No nieeee, Acr, no w dogrywce
Dobicie Gone tak wcześnie jest tak strasznie bez sensu że nie chce mi się już patrzeć na tego survivora, naprawdę.
Napisano 24 listopada 2014 - 00:17
No nieeee, Acr, no w dogrywce
Dobicie Gone tak wcześnie jest tak strasznie bez sensu że nie chce mi się już patrzeć na tego survivora, naprawdę.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 24 listopada 2014 - 00:21
Ten survivor jest bolesny jak żaden inny przedtem, acr mógłeś zagłosować na mofo zamiast tracić głos na miami :I
Napisano 24 listopada 2014 - 00:26
Ten survivor jest bolesny jak żaden inny przedtem
Bo się jakoś dziwnie układa, ja nie wiem co się dzieje
Ale Achtungowy survivor i tak mnie bolał bardziej, a to było tak dawno że od tego czasu lubię tę płytę jeszcze 100x bardziej, więc jak przyjdzie na nią kolej to dopiero będzie jazda
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 24 listopada 2014 - 00:38
Napisano 24 listopada 2014 - 00:42
To ja do skutku.. Mofo
Koncertowo jak najbardziej albumowo mniej
Napisano 24 listopada 2014 - 00:48
[2] Gone przeszedł u mnie największą rewolucję. Od hejtu, do miłości na poziomie top 5 U2 ever. A mogłam już w poprzedniej rundzie wywaić mofo, ale się zagapiłam. A za gapiostwo się płaci.... Eh.
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 24 listopada 2014 - 00:52
jednym głosem pozbawiliście Pop swojej kwintesencji... ale chociaż tyle że MOFO też jest bardzo bardzo dobre (ja właśnie to hejtowałam najpierw strasznie a teraz uwielbiam, Gone jakoś zawsze lubiłam).
If God Will Send His Angels
dlaczego to jeszcze tu jest, a Gone is gone ? nie rozumiem.
Napisano 24 listopada 2014 - 01:04
jednym głosem pozbawiliście Pop swojej kwintesencji... ale chociaż tyle że MOFO też jest bardzo bardzo dobre (ja właśnie to hejtowałam najpierw strasznie a teraz uwielbiam, Gone jakoś zawsze lubiłam).
jakbym miała wymienić kawałek, który jest Popem w pigułce, to prędzej by to było Disco/Mofo/czy nawet Miami, Gone nijak mi tu nie pasuje (nie mówię o tekście). w sumie nie wiem skąd taki zachwyt tą piosenką (powiedziałabym, że nagle, ale pewnie tak nie jest).
dlaczego to jeszcze tu jest, a Gone is gone ? nie rozumiem.
bo niektórzy w końcu przejrzeli na oczy (w poprzedniej edycji Gone było na 4. miejscu, a jeszcze wcześniej na 2. - how come?)
Napisano 24 listopada 2014 - 01:10
bardzo mnie cieszy widok tych kłótni, różnic, może w końcu wszyscy zrozumieją jaki Pop to jednak wielki album, tekstowo i muzycznie wiele lepszy niż choćby ukochane AB (mimo oczywisych niedoróbek produkcyjnych w paru piosenkach), aczkolwiek jednak pozostanę trollem bo zostawiacie tylko co ładniejsze i łatwiejsze piosenki, a nic z kwintesencji tego jak U2 wiele potrafiło zanim Radiohead sprawiło że to było modne, także no, cóż
pop to najtrudniejszy i muzycznie i emocjonalnie album U2. ale że postanowiłem się skupić na wartości muzycznej tym razem, nie. nie będę w tym głosował wobec waszych wyborów. obrażam się głupio jak Kaczyński ale trudno, bywa
Napisano 24 listopada 2014 - 01:28
W końcu? My to chyba wiemy:P
Ja też się chyba w Kaczkę obrażalską pobawię
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 24 listopada 2014 - 01:30
Staring at the sun
Postuluję stworzenie jakiegoś Frontu Obrony Mofo. Tak bardzo się namęczyliśmy w dogrywce, ja sam miałem duże dylematy, więc szkoda by było tak po prostu pozwolić odejść tej świetnej piosence. A Staring? Pomyślcie tylko, jesteście jak Paul McGuinness, który w U2oU2 tak powiadał o tym utworze:
Zawsze zdawało nam się, że mieliśmy asa w rękawie, a była nim piosenka Staring at the sun. Zupełnie niesłusznie traktowaliśmy ją jak przebój, a do tego nakręciliśmy beznadziejny wideoklip. Nie istniały żadne procedury, dzięki którym wytwórnia płytowa mogłaby powstrzymać U2 przed robieniem pewnych rzeczy (...).
Ładna piosenka, ale tylko tyle. Na albumie, na którym tyle się dzieje, zostaje zgwałconych tyle dogmatów U2, tyle walczy się z samym "god-shape hole" i tak dalej, i tym podobne... To zdecydowanie za mało. Głosujcie!
PS. Ten survivor dzieje się w idealnym dla mnie momencie, bo właśnie teraz dociera do mnie wielkość tego albumu, jego ciężar gatunkowy. Jakieś 3 tygodnie temu dosłyszałem te psucie się w Gone, opowieści z The Playboy Mansion.... Dzięki, akurat teraz mogę się nad tym należycie skupić.
PS2. Acr nie jest obrażalski jak Kaczyński, a jak Morrissey, schodzi ze sceny zaraz na początku zabawy
Napisano 24 listopada 2014 - 02:42
you got me, z tym Mozzem, ale skoro odpadło już albo odpada zaraz to o co warto walczyć, to po co się dalej angażować? niech sobie siedzi tu Disco i Staring właśnie, niech wygrają Aniołki bo nikt nie kuma że albumowa wersja produkcyjnie totalne ssie, to samo poniekąd z Please nieco, że to single daje radę etc.
kocham każdą piosenkę z tego albumu. boli mnie to że wywalacie najpierw te najbardziej esencjonalne. rozumiem to poniekąd, są najmniej u2owe, ale o to w tym albumie chodziło, dlatego był genialny.
Napisano 24 listopada 2014 - 07:36
If You Wear That Velvet Dress
Napisano 24 listopada 2014 - 08:40
If You Wear That Velvet Dress
Żenada z tym Gone! Jak mogliście wywalić Gone przed sukienką czy staringiem?! Jest tak samo słabo wyprodukowana, a Gone jest totalnie unikatowe w skali dorobku U2, za to taka sukienka to ssie przy love is blindness, zwłaszcza albumowa. No i teraz pedobearowa konkurencja jej doszła.
Broni Was tylko chęć obrony Mofo, ale to w dogrywce, w regularnej rundzie głosowanie na Gone było..! Ech.
Napisano 24 listopada 2014 - 09:43
Napisano 24 listopada 2014 - 10:40
Staring At The Sun
Jeśli odpadło Last Night i Do You Feel Loved, to przynajmniej Mofo niech będzie na podium.
U mnie np Staring At The Sun na pewno odpadłoby prędzej od Last Night, Gone, Do You Feel Loved.
Ale starałem się bronić do końca tych piosenek.
W sobotę oglądałem cały koncert PopMart Las Vegas.
Pomimo niedociągnięć i wpadek uważam że ten koncert jest świetny, to jest esencja tej ciężkiej płyty i trudnej trasy koncertowej.
Czy ktoś wie w ogóle jak doszło do tego że ten koncert wypłynął z profesjonalnych kamer?
Co prawda są tylko dwie, ale to i tak już coś, z tej kamery na żurawiu całkiem fajnie się ogląda koncert.
U2 na pewno nie byli zadowoleni z tego koncertu, więc wątpię żeby sami udostępnili ten materiał.
Napisano 24 listopada 2014 - 10:53
Napisano 24 listopada 2014 - 11:17
Kto stawia Achtunga na pierwszym miejscu, oprócz mnie i stokrotki?
Ja !!
El silencio se vuelve melodia
Napisano 24 listopada 2014 - 11:19
U mnie też Achtung Baby ma 1 miejsce.
Później POP.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych