakby przebojowość była ważniejsza od jakości. Every breaking wave nie było żadnym hitem a kawałkiem jest wspaniałym.
Napisano 06 września 2017 - 20:42
Nie wiem tylko czemu wielu z Was przejmuje się czy jest to radiowy przebój.
Bo to first single. O jakości porozmawiamy jak ukaże się album.
Napisano 06 września 2017 - 20:49
A ja powiem że po dwóch kraftach i bezmięsnym burgerze zapętlone YTBTAM na słuchawkach brzmi jak bardzo przyzwoity pierwszy singiel, sure, jakby zatrzymany w pół drogi do bycia przebojem (może wystarczy, cholera wie?), ale brzmi spójnie, zapada w pamięć - i nie mam wiele większych wymagań.
SOE zaczyna ciekawie wyglądać - 3 kawałki potwierdzone, każdy z nich zupełnie w inną stronę, to już pozwala się nastawiać troszkę pozytywniej do tego projektu.
When the lights go out
And you throw yourself about in the darkness where you learn to see
---
24/09/2015//Berlin
12/07/2017//Berlin
31/08/2018//Berlin
29/09/2018//Kopenhaga
10/11/2018//Dublin
13/12/2023//Las Vegas
Napisano 06 września 2017 - 20:56
Napisano 06 września 2017 - 21:01
Midnight is where the day begins.
Napisano 06 września 2017 - 21:04
Btw ten remiks JEBTAM jest świetny, może trochę gorszy od radiowego, ale bardziej chilloutowy
Days off are great...
"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego" John Frusciante
Napisano 06 września 2017 - 21:12
Napisano 06 września 2017 - 21:18
U2 kocham za perełki na płytach, które w radiu lecą grubo po północy (o ile w ogóle).
Na singiel może być. Wpada w ucho. Doopy nie urywa, ale może mi się spodoba zanim zacznę hejtować (bo to singiel)
Napisano 06 września 2017 - 21:21
Ale tłumaczenie, że nie podoba się, ale jest do czego wracać, to nijak pasuje do oceny. Skoro padło stwierdzenie, że nie oczekuję się drugiego Zoo Station i Streetsów, to właśnie Best Thing najbardziej wpisuje się w brak tego oczekiwania i spełnia swoją rolę.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 06 września 2017 - 21:26
Nie wiem tylko czemu wielu z Was przejmuje się czy jest to radiowy przebój
Np. dlatego, że wiemy, że oni się przejmują. I niektórzy np. sądzą że gdyby wreszcie mieli znowu jakiś nr 1, który by leciał w kółko po wszystkich tv muzycznych, to wtedy by sobie powiedzieli:"ok, jesteśmy nadal relevant i jeszcze możemy, no to teraz można wyluzować i nagrać dla odmiany coś ambitnego":p
Poza tym, zrobić przebój to też sztuka. Bynajmniej nie łatwiejsza od zrobienia czegoś ambitnego, a może i trudniejsza. Oczywiście często decyduje tu przypadek, ale w tym rzecz właśnie, żeby ten przypadek wydymać.
No i umówmy się - U2 to nie są jacyś dodekafoniści. To jest zespół stadionowy i takim był jeszcze zanim miał jakikolwiek przebój, wystarczy poczytać wywiady. U2 to zespół który powinien nagrywać hity bo to jest właśnie jego naturalna działka. Oczywiście powinien umieszczać na albumach jakieś acrobaty albo robić na boku jakieś passengersy, ale co do zasady naturalnym stanem tego zespołu jest singiel na topach list, następnie odśpiewywany na wypełnionych stadionach. Od dłuższego czasu coś się w tym względzie zacina. To coś, co wyraźnie ciąży temu zespołowi i chyba blokuje go przed rozwinięciem skrzydeł, także w jakimś ewentualnym ambitniejszym kierunku. A nawet może skłania Bono do myślenia o końcu kariery. Każdy by chciał zejść ze sceny niepokonanym.
Napisano 06 września 2017 - 21:34
Tak sobie słucham, w sumie ja nie wiem o co chodzi że słabe. Nie dość że ma cholernie wkręcającą melodię i zwrotek i refrenu (a rano w samochodzie do pracy to chwyci a nie analiza progresji akordowych i warstw perkusji) to to najbardziej pure U2-rockowy kawałek od dawna. Największa zawartość U2 w U2 od nie wiem kiedy, innymi słowy. Po jednej nutce się wie kto to gra. Dobry singiel.
Also tagged with one or more of these keywords: You’re The Best Thing, Songs Of Experience, single
Experience + Innocence Tour 2018 →
Tour News, bilety, giełda biletowa etc. →
Songs of Experience Promo TourStarted by Eva , 24 paź 2017 Songs of Experience |
|
|
||
Nowe wydawnictwa: Songs of Innocence / Songs Of Experience →
Wszystko na temat Songs of Innocence / Songs Of Experience / Ordinary Love / Invisible →
Poll
Jak oceniasz The Blackout?Started by depe , 30 sie 2017 new u2 song, lead song and 1 more... |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych