Może naiwne pytanie, ale lepiej zadać: czy jakbym przedłużył teraz subskrypcję o kolejny rok za 40$, wykorzystując już kod, to dostanę nowy? Jeśli pojawiło się już takie pytanie to sorki, przejrzałem parę stron, ale całego działu nie ogarnę ;P
Pytanie pełne nadziei i ją tą nadzieję rozumiem - ale przedłużenie subskrypcji nie daje kolejnego kodu, bo kod do konta przypisany jest jeden!
W ustawieniach mam opcje "renew subscription" czy jak ją odnowie/wykupie na 2014/2015, to dostane nowe kody?. A jeśli nie to jak ja mam to technicznie zrobić żeby wykupić nową subskrypcje?. Piszecie, że nie można otworzyć drugiego konta i opłacić tą samą kartą, czyli co ja mam zrobić żeby uzyskać kody?. Otworzyć nowe konto i opłacić z karty kogoś innego?. Na u2.com jest też opcja gift...czy w takim razie mogę ten gift wykupić sama sobie ?. Potrzebuje tych kodów, bo normalne kupowanie nie jest na moje nerwy.
Nie sądzę, żeby U2.com chciało tak utrudniać komuś życie. W końcu nie chce nikomu nic ukraść tylko elegancko za wszystko zapłacić . Przecież to jest dla nich dodatkowy zysk.
Eva nie spłycajmy tego tematu do dyskusji o pieniądzach. Nabycie subskrypcji U2.com nie jest transakcją na płaszczyźnie - ja wam daję pieniądzę a wy dajecie mi dzban pełen biletów - a jedynie dodatkową gratyfikacją dla największych fanów w postaci szansy na nabycie do dwóch biletów na koncerty nadchodzącej trasy. Oddania tego co należne tym najzagorzalszym fanom. I dodajmy, że jako dodatek do SUBA, który sam w sobie jest ciekawy bo zawsze zawiera ciekawy prezent, czasami materiały audio. Różne inne niespodzianki. Tym bardziej U2 dając taką możliwość, nie chcą utrudniać nikomu życia. Utrudniamy sobie sami przez takie kombinowanie.
To pewne?
Nie można mieć dwóch kont opłaconych jedną kartą?
Zgadza się! Najnowsze informację - Ticketmaster kasuję twierdząc, że w presale można nabyć dwa bilety na konto/adres - jakkolwiek!
Ticketmaster:
Thanks for reaching out to us. We are happy to assist you. We apologize for any confusion. This event for U2, has restricted the limit of tickets to two per household per event. Again, we apologize for any inconvenience. If you need anything else, just reply to this email or click Help on Ticketmaster.com!
Got a minute? Tell us how we're doing.
Sincerely,
Denise
Ticketmaster Fan Support
World Class Service - Every Customer, Every Day!
dołączam do pytania o wykorzystane i niewykorzystane kody. bo na ludzki rozum skoro można kod wykorzystać na dwa koncerty. to jak się wykorzysta tylko na jeden (czytaj berlin) a w międzyczasie dojdzie dublin, nie traci on swojej ważności? powiem wam. że nie pamiętam aby taki hardkor był z biletami gdziekolwiek. człowiek się chwyta każdej deski ratunku:D
Niewykorzystane kody działają dalej! Nie skorzystaliśmy z kodu on dalej zachowuję swoje właściwości umożliwiając nam zakup 2 biletów w przedsprzedaży!
Mając wykupioną subskrypcję, mogę przy sprzedaży od razu wejść na eventim.de czy muszę wchodzić przez link z u2.com? Gdzie pojawi się miejsce na wpisanie kodu? Wolę się upewnić, żeby nic mnie w czwartek nie zaskoczyło (bo przedsprzedaż dla innocence rusza w czwartek o 10, nie?).
Przez U2.com najłatwiej, bez spiny - I tak te linki prowadzą do Eventimu/Ticketmastera
! Miejsca na kod nie przeoczysz bo nie przejdziesz dalej!
Wykupiłem subskrypcje i mam zamiar kupic Berlin 28.09.15, interesują mnie trybuny, jaką formę dostarczenia biletu najlepiej wybrac? Nie widzialem na eventimie, aby była możliwość wysłania biletu mailem w PDF, zastanawiam się nad opcją z telefonem ale mam co do tego wątpliwości:/
Opcje na eventimie - Telefon/Mail/Kurier - Wszystko zależy od tego czym się kierujesz - chcesz komuś sprawić miłą niespodziankę w okresie przedświątecznym. Jaka dostawa będzie dla Ciebie najlepsza? Wybierasz dostawę poczta/kurier z zapakowaniem w świąteczny pakunek za 30 Euro. Wszystko jest wzgledne. Dla mnie najważniejszym czynnikiem determinującym powinna być jednak cena. Dostarczenie telefoniczne biletu to 2.50 Euro. Mając do wyboru wydać na coś 30 Euro a 2.50 to chyba decyzja prosta. Ale jeśli ktoś nie narzeka na brak pieniędzy.
Zastanawiam się jaką przyjąć dalszą strategię i w związku z tym mam dwa pytania :
kiedy odnawiają się kody do pre-sale - w momencie przedłużenia subskrypcji czy co roku (1 stycznia?) dla aktywnych subskrypcji?
jak sądzicie kiedy ogłoszą koncerty w Dublinie w grudniu 2015?
Kody odnowią się jak zespół ogłosi następną część trasy. Dublin wedle informacji z Irlandzkich gazet ogłoszą wkrótce.
jeśli tak które anulowano? brano pod uwagę czas/chronologię zakupu ?
Brano pod uwagę czas zawarcia transakcji, usuwając te bilety ponad ilość dwóch sztuk.
Obawiam się, że w wypadku biletu SMS to ubezpieczenie nie było dostępne do wyboru, sam szukałem i nie znalazłem.
Było, było na Eventimie - przed polami z wyborem płatności na Ticketmasterze również.
1. Czy z opcji wydrukuj bilet w pdf można korzystać wiele razy?
2. Jesli ktoś wybrał opcję poprzez wysłanie sms - czy przy opcji 'wyslij ponownie sms' można zmienić model telefonu? A jak zmienie model a przesle sobie sms-a czy to moze być juz jakiś problem?
3. Jak wyglądała sprawa z pulą biletów dla subskrybentów iNNOCENCe, którzy mogą kupować na drugi dzień pre-sale - czy zostały "ochłapy" po tym co wykupili eXPERIENCE pierwszego dnia? Mam głównie na myśli płyte w Berlinie, czy była jeszcze dostępna w pre-sale
1. Można
2. Oczywiście, że można! Przecież te rozwiązania są dla ludzi! User-friendly
3. Była presale, grupa Experience nie wykupi całej hali dla siebie A swoją drogą jakby wykupiła wyobrażacie sobie taki show
Z maila od u2.com, który przed chwilą otrzymałem wynika, że sprzedaż dla pre-sale'wców rusza jutro o 10:00 bez rozdziałki na expierence i innocence.
Zaraz uaktualnie FAQ -
Przedsprzedaż rusza -
Środa 10 Grudnia - 10 czasu lokalnego - Grupa eXPERIENCE
Czwartek 11 Grudnia - 10 czasu lokalnego - Grupa iNNOCENCE
Piątek 12 Grudnia - 12 w Południe - Koniec Przedsprzedaży
Poniedziałek 15 Grudnia - SPRZEDAŻ PUBLICZNA
,Na jakiej stronie sprzedawane są bilety w pre-sale? Koledzy wyżej podają za oficjalna stroną że od jutra, a na Eventim.de jest napisane coś takiego:
"Bereits von Donnerstag, den 11.12., 15 Uhr, bis Freitag, den 12.12., 12 Uhr, bieten U2 ihren Fans jedoch die Möglichkeit, die begehrten Tickets inklusive Fanclub-Mitgliedschaft zu kaufen. "
Dopiero od Czwartku od godz 15.00? Nijak ma się to do tego co jest na u2.com
Kieruj się podanymi powyżej jak i w pierwszym poście tego tematu - datami. Odpowiednie linki presale znajdziesz na u2.com/tour jak tylko ruszy przedsprzedaż.