Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koncerty

3322 replies to this topic

#641 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:23

Jak dla mnie policjanci to zbijacze kasy. Zgraja dziadków,która się zebrała żeby zarobić. Grają fajne,but it's only for money ;)
Natomiast Mrówek Metallici można nie lubić,lecz przyznać trzeba,że oni dla kasy nie robią tournee. Wydają jakieś płyty,są na rynku więc myśle,że za to ich warto nagrodzić i zasilić ich sakiewkę.

No dobra, ale police to jest zespół który trzeba zobaczy, i na ktory niektorzy czekali z 20 lat.
Mowie ci, warto.

A mnie po prostu metallica sie nie podoba, a nawet smieszy jesli chodzi o niektore sprawy ;p

#642 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:27

Jak dla mnie policjanci to zbijacze kasy. Zgraja dziadków,która się zebrała żeby zarobić. Grają fajne,but it's only for money

Jestem fanem muzyki. Interesuje mnie to, czy grają fajnie. Jeśli grają fajnie, nie interesuje mnie, ile na tym zarobią. Oczywiście, że ta trasa jest dla kasy - tylko CO Z TEGO ?? Metallica to zespół jednak słabszy od The Police - moim zdaniem chyba lepiej zobaczyć lepszy koncert niż gorszy ?
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#643 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:29

Bo środki z koncertu na stadionie, to pójdą na cele charytatywne :blink:

Nie o to mi chodziło,ale spox :)
Chodzi o to,że w ich przypadku kasa nie jest głównym przesłaniem ich tournee. Natomiast The Police proszę-Greatest Hits(nie wiadomo które to już) i trasa koncertowa-poprostu dziadki chcą zagrać every breath you take, roxanne i zwinąć się tyle... Natomiast Metallica coś nagrywa,coś wydaję. Jak to powiedział mój wujek-jak Metallica gra lekko,wszyscy grają lekko,gdy grają mocniej,to wszyscy grają mocniej :)
Dołączona grafika

#644 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:30

no ale metallica skonczyła się na Kill Em' All czy cos

#645 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:33

no ale metallica skonczyła się na Kill Em' All czy cos

i znów gównoprawda. Metallica skończyła się na Load. albo na Czarnym Albumie

Lepiej zapytaj kiedy skończyło się RHCP B)

edit: "skonczyła" w sensie Load lub Black było ostatnim dobrym i naprawde trashowym (?) albumem

#646 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

jak Metallica gra lekko,wszyscy grają lekko,gdy grają mocniej,to wszyscy grają mocniej

Hehe, podobieństwo fanów Metalliki do fanów Pink Floyd.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#647 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Jestem fanem muzyki. Interesuje mnie to, czy grają fajnie. Jeśli grają fajnie, nie interesuje mnie, ile na tym zarobią. Oczywiście, że ta trasa jest dla kasy - tylko CO Z TEGO ?? Metallica to zespół jednak słabszy od The Police - moim zdaniem chyba lepiej zobaczyć lepszy koncert niż gorszy ?

Lepszy być może,ale Twoim zdaniem,nie moim. Zresztą namietnie czytasz TR więc jeśli masz numer z najlepszymi dvd,to sam wiesz,że Metallica show potrafi zrobić. Ja osobiście wole dać zarobić tym,którzy mają jakiś szacunek do fanów i nagrywają,a nie wyciągają ręce w kierunku sympatyków gdy mamony brak jak jest w przypadku The Police
Dołączona grafika

#648 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:36

Zresztą namietnie czytasz TR więc jeśli masz numer z najlepszymi dvd,to sam wiesz,że Metallica show potrafi zrobić.

No ale takiego show to już raczej nie robią.

Ja osobiście wole dać zarobić tym,którzy mają jakiś szacunek do fanów i nagrywają,a nie wyciągają ręce w kierunku sympatyków gdy mamony brak jak jest w przypadku The Police

A ja wolę obejrzeć rewelacyjny koncert jednego z najlepszych zespołów wszechczasów. Sting to zresztą śpi na pieniądzach..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#649 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:37

Lepiej zapytaj kiedy skończyło się RHCP B)

nie znam;)

#650 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:38

No ale takiego show to już raczej nie robią.
A ja wolę obejrzeć rewelacyjny koncert jednego z najlepszych zespołów wszechczasów. Sting to zresztą śpi na pieniądzach..

Czy taki rewelacyjny...To się przekonamy. Koncert żeby zaliczyć do udanych musi emanować duchem ze sceny. Powiedz czy ktoś kto przyjechał zbijać kaskę będzie tym duchem emanował...
Dołączona grafika

#651 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:40

Powiedz czy ktoś kto przyjechał zbijać kaskę będzie tym duchem emanował...

Wolę The Police nie emanujących duchem, niż uduchowioną Metallikę wykonującą z niebywałym wzruszeniem te swoje głupiutkie piosnki w rodzaju Fade To Black ( nie mówię, że wszystkie sa głupie ).
And die behind the wheel

Tak uważam.

#652 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:41

Czy taki rewelacyjny...To się przekonamy. Koncert żeby zaliczyć do udanych musi emanować duchem ze sceny. Powiedz czy ktoś kto przyjechał zbijać kaskę będzie tym duchem emanował...

Boze tak naprawde 95% artystów zbija kase, ale co z tego skoro połowa z nich to geniusze ?

#653 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:43

Boze tak naprawde 95% artystów zbija kase, ale co z tego skoro połowa z nich to geniusze ?

Bez przesady w The Police czy nawet w Metallice nie ma żadnego geniuszu. Mówienie o new wave'wowej sieczce jako o geniuszu zakrawa na śmieszność,geniusz to Jimi Hendrix czy Miles Davis,ale nie Sting i jego banda...
Dołączona grafika

#654 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:46

The Police to jak najbardziej geniusz. Pierwsza 10 najlepszych zespołów rockowych wszechczasów. Mówienie o The Police jako o " new wave'owej sieczce ", jakby to było jakieś Human League, zakrawa na śmieszność.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#655 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:48

Bez przesady w The Police czy nawet w Metallice nie ma żadnego geniuszu. Mówienie o new wave'wowej sieczce jako o geniuszu zakrawa na śmieszność,geniusz to Jimi Hendrix czy Miles Davis,ale nie Sting i jego banda...

oczywiscie ze w polysach jest geniusz.
Jeśli już tak bardzo chcesz sypać nazwiskami to zacznij od Django Reinhardta ;)

#656 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 22:55

The Police to jak najbardziej geniusz. Pierwsza 10 najlepszych zespołów rockowych wszechczasów. Mówienie o The Police jako o " new wave'owej sieczce ", jakby to było jakieś Human League, zakrawa na śmieszność.

To jest Twoje zdanie. Ja nic genialnego w nich nie widze. Potwierdze,że dla mnie to sieczka. Której od czasu do czasu można posłuchać. Genialne to jest U2 czy Pink Floyd,a The Police niczego wielkiego w muzyce nie osiągneli. Sam Sting owszem,ale Police to zespół jak dla mnie dobry,ale niczym nie wyróżniający się spośród wielu zespołów lat 80.
Dołączona grafika

#657 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 22:57

To jest Twoje zdanie. Ja nic genialnego w nich nie widze. Potwierdze,że dla mnie to sieczka. Której od czasu do czasu można posłuchać. Genialne to jest U2 czy Pink Floyd,a The Police niczego wielkiego w muzyce nie osiągneli. Sam Sting owszem,ale Police to zespół jak dla mnie dobry,ale niczym nie wyróżniający się spośród wielu zespołów lat 80.

No tak, pink floydzi są genialni bo nagrali 30 albumów wiecej, i mieli wiecej czasu aby sie wyroznic sposrod wielu zespołow lat 80 i nie tylko.

#658 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 23:00

No tak, pink floydzi są genialni bo nagrali 30 albumów wiecej, i mieli wiecej czasu aby sie wyroznic sposrod wielu zespołow lat 80 i nie tylko.

Taka ocena jest nietrafna i krzywdząca. Floydzi to legenda,ducha tej muzyki się czuję,o niej się wciąż mówi,a The Police? Kto o tym wspomina. Dopiero przy okazji tej trasy odżyli...Tak tylko Sting,Sting i Sting,który solowo naprawdę zrobił wiele genialnych rzeczy,a pozatym,to co?!
Dołączona grafika

#659 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 lutego 2008 - 23:01

a The Police niczego wielkiego w muzyce nie osiągneli

Owszem, osiągnęli. Po pierwsze: Outlandos d' Amour. Po drugie: Reggatta De Blanc. Po trzecie: Zenyatta Mondatta. Po czwarte: Ghost In The Machine. Po Piąte: Synchronicity. KAŻDA płyta The Police to arcydzieło.

Sam Sting owszem

Dobre. I śmieszne zarazem. Wynoszenie solowego Stinga nad dokonania The Police.. hehe. Nie żebym nie lubił, ale sorry.

ale niczym nie wyróżniający się spośród wielu zespołów lat 80.

Nic podobnego. Nikt nie grał tak jak The Police, kiedy zaczynali. A jeżeli ktoś grał tak później, to dlatego, że z nich zżynał.

The Police? Kto o tym wspomina. Dopiero przy okazji tej trasy odżyli...Tak tylko Sting,Sting i Sting,który solowo naprawdę zrobił wiele genialnych rzeczy,a pozatym,to co?!

Znów muszę powiedzieć coś, czego mówić nienawidzę, ale cóż - niestety stary, ale nie wiesz o czym piszesz.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#660 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 11 lutego 2008 - 23:04

Kto o tym wspomina.

Mój ojciec

Dopiero przy okazji tej trasy odżyli...Tak tylko Sting,Sting i Sting,który solowo naprawdę zrobił wiele genialnych rzeczy,a pozatym,to co?!

No nie rozśmieszaj mnie, jak mozna uwazac solo stinga za genialnego, nie dostrzegajac przy tym albumów The Police?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych