Setlisty mówią same za siebie...
Zespół dokładnie pokazał Nam gdzie ma POP... (czytaj: w dupie! i nie pisz mi, że nie pasowało Im do koncepcji, czy coś..)
Myślę, że nie ma co wyciągać tak daleko idących wniosków z braku kawałków z Popa na Vertigo Tour. Na Elevatin Tour płyta była bardzo licznie reprezentowana. Nie dziwi mnie, że na VT Pop ustąpił miejsca chociażby uworom z Boya. zobaczymy jak będzie na kolejnej trasie. Na ostatnich trasach zespół pokazuje, że ma gdzieś również TUF - stałe miejsce w setliście ma przecież jedynie Pride a sporadycznie pojawia się Bad.
Ach te emocje...
Emocje są najważniejsze.
Po prostu... Experyment.. nawet ciekawy, ale w sumie do dupy.. co pokazała sprzedaż POPa na całym Świecie (w liczbach: porównywalna do debiutanckiego BOYa [!!!]) i trasa POPSzmat, - bilety na większość koncertów można było dostać na 5 min. przed showem, w kasach, a i tak stadiony (w większości) świeciły pustkami!
Wystarczy popatrzeć na video-bootlegi.
Ekstra argumenty. Nie pozostaje nic innego jak tylko przeprosić się z Rubikiem i Ich Troje - mają oni przecież fenomenalne wyniki sprzedaży swoich płyt. A to jak wynika z Twojego postu świadczy to o jakości tych płyt.