If You Wear That Velvet Dress
Posted 24 listopada 2014 - 11:41
Posted 24 listopada 2014 - 13:36
If God Will Send His Angels
Posted 24 listopada 2014 - 14:48
U mnie również Achtung na 1 , POP się plasuję na 4. Nie na 3 , tylko ze względu na miłość do Zooropy
Brońmy Mofo ile wlezie , naprawdę zasługuję na wysokie miejsce jako najbardziej udany eksperyment na płycie.
No i po wyrzuceniu Gone ( które wyrzucało się z żalem ) zaczynają się schody , Aniołków nie jestem w stanie wywalić , bo pomimo jak acr wspominał , małych niedociągnięć producenckich , absolutnie uwielbiam tą piosenkę i źle bym się czuł głosując na nią. Sukienka z kolei ma niesamowity klimat , który trochę utraciła w wersji live. Zostaje więc :
Staring At The Sun
Która jest bardzo w porządku , ale chyba bardziej lubię wersję akustyczną.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 24 listopada 2014 - 15:35
Mofo, co ten syf tu jeszcze robi A DYFL (jeden z czterech utworów z tej płyty, które w ogóle da się słuchać) odpadło...
Posted 24 listopada 2014 - 15:44
Mofo, co ten syf tu jeszcze robi
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 24 listopada 2014 - 15:58
Staring at the sun
Postuluję stworzenie jakiegoś Frontu Obrony Mofo. Tak bardzo się namęczyliśmy w dogrywce, ja sam miałem duże dylematy, więc szkoda by było tak po prostu pozwolić odejść tej świetnej piosence. A Staring? Pomyślcie tylko, jesteście jak Paul McGuinness, który w U2oU2 tak powiadał o tym utworze:
Ładna piosenka, ale tylko tyle. Na albumie, na którym tyle się dzieje, zostaje zgwałconych tyle dogmatów U2, tyle walczy się z samym "god-shape hole" i tak dalej, i tym podobne... To zdecydowanie za mało. Głosujcie!
pomysł godny zaaprobowania, myślę, że można pójść w tę stronę jak najbardziej.
+dygresja: jakoś nie widzę, żeby forumowicze nie doceniali wielkości Popu, tak samo nie widzę, żeby AB było tutaj kochane. Kto stawia Achtunga na pierwszym miejscu, oprócz mnie i stokrotki? Pamiętam też survivor albumów i finał, AB vs TJT. TJT dostało chyba tylko 3 głosy, AB ponad 10, poza tym w tym samym wątku czytałam sporo krytycznych opinii na jej temat. Na temat Popu jakoś było ich mniej, wydaje mi się, że Pop jest tutaj od dawna o wiele bardziej lubiany niż AB.
hm, a mnie się wydaje, że Pop ma podobną liczbę osób ceniących wielce jak i tych, którzy plasują go nisko, tylko Ci pierwsi więcej o tym mówią i uzasadniają. podobna sytuacja jest z Achtungiem, tylko w drugą stronę, powszechna opinia jest taka, że to znakomita płyta, więc niby niekonieczne wydaje się tłumaczenie 'dlaczego'; dopiero jak ktoś ocenia ją tak sobie/słabo, to zaczyna się dyskusja.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 24 listopada 2014 - 16:09
Mofo, co ten syf tu jeszcze robi A DYFL (jeden z czterech utworów z tej płyty, które w ogóle da się słuchać) odpadło...
Co jak co ale takie opinie to mi łamią serduszko o którejkolwiek płycie czy utworze U2 by nie były.
Dla mnie jednak każdej U2owej piosenki da się słuchać... nawet Miami, które może i trochę sobie pohejtowałam w tym wątku, no bo uważam że to jest najgorsza piosenka na Popie - ale przecież i tak lubię, i słucham, z przyjemnością (może mniej chętnie patrzę na niektóre popmartowe występy, to fakt).
Najmniej lubiane przeze mnie jest raczej od zawsze Van Diemen's Land i nawet na nią nie powiedziałam nigdy 'syf'.
MOFO syf ? Dżizas, k.. i tak dalej.
Ale... jak dużo mamy tu kochających Achtunga ! Cieszę się
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 24 listopada 2014 - 17:24
Disotheque
Posted 24 listopada 2014 - 17:29
I po co pisać rzeczy, których za parę lat będziesz się wstydzić?
Posted 24 listopada 2014 - 18:23
Staring at the sun
Ładna piosenka, ale tylko tyle. Na albumie, na którym tyle się dzieje, zostaje zgwałconych tyle dogmatów U2, tyle walczy się z samym "god-shape hole" i tak dalej, i tym podobne... To zdecydowanie za mało. Głosujcie!
Proponuję się odpalantować od Staring.
If You Wear That Velvet Dress
Posted 24 listopada 2014 - 21:54
MOFO no odpadnij wreszcie.
to gone już odpadło nie to jakaś wielka pomyłka
Posted 25 listopada 2014 - 12:57
Gone nijak mi tu nie pasuje (nie mówię o tekście). w sumie nie wiem skąd taki zachwyt tą piosenką (powiedziałabym, że nagle, ale pewnie tak nie jest).
Powiedziałbym, że zasługa Elevation Tour i - faktycznie świetnej - wersji z Bostonu. Do tego bezpośrednie nawiązania i do Michaela Hutchence'a i do samego ojca Bono, dla którego grali to po jego śmierci. Zresztą sama piosenka tak jakby zapowiada następną płytę:
You change your name but that's okay... it's necessary
and what you leave behind you don't miss anyway
Słoneczko w refrenie tak wysoko jak w Beautiful Day, ale jakby z innej perspektywy...
Posted 25 listopada 2014 - 17:50
Yeah, udało mi się wzbudzić kontrowersje! Przyznaję, że Zooropa/ Pop to nie moje klimaty i zajmują ostatnie miejsca w moim rankingu albumów. Ja zaś cenię sobie Boy/ October/ War, które nie przemawiają do wielu tu zgromadzonych osób - ot kwestia gustu. Bardzo lubię też wspomniane Van Diemen's Land (czego nie podziela osoba, która poruszyła tutaj tę kwestię) Fakt, użycie słowa "syf" jest przesadzone, ale emocje ponoszą, gdy odpada DYFL, a takie MOFO, które zawsze nagłym klekotaniem po DYFL doprowadzało mnie do złości, trzyma się w najlepsze. Na chwilę obecną Pop to dla mnie album czterech utworów, a do reszty kompletnie nie mogę się przekonać.
Posted 25 listopada 2014 - 17:58
Van Diemen's Land akurat jest jednym z utworów ratujących Rattle & Hum i do tego potwierdza tezę, że Edek ma naprawdę przyjemny głos i powinienem śpiewać więcej. Ale poza offem to Mofo jest tym dla Popmartu czym było Zoo Station dla trasy ZooTV i mówcie co chcecie, ale jak na U2 to megaoryginalny i przede wszystkim odważny kawałek
Posted 25 listopada 2014 - 18:03
El silencio se vuelve melodia
Posted 25 listopada 2014 - 18:32
Zooropa/ Pop to nie moje klimaty
Aż spojrzałam z ciekawości na Twoją listę w wątku rankingowym, i co mnie bardzo dziwi to że dałaś AB 10/10 a te dwie wspomniane na ostatnich miejscach, nie rozumiem zupełnie, zwłaszcza z Zooropą, to przecież taki trochę Achtungowy sequel, i w sumie aż takich 'dziwności' jak na Popie tam nie ma. (dla mnie są za to absolutne perełki, jak Lemon, Stay czy tytułowa, przez które stawiam ją jednak wyżej niż Pop; no i zaśpiewana też jest dużo lepiej)
A np. War też bym nie wsadzała do jednego worka z Boy'em, bo może nie dzieli tych płyt dużo czasu, ale jednak dla mnie to odległe galaktyki, zupełnie inne już emocje, tematyka, umiejętności i wyczucie też.
Van Diemen's Land (...) potwierdza tezę, że Edek ma naprawdę przyjemny głos i powinienem śpiewać więcej.
Osoba która poruszyła temat tej piosenki czyli ja uważa właśnie dokładnie odwrotnie
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 25 listopada 2014 - 19:33
Edek jakiś rozlazły jest w tej piosence, też nie przepadam bo poza tym to nawet lubię te jego 'chórki' gdzie indziej.
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 25 listopada 2014 - 20:34
Mofo
Posted 25 listopada 2014 - 20:43
Staring At The Sun
Posted 25 listopada 2014 - 21:45
Z Gone się udało, to teraz pora na If God Will Send His Angels
Also tagged with one or more of these keywords: Pop, survivor
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users