Trza będzie się pozbyć tej trybuny, którą mam, na rzecz płyty
Depeche Mode
Napisano 02 marca 2017 - 14:00
Singielek u Fallona:
https://www.youtube.com/watch?v=0_plSHn1pbs
Napisano 02 marca 2017 - 18:33
Żeby tylko nie zaczynali tym koncertów.
Napisano 17 marca 2017 - 10:30
Słucham, słucham i po pierwszym razie utrzymuję się w przekonaniu, że DM zrobiło już swoje, po prostu. Mogą dalej wydawać nowe płyty, ale nic to nie zmieni i nie wniesie do sprawy.
Utwory z wokalem Martina najsłabszym ogniwem. Największy potencjał widzę w So Much Love i Cover Me, podoba się Going Backwards i Poorman.
Zrobili bardzo stonowany, hipnotyczny album, bez mocnego brzmienia. Co nie jest wcale wadą. Jakby chcieli oddać bezsens i żałość tego świata, po części pokazując, że miłość to jedyny ratunek.
.
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 17 marca 2017 - 15:04
Bardzo podoba mi się początek i koniec płyty. Going Backwards widzę na singla bo jest świetne, i muzyka i tekst (w sumie trochę podobne do Nothing, ale to akurat kawałek z mojej ukochanej płyty DM, to niech im będzie ). Scum też ma fajnego kopa. Za to środek jest trochę słaby, np. takie Eternal ciągnie się niesamowicie.
No i powiem szczerze, że po początku spodziewałam się, że cała płyta będzie utrzymana w podobnym klimacie piosenek polityczno-dystopijnych, a tu nagle 'yeah, I like the way you mooove!' - mimo że piosenka sama w sobie bardzo fajna (genialne klawisze! <3), to... no straszny killer klimatu
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 17 marca 2017 - 22:23
Czuć zmianę producenta, lecz Ameryki nie odkryli i już nie odkryją, nie zaskoczą niczym specjalnie. Fajnie, że nadal im się chce nagrywać, lecz jak już wspomniano, swoje po prostu zrobili. Niemniej ciekawa jestem odbioru płyty na koncertach i na lipcowy też czekam.
Napisano 18 marca 2017 - 13:47
Napisano 19 marca 2017 - 04:48
Bardzo podoba mi się początek i koniec płyty. Going Backwards widzę na singla bo jest świetne, i muzyka i tekst (w sumie trochę podobne do Nothing, ale to akurat kawałek z mojej ukochanej płyty DM, to niech im będzie ). Scum też ma fajnego kopa. Za to środek jest trochę słaby, np. takie Eternal ciągnie się niesamowicie.
No i powiem szczerze, że po początku spodziewałam się, że cała płyta będzie utrzymana w podobnym klimacie piosenek polityczno-dystopijnych, a tu nagle 'yeah, I like the way you mooove!' - mimo że piosenka sama w sobie bardzo fajna (genialne klawisze! <3), to... no straszny killer klimatu
Właśnie miałem pisać.. o 'Spirit' ale wcześniej przeczytałem Twojego posta..
Nic dodać, nic ująć..
Mam Tak Samo Jak Ty..
Te same odczucia..
Osłucham się jeszcze i może coś napisze.
Na teraz.
To jest lepsze niż dwie ostatnie ich płyty.
Napisano 22 marca 2017 - 15:56
Wczoraj nareszcie udało mi się porządnie przesłuchać całość tak jak należy. Pierwsze odczucia są takie, że jest lepiej, dla mnie dużo lepiej niż ostatnio. Stokrotka napisała w większości wszystko pod czym mogłabym się podpisać Początek mnie rozwalił, Going Backwards cały czas za mną łazi. Ciekawe Scum z fajnym refrenem o czym wspomniała derka. Na plus Cover Me, The Worst Crime, Poorman. Kompletnie nie mogę się przekonać do You Move. Dzisiaj słuchałam całego albumu kilka razy i dalej okropnie mnie drażni ten kawałek. Eternal faktycznie się dłuży, ale Fail jak dla mnie jest hipnotyczne. To by było tyle na świeżo
Midnight is where the day begins.
Napisano 06 kwietnia 2017 - 15:32
Mam tylko ten: 21.07.1990 World Violation Tour, San Francisco
Dobra jakość.
https://mega.nz/#!SY...9to99esxYXxlBdY
Napisano 11 kwietnia 2017 - 02:15
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych